رفتن به مطلب

سوال و جوابهای رایج در مورد دهان ودندان


ارسال های توصیه شده

هرچند وقت يكبار به ديدن دندانپزشك برويم؟

ما بايد هر 6 ماه يكبار يعني دوبار در سال به ديدن دندانپزشك خود برويم. دوبار معاينه دهان و دندان در سال توسط دندانپزشك اين امكان را فراهم مي‌آورد تا وي بتواند سلامت دهان و دندان شما را بررسي نمايد و با پيشگيري به موقع از گسترش و پيشرفت بيماريهاي دهان و دندان كه موجب ايجاد ناراحتي و درمانهاي پيچيده دندانپزشكي و هزينه سنگين مي‌گردند شود. دندانپزشك ممكن است بر اساس تشخيص تاريخ ملاقات‌هاي متوالي بعدي را معين نمايد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

چه مدت زماني بايد صرف مسواك زدن شود؟

دسترسي به همه سطوح دندانها به منظور پاك نمودن پلاك ميكروبي مستلزم صرف وقت كافي است. شما بايد روزي 2 بار و هر بار حداقل 3-2 دقيقه براي مسواك زدن و قت صرف نماييد ولي متاسفانه بسياري از مردم بين 70-45 ثانيه صرف مسواك زدن خود مي‌كنند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

وقتي در شرايطي هستم كه نمي‌توانم مسواك بزنم آيا راه ديگري وجود دارد كه بتوانم محصولات اسيدي باكتريها را در دهانم كاهش دهم؟

شستشوي دهان با آب بعد از خوردن غذا باعث خنثي شدن اسيد و كاهش باكتريها به ميزان 30% (از هر 100 عدد 30 عدد) مي‌شود. همچنين شما مي‌توانيد از يك گاز يا يك تكه پارچه تميز براي پاك كردن دندانها استفاده نماييد تا زماني كه بتوانيد از مسواك استفاده كنيد.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

چه نوع غذاهايي براي دندانهاي ما مضر هستند؟

غذاهاي چسبناك مانند شكلات كه حاوي مقدار زيادي مواد قندي هستند به مدت زمان زيادي جهت خنثي شدن اثرات سوء آنها و پاك شدن توسط بزاق از روي سطح دندان نياز دارند.

عموماً غذاهايي كه براي بدن مفيد هستند براي دندانها نيز مفيدند بطور مثال غذاهايي كه سفت و الياف دار هستند مثل سبزي‌ها، ميوه‌ها و دانه‌هاي گياهي سبب ماساژ لثه مي‌شوند و تا حدودي خاصيت تميز كنندگي دندانها را نيز دارا مي‌باشند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

در مورد دندانهاي حساس چه كارهايي بايد صورت پذيرد؟

حساسيت دندان با استفاده از خمير دندانهاي ضد حساسيت و استفاده از سيلانت (مواد پلاستيكي شيري رنگ رقيقي كه با آن شيار دندانهاي سالم را مسدود مي‌كنند تا از پوسيدگي جلوگيري شود) و مواد پر كردن دندان كه در تركيبات آنها فلورايد به كار رفته است كاهش مي‌پذيرد. همچنين كاهش استفاده از مواد اسيدي در رژيم غذايي به كاهش حساسيت دندان كمك مي نمايد.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

آيا استفاده از خلال دندان مضر است؟

استفاده گاهگاهي از خلال دندان براي برداشتن باقيمانده غذايي از روي دندان مفيد است. اما در درازمدت استفاده از خلال دندان باعث سايش و تحليل لثه مي‌شود. استفاده از خلال دندان به مدت طولاني و به صورت عادت ممكن است باعث جابجايي دندان و در نهايت ناراحتي مفصل گيج‌گاهي ـ فكي شود. به علاوه بايد دقت نمود خلال دندان در لثه شكسته نشود

  • Like 2
لینک به دیدگاه

پركردن دندان با آمالگام براي سلامت ما مضر است؟

آيا جايگزيني براي آن وجود دارد؟

آمالگام ياماده پر كردن دندان (نقره‌اي رنگ) تركيبي از جيوه، نقره و مقداري مس مي‌باشد كه براي پر كردن دندانهاي عقب از آن استفاده مي‌شود. نشست جيوه از اين ماده پر كردني، بسيار اندك است و حتي از مقداري كه مقداري كه ما همه روزه در معرض آن قرار داريم يعني در هوا و غذا و آب نيز كمتر است. با اين وجود مواد ديگري نظير چيني، طلا و كامپوزيت (مواد پر كردن همرنگ دندان) نيز، براي پر كردن دندان وجود دارند. اين مواد از آمالگام گران‌تر هستند و به استثناي پر كردگي طلا دوام طولاني مدت نيز ندارند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

نقش فلورايد در سلامتي دندانهاي ما چيست؟

فلورايد به صورت تركيبي در طبيعت يافت مي‌شود. فلورايد در آب، هوا و خاك وجود دارد. فلورايد به راحتي جذب ميناي دندان مي‌شود. به خصوص در موقع رشد دندانها هنگاميكه دندان در حال شكل گيري است مصرف فلورايد باعث مي‌شود تا ساختمان دندان محكم‌تر شده و در مقابل پوسيدگي مقاوم شود و پوسيدگيهايي كه ممكن است تازه تشكيل شده باشند به راحتي در معرض فلورايد، دوباره معدني و محكم شوند.

دهان‌شويه‌هاي سديم فلورايد كه در مدارس ابتدايي كشور ما توزيع مي‌شوند نيز از همين خاصيت برخوردارند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

چه نوع مسواكي براي تميز كردن دندانها توصيه مي‌شود؟

سر مسواك بايد متناسب باشد به نحوي كه به آساني دسترسي به تمام نقاط دهان و دندانها و لثه پيدا كند. دسته آن بايد بلند و پهن باشد كه بتوان آن را به آساني در دست گرفت.

موهاي مسواك بايد از نايلون نرم و داراي انتهاي گرد باشد تا به لثه آسيبي نرساند.

مسواك هر 4-3 ماه يكبار بايد تعويض شود. اگر موهاي مسواك به هر دليلي خراب شود (نشاسته‌هاي آن گسستگي و فاصله گرفتن بيش از حد موهاي مسواك از يكديگر است) يا شما سرماخوردگي يا آنفولانزا گرفته باشيد بايد اين تعويض زودتر صورت پذيرد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

بهترين خميردندان و دهان شويه كدام است؟

بيشتر خمير دندانهاي موجود در فروشگاهها اساساً به هم شباهت دارند. مطمئن شويد كه از خمير دنداني استفاده مي‌كنيد كه حاوي فلورايد است. تمام خميردندانهاي حاوي فلورايد به خوبي عليه پلاك و پوسيدگي موثر هستند و ميناي دندان را تميز و براق مي‌كنند. اگر دندانهاي شما به سرما و گرما حساس هستند از خميردندانهايي كه براي اين منظور ساخته شد‌ه‌اند استفاده كنيد. خميردندانها داراي تركيباتي هستند كه مسواك زدن را آسان و مطبوع مي‌سازند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

چرا ما بايد از نخ دندان استفاده كنيم؟

استفاده از نخ دندان يك مرحله مهم از مراقبت‌ دهان و دندان است كه اكثر مردم آن را فراموش مي‌كنند و وقتي براي آن صرف نمي‌كنند. با استفاده روزانه از نخ دندان شما شانس سال م ماندن دندانها را بالا مي‌بريد و شانس بيشتري لثه و نسوج اطراف دندان كاهش مي‌يابد. استفاده از نخ دندان باعث حذف پلاك ميكروبي از سطوح بين دنداني مي‌شود و جريان خون لثه را افزايش مي‌دهد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

آيا داروهای سفيد کننده دندان که در فروشگاهها يافت مي شوند مفيد هستند؟

اين مواد حاوی ترکيبات سفيد کننده هستند. اما بايد در نظر داشت که بسياری از اين داروها دارای مواد ساينده هستند که برای سلامت دندان مضر مي باشد. مواد سفيد کننده بايد تحت نظر دندانپزشک استفاده گردند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

علت بوی بد دهان چيست؟

علل متعددی موجب ايجاد بوی نامطبوی دهان مي شوند که بطور عمده بر دو دسته اند.

الف) علل دهاني

ب) علل خارج دهاني

  • Like 2
لینک به دیدگاه

الف- علل دهاني بوی بد دهان

عدم رعايت بهداشت دهان و دندان:

مسواک نزدن و عدم رعايت بهداشت اصلي ترين علت ايجاد بوی بد دهان است. خرده های غذا در بين دندانها فاسد و بد بو مي گردند و ايجاد بوی نامطبوع مي نمايد.

جرم و ضايعات بافت نگهدارنده دندان:

هر چند ظاهرا جرم نبايد بويي داشته باشد ولي اين رسوبات محل مناسبي برای لانه گزيني و سبب پرورش ميکروبها و تکثير آنها مي باشندو بدين سبب عامل عمدهای در جهت ايجاد بد بويي دهان محسوب مي شوند.

دندانهاي پوسيده و عفوني:

به علت پوسيدگي حفره‌هايي در دندان ايجاد مي‌شود كه خرده‌هاي غذايي را در خود جاي مي‌دهند و محيط مناسبي جهت تكثير ميكروبها ايجاد مي‌كنند كه سبب متعفن شدن خرده‌هاي غذايي در اين پوسيدگيها مي‌شوند.

ناهنجاريهاي دنداني:

ناهنجاري و بدقرار گرفتن دندانها باعث مي‌شود كه دندانها از دسترس مسواك دور باشند و فشار غذا خوردن هم نتواند به طور طبيعي آن نواحي را تميز كند كه اين امر باعث بدبويي دهان مي‌گردد.

درمانهاي نادرست دندانپزشكي:

اگر ترميم و پر كردن دندانها به گونه‌اي مناسب انجام نشده باشد باعث ايجاد گير غذايي و باقي ماندن خرده‌هاي غذا و بدبويي دهان مي‌گردد.

 

 

ب- علل خارج دهاني عبارتند از:

بيماريهاي گوارشي اختلالات و تغييرات هورموني عفونت در راههاي هوايي استعمال دخانيات تنفس از طريق دهان و گرسنگي از عوامل ايجاد كننده بوي بد دهان ميتواند باشد كه برحسب مورد بايد به متخصص مربوطه مراجعه نمود.

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه

آيا مسواك برقي بهتر از مسواك‌هاي معمولي دندانها را تميز مي‌كند؟

در سال 1993 ميلادي مسواك برقي اختراع گرديد اين مسواكها در انواع مختلف به بازار عرضه شده‌اند كه برحسب نوع حركتشان تقسيم بندي مي‌شوند اين مسواكها ممكن است داراي حركات عقب جلو يا چرخشي باشند. استفاده از مسواك برقي در افراد زير توصيه مي‌شود:

1ـ افرادي كه فاقد انگشتان كافي باشند.

2ـ افرادي كه تحت درمانهاي ارتدونسي (رديف كردن دندانها) قرار دارند.

3ـ بيماراني كه به علل عقلي و يا جسمي قادر به رعايت بهداشت خود نمي‌باشند.

نظرات متفاوتي در مورد برتري مسواكهاي برقي يا دستي بر يكديگر وجود دارد ولي بطور كلي تفاوت چشمگيري بين اين دو مشاهده نمي‌شود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

تغذيه نوزاد با شيشه شير چه زيانهايي دارد؟

1ـ كاهش رابطه عاطفي:

هنگام تغذيه طفل با پستان بين مادر و طفل رابطه عاطفي به وجود مي‌آيد ولي در تغذيه با شيشه شير اين رابطه وجود ندارد. اين رابطه عاطفي كه در نتيجه نگاههاي مستقيم مادر به چشمان طفل تماس و گرمي بدن و لبخند و تبسم وي به وجود مي‌آيد، اثرات مهمي در سلامت روحي و رواني و رشد احساسات و عواطف كودك دارد.

2ـ نامناسب بودن اغلب سر شيشه‌ها باعث ايجاد تغييراتي در قوسهاي دنداني و عمل بلع كودك مي‌شود.

اگر به كودكي كه از سينه مادر شير مي ‌خورد توجه نماييد مي‌بينيد كه چگونه فك وي دائماً بطرف بالا و پايين و عقب و جلو حركت مي‌كند. هنگام تغذيه كودك با بطري مخصوصاً در مواردي كه مادر براي سهولت خروج شير اقدام به گشاد كردن سوراخ سرشيشه مي نمايد اين حركات صورت نگرفته يا بسيار كمتر صورت مي‌گيرد و اين مسئله مي‌تواند در آينده مشكلاتي براي كودك ايجاد نمايد.

3ـ هنگام تغذيه با شيشه شير كودك مقداري هوا بلع خواهد كرد.

4ـ طبق تحقيقاتي كه به عمل آمده كودكاني كه با شيشه شير تغذيه مي‌شوند بيشتر از كودكاني كه با پستان مادر تغذيه مي‌شوند دچار انگشت مكيدن مي‌شوند.

 

 

دکتر شاهرخ قيصری کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

ارائه روشي نو در دندانپزشكي محقق ايراني خارج از كشور طي تحقيقاتي روش نويني براي جلوگيري از تحليل استخوان فك و لثه پس از كشيدن دندان ارائه كرد كه به دليل تحقيقاتش در اين زمينه موفق شد به عنوان اولين محقق ايراني جايزه اول جراحان لثه آلمان را دريافت كند. دكتر بهنام شكيبايي مقدم- مجري طرح با اشاره به روش نوين جلوگيري از تحليل بافت سخت و نرم فك پس از كشيدن دندان اظهار داشت: طبق آخرين تحقيقات علمي پس از كشيدن دندان در طول 2 ماه حدود 50 درصد از لثه به عنوان بافت نرم و استخوان فك به عنوان بافت سخت تحليل مي رود كه اين امر اشكالات مهمي را براي كاشت ايمپلنت ايجاد مي كند. وي عدم امكان جايگذاري ايمپلنت مناسب را به دليل كمبود بافت از جمله اين مشكلات دانست و گفت: اين امر اكثرا موجب مي شود كه كاشت ايمپلنت هاي قطور و بلند كه از استحكام بالاتري برخوردار هستند، امكان پذير نباشد. مجري طرح ادامه داد: از اين رو جراح در اين موارد به ايملنت هاي نازك و كوتاه قناعت مي كند كه اين نوع ايمپلنت ها درصد عوارضي چون شكستگي، عفونت و شل شدگي ايمپلنت را به دنبال دارد. شكيبايي مقدم، يادآور شد: راه حل دوم در اين موارد بازسازي استخوان فك و لثه از دست رفته قبل يا در هنگام جايگذاري ايمپلنت است كه اين روش موجب افزايش تعداد جراحي ها و طول درمان مي شود ضمن آنكه هزينه درمان بيمار را افزايش مي دهد. وي به نتايج تحقيقات خود در اين زمينه با همكاري محققان دانشگاههاي آلمان و سوئيس اشاره كرد و اظهار داشت: اين مطالعات ما را به سمت ابداع روشي براي كاهش تحليل سوق داد. اساس اين روش كشيدن دندان به صورت كم تهاجمي (Minimally invasive) و استفاده از مواد جايگزين كننده است. عضو هيئت علمي دانشگاه دوسلدورف آلمان با بيان اينكه اين مواد جايگزين معمولا از خود فرد، حيوانات و يا مواد مصنوعي گرفته مي شوند، ادامه داد: تحقيقات ما نشان داد كه پودر استخوان گاو به عنوان ماده دير جذب بهترين ماده براي پر كردن حفره دندان است. به گفته اين محقق، پس از پر كردن حفره دندان با اين ماده، سطح آن توسط اسفنج ژلاتيني پوشانده مي شود. اسفنج ژلاتيني از يك سو به ماده استخواني زير خود استحكام مي بخشد و از سوي ديگر باعث بازسازي لثه مي شود. مجري طرح ترميم استخوان و لثه، با بيان اينكه اين تكنيك با عنوان Socket Preservation عرضه شد، اضافه كرد: در اين تكنيك بيمار پس از گذشت 10 هفته ايمپلنت ايده آل خود را با ابعادي مناسب دريافت كرده و در اغلب موارد نياز به تكنيكهاي بازسازي مجدد بافت را ندارد چرا كه روش فوق به صورت ميانگين از 90 درصد تحليل استخوان و لثه جلوگيري مي كند. شكيبايي مقدم كه اخيرا با انتشار تحقيقاتش در اين زمينه به عنوان اولين محقق ايراني موفق به دريافت جايزه اول جراحان لثه آلمان شده است، در خصوص برتري ماده دير جذب استخواني گاو در اين روش توضيح داد: در تحقيقات انجام شده به دليل مشخصي در اين زمينه دست نيافتيم ولي به فرضيه اي رسيديم كه در حال حاضر در بسياري از مقالات علمي پذيرفته مي شود. وي، ميزان تراكم پودر استخوان گاو را مشابه تراكم ريشه دندان دانست و گفت: زماني كه حفره دندان با اين مواد پر مي شود به دليل مشابهت تراكم ماده جديد با ريشه، به بافت اطراف دندان اجازه مي دهد كه نسبت به وظايف خود در زمينه ترميم حفره اقدام كند از اين رو تحليل استخوان به حداقل مي رسد. سرپرست بخش ايمپلنتولوژي آكادمي كارل زايس در سوئيس با بيان اينكه اين روش بايد بلافاصله پس از كشيده شدن دندان اجرايي شود، ادامه داد: پس از كشيدن دندان خون در حفره دندان لخته مي شود و كليه فاكتورها و سلولهايي كه در بازسازي استخوان مورد نياز است از مغز استخوان خارج و وارد حفره دندان مي شود از اين رو با استفاده از اين سلولها و مواد پر كننده اقدام به بازسازي استخوان مي شود. اين پژوهشگر همچنين افزود: اگر در هنگام كشيدن دندان يك يا چند ديواره حفره دنداني آسيب ديده يا از بين رفته باشند، ابتدا با استفاده از يك ممبرين (غشا) قابل جذب كلاژني ديواره ها بازسازي شده سپس حفره دنداني پر مي شود. در اين تكنيك كه Ridge Preservation ناميده مي شود، بيمار پس از 10 هفته مي تواند ايمپلنت مورد نياز را دريافت كند

لینک به دیدگاه

ارائه تكنيك نوين كاشت ايمپلنت محققان كشور با وارد كردن جراحي ميكروسكوپي در حوزه كاشت دندان روش كمتر تهاجمي را در جراحي سينوس ليفت (جراحي استخوان فك) ارائه كردند كه در اين تكنيك ضمن كاهش عوارض اين جراحي اقدام به كاشت دندان مي شود. سينوس فك بالا حفره اي است كه در داخل استخوان فك بالا و در بالاي دندان هاي آسيابي كوچك و بزرگ فك بالا قرار دارد. زماني كه دندان هاي آسيابي كوچك و بزرگ فك بالا كشيده مي شوند و زماني از آن مي گذرد، استخوان نگهدارنده دندانها تحليل مي رود. همين مسئله باعث مي شود كه زماني كه بخواهيم جاي اين دندان ها ايمپلنت بگذاريم، استخوان كافي موجود نباشد. براي حل اين مسئله روشي به نام سينوس ليفت يا بالابردن كف سينوس به كار گرفته مي شود. اين جراحي به منظور فراهم آوردن حجم كافي از استخوان در مناطق خلفي فك بالا (محل دندانهاي آسيابي كوچك و بزرگ بالا) براي قرار دادن ايمپلنت استفاده مي شود. با توجه به عوارض اين روش به تازگي دكتر بهنام شكيبايي مقدم از پايه گذاران جراحي هاي ميكروسكوپي و ميكروسرجري كه به تازگي از آلمان به كشور بازگشته است، تكنيك جديدي را در اين زمينه عرضه كرده است.

لینک به دیدگاه

دكتر بهنام شكيبايي مقدم- مجري طرح روش جراحي ميكروسرجري و ميكروسكوپي در ايمپلنتولوژي (Microsurgical Implantology)، را يك روش فوق تخصصي در جراحي هاي دهان، فك و صورت معرفي كرد و افزود: استفاده از جراحي هاي ميكروسرجري و ميكروسكوپي از دهه 60 ميلادي در جراحي هاي گوش، حلق و بيني، مغز و اعصاب و چشم پزشكي مرسوم شد كه در طول 8 سال تحقيقات موفق شديم اين روش را وارد حوزه ايمپلنتولوژي دنداني كنيم. وي با بيان اينكه پايه جراحي هاي ميكروسرجري و ميكروسكوپي را بزرگنمايي (ذره بين يا ميكروسكوپ) و ابزارهاي جراحي ظريف (كوچكتر از 2 ميليمتر) تشكيل مي دهند، اظهار داشت: طي اجراي تحقيقات متعدد تكنيكهاي متفاوتي در اين زمينه ارائه شده است كه از جمله آن مي توان به روش 'سينوس ليفت ميكرو سرجري' اشاره كرد. مجري طرح با اشاره به جزئيات اين روش خاطر نشان كرد: جراحي سينوس ليفت كلاسيك زماني انجام مي گيرد كه فرد در قسمت پشت فك بالا با از دست دادن دندانها دچار تحليل استخوان شده و نياز به ايمپلنت داشته باشد كه اين امر با استفاده از تكنيك سينوس ليفت ترميم مي شود. وي ادامه داد: در حين اين جراحي سوراخي در استخوان خارجي سينوس به ابعاد ميانگين 6 در 12 ميليمتر ايجاد مي شود تا جراح بتواند محتاطانه جدار سينوس را بالا زده و حفره اي مصنوعي در كفه سينوس به وجود آورد. به اين ترتيب فضاي كافي براي ايمپلنت ها به دست مي آيد. شكيبايي مقدم، با بيان اينكه روش كلاسيك سينوس ليفت بيمار را با جراحتهاي نسبتا بزرگي مواجه مي كند، ادامه داد: طبق آمارهاي موجود اجراي اين تكنيك به طور ميانگين در 30 درصد از بيماران منجر به پارگي جدار سينوس مي شود كه اين خود مي تواند مشكلاتي چون خونريزي، عفونت سينوس، از دست دادن ايمپلنت، تورم و درد را به دنبال داشته باشد. همچنين در بيماراني كه تحليل شديد استخوان دارند بعضا به علت سايز سوراخي كه در استخوان خارجي سينوس ايجاد مي شود جاگذاري همزمان ايمپلنت ها ميسر نيست. سرپرست بخش ايمپلنتولوژي كارل زايس آكادمي سوئيس، افزايش طول درمان و جراحت بيمار را از معايب روش كلاسيك سينوس ليفت ميكرو سرجري دانست و گفت: از اين رو تكنيك جديد سينوس ليفت ميكرو سرجري را ارائه كرديم. شكيبايي مقدم، در اين باره توضيح داد: روش 'سينوس ليفت ميكرو سرجري' با استفاده از بزرگنمائي حداقل 5 برابر و ابزارهاي جديد ميكروسرجري به صورت مينياتوري (كم تهاجمي) اجرا مي شود. وي ادامه داد: در روش ابداعي، دريچه اي كه در استخوان خارجي سينوس گشوده مي شود، حدود يك چهارم ميزان دريچه سينوس ليفت كلاسيك يا معمولي است كه در كل دنيا جراحي مي شود. ضمنآنكه جدار سينوس با بزرگنمايي و استفاده از ابزار جديد نام ميكرويي كه براي اين منظور طراحي و عرضه شد، بالا زده مي شود. به اين ترتيب احتمال وارد كردن جراحت به آن به حداقل (كمتر از 3 درصد) مي رسد. عضو هيئت علمي دانشگاه دوسلدورف آلمان با تاكيد بر اينكه با ابزارهاي جراحي معمولي (ماكرو) نمي توان ريز جراحي (ميكروسرجري) و ميكروسكوپي را انجام داد اضافه كرد: از اين رو اقدام به طراحي و ساخت ابزارهاي ظريف (ميكرو) براي اين گونه جراحي ها در ايمپلنتولوژي كرديم كه در حال حاضر توسط يك شركت توليد كننده آلماني در بازارهاي جهاني عرضه مي شود. به گفته شكيبايي مقدم، از آنجا كه استخوان خارجي سينوس به صورت قابل توجهي دست نخورده باقي مي ماند، حتي در بيماراني كه تحليل شديد استخوان وجود دارد و جراح قادر به جاي گذاري همزمان ايمپلنت ها نيست قابل اجرا است. ضمن آنكه طبق آمار منتشر شده مشكلات ناشي از تهاجم جراحي نظير خونريزي، تورم، درد و كبودي نيز به صورت چشمگيري كاهش مي يابند

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

کساني که از نظرروحي بيمار هستند، دندان هايشان را هم از دست مي دهند

 

 

محققان متوجه شده اند کساني که از نظر روحي بيمار هستند، ازنظر سلامت دهان و دندان هم مشکل پيدا مي کنند. احتمال اينکه اين افراد دندان هايشان را از دست بدهند، سه برابر بيشتر از افراد ديگر جامعه مي باشد. تحقيقات نشان مي دهند که بيماران رواني از پيشرفت هاي جديد درزمينه ي سلامت دندان ها بهره اي نمي برند و به همين جهت محققان خواستار درمان ومراقبت هاي رايگان دهان ودندان براي افرادي هستند که بيماري روحي شديد دارند.

محققان 14 تحقيق درمورد سلامت دهان ودندان افرادي که طي 20 سال گذشته بيماري روحي شديد داشتند را مورد بررسي قرار دادند. همه ي بيماران رواني در اين تحقيقات(2784) بيماري هاي روحي خيلي شديدي داشتند مثل اسکيزوفرني، زوال عقل (dementia) ، اختلال دوقطبي يا ساير اختلالات عاطفي. بررسي اين تحقيقات نشان مي دهد که بيماران رواني 4/3 برابر بيشتر از مردم عادي همه ي دندان هايشان را ازدست داده اند. آنها 2/6 برابر بيشتراز ساير مردم دندان هايشان خراب شده است، يا دندان هايشان را پر کرده اندو يا اينکه دندان هايشان را کشيده اند.

بعضي از داروها مثل داروهاي ضد افسردگي ودارو هاي تثبيت کننده ي حالت روحي ، ترشح آب دهان را کاهش مي دهند وباعث خشکي دهان مي شوند که اين مسئله تشکيل جرم دندان ها را افزايش مي دهد.

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...