Saman_88 8062 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 تیر، ۱۳۹۰ 4 خطاي تغذيهاي كه شما را پير ميكند با وجودي كه تغييرات جسمي و روحي به عنوان بخشي از پروسه پيري، اجتنابناپذير هستند، اما واقعيت اين است كه غذاهايي كه ما ميخوريم يا نميخوريم در سرعت بخشيدن به روند پيري نقش دارند، به طوري كه حتي گاهي ممكن است زودتر از رسيدن به سن پيري، دچار علائم سالخوردگي بشويم. كارشناسان ميگويند: اين پيري زودرس طبيعي است؛ چون ما خيلي زياد از غذاهاي فرآوري شده استفاده ميكنيم. به گفته آنها غذاهاي فرآوري شده اغلب حاوي كالري زياد اما مقادير اندكي از ريزمغذيهاي ضروري مثل امگا -3 و ويتامين ب12 هستند. بنابراين ما در دريايي از دسترسيها با جزيرههايي از كمبودها و فقدانها روبهرو ميشويم. 4 خطايي كه باعث ميشوند انسان زودتر پير شود را در زير ميخوانيد، در حالي كه با مشورت پزشك ميتوان اين خطاها را شناسايي كرده و با تنظيم آنها در رژيم غذايي يا افزودن مكملها، جوانتر به نظر رسيد و جواني را احساس كرد. خطاي اول اشتباه اول اين است كه شما از خوردن تمام انواع پروتئينهاي حيواني پرهيز ميكنيد، اما چرا اين اشتباه منجر به پيري زودرس ميشود، چون ممكن است با فقدان ويتامين ب12 مواجه شويد كه براي توليد انرژي در بدن ضروري است. اين ويتامين فقط در غذاهايي يافت ميشود كه منشأ حيواني دارند و به تنظيم متابوليسم و توليد انرژي كمك ميكند و در ضمن كليد حفظ سلامت مغز و سيستم عصبي است. خستگي يكي از علائم اصلي كمبود ويتامين ب12 است و معمولا در افرادي رخ ميدهد كه پروتئين حيواني زيادي استفاده نميكنند. راهحل غذايي: مصرف 2 نوبت مواد غذايي بدون چربي مثل شير يا ماست و مقداري پروتئين لخم در روز براي حل اين مشكل مفيد است. بهترين منابع غذايي حاوي ويتامين ب 12 شامل غذاهاي دريايي مثل ماهي، ميگو و صدفها و همچنين گوشت لخم ماهي و گوشت گوساله و همچنين غلات غني شده هستند. راهحل مكملي: مصرف 500 تا 1000 ميكروگرم از اين ويتامين به طور روزانه در قالب قرصهاي مكمل، كمبود آن را در بدن جبران ميكند. خطاي دوم خودداري از مصرف مكملها خطاي بعدي است، اما چرا اين مساله موجب پيري زودرس ميشود؟ چون برخي از اين مكملها مثل منگنز و مس از بروز دردهاي مفصلي جلوگيري ميكنند، اما بسياري از افراد از مصرف اين مكملها غفلت ميكنند. به گفته متخصصان منگنز و مس هر دو براي حفظ سلامت غضروفها و انعطافپذيري مفاصل مفيد و ضروري هستند. در بسياري از موارد مصرف آنها آسيبهاي مفصلي را بهبود بخشيده و دردهاي اين مناطق از بدن را برطرف ميسازد. راهحل غذايي: مغز خشكبار، گوشت بدون چربي و اسفناج منابع غني از اين املاح هستند، اما معمولا ما به اندازه كافي از اين خوراكيها نميخوريم تا نيازمان به اين املاح برطرف شود، بنابراين نياز به مصرف مكملها هميشه وجود دارد. راهحل مكمل: مصرف روزانه 2 ميليگرم مس و 5 ميليگرم منگنز در روز ضروري است. ظرف 2 تا 3 ماه پس از مصرف اين مكملها درد كمتري را در مفاصل خود احساس خواهيد كرد. خطاي سوم پرهيز از خوردن ماهي و چربي، خطاي سوم است. ماهي و روغنهاي مفيد مثل روغن زيتون بهترين منبع اسيدهاي چرب امگا ـ3 و ضروري براي بدن هستند كه معمولا تا حد زيادي مانع از تحليل رفتن حافظه ميشوند. به گفته متخصصان مركز پزشكي دانشگاه آريزونا در آمريكا، اين اسيدهاي چرب در واقع بخشي از عناصر اصلي تشكيل دهنده مغز هستند كه اگر به اندازه كافي در رژيم غذايي ما وجود نداشته باشند ساختار و عملكرد مغز به تدريج ضعيف ميشود و حافظه آسيب ميبيند. راهحل غذايي: ابتدا مصرف غذاهاي تصفيهو فرآوري شده را تا حد امكان كاهش دهيد و غذاهاي خود را با روغنهاي طبيعي مثل روغن زيتون طبخ كنيد. سپس در هر هفته مصرف ماهيهاي مفيد مثل ماهي آزاد و ساردين را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد. بعلاوه خوردن دانه كتان، غلات سبوسدار و گردو و بادام نيز براي دريافت اين چربيهاي مفيد توصيه ميشود. مصرف يك قاشق غذاخوري گردو 5 روز در هفته و 9 تا 12 عدد بادام، 4 نوبت در هفته كافي است. راهحل مكمل: توصيه ميشود كه در روز حداقل 2000 ميليگرم روغن ماهي مصرف شود. خطاي چهارم علاقه كلي مردم به غذاهاي بستهبندي شده است. غذاهاي بستهبندي شده درواقع حاوي تركيباتي هستند كه موجب بالا رفتن فشار خون ميشوند. غذاهاي بستهبندي نمك زيادي دارد كه به بدن بويژه به كليهها آسيب وارد ميكند. در اين وضعيت عدم تعادل بين نمك و پتاسيم به رگهاي خوني آسيب ميرساند و در نتيجه موجب بالا رفتن فشار خون ميشود. راهحل غذايي: در روز بيش از 1500 ميليگرم سديم (نمك) مصرف نكنيد و حداقل 7 تا 9 وعده در روز از ميوهها و سبزيهاي تازه استفاده كنيد. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده