رفتن به مطلب

فرهنگ و ازادی

anvil

ارسال های توصیه شده

خرد جمعی قانون رو تدوین میکنه. بر اساس اخلاقیات. و آموزه های انسانی و تعاریفی که از آزادی و حقوق مدنی وجود داره.

دولت موظفه تحت فرایندهای قانونی ترتیبی بده این تربیت صحیح و مقتضی در همه حوزه های اجتماعی از مدرسه و خیابان و سینما گرفته تا خانواده اعمال بشه.

و اما در همه موارد قرار نیست قانون نقشی داشته باشه. قانون با کلیاتی از مصالح در ارتباطه. و این مصالح همونطور که گفتم آزادی و حقوق مدنی و ... است.

و اما من گفتم فرهنگ یا اخلاقیات باید در سایه آزادی القا بشن. نگفتم از آزادی به اخلاقیات برسیم.

نه دیگه. وقتی اکثریت تعریف درستی از اخلاقیات ندارن به همون تعابیری که از نظر خودشون درسته میرسن.

وقتی اکثریت به دروغ معتقدن خوب صداقت میشه منافات با اخلاقیاتشون. خوب قانونی که مینویسن هم به همونجا میکشونتشون دیگه. و البته این خواسته خودشون خواهد بود. کجاش منافات داره با حرفای من؟

مشکل اینجاست هر اکثریتی قابلیتو صلاحیت تدوین قانون داره؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

اتوسا جان یه تعبیر خیلی ساده ای درمورد اینکه بنیان مسئله دچار تثبیت بشه وپایداری لازم رو برای فراهم کردن زمینه ها، همگون سازی دید عمومی، اشاعه احترام جمعی نسبت به موقعیت های عام وخاص وتداوم شرایط حاصل شده ایجاد کنه اینه که مردم درسطح عامه بتونن تشخیص بدن

تشخیص از چه راهی حاصل میشه؟

ساده ترین تفاوت قدرت تشخیص عمومی رو درجوامع مختلف دریه جمله برات خلاصه میکنم

اینکه درقبال هرفرایندی بپرسی چرا ونه چگونه

اینکه ما جامعه ای داریم به شدت توصیفی زمینه ساز انحراف از رسیدن به اصل ماوقع هست واین قصه از داستانهای هزار ویکشب شیرینتر وطولانی ترهستش!

• Like 3
لینک به دیدگاه
مشکل اینجاست هر اکثریتی قابلیتو صلاحیت تدوین قانون داره؟

ببنید این بحث بسیار گسترده تر از اونه که بشه در چند پست به جواب های لازم رسید. ولی من کلیاتی رو عنوان کردم که در مورد تک تکشون میشه به طور دقیق به نتیجه مطلوب رسید.

عابدی یه تاپیک در مورد سیستم قانون گذاری آمریکا داشت که اگه پیدا کنم لینکش رو براتون میزارم. شاید با مطالعه اون تاپیک بتونید به طور دقیق تر به جواب سوالاتتون برسید.

در مورد اکثریتی که گفتم وقتی گفتم محصول خرد جمعی یعنی از اتفاق آراء قشر تحصیلکرده و خردمند جامعه بدون گزینش خاص و بدون محدودیت در انتخاب. چنانچه تجربه غرب طی این سال ها از این روش به مطلوب خودش رسیده.

• Like 3
لینک به دیدگاه
ببنید این بحث بسیار گسترده تر از اونه که بشه در چند پست به جواب های لازم رسید. ولی من کلیاتی رو عنوان کردم که در مورد تک تکشون میشه به طور دقیق به نتیجه مطلوب رسید.

عابدی یه تاپیک در مورد سیستم قانون گذاری آمریکا داشت که اگه پیدا کنم لینکش رو براتون میزارم. شاید با مطالعه اون تاپیک بتونید به طور دقیق تر به جواب سوالاتتون برسید.

در مورد اکثریتی که گفتم وقتی گفتم محصول خرد جمعی یعنی از اتفاق آراء قشر تحصیلکرده و خردمند جامعه بدون گزینش خاص و بدون محدودیت در انتخاب. چنانچه تجربه غرب طی این سال ها از این روش به مطلوب خودش رسیده.

منم فکر میکنم خیلی طولانیتر ازین باشه.:a030:

باز هم برگشتیم سر خونه اول!!

از بحث اصلیم دور شدیم.

• Like 3
لینک به دیدگاه
به نظر من سطح دانش مردم می تونه فرهنگ رو ایجاد کنه .

هزار که به مردم آزادی بدیم و یا اینکه قانون براشون بنویسیم فرهنگ سازی نمیشه.

آزادی به درد کسی می خورد که فرق خوب و بد رو بداند.

آزادی به درد کسی می خورد که طاقت شنیدن انتقاد را داشته باشد.

و یا اینکه قانون به درد کسی می خورد که توانایی انجام آن را داشته باشد.

و موارد دیگر که تو این مقوله جای میگیرد.

که همه آن ها مستلزم سطح سواد و آگاهی مردم است.

منم فکر میکنم خیلی طولانیتر ازین باشه.

باز هم برگشتیم سر خونه اول!!

از بحث اصلیم دور شدیم.

موافقم:a030:

• Like 4
لینک به دیدگاه

خب همینجاست که بحث ازادی اندیشه مطرح میشه.وقتی در جایی یک تفکر برتر و بلامنازع وجود داشته باشه نمیشه روی گزینش ازاد متمرکز شد خواه ناخواه عده ای خاص جذب میشن و مییتونن اعمال قانون کنن.

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...