رفتن به مطلب

موسيقي براي دندان ها خطر دارد


ارسال های توصیه شده

سلامت ‌و ‌دندان

موسيقي براي دندان ها خطر دارد ... :ws2::icon_gol:

 

جام جم آنلاين: هرگاه اسم ساز يا نواي موسيقي به گوش مي‌خورد، احساس خوبي از شنيدن آن پيدا مي‌كنيم يا به استعدادي كه نوازنده آن دارد متمركز مي‌شويم، ولي آيا مي‌دانيد همين وسايل هم مي‌توانند مشكلاتي براي دهان، دندان و حتي سلامت فرد ايجاد كنند؟

100838430552.jpg

تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد استفاده از سازي كه با دهان نواخته مي‌شود، مي‌تواند مشكلات مرتبط با عفونت، حساسيت، انتقال بيماري و تغييرات دنداني را در پي داشته باشد.

با توجه به تماسي كه اين سازها با لب و مخاط دهان و در برخي موارد با دندان‌ها دارد، امكان تبادل‌گونه ميكروبي در بين هر دو قسمت وجود دارد. بايد توجه داشت كه بسياري از اين قارچ‌ها، باكتري‌ها و ويروس‌ها طول عمر طولاني دارند و در برابر شرايط سخت محيطي كاملا مقاوم هستند بنابراين حتي اگر وسيله موسيقي در مدت زمان زيادي هم استفاده نشده باشد، امكان حفظ يا حتي تكثير باكتري وجود دارد و مي‌تواند براي سلامت دهان و دندان و حتي سلامت كلي كودك خطرساز باشد.

براساس تحقيقاتي كه محققان دندانپزشكي در اين زمينه انجام داده‌اند، مشخص شده است كه تعداد قابل توجهي عوامل بيماري زا و نزديك به 500 نوع ميكروب مي‌تواند در مدخل، بدنه يا ساير قسمت‌هاي چنين وسايلي وجود داشته باشد. بر پايه تحقيق ديگري حتي شيوع و بروز بيماري‌هاي مرتبط با آسم هم در مواردي با استفاده از چنين وسايلي افزايش داشته است.

در برخي موارد عفونت يا زخم‌هاي اطراف لب‌ها به دليل ابتلا به ميكروب‌ها در پي استفاده از اين وسايل گزارش شده است بنابر اين كاملا آشكار است كه تميز كردن هنگام استفاده و نگهداري از اين آلات ضروري است.

استريل كردن ساده اين وسايل براي پيشگيري از ايجاد چنين مشكلاتي قدم اول در كنترل اين مشكلات بوده ولي كافي نيست.

چرا ‌كه اين قارچ‌ها و ميكروب‌ها مي‌توانند تا عمق اين وسايل نفوذ كنند و دور از دسترس مواد شوينده به فعاليت خود ادامه دهند. برخي از اين بيماري‌ها نيز عامل ويروسي دارند كه استفاده از آنتي بيوتيك‌ها براي درمان آنها مناسب نيست.

 

 

توصيه‌هاي مهم

ـ با توجه به حساس بودن وسايل موسيقي لازم است از محلول‌هاي تميز و ضد عفوني‌كننده مناسب استفاده شود. براي اين منظور با توجه به نوع ساز مي‌توانيد از دستورالعمل شركت سازنده استفاده كنيد.

ـ در دوره‌هاي زماني معين لازم است اجزاي ساز جدا شده و تمام سطوح آن بخصوص سطوح داخلي آن بخوبي تميز و شسته شود.

ـ استفاده شخصي از ساز بسيار مهم است. بايد به كودكان آموزش داد كه ساز هم جزو وسايل شخصي فرد محسوب مي‌شود تا از استفاده مشترك خودداري شود.

ـ در صورت بروز مشكلات غير عادي در ناحيه دهان و دندان پس از استفاده از وسايل موسيقي، با پزشك يا دندانپزشك مشورت شود.

ـ وسيله موسيقي را همواره در محل مناسب و تميز نگهداري كنيد.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...