رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

 

این تحقیق من برای درس مدیریت شهری بود.



جهان امروز با چالش‌هایی مواجه است که ناشی از دگرگونیهای حاصل از پیشرفت علم و صنعت و طرح نیازهای جدید سازمانی و اجتماعی است. یکی از مهم‌ترین آن، چالش‌های فراروی بخش عمومی در تولید کالا و خدمات عمومی است.


دگرگونی های پدید آمده در زمینه علم و فن‌آوری ضمن آنکه افق‌های نوینی را فراروی خدمات گوناگون گشوده، مسئولیت‌های جدیدی را نیز برای بخش عمومی ایجاد نموده است. این دگرگونیها به یک مفهوم به معنای پدید آمدن نقش‌های جدید و متفاوت برای بخش عمومی و بطور خاص برای دولت تلقی می‌شود.
در جهان متحول امروز، نقش دولت نیز متحول و مسئولیت آن متفاوت خواهد بود، دولت‌ها به تنهایی قادر به پاسخگویی به نیازهای جدید نخواهند بود. آنان بایستی با افزایش قابلیت‌های خود از طریق بازدمیدن نیروی تازه در نهادهای عمومی توان پاسخگویی به نیازهای جدید را افزایش دهند.
این مهم نیازمند الگوهای جدیدی است که بتوان از همه ظرفیت‌های جامعه در بخش‌های دولتی، خصوصی و مدنی استفاده نمود، تا تولید و ارائه خدمات عمومی را حداکثر ساخت.
شهرها براي مديريت و اداره خود راهي بجز زمينه سازي براي توسعه دموكراسي نيافته اند و در اين راه به شكل تازه اي از حاكميت دست يافته اند، كه برخي آن را در حد اختراع و ابداع جديد بشري در ايجاد نظام اجتماعي نوين دانسته اند.اين شكل جديد به نام جنبش حاكميت شايسته (Good Government Movement) يا حكمروايي (Governance) ناميده مي شود كه منشأ شهري دارد(جستارهای شهرسازی ، 1386 : 3).حكمروايي شهري در پي آن است تا نقش دولت را در حد هماهنگ كننده و پاسدار قوانين محدود كند و از دخالت مستقيم آن را در تصميم گيري ها، اداره و اجراي امور مربوط به زندگي روزمره مردم بكاهد(جستارهای شهرسازی ، 1386 : 4).

 



دانلود 1
دانلود 2
  • Like 7
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...