رفتن به مطلب

آجيل و خشكبار براي سلامتي بدن مفيدند


ارسال های توصیه شده

بر اساس آخرين پژوهش‌ها، آجيل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمي در تامين سلامتي بدن ايفا مي‌كنند. بر خلاف تصور عوام كه فكر مي‌كنند اين قبيل مواد خوراكي فاقد ارزش‌ غذايي هستند، بايد گفت كه اين مواد غذايي منابع سرشاري از پروتئين، مواد معدني و ويتامين‌هاي آنتي اكسيداني هستند.

 

مطالعات نشان مي‌دهد مغزها يكي از مهمترين منابع غني سلنيوم هستند كه اين ريز مغذي براي تامين سلامت سيستم ايمني بدن ضروري است؛ همچنين داراي برخي خواص ضد سرطاني است.

دانشمندان دانشگاه ايلينويز در آمريكا دريافته‌اند كه يك مكمل غذايي حاوي ۲۰۰ ميكروگرم سلنيوم در روز، ميزان ابتلا به سرطان هاي پروستات، ريه و روده را در حدود ۵۰ درصد كاهش مي‌دهد. همچنين از پيشرفت سرطان سينه در زنان و بروز مشكلات پروستات در مردان جلوگيري مي‌كند.

 

اين دانه‌هاي خوراكي سرشار ازفسفر هستند كه اين ماده معدني به ساخت استخوان ها و دندان ها كمك مي‌كند و نيز منبع سرشار ازمنيزيم است كه اين عنصر نيز در ايجاد تعادل در عملكرد ماهيچه‌ها و اعصاب نقش مهمي دارد. همچنين وجود اسيد لينولنيك در اين دانه‌هاي خوراكي مي‌تواند براي حفظ سلامت پوست و ايجاد تعادل هورموني مفيد باشد.

 

در ذيل تاثيرات مثبت برخي از اين دانه‌ها ذكر شده است:

 

● بادام زميني :خوردنبادام زميني به مقدار ۵ بار يا بيشتر در هفته و هر بار ۲۸ گرم ، احتمال بروز ديابت نوع دوم را در زنان كاهش مي‌دهد. بادام زميني داراي مقادير زيادي چربي اشباع نشده‌، منيزيم و فيبر غذايي است كه همگي خطر بروز ديابت را كاهش مي‌دهند. همچنين حاوي فيبر و منيزيم است كه باعش كاهش مقاومت انسولين مي‌شوند. وجود چربي امگا - ۳ نيز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمي پوست و نيز كاهش ميزان كلسترول كلي در خون مي‌شود. بادام زميني منبع سرشاري از آهن، روي، ويتامين e، منيزيم و فوليك اسيد است كه تاثير مهمي در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.

 

● گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوي محققان ، گردو نه تنها كلسترول مضر را كاهش مي‌دهد، بلكه باعث كاهش التهاب رگ‌هاي خوني مي‌شود كه معمولا عامل بروز بيماري هاي قلبي - عروقي هستند. گردو منبع ويتامين e، آهن، منگنز، فسفر، پتاسيم ، فوليك اسيد وويتامين b۶ است كه در ساخت استخوان ها، تامين سلامت قلب و خون نقش مهمي دارند. روغن گردو نيز منبع غني آلفا لينولئيك اسيد (ala) است كه از گروه اسيدهاي چرب غيراشباعاُمگا-۳ مي باشد.

 

● بادام : سرشار از پروتئين و داراي ريزمغذي‌هاي مهمي از قبيل منيزيم، پتاسيم، فسفر، مس،ويتامين b۲، نياسين است . همچنين روغن بادام منبع غنيويتامين e است كه نقش ضد سرطاني و آنتي اكسيداني دارد. بادام شامل مقادير زيادي كلسيم است و نيز مي‌تواند در بهبود رشد استخواني و جلوگيري از بروز پوكي استخوان موثر باشد. محققان كانادايي دريافته‌اند ، اگر افراد مبتلا به كلسترول بالا روزانه ۳۰ گرم بادام مصرف ‌كنند، ميزان كلسترول مضر خون خود را تا ۴ درصد كاهش خواهند داد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...