Saman_88 8062 ارسال شده در 28 تیر، 2011 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام مشکل خشم در نوجوانان ندرتا" محصول بیماری های روحی و روانی پیچیده و معمولا" محصول عدم آشنایی خانواده با ناگواری های درونی یا مشکلات محیطی نوجوانان است.چنانچه دستورالعمل های زیر قابل انجام یا موثر نباشد احتمالا"خانواده گرفتار مشکلات عمیق تری است و باید به درمانگر مراجعه کرد. ۱ـ کودک را در لحظه های خوب بودن غافلگیر کنید . به او بگویید کدام رفتارش مورد پسند شما است . " چقدر خوشحالم که تو با یکبار صدا کردن سر شام حاضر میشی ..." " ممنونم از این که صبر کردی تلفن من تموم بشه ... " " از این که بمن راست میگی بتو افتخار میکنم . " ۲ـ رفتار غلطی را که می شود نادیده گرفت عمدا" نادیده بگیرید . مثلا" اگر کودک لباسی می پوشد که مناسب نیست اولا" به او بگویید من این نوع لباس پوشیدن را دوست ندارم ، ثانیا" وقتی لباسهای مناسب می پوشد تعریف کنید، ثالثا" وقتی لباس نامناسب را پوشید ندیده بگیرید . نه اینکه کودک را ندیده بگیرید ، فقط لباس را ندیده بگیرید . ۳ـ برای کودک وسایل و فضای بازی و ورزش باید همیشه فراهم باشد . وسایلی چون یک حلقه بسکتبال کوچک و توپ نرم مناسب در اتاق یا کیسه بوکس کوچک برای پسر بچه ها ، راکت و توپ در بالکونی یا حیاط ، همه بدون سروصدا خشم های ناگفتنی بسیاری را تخلیه می کنند . ۴ـ محیط را متناسب با نیاز کودک تغییر دهید . اگر شما میهمان دارید می توانید کودک را به خانه فامیل یا دوست قابل اعتماد بفرستید . توقع اینکه کودک ۴ ساعت ساکت بماند ، تلویزیون نگاه نکند ، بازی و سروصدا راه نیاندازد ، توقع نامعقولی است . ۵ـ وقتی کودک عصبانی است شما نباید عصبانی باشید . اگر عصبانی هستید از کودک دور شوید و وقتی آرام گرفتید بر گردید و با او صحبت کنید . به کودکان خشمگین نزدیک شوید آنها را در آغوش بگیرید و بخواهید که دلیل خشم خود را به شما بگویند . ۶ـ نسبت به فعالیت های کودکان اظهار علاقه نشان دهید . وقتی کودک با علاقه فوتبال امریکایی تماشا می کند بجای اعتراض و مسخره کردن نوع ورزش ، نزدیک او بنشینید و از او بخواهید که مسابقه را برای شما توضیح دهد ، بپرسید اصطلاحات بازی یعنی چه ، کدام شماره ها مورد علاقه ی او هستند و ... با تحقیر سرگرمی کودکان دیوار بین شما و فرزندتان ضخیم تر می شود . ۷ـ هرگز خود را در مقابل کودک قرار ندهید مسابقه ای در کار نیست . گاه کودک نمی خواهد پا روی غرورش بگذارد و این توهین به والدین محسوب می شود . وقتی خشم در کار است آموزش امکان پذیر نیست . خشم با تهدید و زور آرام نمی گیرد ، تنها راه آرامش خشم ابراز محبت است : " من می فهمم که تو چقدر عصبانی هستی ولی من قصد ناراحت کردن تو را نداشتم . " ۸ـ مستقیما" از کودک تقاضا کنید . در بسیاری موارد والدین برنامه های کودک را بدون اطلاع و مشاوره با کودک عوض کرده و بهم می ریزند . اگر شما احتیاج به کامپیوتر دارید و فرزندتان مشغول بازی است ، اهمیت کار شما دلیل این نیست که وارد اتاق شده و بگویید " یا اله بزن بچاک من کار دارم ... خسته نمیشی ... ؟ “ شما باید وارد اتاق شوید با مهربانی به کودک بگویید پسرم ، می تونم خواهش کنم این بازی را بعدا" ادامه بدی چون اینکار من باید فردا حاضر باشه ؟ و اگر بچه وسط یک مسابقه است ، دندان بجگر بگذارید تا کارش را تمام کند . ۹ـ وقتی فشار و مشکل خارجی سبب ناراحتی شما و کودک شده ، به کودک توضیح بدهید ، بدون خودخواهی ، بدون عصبانیت ، بدون تحقیر . کودک باید بداند که شما هم در تحمل موقعیت دشوار با او شریک هستید . ۱۰ـ وعده و جایزه ، در بسیاری موارد وعده ی انجام کاری لذت بخش ، یا داشتن چیزی مورد علاقه ، تحمل کودک را در شرایط سخت بالا می برد . مثلا" تحمل انتظار کشیدن در بیمارستان را با وعده ی رفتن به سینما یا بستنی فروشی می توان افزایش داد . ۱۱ـ گفتن نه : محدودیت های کودکان را باید با فکر و مشاوره از قبل تعیین کرد و سپس با پافشاری و صراحت روی آنها تکیه کرد . اگر هنوز نمی دانید چه ساعتی برای خانه آمدن خوب است ۸ یا ۹ ، ۱۰ یا ۱۱ ؟ یا چند ساعت تلویزیون تماشا کردن کافی است ، اگر به محدودیت هایی که قائل می شوید مطمئن نیستید و عقیده خود را به آسانی عوض می کنید کودک به شما گوش نخواهد کرد . ۱۲ـ اگر در انجام موارد فوق ، نظرتان با همسرتان یکی نباشد ، متاسفانه قادر به کنترل و درمان خشم کودک نخواهید بود . عدم توافق والدین ، باید در مشاوره با متخصص تجزیه و تحلیل شود . در بسیاری از موارد ، علل نامرئی و زیر بنایی دیگری در کار است که حل آنها خود بخود رفتار کودک را عوض خواهد کرد . 3
ارسال های توصیه شده