رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

پتروشيمي خراسان (بجنورد)

 

 

 

موقعيت جغرافيايي

 

مجتمع پتروشيمي خراسان در 17 كيلومتري جاده اصلي بجنورد - شيروان، در زميني به مساحت 200 هكتار شامل: 30 هكتار محوطه‌هاي صنعتي، 40 هكتار محوطه‌هاي عمومي و غيرصنعتي و 130 هكتار فضاي سبز احداث گرديده است. اين مجتمع با 939متر ارتفاع از سطح دريا در موقعيت 37 درجه و 31 دقيقه عرض شمالي و 57 درجه و 30 دقيقه طول شرقي قرار گرفته است.

 

 

تاريخچه

 

شركت سهامي پتروشيمي خراسان، بزرگترين مركز توليد محصولات شيميايي شمال و شمال شرق كشـور، در ارديبهشـت سال 1371 در بجنورد، مركز استان خراسـان شمالي تأسيس و از خرداد 1375 با آغـاز فعاليت‌هاي بهره‌برداري در ليست بنگاههاي صنعتي و توليدي كشور قرار گرفت. اين مجتمع با بهره‌گيري از آخرين متدهاي علمي و تكنولوژيك و با تركيبي از نيروي انسانـي جوان، متخصص و كارآمد از نخستين روزهاي بهره‌برداري نيل به اصل خودكفايي را به عنوان هدف غايي در امـر توليد سرلوحـه كار خود قرار داد. پايبندي به اين تفكر و دستيابي به ايده‌آل‌هاي آن، بويژه در سال‌هاي اخير از مجتمع پتروشيمي خراسان چهره‌اي مقبول و مطرح در سطوح ملي و فرا ملي ترسيم نموده است.

 

 

آمونياك 1000 تن در روز

كود شيميايي اوره 1600 تن در روز

كريستال ملامين 60 تن در روز

 

اطلاعات تماس

 

وب سايت:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

آدرس: بجنورد، كيلومتر 17 جاده بجنورد شيروان صندوق پستي: 1413

تلفن: 6-2234560-0584

دور نگار: 2221900-0584

  • Like 1
لینک به دیدگاه

شرکت پتروشیمی مارون در تاریخ 01/11/1377 برای اجرای الفین هفتم تاسیس گردید. با اجرای این طرح که یا ظرفیت تولید سالیانه 1/1 میلیون تن پلی اتیلن در زمره بزرگترین الفین ها در جهان می باشد، برای اولین بار در کشور +2C ( اتان ) از گاز طبیعی استحصال شده، طی فرآیندهایی به مواد الفینی، فرآورده های پلیمری و شیمیایی تبدیل می شود . این شرکت با توانایی تولید سالانه 1100000تن اتیلن، 200000 تن پروپیلن، 300000 تن پلی اتیلن سنگین، 300000 تن پلی پروپیلن و بیش از 443000تن انواع گلایکول یکی از بزرگترین شرکت های پتروشیمی در ایران و جهان می باشد.

 

 

 

موقعیت جغرافیایی

 

شرکت پتروشیمی مارون در زمینی به مساحت 5/102 هکتار و در دو منطقه جغرافیایی زیر احداث گردیده است .

 

1) منطقه کریت کمپ اهواز

 

واحد بازیابی اتان در زمینی به مساحت 5/9 هکتار در کلیومتر 15 جاده اهواز – ماهشهر احداث شده است. در این واحد خوراک واحد الفین تولید و با خط لوله به طول 95 کیلیومتر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارسال می شود.

 

2) منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

 

واحد الفین به همراه واحد های پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول و سرویس های جانبی و آفسایت در زمینی به مساحت 93 هکتار در سایت 2 منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی ( ره ) احداث شده است.

 

 

 

اطلاعات تماس

 

وب سايت:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

آدرس: خوزستان، ماهشهر، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، سایت 2 . پتروشیمی مارون

 

تلفن : 4-20100( 065226)

 

دورنگار : 20109( 065226)

  • Like 1
لینک به دیدگاه

موقعيت جغرافيايي

 

مجتمع پتروشیمی رازی در زميني به مساحت 100 هكتار و در منطقه بندر امام خميني، واقع در شمال‌شرقي خور موسي، در 66 كيلومتري از مدخل ورودي خليج‌فارس و در شمالي‌ترين بخش اين خليج قرار دارد.

موقعیت این مجمتع نسبت به منطقه ویژه اقتصادی در شکل مشخص شده است.

منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدوده ای به وسعت 1700 هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس ، واقع در شهرستان ماهشهر، بخش بندر امام خمینی قرار دارد. برابر طرح توسعه ، وسعت منطقه به بیش از 2500 هکتار افزایش خواهد یافت.

این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت (بالاخص صنایع پایین دستی آن) تامین منافع اقتصادی و اجتماعی و ملی، جذب تکنولوژی های جدید و افزابش اشتغال ، ایجاد گردیده است.

از نظر موقعیت جغرافیایی منطقه از طریق بندر امام خمینی به آبهای آزاد بین المللی و از طریق راه آهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد. این منطقه به عنوان بخشی از استان خوزستان و همجواری با مجتمع های عظیم پتروشیمی بندر امام، رازی و فارابی، همانند یک گلوگاه استراتژیک در مناطق نفت و گاز ایران عمل کرده ، دستیابی به منابع نفت و گاز، مواد اولیه و خوراک واحدهای صنعتی را پیش از پیش تسهیل می نماید.

 

 

 

تاريخچه

 

مجتمع پتروشیمی رازی یکی از مهمترین کارخانه‌های تولید کودهای ازته و فسفاته و مواد شیمیایی کشور می‌باشد. اولین فاز واحدهای این مجتمع در سال 1349 به دنبال عملیات ساختمانی چهار ساله به بهره‌برداری رسید. به علت قدمت واحدها و صدمات وارده در جنگ تحمیلی، ظرفیت قابل حصول به میزان 2،400،000 تن رسید، انتظار است با تکمیل پروژه‌های در دست اجرا واحدهای تولیدی به ظرفیت بیش از 3،000،000 (سه میلیون تن) در سال برسد.

این مجتمع بزرگترین تولیدکننده آمونیاک، کود اوره، اسید سولفوریک و گوگرد و تنها تولیدکننده اسید فسفریک و کود دی‌آمونیم فسفات (کود مخلوط فسفات و سولفات آمونیوم) در ایران می‌باشد. فرآورده‌های مذکور علاوه بر تامین نیازهای داخلی، سالیانه با صدور گوگرد، آمونیاک، اوره و اسید سولفوریک به بازارهای جهانی نقش ارزنده‌ای در رفع نیازمندی‌های ارزی مجتمع و صنایع و پتروشیمی را ایفا می‌نماید.

 

 

 

روند خصوصی‌سازی شرکت :

 

سازمان خصوصی‌سازی در اجرای مفاد فصل اول قانون چهارم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی و مقررات مربوط و متن ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اصل 44 قانون اساسی از ابتدای سال 86 مبادرت به بررسی دارائی‌های شرکت پتروشیمی رازی نمود و از اول بهمن سال 86 طی آگهی مزایده سازمان خصوصی‌سازی ، به فروش گذاشته شد.

 

برنده مزایده فروش :

 

باتوجه به اتمام مهلت انجام مزایده در پایان بهمن 86 ، کنسرسیومی متشکل از شرکت سهامی گوبرفابریقالاری ترک آمونیم (گوبره‌تاش) ، شرکت انرژی گاز آسیا ، شرکت شقایق سازه رنگین (ملیت ایرانی) ، شرکت تابوسان و چندین شرکت داخلی پیشنهاد خود را مبنی بر خرید شرکت پتروشیمی رازی ، به سازمان خصوصی‌سازی ارائه نمودند که نهایتا کنسرسیوم مربوطه با پیشنهاد مبلغ 635 میلیارد تومان به عنوان برنده مزایده اعلام گردید.

 

 

 

محصولات

 

ميعانات گازي

 

اسيد سولفوريك

 

اسيد فسفريك

 

گوگرد گرانول

 

دي آمونيوم فسفات

 

اوره گرانول

 

اوره پريل

 

آمونياك

 

اطلاعات تكميلي در زمينه محصولات

 

اطلاعات تماس

 

وب سايت:http://www.razip.com

 

آدرس دفتر تهران: بلوار کریم خان زند ، نرسیده به میدان هفت تیر ، پلاک 46 ، ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، طبقه هفتم ، اتاق شماره 702

 

آدرس مجتمع: بندر امام خمینی ، آژانس پستی 113 ، صندوق پستی 161

 

تلفن تماس: 8-2341517-0652

  • Like 1
لینک به دیدگاه

شركت پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت 36 هكتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) قرار دارد . شركت پتروشیمی بوعلی سینا وابسته به شركت ملی صنایع پتروشیمی ، در سال 1377 تاسیس گردید. خوراك مجتمع ، نفتا سبك و سنگین و بنزین پیرولیز می باشد كه از كارخانجات( NGL (1000/900 پازنان و پتروشیمی امیركبیر تامین می گردد. مواد اولیه طی فرایندهای موجود و در واحدهای عملیاتی مختلف به محصولات با ارزش و سود آور آروماتیكی نظیر پارازایلین و ارتوزایلین و بنزن جهت مصرف داخلی وصادرات تبدیل می گردد.

 

 

مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا، لیسانسهای عملیات مهندسی تفضیلی، تامین قطعات، نصب و راه اندازی را از ایران و مهندسی اصولی و لیسانس های واحد فرآیندی را از کشور های AXENS فرانسه، UHDE آلمان، SINOPEC چین کسب نموده است.

 

شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در کنار بازار داخلی مشغول صادرات به کشورهایی نظیر آسیای شرقی، اروپا، امارات و ...می باشد.مجتمع پتروشیمی بو علی سینا در راستای اهداف کاری خویش استانداردها و گواهینامه هایی رانیز دریافت نموده است.

 

بجز لیسانس و مهندسی اصولی این پروژه كه از خارج اخذ شده كلیه عملیات مهندسی تفضیلی، تامین قطعات و نصب و راه اندازی مجتمع توسط متخصصان ایرانی انجام گرفته است.

مشخصات طرح :

نام طرح : آروماتیك سوم ،

مساحت :36 هكتار

لیسانس واحدهای فرآیندی پتروشیمی بوعلی سینا : AXENS فرانسه ، UHDE آلمان ، SINOPEC چین.

پیمانكار مهندسی اصولی : شركت UHDE آلمان

پیمانكار مهندسی تفضیلی و خرید تجهیزات : شركت طراحی مهندسی صنایع پتروشیمی ایران (پیدك)

جمع سرمایه گذاری واقعی پتروشیمی بوعلی سینا: 1215 میلیارد ریال و 300 میلیون دلار می باشد كه سرمایه ارزی از طریق فایناس بلژیك و فرانسه و سرمایه گذاری ریالی از طریق مشاركت بانك ملت و شركت ملی صنایع پتروشیمی انجام گرفته است.

محصولات اصلی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا:

پارازایلین به میزان 400.000 تن در سال ، بنزن به میزان 180.000 تن در سال و اورتوزایلین به میزان 30.000 تن در سال می باشد.

 

محصولات فرعی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا:

برش سبك نفتا به میزان 350.000 تن در سال تولید و به پتروشیمی امیركبیرو خارج از كشور صادر می گردد.

رافینیت به میزان 199.000 تن در سال تولید و به پتروشیمی های بندرامام و امیركبیر ارسال می گردد.

گاز مایع به میزان 39.000 تن در سال تولید و پتروشیمی امیركبیر ارسال می گردد.

برش C5 به میزان 21.000 تن در سال تولید و به پتروشیمی امیركبیر ارسال می گردد.

برش سنگین نفتا به میزان 488.000 تن در سال تولید و به شركت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ارسال شده و همچنین بخشی از آن به خارج از كشور صادر می گردد.

آروماتیك های سنگین به میزان 23.000 تن در سال تولید و جهت فروش داخلی و صادرات به خارج از كشور می باشد.

برش سنگین واحد 100 به میزان 11.100 تن درسال تولید و به خارج از كشور صادر می گردد.

 

اطلاعات تماس:

 

وب سايت:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

آدرس: خوزستان- ماهشهر - منطقه ویژه اقتصادی - سایت چهار - پتروشیمی بوعلی سینا

 

تلفن : 1-53770-065226

فکس : 53000-065226

  • Like 1
لینک به دیدگاه

پالایشگاه Tuscaloosa Refinery امریکا با ظرفیت ۵۲۰۰۰ بشکه در روز

hunt_refining.jpg

 

———————–

 

S-Oil Ulsan Refinery

کشور: کره جنوبی

ظرفیت: ۵۲۰۰۰۰

skcorporation.jpg

 

——————-

Baton Rouge Refinery (ExxonMobil)

کشور: Baton Rouge, LA, USA

ظرفیت:۵۰۳,۰۰۰

AHLB5307.jpg

 

——————–

Hovensa LLC

کشور: Virgin Islands, USA

ظرفیت:۴۹۵,۰۰۰

Hovensa-oil-refinery.jpg

 

—————–

BP Texas City

کشور: Texas City TX, USA

ظرفیت: ۴۷۵,۰۰۰

texas_city_refinery_dusk_570xvar.jpg

 

————–

Mina Al-Ahmadi Refinery, KNPC

کشور:Kuwait

ظرفیت: ۴۷۰,۰۰۰

Kuwait-refinery.jpg

 

————–

Pulau Bukom Refinery (Shell)

کشور:Singapore

ظرفیت:۴۵۸,۰۰۰

refinery_coastline.jpg

 

————-

Abadan Refinery(پالایشگاه آبادان)

ظرفیت:۴۵۰,۰۰۰

abadan002_346.jpg

abadan_persepolis.jpg

  • Like 1
لینک به دیدگاه

بزرگترین پالایشگاه دنیا حال حاضر پالایشگاه نفت jamnagar refinery کشور هند میباشد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

این پالایشگاه در سال ۱۹۹۹ با ظرفیت ۶۶۱۰۰۰ بشکه در روز افتتاح گردید و در سال ۲۰۰۸ ظرفیت این پالایشگاه به ۱۲۴۰۰۰۰ بشکه در روز افزایش یافت که بزرگترین پالایشگاه حال حاضر دنیاست

 

……………..

دومین پالایشگاه بزرگ دنیا پالایشگاه نفت (Paraguana Refining Complex (CRP ونزوئلا میباشد

که ظرفیت این پالایشگاه ۹۴۰۰۰۰ بشکه در روز میباشد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

…………..

پالایشگاه SK Energy Ulsan Refinery کشور کره جنوبی با ظرفیت ۸۴۰۰۰۰ بشکه در روز در مقام سوم قرار دارد

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

……………..

پالایشگاه بعدی پالایشگاه GS Caltex Refinery کره جنوبی میباشد ظرفیت این پالایشگاه ۷۰۰۰۰۰ بشگه در روز میاشد

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

…………

پالایشگاه Jurong Island Refinery در کشور سنگاپور با ظرفیت ۶۰۵۰۰۰ بشکه در روز

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

…………

پالایشگاه Baytown refinery امریکا با ظرفیت ۵۷۲۵۰۰ بشکه در روز

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

……………………..

پالایشگاه Ras Tanura Refinery کشور عربستان با ظرفیت ۵۵۰۰۰۰ در روز

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

japan3.gif

رشد تقاضای محصولات پتروشیمی آسیا بالاخص کشور چین، تولیدکنندگان ژاپنی را بر آن داشته تا به توسعه واحدهای پتروشیمی خود روی آورند که در این میان پایین بودن قیمت محصولات آنها را به انجام سرمایه گذاری های مشترک ترغیب نموده است.

سال 2005، سالی پررونق برای صنایع پتروشیمی ژاپن و آسیا بوده است که مهمترین دلیل آن رشد تقاضای چین و برخی کشورهای آسیایی بوده که موجب گردیده تا واحدهای اتیلن ژاپن در بالاترین سطح خود تولید نمایند.

تولیدکنندگان ژاپنی مبالغ هنگفتی در توسعه واحدهای پتروشیمی، تولید محصولات جدید و بهبود کارآیی واحدهای موجود سرمایه گذاری نموده اند و در این میان بمنظور حفظ محیط زیست به استفاده حداکثر از فضاهای موجود در توسعه واحدهای خویش روی آورده اند.

 

- بازدهی اقتصادی

صاحبان صنایع پتروشیمی ژاپن سرمایه گذاری فراوانی در افزایش بهره وری، ایجاد تنوع در محصولات و خوراک واحدهای تولیدی و بهینه نمودن نرخ بهره برداری از واحدها نموده اند.

بازدهی اقتصادی واحدهای پتروشیمی تحت تأثیر عواملی همچون فرآیند تولید و خوراک مورد استفاده قرار دارد که در این میان شرکتهای ژاپنی با بهره مندی از دانش بالای مهندسی فرآیند به بهبود راندمان انرژی مصرفی واحدهای خویش پرداخته و در زمینه خوراک نیز به استفاده از سایر خوراکها همچون نفت گاز، LNG و میعانات گازی به جای نفتا روی آورده اند.

- سرمایه گذاری

دو شرکت میتسوبیشی و انرژی ژاپن در سپتامبر 2006 قراردادی 70 میلیارد ینی را بمنظور احداث پالایشگاه نفت کاشیما به امضا رسانده اند که آروماتیک هایی از قبیل پارازایلین، بنزن و نیز نفتای سبک را تولید می نماید. ظرفیت پارازایلین و بنزن به ترتیب 420 و 190 هزارتن در سال می باشد و ظرفیت نفتای سبک آن نیز 850 میلیون لیتر در سال است. زمان بهره برداری از این پالایشگاه ژانویه 2008 پیش بینی شده است.

شرکتهای ژاپنی در طرحهای پتروشیمیایی بسیاری در خارج از ژاپن سرمایه گذاری نموده اند که از میان آنها می توان به سرمایه گذاری های شرکت سومیتومو در سنگاپور و عربستان سعودی اشاره نمود.

بنابر اظهارنظر موسسه JPCA ، طرحهای پتروشیمی در بلند مدت سوددهی نخواهند داشت لذا تولیدکنندگان ژاپنی به سرمایه گذاری در تولید محصولات ویژه شیمیایی از قبیل محصولات شیمیایی مصرفی در صنایع الکترونیک روی آورده اند. شرکت ژاپنی میتسوبیشی نیز در یک واحد کراکر در عربستان سعودی و یک واحد ترفتالیک اسید خالص (PTA) در هندوستان سرمایه گذاری نموده و از سوی دیگر بدلیل رشد 6 درصدی مصرف پلی پروپیلن جهان، در طرحهای تولید پلی پروپیلن با اکسون موبیل مشارکت نموده و همچنین در حال احداث یک واحد پتروشیمی در چین می باشد.

 

- تولید اتیلن

ژاپن در سه سال اخیر، برمیزان اتیلن تولیدی خود اضافه نموده و توانسته است به رکورد تولید خود در سال 1999 نزدیک شود. براساس آمار منتشره از سوی وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن (METI) ، در سال 2005 در مجموع 62/7 میلیون تن اتیلن در این کشور تولید شده که در سال 1999 این مقدار 69/7 میلیون تن بوده است.

عمده مراکز تولید اتیلن ژاپن در شهرهای توکیو، ناگویا، اوزاکا و ستوچی می باشد که در این میان شرکتهای میتسوبیشی، میتسوکوسان و Keiyo به ترتیب با 1230، 970 و 690 هزارتن تولید اتیلن در رتبه های اول تا سوم تولیدکنندگان قرار گرفته اند. میزان تقاضای اتیلن ژاپن نیز در سال 2005 در حدود 76/5 میلیون تن بوده است.

- سایر محصولات

در سال 2005 ظرفیت تولید اغلب محصولات پتروشیمی ژاپن افزایش یافته که پروپیلن با رشدی معادل 9/4 درصد به تولیدی معادل 6 میلیون تن رسیده و در این میان بنزن نیز با رشد 6/4 درصدی به تولید 5 میلیون تن و تولوئن نیز با رشد 3 درصدی به تولید 7/1 میلیون تن رسیده است.

در همین زمان رشد تولید پلی الفین هایی از قبیل پلی پروپیلن، پلی اتیلن سنگین و پلی اتیلن سبک به ترتیب 1/5 ، 4/3- و 9/1 درصد و میزان تولید آنها نیز 3 ، 1/1 و 1/2 میلیون تن بوده است.

در سال 2005، صنایع پتروشیمی ژاپن در مجموع 58 میلیارد لیتر خوراک نفتا بمصرف رسانده اند که تنها 5/21 میلیارد لیتر آن در ژاپن تولید شده و بقیه از طریق واردات تأمین شده است.

- واردات – صـادرات

درگذشته، صنایع پلاستیک ژاپن بازار مصرف بزرگی را برای تولیدات پتروشیمی این کشور پدید آورده بود که با توجه به ورود کالاهای ارزان قیمت از چین و برخی کشورهای آسیایی، این وضعیت بهم خورده و تولیدکنندگان بزرگ ژاپنی بر آن شده اند تا بمنظور دستیابی به بازار مصرف این قبیل کشورها به احداث واحدهای پتروشیمی در آنها روی آورند.

امروزه ژاپن در زمینه تولیدات پتروشیمی خودکفا می باشد و تنها 900 هزارتن محصولات پتروشیمی را در سال 2005 وارد نموده که بنزن و کائوچوی مصنوعی بترتیب 30 و 15 درصد واردات را تشکیل می دهند در حالیکه میزان صادرات محصولات پتروشیمی ژاپن بیش از 7-6 برابر میزان واردات آن می باشد بیش از 50 درصد صادرات پتروشیمی ژاپن به چین ارسال می شود و کشورهای کره جنوبی و تایوان هرکدام با 15 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

تولیدکنندگان ژاپنی امیدوارند طی 10-5 سال آینده درحدود 25-20 درصد اتیلن تولیدی خود را به چین صادر نمایند که احتمال می رود با بهره برداری چین از واحدهای دردست احداث خود طی سالهای 2009-2008، صادرات اتیلن ژاپن به چین متوقف شده و در نتیجه از نرخ بهره برداری واحدهای کراکر ژاپن بشدت کاسته خواهد شد.

در سال 2005، صنایع پتروشیمی ژاپن بمنظور کاستن از هزینه های تولید خود ضمن تغییر ساختار به ادغام واحدهای پتروشیمی خود روی آوردند که در نتیجه تعداد واحدهای پلی اتیلن، پلی پروپیلن، رزین وینیل کلراید و پلی استایرن این کشور از 52 واحد در سال 1995-1994 به 23 واحد در سال 2005 کاهش یافت.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...