رفتن به مطلب

حذف 13 رشته دانشگاهی علوم انسانی !!!


ارسال های توصیه شده

روزنامه اعتماد از حذف 13 رشته كارشناسی از فهرست رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال 90 دانشگاه علامه طباطبایی، خبر داد و نوشت: این اتفاق داوطلبان این رشته‌ها را سردرگم و مستاصل كرده است. از سوی دیگر استادان این دانشگاه نیز با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته و محروم ماندن داوطلبان از انتخاب این رشته‌ها از علل حذف و شرایط خاص امسال انتخاب رشته اظهار بی اطلاعی می‌كنند.

 

بنابراین گزارش، رییس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی دیروز از حذف این تعداد رشته از جمله روزنامه‌نگاری و روابط عمومی اظهار بی اطلاعی كرد و موكدا بر بی‌اطلاعی خود در این زمینه اصرار ورزید. :banel_smiley_4:

 

همچنین برخی از این داوطلبان طی تماس با روزنامه اعتماد خواستار پیگیری مسوولان وزارت علوم بودند. اما به نظر می‌رسد حذف ناگهانی این رشته‌ها در راستای بازنگری 38 رشته از رشته‌های علوم انسانی صورت گرفته است.

 

بر اساس آخرین اعلام رییس پژوهشگاه علوم انسانی، این 38 رشته شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی است.

 

یكی از داوطلبان تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری می‌گوید: «بعد از دیدن كارنامه در سایت سنجش همانطور كه مسوولان اعلام كرده بودند دفترچه شماره دو برای تعیین رشته نیز روی سایت قرار گرفت ولی با كمال تعجب رشته روزنامه‌نگاری نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف این رشته‌ها بود، باید خیلی پیش از این به ما اطلاع داده می‌شد تا برای آینده خود تصمیم‌گیری كنیم نه اینكه به یك‌باره به ما گفته شود كه امكان تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان را نداریم. ما هنوز دلیل این حذف را هم نمی‌دانیم.»

 

محمدمهدی فرقانی، استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: «متاسفانه هنوز از دلایل این حذف بی‌اطلاع هستیم.»

  • Like 3
لینک به دیدگاه

توضیحات وزارت علوم درباره اخبار حذف 13 رشته علوم انسانی وزارت علوم در خصوص پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبایی اطلاعیه‌ای صادر و درباره اخباری مبنی بر حذف 13 رشته علوم انسانی توضیح داد. به گزارش خبرگزاری مهر، اطلاعیه وزارت علوم آورده است: "با توجه به ضرورت ساماندهی آموزش عالی براساس نیاز کشور، معاونت آموزشی وزارت علوم طی دو سال گذشته با اجرای طرح آمایش آموزش عالی ضمن شناسایی وضعیت موجود تعداد دانشجویان در رشته‌های مختلف در صدد احصاء نیازهای جامعه با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی بوده و نتایج اولیه بررسی طرح مذکور جهت گیری هایی را در پیش روی قرار داده است."

 

روابط عمومی وزارت علوم افزوده است: "با توجه به افزایش متقاضیان دوره‌های کارشناسی ارشد به حدود یک میلیون نفر و نیز متقاضیان دوره‌های دکتری تخصصی به بیش از 130 هزار نفر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه‌های مادر بویژه در تهران را به سمت افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی جهت داده و همچنین به افزایش ظرفیت دوره‌های کارشناسی در دانشگاه‌های کوچکتر بویژه در شهرستان‌ها پرداخته است."

 

این اطلاعیه می افزاید: "دانشگاه‌ها با توجه به سیاست‌های کلی، زیر ساخت‌های عمرانی، امکانات و توانائی‌های آموزشی درخصوص میزان پذیرش در دوره‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، با تصویب شورای دانشکده و دانشگاه نسبت به ثبت ظرفیت از طریق درگاه الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور اقدام می کنند."

 

وزارت علوم در این اطلاعیه اعلام کرد: "بر اساس اعلام رئیس محترم دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به ایجاد 10 رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد و 8 رشته جدید در مقطع دکتری و با احتساب افزایش ظرفیت در رشته‌های قبلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در مجموع ظرفیت پذیرش دوره‌های کارشناسی ارشد این دانشگاه از 2500 نفر به 3500 نفر و ظرفیت پذیرش دوره‌های دکتری را نیز از 250 نفر، به حدود 500 نفر افزایش داده است به این معنا دانشگاه علامه طباطبایی مجموعاً ظرفیت پذیرش دانشجو را 15 درصد افزایش داده است."

 

این اطلاعیه افزوده است: "در رابطه با درخواست جدی داوطلبان عزیز در تحصیل در دانشگاه علامه طباطبایی که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در علوم انسانی می‌باشد. معاونت آموزشی، سازمان سنجش و دانشگاه علامه طباطبایی در حال بررسی شرایط هستند که بتوانند راه‌کار مناسبی برای ایجاد ظرفیت جدید فراهم نمایند."

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...