رفتن به مطلب

Ibm قدرت مغز را به چیپ های ازمایشی خود آورده است


ارسال های توصیه شده

سرویس خبری IDG – شرکت IBM نمونه های اولیه ای از جیپ هایی ساخته است که می توانند عملکرد مغز را تقلید کنند که البته به گفته شرکت سازننده یک گام بی سابقه در ایجاد کامپیوترهای هوشمند است که می توانند داده ها را به سرعت جمع اوری , پردازش و درک کنند.

مدیر پروژه تحقیقاتی IBM (Dharmendra Modha) گفت : چیپ های نمونه دارای توانایی هایی مانند توانایی های مغز هستند و کامپیوتر ها را قادر می سازند تا با جمع اوری مقدار زیادی از داده ها و تجزیه و تحلیل انها تصمیم گیری کنند درست شبیه ادمها که یکسری از رویداد ها را جمع اوری و درک می کنند . چیپ های ازمایشی , تقریبا نزدیک به(شبیه به ) سیستم های عصبی مدل سازی شده اند و ساختار مغز و عمل از طریق الگوریتم های پیشرفته و مدارات شبیه سازی گشته اند . Modha می گوید IBM امیدوار است با انجام مهندسی معکوس مغز وقرار دادن {توانایی مغز در داخل یک چیپ } بتوانند کامپیوتر هایی را ایجاد وجعل کنند که به طور عالی موازی ,رویداد گرا و کم مصرف در زمینه انرژی باشند . ماشین ها با یک حرکت تند و سریع از کامپیوترهای مدرن که دارای محدودیت های مقیاس بندی و برنامه نویسی یک مجموعه از نیازمندیها بوسیله انسان هستند به سمت تولید نتایج کوچ خواهند کرد .

Modha می گوید : "در کامپیوترهای امروزی یک سری محدودیت های بنیادی و اساسی وجود دارند که به نظر می رسد به پایان خود نزدیک می شوند و باید کنار زده بشوند ."

" نرخ روز افزون کلاک ناپایدار است . درمقابل مغز یک کامپیوتر̹, نهایی و فوق العاده می باشد."

شبیه مغز , چیپ های پیش ساخته شرکت IBM می توانند به صورت خودکار رابط های جدیدی برای حس کردن و درک و عمل روی اطلاعات تغذیه شده توسط حس بینایی , شنوایی , چشایی بویایی و لامسه یا از طریق دیگر منابع مانند مانیتورهای فراهم کننده وضعیت هوا و اب برقرار کنند .

Modha می گوید : چیپ ها برای کشف الگوهای مبتنی بر احتمالات و تجمع و پیوستگی ها کمک خواهند کرد درحالی که همگی درحال رقابت با میزان فشردگی و مصرف پایین انرژی مغز هستند

وی همچنین می گوید درحال حاضر ما به دنبال معماری جدیدی هستیم که بتواند امکان نقب زدن مابین مرز جهان فیزیکی و دیجیتالی به روش کارآمد را برای ما فراهم کند به گفته Modha چیپ ها می توانند به مدیریت منابع آبی از طریق تجزیه و تحلیل داده های زمان واقعی و تشخیص الگو کمک نمایند . کامپیوترها می توانند هشدارهای مربوط به سونامی را از طریق شبکه ای از حسگر های ناظر بر کمیت های دما , فشار , ارتفاع موج و جزر ومد دریا تولید کنند. ویژگی های شناختی چیپ ها می تواند به بقال ها در شناسایی محصول بد کمک نماید ویا گوشی های هوشمند با ویژگی هایی بهتر در تعامل با محیط ارایه دهد . IBM و شرکای پژوهشی ان درحال حاضر برخی از نتایج حاصل از پروژه از قبیل قدم زدن در داخل یک ماز (راه پرپیچ و خم ), بازی کردن در Pong ,یا تشخیص نمونه و الگو در داخل یک داده را تولید کرده اند . درحال حاضر محققان در حال کار برروی تشخیص تصویر در ویدیو هستند .

به گفته Modha شرکت IBM دو نمونه از این چیپ ها را با استفاده از فرایند ساخت 45 – نانومتری ساخته است . براساس مدارات سنتی , چیپ ها بطریقی سازماندهی میشوند که بتوانند پدیده های مابین ضربات عصبی و سیناپس ها (پیوند دو عصب بهم )در مغز را با کمک حافظه یکپارچه , محاسبه و ویژگی های ارتباطی را بازسازی نمایند. چیپ ها از همان عناصر پایه ای یعنی ترانزیستورهای بکار رفته درزیرپردازنده های امروزی استفاده می کنند اما به روش متفاوتی سیم بندی شده اند . شرکت IBM نرون های دیجیتالی واحد و منفردی به عنوان واحدهای پردازش کم قدرت ساخته است بین نرون ها ارتباطاتی را برقرار می کنند. نورون ها و سیناپس ها در آرایه های cross-bar ( نوعی از شبکه بندی در سیستم های چند پردازه ای برای تامین موازی کاری و کاهش ترافیک ارتباطی ) سازماندهی میشوند . و بوسیله زیرسازی ارتباطات برای نرون ها و عصب ها جهت تبادل داده ها در زمان واقعی (درهمان لحظه بدون هیچ مکثی ) پشتیانی میشوند . نورونها فعالیتهای اخیر خود را بخاطر دارند درعین حال سیناپس ها نورنهایی که اخیر بهم پیوند خورده و مجتمع شده اند را به یاد می اورد . چیپها حاوی 256 نورن دیجیتالی با سرعت اهسته 10 مگا هرتز هستند که به صورت متناوب و ثابت درحال انفجار اطلاعات مابین خود هستند .( به صورت دایم درحال تبادل اطلاعات لازم مابین خود هستند ) . یکی از هسته ها حاوی 262144 سیناپس برنامه پذیر هست درحالی که بقیه هسته ها حاوی 65536 سیناپس یادگیر هستند . همانند مغز , سیناپس ها ارتباطاتی را مابین نرون های دیجیتالی برقرار می کنند و در اغلب موارد یک سیگنال به سیناپس فرستاده میشود و سیناپس قویتر ان را می گیرد .به گفته Modha اینکه کامپیوترهای مدرن با تعداد زیادی از واحدهای پردازش کم قدرت برای یک چنین عملکردی مجهز بشود امکان پذیر است .

اما گذرگاههای جداکننده واحدهای پردازش می توانند به عنوان گلوگاه عمل کنند و به عنوان سکوهای داده ای , هسته ها به عمل کردن با نرخ کلاک سریعتر نیاز دارند. عملکرد چیپ می تواند شبیه به کامپیوترهای امروزی بشود . Modha می گوید " اما از انجایی که کامپیوترهای امروزی برخلاف مغز عمل می کنند . ممکن است شما با شدت بیشتری روی حجم و قدرت تمرکز نمایید و بدان بپردازید . "

چیپهای پیش ساخته یک مدل شبیه سازی شده ای از مغز انسان را ایجاد می کنند که دارای بیلیون ها نرون و ترلیون ها سیناپس هست شرکت IBM می گوید چیپها مبتنی بر انچه که می توانند درنهایت " یک سیستم درمقیاس پستاندار" باشند هستند که شامل 10 بیلیون نرون و 100 تریلیون سیناپس با مصرف انرژی و اندازه قابل رقابت با مغز انسان ست

Modha نتوانست یک چارچوب زمانی خاصی برای کامپیوتر ساخته شده ارایه دهد اما گفت که نتایج حاصل از تحقیق فعلی می تواند راه و روش کامیپوترهایی که بر مبنای روش فعلی ساخته میشوند را عوض کند و تغییر دهد.

مغزها همچنین قادر به فکر کردن در بیرون از جعبه هستند جهت انجام فعالیت , بنابراین چطور چیپ ها طوری عمل می کنند که هوشمند به نظر بیایند ؟ Modha می گوید چیپ به سمت شبیه سازی مغز یعنی عاملیت گرایش دارد و نرون های دیجیتالی قادر به بیرون کشیدن حجم وسیعی از محرک ها و محیط ها و پاسخگوی با استواری و درستی بیشتر به رنج وسیعی از موقعیتها هستند

شرکت به همراه شرکا چیپ ها را به عنوان بخشی از ابتکار و تحقیق چندین ساله بنام سیستم های Neuromorphic Adaptive Plastic Scalable Electronics(SyNAPSE), توسعه داد . که روی محسبات شناختی تمرکز دارد. شرکت IBM و شرکایش باهمدیگر درحال گرد اوری علم اعصاب , نانو تکنولوژی و زمینه های ابرمحاسبات جهت ایجاد و خلق یک پلتفرم محاسباتی جدید هستند .

شرکای تحقیقاتی IBM عبارتند از دانشگاه کلمبیا , دانشگاه کرنل , دانشگاه کالیفرنیا , مرسد و دانشگاه ویسکانسین ,مدیسون هستند . IBM و شرکای دانشگاهیش هچنین روز پنجشنبه اعلام کردند که انها 21 میلیون دلار بودجه اضافی برای پروژه از طرف DARPA یعنی (Defense Advanced Research Projects Agency), یک اژانس که بخشی از وزرات دفاع ایالات متحده امریکا هستند دریافت کردند

مترجم :سارا-افشار

  • Like 7
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...