رفتن به مطلب

ابداع "تراشه مغزی" با توانایی شبیه سازی عملکرد مغز


ارسال های توصیه شده

ابداع "تراشه مغزی" با توانایی شبیه سازی عملکرد مغز مهندسان شرکت ibm موفق به ساخت اولین تراشه مغزی شده اند که می تواند فرایندهای مرتبط با تفکر در مغز انسانها را شبیه سازی کند. به گزارش خبرگزاری مهر، این تراشه می تواند اطلاعاتی را که برای دریافت آنها برنامه ریزی نشده اند را نیز دریافت کرده و پردازش کنند. در واقع این تراشه ها می توانند سیگنالها جهان حقیقی از قبیل حرارت، صدا و یا حرکت را پردازش کرده و به آنها معنی ببخشند.

محققان شرکت ibm پس از چندین دهه تلاش دانشمندان برای دست پیدا کردن به رایانه ای که عملکردی مشابه مغز انسان دارد، موفق شدند قدمی بزرگ در راستای ترکیب دو واژه تراشه و مغز بردارند. آنها توانستند دو تراشه آزمایشی بسازند که می تواند مشابه عملکرد مغز انسانها اطلاعات را پردازش کند.

ابداع این تراشه ها دستاوردی بزرگ از پروژه ای 6 ساله است که در حدود 100 محقق در آن مشغول به کار بوده و 41 میلیون دلار سرمایه توسط موسسه دارپا ( آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) صرف آن شده است.

ساخته شدن این نمونه اولیه از تراشه تاکیدی بر اهمیت رو به رشد پردازش موازی و یا توانایی رایانه ها در انجام همزمان چند وظیفه است، توانایی که در پردازش تصاویر و حجم بزرگی از اطلاعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

از ویژگی های منحصر به فرد این تراشه انطباق پذیری با اطلاعاتی است که لزوما برای پذیرش و پردازش آنها برنامه ریزی نشده است. به گفته محققان هنوز تا تکمیل نهایی این تراشه راه زیادی در پیش است اما معمولا مهمترین بخش هر کاری قدم اول آن است که اکنون با ابداع این تراشه چندین قدم به پیش برداشته شده است.

متخصصان از گذشته رایانه هایی را تصور می کردند که می توانند مانند انسانها بیاموزند، برای مثال سرورهای آی-فن و یا گوگل می توانند به گونه ای برنامه ریزی شوند تا رفتارهای خاص را بر اساس رویدادهای گذشته پیش بینی کنند. اما تکنیکی که توسط محققان ibm و دیگر شرکتها مورد مطالعه قرار گرفته درباره محاسبات رایانه ای شناختی بوده است که می تواند به ساخته شدن تراشه هایی با توانایی بهتر برای پذیرفتن اطلاعات غیر منتظره منجر شود.

نکته مورد توجه ibm در این تراشه ها توانایی بالقوه آنها در پردازش اطلاعات جهان حقیقی مانند حرارت و یا صدا و حرکت است به طوری که می تواند این سیگنالها را برای رایانه به اطلاعاتی قابل درک تبدیل کند.

تراشه جدید از بخشهایی برخوردار است که عملکرد آنها مشابه سیناپسها و نورونهای دیجیتالی است و همین ویژگی عملکردی متفاوت از دیگر تراشه ها را ایجاد می کند. هر یک از هسته ها و یا موتورهای پردازشگر در این تراشه ها از عملکرد محاسباتی، ارتباطاتی و حافظه ای برخوردارند.

بر اساس گزارش بی بی سی، محققان باور دارند رایانه ای با قدرت مغز انسان پدیده ای در دسترس نیست و زمان زیادی تا ساخته شدن آن باقی مانده است اما ابداع این تراشه توانسته دیدگاه بسیاری از محققان را که درباره ممکن بودن ساخت چنین رایانه ای تردید داشتند، متحول سازد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...