رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

سوال این است:

فعالیت چیست؟

آیا فعالیت با رفتار تفاوت دارد؟!!! یا این دو واژه مفهوم واحدی رو میرسونن؟

فعلاً برای شروع از این دو سوال شروع میکنیم.

• Like 21
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 76
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

سلام

خب فعالیت (با توجه به مبانی نظری و...دکتر پاکزاد) ینی هرکاری که انسان برای برطرف کردن نیاز هاش انجام میده.

رفتار نحوه ی انجام اون فعالیت هست.

در ظاهر که خیلی شبیهند...ینی اگه من این تعریف رو نخونده بودم قبلا یکی میدونستمشون.

اما متفاوتند.....رفتار ویژگی های دیگه ای هم داره و عوامل دیگه توی بروز ش تاثیر میذارن

• Like 15
لینک به دیدگاه

سلام به مهندسین شهرساز

فعالیت تلاشی هدفمند برای رسیدن به خواسته هایمان

رفتار آن عکس العملی که در فرایند آن فعالیت انجام می دهیم

درست بودن یا غلط بودنشو نمی دونم نظر دوستان چیه؟

• Like 13
لینک به دیدگاه
سلام

خب فعالیت (با توجه به مبانی نظری و...دکتر پاکزاد) ینی هرکاری که انسان برای برطرف کردن نیاز هاش انجام میده.

رفتار نحوه ی انجام اون فعالیت هست.

در ظاهر که خیلی شبیهند...ینی اگه من این تعریف رو نخونده بودم قبلا یکی میدونستمشون.

اما متفاوتند.....رفتار ویژگی های دیگه ای هم داره و عوامل دیگه توی بروز ش تاثیر میذارن

هدف بحث همینه که تفاوت کلمات کلیدی رو اول مشخص کنیم بعد بحث اصلی شروع بشه.

چه ویژگی هایی باعث میشه که بین فعالیت و رفتار تفاوت قائل بشیم؟

• Like 10
لینک به دیدگاه
سلام به مهندسین شهرساز

فعالیت تلاشی هدفمند برای رسیدن به خواسته هایمان

رفتار آن عکس العملی که در فرایند آن فعالیت انجام می دهیم

درست بودن یا غلط بودنشو نمی دونم نظر دوستان چیه؟

سلام الیناز خانم. ممنون از حضورتون

نظرتون درسته ولی خیلی کلی به نظر میاد. برای کسی که بخواد معنیش روو بفهمه یه کم گنگه.

اگه یه مثال بزنین فک کنم کاملاً مفهومتون جا بیفته.

• Like 10
لینک به دیدگاه
خب اون چیزی که ماها میبینیم رفتاره...نه فعالیت.

رفتار مرئی ،تغییرپذیره اما فعالیت ها که همون نیاز ها هستند ثابت و نادیدنی اند.

مرسی

کاملاً درسته

با این تعاریفی که دوستان گفتن: فعالیت ها خیلی انتزاعی اند و می توان آنها را طبقه بندی نوع خاصی از رفتارها شمرد. مثلاً چمباتمه زدن، روی پله یا صندلی نشستن ، روی چمن یا هر جای دیگری به هر شکلی نشستن همه ی این ها رفتارهایی هستند که همگی آنها را میتوان به طور کلی جزء فعالیت نشستن قلمداد کرد.

این که رفتارها تغییر پذیرند و فعالیت ها ثابت اند رو زیاد واضح نگرفتم، مینا جان میدونم میخوای چی بگی لطفاً یه جور دیگه بنویسش.

• Like 12
لینک به دیدگاه

مرسی امید جان و تشکر می کنم از artiiist v morteza یک مثال کنکوری برای قبولی در کنکور تلاش می کنم به این مگن فعالیت واما رفتار اینکه چطور برنامه ریزی کنم تا به هدفم قبولی برسم رو رفتار میگن امیدوارم که درست تشخیص داده باشم

• Like 13
لینک به دیدگاه
مرسی امید جان و تشکر می کنم از artiiist v morteza یک مثال کنکوری برای قبولی در کنکور تلاش می کنم به این مگن فعالیت واما رفتار اینکه چطور برنامه ریزی کنم تا به هدفم قبولی برسم رو رفتار میگن امیدوارم که درست تشخیص داده باشم

درسته. درواقع رفتار نحوه ی انجام فعالیته که در پست قبلی خودت بهش اشاره کردی.

• Like 11
لینک به دیدگاه

خیلی خب. برای روز اول بدک نبود. تا فردا شب هر کی اومد تعریفش رو از رفتار و فعالیت رو بگه و بگه که تفاوتشون چیه؟ منظورم اینه که رفتار چه ویژگیهایی داره که اون رو از فعالیت جدا میکنه؟

• Like 11
لینک به دیدگاه
سوال این است:

فعالیت چیست؟

آیا فعالیت با رفتار تفاوت دارد؟!!! یا این دو واژه مفهوم واحدی رو میرسونن؟

فعلاً برای شروع از این دو سوال شروع میکنیم.

به نظر من فعالیت یه سری اقدامات هستند که در یک موضوع خاص انجام میشه مثل فعالیت های خدماتی ، صنعتی و امثال اینها

اما رفتار به اون اقدامی و یا عملی که انسان در شرایط خاص انجام میده گفته میشه

یک کم از مثال های شهری استفاده کنیم

ببینید رفتار انقدر مهم و قابل تاکید هست که توی مباحث شهری ما یک مکتب بسیار فعال داریم که توی این حوزه دارن کار می کنن که ازشون به اسم رفتارگرایان یاد میشه

ببینین بچه ها انسانها در مقابل شرایط یک سری رفتار های خاص بروز میده

بزارین یک مثال عینی تر بزنم مثلا برای طراحی یک پارک وقتی ما برای کفپوش اون از آسفالت استفاده می کنیم به خودی خود سواره رو وارد پارک کردیم یعنی اون رفتاری که از انسان در اون شرایط سر میزنه علاقه به حرکت سواره هست نه پیاده چون در این شرایط (کف پوش آسفالت)انسان عادت کرده که سواره حرکت کنه و این رفتار از اون سر بزنه

یا وقتی توی اون پارک یک فضای سبز ناموزون و فضایی کم نور رو طراحی کردین خود به خود فضا رو آماده کردین برای بروز رفتار پاتوق مجردی و مطمئنا انسانی که باید یک رفتار خانوادگی و به عبارت ساده تر رفتاری که در جمعی خانوادگی انجام میشه در اون شرایط این رفتار ازش سر نمی زنه

بحث رفتار انسان درمیحط همیشه از بحث های مورد توجه و داغ شهرسازان و برنامه ریزان بوده چرا که انسان در شرایط مختلف رفتار های متفاوتی ازش سر می زنه

در مجموع رفتار میشه گفت که رفتار اون عمل و اقدامیه که فرد در شرایطی خاص انجام میده ولی فعالیت به مجموعه ای از اقداماتیه که فرد در راستای هدفی خاص انجام میده

امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم

• Like 12
لینک به دیدگاه
این که رفتارها تغییر پذیرند و فعالیت ها ثابت اند رو زیاد واضح نگرفتم، مینا جان میدونم میخوای چی بگی لطفاً یه جور دیگه بنویسش.

فعالیت از نیاز سرچشمه میگیره و نیازها عموما ساده و تو همه جوامع و انسانها یکسانن اما نحوه برطرف کردنشون متفاوته

مثلا همون نشستن....یه پدیده ی ثابت بین تمام ادمای دنیاست...منتها مدل های مختلفی برای انجامش وجود داره.

• Like 10
لینک به دیدگاه

تقریباً اکثر توضیحات رو دوستان دادن.

در مورد تغییر پذیری رفتار شاید مثال راه رفتن ملموس تر باشه. رفتارا به راحتی تغییر میکنن و مرز بینشون زیاد مشخص نیست. مثلاً حرکت یه فعالیته. حالا رفتارایی که واسه راه رفتن داریم، مثلاً آهسته قدم زدن یا تند قدم زدن یا دویدن یا بپر بپر رفتن و .... هستش که هر لحظه میشه این نوع حرکت تغییر کنه. مثلاً آهسته داریم راه میریم و بعدش همینطوری کم کم تندش می کنیم. رفتار تغییر کرده و اون مرزشم زیاد مشخص نبوده ولی فعالیت همون بوده. فعالیت بخواد تغییر کنه، یهو تغییر میکنه و هیچ مرزی نیست، مثلاً موقع راه رفتن، یه جا وایسیم یا یه جا بشینیم. اینجا فعالیت عوض شده و اون لحظه تغییر فعالیتم مشخصه. اون مرز تغییر مشخصه.

• Like 12
لینک به دیدگاه

سلام. خوب من یکم دیر رسیدم و همه دوستان به خوبی تعریفای درستی رو ارائه دادن.

به عبارتی میشه نتیجه گرفت رفتار زاده ویژگیهای درونی آدمی و عکس العملی منحصر به فرد نسبت به پدیده ای که بهش فعالیت گفته میشه.در واقع رفتار درک هر فرد نسبت به انجام فعالیت است.

• Like 10
لینک به دیدگاه
به نظر من فعالیت یه سری اقدامات هستند که در یک موضوع خاص انجام میشه مثل فعالیت های خدماتی ، صنعتی و امثال اینها

رو تعریفت حرفی نیست ولی مثالهایی که زدی خیلی به نام کاربری ها نزدیک شده درسته؟

اما رفتار به اون اقدامی و یا عملی که انسان در شرایط خاص انجام میده گفته میشه

یک کم از مثال های شهری استفاده کنیم

ببینید رفتار انقدر مهم و قابل تاکید هست که توی مباحث شهری ما یک مکتب بسیار فعال داریم که توی این حوزه دارن کار می کنن که ازشون به اسم رفتارگرایان یاد میشه

ببینین بچه ها انسانها در مقابل شرایط یک سری رفتار های خاص بروز میده

بزارین یک مثال عینی تر بزنم مثلا برای طراحی یک پارک وقتی ما برای کفپوش اون از آسفالت استفاده می کنیم به خودی خود سواره رو وارد پارک کردیم یعنی اون رفتاری که از انسان در اون شرایط سر میزنه علاقه به حرکت سواره هست نه پیاده چون در این شرایط (کف پوش آسفالت)انسان عادت کرده که سواره حرکت کنه و این رفتار از اون سر بزنه

مثال خوبی زدی حمید جان توی طراحی و دادن دیتل این جزئیات خیلی مهم هستن و باید خیلی بهشون توجه بشه. اما من سوالی برام پیش اومد :به نظرت در صورت استفاده از آسفالت در کفپوش پارک آیا رفتار تغییر خواهد کرد یا فعالیت؟

یا وقتی توی اون پارک یک فضای سبز ناموزون و فضایی کم نور رو طراحی کردین خود به خود فضا رو آماده کردین برای بروز رفتار پاتوق مجردی و مطمئنا انسانی که باید یک رفتار خانوادگی و به عبارت ساده تر رفتاری که در جمعی خانوادگی انجام میشه در اون شرایط این رفتار ازش سر نمی زنه

بحث رفتار انسان درمیحط همیشه از بحث های مورد توجه و داغ شهرسازان و برنامه ریزان بوده چرا که انسان در شرایط مختلف رفتار های متفاوتی ازش سر می زنه

در مجموع میشه گفت که رفتار اون عمل و اقدامیه که فرد در شرایطی خاص انجام میده ولی فعالیت به مجموعه ای از اقداماتیه که فرد در راستای هدفی خاص انجام میده

اینجا منظورت رو نگرفتم. یعنی اگه من هدفم تجدید قوا باشه و برای این هدفم اقداماتی چون نشستن در جایی، غذا خوردن در همان جا و رفتن به جایی دیگر و خوابیدن رو استفاده کنم همگی یه فعالیت محسوب میشه که چندتا رفتار رو در بر میگیره؟

امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم

مرسی حمید جان. منظورت رو تا حد زیادی خود من گرفتم ولی میخوام یه کم موضوع رو از دید خودت برامون بازتر کنی. لطفاً به سوالاتی که توی متن مشخص کردم پاسخ بده.

• Like 8
لینک به دیدگاه
فعالیت از نیاز سرچشمه میگیره و نیازها عموما ساده و تو همه جوامع و انسانها یکسانن اما نحوه برطرف کردنشون متفاوته

مثلا همون نشستن....یه پدیده ی ثابت بین تمام ادمای دنیاست...منتها مدل های مختلفی برای انجامش وجود داره.

مینا جان به نکته ی بسیار مهمی اشاره کردی. در واقع میشه گفت که برای رفتارها استانداردهایی نداریم. به همین دلیل مدل هایی که برای یه کشور یا یه شهر کاربرد داره در مورد شهرهای دیگر نمی توان از آنها استفاده کرد. مثلاً همین مثالی که همیشه دکتر پاکزاد میگه: مدل چهار مرحله ای که برای برآورد سفر ارائه شد برای فرهنگ خاص خودش ارائه شد و بدرد ایران نمیخوره. درسته که توی همه ی کشورها هدف مسافرت از جایی به جای دیگری است و فعالیتی که انجام میشه مسافرته اما در جریان این هدف چندین فعالیت انجام میشه که هر چند در همه جا ثابته ولی به نحوه های مختلف انجام میشه. شهروند مثلاً آلمانی وقتی میخواد تاکسی بگیره یه کناره توی ایستگاه تاکسی میایسته و راحت هم سوار میشه ولی توی شهرهای خودمون در مواقعی که ازدحام کمه و حتی خودمون ایستادیم باز حدود نیم لاین رو میایم جلو، دیگه تو شلوغیا خودتون بهتر میدونین از 5 لاین شاید یه لاینش آزاد بمونه.

• Like 10
لینک به دیدگاه

ماشالا همه دوستان جواب درست دادن که.فعالیت یعنی کاری که آدم برای رفع نیازش انجام میده و هرکاری رو شامل میشه.اما نیاز عموما چیزای سادس مثل نیاز به غذا یا چیزای دیگه.

به نظرم با هم تفاوت اساسی دارن

• Like 9
لینک به دیدگاه
تقریباً اکثر توضیحات رو دوستان دادن.

در مورد تغییر پذیری رفتار شاید مثال راه رفتن ملموس تر باشه. رفتارا به راحتی تغییر میکنن و مرز بینشون زیاد مشخص نیست. مثلاً حرکت یه فعالیته. حالا رفتارایی که واسه راه رفتن داریم، مثلاً آهسته قدم زدن یا تند قدم زدن یا دویدن یا بپر بپر رفتن و .... هستش که هر لحظه میشه این نوع حرکت تغییر کنه. مثلاً آهسته داریم راه میریم و بعدش همینطوری کم کم تندش می کنیم. رفتار تغییر کرده و اون مرزشم زیاد مشخص نبوده ولی فعالیت همون بوده. فعالیت بخواد تغییر کنه، یهو تغییر میکنه و هیچ مرزی نیست، مثلاً موقع راه رفتن، یه جا وایسیم یا یه جا بشینیم. اینجا فعالیت عوض شده و اون لحظه تغییر فعالیتم مشخصه. اون مرز تغییر مشخصه.

ممنون محمد جان. مثالت خیلی واضح و خوب بود و تعریف بقیه بچه ها از فعالیت و رفتار رو تکمیل کرد.

• Like 6
لینک به دیدگاه
ماشالا همه دوستان جواب درست دادن که.فعالیت یعنی کاری که آدم برای رفع نیازش انجام میده و هرکاری رو شامل میشه.اما نیاز عموما چیزای سادس مثل نیاز به غذا یا چیزای دیگه.

به نظرم با هم تفاوت اساسی دارن

خب تفاوت دارن اگه اینطور نبود نیاز رو با فعالیت هم معنی میگرفتیم.

خواهشاً هر چیزی رو میگین با دلیل بگین. من اگه بگم همه شهرسازن باید چند تا دلیل بیارم و بگم منظورم از شهرسازن یعنی چی. خب حمید جان تفاوت های بین نیاز و فعالیت؟ با دلیل

یه دفاعی هم دوستان بکنم: منظور دوستان به هیچ وجه این نبوده که فعالیت = نیاز بلکه همانند تعریف خودت اقداماتی که برای رفع نیاز است رو فعالیت گفتن. مثلاً ما نیاز به امنیت داریم اینکه از یه جایی راه میرویم (راه رفتن) و به لبه ای می رویم و می نشینیم در واقع برای رفع نیازمون دو فعالیت انجام داده ایم(راه رفتن و نشستن). در واقع همان طور که مینا گفت فعالیت ها انتزاعی و ساده هستن و تقریباً مثل خود نیاز در همه جا یکسانند. ما نیازهایی مانند غذا خوردن ، امنیت، عشق و ... داریم ولی بوسیله ی یه سری اقدامات مثل راه رفتن، نشستن، دیدن، خوابیدن و ... آنها را برآورده میکنیم.

امیدوارم که واضح توضیح داده باشم.

• Like 6
لینک به دیدگاه

سوال بعدی اینه:

توی طراحی یا برنامه ریزی باید به رفتار توجه کرد یا فعالیت یا باید اصلاً نیازها رو دید؟ خواهشاً با دلیل و با مثال

• Like 5
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...