رفتن به مطلب

موبایل


2612

ارسال های توصیه شده

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارازیت های ماهواره ای مرگ آور است

دریافت فركانس های مایكروویو در محدوده 3 مگاهرتز تا 300 گیگا هرتز، باید آنتنی به طور صحیح مقابل ماهواره قرار گیرد تا امواج به طور موازی، با آن برخورد و در كانون جمع شود. در كانون نیز باید عنصری باشد كه بتواند سیگناهای چند گیگا هرتز را به فركانس های vhf یا ْuhf تبدیل كند. این عنصر همان lan است كه با دارا بودن كمترین نویز می تواند سیگنال ضعیفی را كه در فاصله 72 هزار كیلومتر رفت و برگشت داشته، به فركانس قابل نمایش تبدیل كند

استاد دروس فركانس بالای دانشكده پست و مخابرات، گفت: هر كشوری برای ایزوله كردن امواج رادیویی و ماهواره ای، بر روی یكسری از فركانسها، پارازیت ایجاد می كند و با توجه به اینكه فرستنده های مختلفی در اطراف ما هستند، دستگاه های پارازیت انداز، با توجه به فركانس های ارسال شده، بر روی آن اختلال ایجاد می كنند. مشخصاً توان این پارازیت اندازها باید بیشتر از امواج ارسال شده باشد در این راستا اسیلاتورهایی در پهنای باند مایكروویو استفاده شده كه تمامی كانال های ماهواره ای را دچار اختلال كند

مهندس مولوی ادامه داد: درایجاد این نویز، محدودیت وجود دارد اولاً آنتن های فرستنده و گیرنده امواج مایكروویو باید رو به روی یكدیگر باشد، ثانیاً برد امواج مایكروویو به خاطر اثر زمین بسیار كم است و به این دلیل دكل هایی كه با آنتن هایی در جهت های مختلف برای پوشش تمامی زوایا به كار می رود. اما به خاطر اثر زمین، این امواج اثر چندانی ندارند و نهایتاً برد 2 كیلومتری دارند به این دلیل برای پوشاندن تمامی نقاط شهری مانند تهران، نیازمند 100 دكل در مكان های گوناگون هستیم. قدرت باندهای ارسال شده بالاتر از قدرت امواج مایكروویو یعنی از 500 الی 600 مگا هرتز تا چند گیگا هرتز است و البته دست هایی با این قدرت، بسیار گران است، كه اغلب در جنگ های الكترونیك برای اختلال در رادارها استفاده می شود

عضو هیات علمی دانشكده پست و مخابرات گفت: این امواج بر روی تلفن ثابت تاثیری ندارد اما با ارسال در باند 900 مگاهرتز بر روی تلفن همراه اختلال ایجاد می كند. همچنین اثرات سوء برای بدن انسان و موجودات زنده دارد

وی در رابطه با اثرات امواج مایكروویو بر روی بدن انسان و موجودات زنده، اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده، اثرات سو این امواج را می توان از چند دیدگاه بررسی كرد. با توجه به اینكه هر جسمی دارای مقدار معینی عمق نفوذ است، هنگام تشعشع امواج مایكروویو و برخورد آن به بدن، مقداری از آن جذب و مقداری عبور می كند. امواج الكترومغناطیس در قسمت های عضلانی بدن نسبت به بافت های چربی، عمق نفوذ كمتر و جذب بیشتری دارند، لذا امواج مایكروویو بر روی بافت های عضلانی بیشترین تاثیر رادارد و این امواج پس از نفوذ نوعی اثر گرمایی در بدن تولید می كنند. وی در ادامه گفت: اثر گرمایش دارای دو تاثیر است اولاً یكسری جریان های القایی را به وجود می آورد كه این جریان های یونی القا شده، باعث می شود درجه حرارت بدن بالا رود و همچنین باعث بر هم كنش مولكول های قطبی سبب تولید میدان ها می شوند. با توجه به شرایط فیزیولوژیكی بدن افراد، این قدرت جذب متفاوت است و چگالی سطحی هر بدن، مقداری از ایت تشعشعات را جذب می كند كه در مدت زمان طولانی كه در معرض آن قرار گیرد اثرات سوء بر روی بدن می گذارد

 

مهندس مولوی خاطر نشان كرد: باندهایی كه بالاتر از 20 مگاهرتز تا 200 گیگا هرتز هستند بر روی بدن اثر می گذارند، اما بیشترین اثر مربوط به باندهای بالاتر از 300 مگاهرتز بعنی امواج مایكروویو و پارازیت اندازها است

 

طبق مطالعات انجام شده از بین رفتن تعادل دمای بدن، به طوری كه بیش از 5 درجه سانتیگراد باشد، برای انسان مرگ آور است و بیشتر از یك بمب اتمی برای افراد خطرناك است. البته این خطر در مورد آنتنهای bts (دكل های انتن تلفن همراه) كه قدرت چندانی ندارند كمتر است و در مدت زمانی طولانی تر نسبت به امواج مایكروویو تاثیر می گذارد

لینک به دیدگاه

درگفت وگو با امیراحمد سپهری، استاد دانشگاه دستگاه های ارسال پارازیت سرطان زا هستند

 

 

 

بعد از آنكه پیشنهاد مجلس درخصوص امكان تازه برای استفاده از برخی برنامه های ماهواره رد شد، گمان می رفت مخالفان چنین طرحی گزینه ای بهتر برای نحوه استفاده شهروندان از برنامه های مفید ماهواره پیشنهاد كنند.

ولی این انتظار تاكنون تحقق نیافته است و برعكس، شنیده می شود برخی محافل و كانونها با نصب دستگاههای ارسال پارازیت در برخی نقاط تهران، عملاً سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته اند.

درواقع موضوع این نیست كه چرا بانیان این اقدام تنها به جنگ كانال های ماهواره رفته اند، بلكه پرسش این است كه چنین محافلی با كدام مجوز رسمی به بهانه نصب دستگاههای پارازیت فرست به مقابله با سلامت افراد برخاسته اند؟

مجلس به زودی در این خصوص تحقیق و تفحص خواهد كرد و احتمالاً مانع از ارائه اقدام خلاف قانون محافل مورد نظر خواهد شد اما دكتر امیراحمد سپهری، استاد برق و الكترونیك دانشگاه امیركبیر در گفت وگوی حاضر ضمن تبیین پیامدهای مضر امواج پارازیت ، از مسؤولان می خواهد پیش از آنكه دیر شود از ادامه كار دستگاههای ارسال پارازیت ممانعت كنند.

| آقای دكتر ! امواج الكترومغناطیسی از چه وسایلی ساطع می شود؟

* این امواج مربوط به سیستم های الكترونیكی و صوتی است و از سیستم های برق رسانی تا رادیو و تلویزیون و رادار، را شامل می شود. امروزه فناوری هر لحظه پیشرفت می كند و حتی در بسیاری از روستاها، امواج الكترومغناطیسی پخش می شود حال آنكه اغلب افراد از پیامدهای مخرب این امواج آگاه نیستند.

| آیا این امواج مشابه آن دسته از امواج الكترونیكی است كه از دستگاههای ارسال پارازیت پخش می شود؟

* بله. تنها تفاوت امواج، در قدرت موج و شدت فركانس آنها نهفته است. به عبارتی، بسته به اینكه، امواج با چه قدرت و فركانسی و طی چه مدت و در چه زمانی به بدن برخورد كنند، می توانند دارای آثار متفاوت و حتی بسیار مضر باشند. شدت امواج الكترونیكی كه دستگاههای ارسال پارازیت پخش می شوند، از حد معمول بسیار بالاتر و برای انسان خطرناك است.

| یعنی سلامت انسان را به شكل مستقیم تحت تأثیر قرارمی دهد؟

* باید همین جا به نكته ای بسیار با اهمیت اشاره كنم و آن این كه چنین امواجی با شدت و قدرت فركانس بالا، سلامتی انسان را به طور كلی مختل و عوارض مختلفی ایجاد می كند كه بسته به فركانس موج، متفاوت است. یك دسته از این امواج بعد از اصابت به بدن انعكاس پیدا می كنند، دسته دیگر جذب بدن می شوند و نوع دیگری از امواج از بدن عبور می كنند. ولی مهمتر از همه اینكه امواج مورد نظر به شدت سرطان زا هستند و به ویژه سرطان نخاع را به دنبال دارد. سرطان نخاع در آمریكا در اثر تأثیر امواج الكترو مغناطیسی، ۳۰ درصد افزایش یافته و قطعاً در كشور ما كه چنین امواجی با قدرت و شدت فركانس بالاتر ساطع می شود، عوارضی بیش از این ایجاد می كند.

| منظور شما از مدت و زمان برخورد این امواج به بدن انسان چیست؟

* ببینید! هر چه این امواج مدت بیشتری با بدن برخورد داشته باشد، خطرناك تر خواهند بود. از طرفی زمان برخورد این امواج هم آثار خاص خود را به دنبال دارد. مثلاً برخورد امواج به بدن در زمان خواب، احتمال ابتلا به سرطان زا افزایش می دهد.

| تأثیر امواج دستگاههای ارسال پارازیت بر روی همه گروههای سنی و جنسی یكسان است؟

* خیر. تأثیر این امواج بر روی كودكان بیش از دیگر افراد جامعه است. تا آنجا كه كودكان خیلی زود به انواع بیماریها مبتلا می شوند. این امواج برروی مردان نیز تأثیرات نامطلوبی دارد و آنها را عقیم می كند و از طرفی زنان باردار را گرفتار عوارضی سوء می كند كه جبران ناپذیر است. حتی اگر فرد به این امواج خیلی نزدیك باشد، فوراً كور می شود و اینها همه زنگ خطری برای شهروندان تهرانی است.

| نحوه عبور امواج الكترو مغناطیسی كه از دستگاههای ایجاد پارازیت پخش می شوند، چگونه است؟

*امواج الكترومغناطیسی مثل نور هستند. همانطور كه نور از اكثر موانع عبور می كند، امواج هم همین قابلیت را دارند. با این تفاوت كه نور با فركانس بالا از مقوا یا پلاستیك عبور نمی كند، ولی وقتی شدت و قدرت فركانس امواج پارازیت بالارفت، از همه چیز عبور می كند. مگر در مواجهه با موارد معدودی مثل فلز.

| آقای دكتر! شما پیش از این به شهروندان تهران نسبت به آلودگی با امواج الكترو مغناطیسی هشدار داده بودید، منظور شما از این آلودگی چیست؟

* منظور من آلودگی صوتی است. آلودگی صوتی یكی دیگر از پیامدهای بسیار زیان آور امواج الكترومغناطیسی با فركانس بالاست. وقتی این امواج با دامنه و شدت زیادی در هوا پخش می شوند، موجب ناراحتی گوش می شود و حتی ممكن است در اثر تداوم امواج ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد.

لینک به دیدگاه

امواج صداوسیما مضرتر است یا پارازیت های ماهواره ای

 

 

 

 

 

 

نظرات موافق و مخالف درباره آثار سیگنال های ماهواره ای بر سلامت مردم

مواردی مثل قدرت امواج پارازیت های ماهواره ای و مسافت ارسال و مدت توقف در برابر آن در مضر بودن یا نبودن آن تأثیر دارد

پارازیت های ماهواره ای علاوه بر گیجی و خستگی باعث بروز عقیمی می شود.»

ایـن را یـك كـارشنـاس امـور ماهواره ای و مخابراتی می گوید كه به خاطر قرار گرفتن طولانی در برابر تشعشعات آن دچار سرگیجه های طولانی شده است.

علیرضا مقدم می گوید: «قرار گرفتن در تشعشع پارازیت آنتن هایی با زاویه 90 درجه و مستقیم در مدت زیاد منجر به عقیمی می شود. در شرایط عادی این تشعشعات آن قدر زیاد نیست، اما در اثر زمان زیاد و شرایط قرار گرفتن، منجر به عقیمی شده و كوچك ترین آثار آن خستگی مفرط و حالت گیجی است.»

پارازیت های ماهواره ای با شروع بازی های جام جهانی شـدت گـرفتـه اسـت و بسیاری از شبكه ها هم كه روی امواج پارازیت قرار دارنـــد، طـعـمـــه ایــن پـارازیـت هـا می شوند. پارازیت یا نویز ماهواره ای كه برای جلوگیری از پخش برنامه های برخی شبكه های ماهواره ای فرستاده می شود از چندین نقطه در سطح شهر ارسال می شوند.

به گفته كارشناسان، هرچقدر دهنه آنتن نسبت به زمین عمودتر باشد پارازیت بیشتری جذب می شود و با اشباع lmd ، جایی برای دریافت امواج ماهواره ای نمی گذارد. این در حالی است كه هر چقدر سایز آنتن ها بـیشتر شود، پارازیت كمتر جذب می شود. اما مساله اصلی در مورد این پارازیت ها این است كه تا چه حد بر سلامت مردم، تاثیر دارند؟

مسوولان مخابراتی و دولتی، كمتر علاقه مند هستند در این زمینه صحبت كنند، اما بد نیست نظرات كارشناسان و برخی متخصصان را در این مورد بدانیم.

مگر پارازیتی هم وجود دارد؟

«مگر پارازیت هم وجود دارد؟» این را معاون وزیر ارتباطات می پرسد، وقتی از او می خواهیم در مورد ضرر پـارازیـت ها صحبت كند. محمود خسروی، رییس سازمان تنظیم مقررات مخابرات با خنده می گوید: «تا به حال اعتراضی نشده و ما از وجود پارازیت ها بی اطلاع هستیم.»

وقتی از او كه خود را از جریان مـقـــررات مـخــابــرات در مــورد پـارازیت های ماهواره ای بی اطلاع مـی دانـد، در مـورد شرح وظایفش می پرسم، جدی تر جواب می دهد: «موج و قدرت میدان امواج ماهواره ای باید توسط وزارت بهداشت، بررسی و تاثیر آن بر سلامت مردم اعلام شود. در مورد ضرر موبایل هم این بحث ها پیش آمد و با بررسی این وزارت خانه اعلام شد كه امواج موبایل برای مردم مضر نیست.»

معاون وزیر ارتباطات و اطلاعات می گوید: «ارسال پارازیت باعث ایجاد تداخل در فرستنده های ماهواره ای می شود. در صورت اختلال برنامه های ماهواره ای، این امكان وجود دارد كه از جـانب اپراتور به سازمان جهانی مخابرات )itu( شكایت شود. اما هـنوز شكایتی از سوی شبكه های ماهواره ای و تلویزیون های ماهواره ای در این مورد انجام نشده است. این پارازیت ها در سطح پخش می شود و در برخی موارد سمت ماهواره نمی رود كه برنامه ها را مختل كند. به همین دلیل نمی تواند برای مردم مضر باشد.»

پارازیت ها مضر نیستند

به گفته برخی مسوولان، در دولت قبلی، گزارشی به مجلس ارایه شد كه با تـحقیــق و پـژوهـش تعـدادی از متخصصان، اعلام شد: «فرستنده های پارازیت با قدرت اندازه گیری شده توسط مـتخصصـان، در هر صورت مضر نیستند، بلكه فاصله ارسال آن است كه در این مورد تعیین كننده است.»

در این گزارش آمده بود: «فاصله كمتر از 10 متر از این فرستنده و توقف در برابر آن به مدت نیم ساعت مضر خواهد بود.»

آرمین مستان، رییس سابق اداره نظارت بر ارتباطات رادیویی در تهران با اشاره به این تحقیق و طرح می گوید: «این طیف موج كه به عنوان پارازیت ارسال می شود، قدرت عبور از بدن را ندارد. طبق استانداردهای بین المللی و ریگولاتوری آمریكا، مـواردی مثل مسافت قرار گرفتن در مقابل امواج پارازیت و میزان توقف سخت ترین و دقیق ترین موارد ذكر شده محسوب می شوند كه در غیر این صورت افراد به خطر می افتند. بنابراین ابتلا به نازایی یا انواع سرطانها به دلیل این تشعشعات و پارازیت های ماهواره ای، منطقی نیست.»

او می گوید: «سیگنال های ارسالی از سمت ماهواره ها بسیار ضعیف و منهای dbm 150 اســـت. در واقــع بــا سیگنالهای 10 تا 20 برابر می توان سیگنال شبكه های ماهواره ای را مختل كرد و نیازی به قدرت زیاد و خطرناك نیست.»

به گفته او تشعشعات قدرتمندتری در تهران وجود دارد كه یكی از آن ها فرستنده صداوسیماست: «فركانسی كه بدن با آن گرم می شود و تاثیرگذار است، روی باند vhs است كه روی آن باند، تلویزیون پخش می شود. فرستنده های تلویزیونی بسیار قدرتمند است و چون تك است باید همه شهر را پـوشـش دهـد. در ایـن فركانس تشعشعات بیشتر است و تاثیر گذارتر. به همین دلیل، در تحقیق و طرح ما ذكر شد كه تشعشعات ماهواره ای روی سلامتی موثر نیست چون باید عرض تشعشعی زیاد مثل رادیو و تلویزیون داشته باشند.»

او دلیل قدرت پایین پارازیت های ماهواره ای را در ضعف سرمایه گذاری می داند: «قدرت زیاد برای پارازیت فـرستـادن، سـرمـایه گذاری زیادی می خواهد. این امواج از ساختمان ها عـبور نمی كنند. بنابراین به تعداد فرستنده های پارازیت اضافه می شود تا پوشش بیشتری داشته باشند. اصلاقدرت زیاد فایده ای ندارد، چون هزینه ها را بالا می برد.»

پارازیت فرستادن_ وقت تلف كردن است

علی فتوت، عضو سابق هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف كه سال ها در زمینه پارازیت های ماهواره ای تحقیق كرده، معتقد است: «این كار وقت تلف كردن است و با وجود هزینه های زیاد، مثمر ثمر هم نیست.»

او كه مسوول نصب آنتن های bts در مخابرات است، می گوید: «ارسال پارازیت می تواند با ورود در شبكه ها مثل شبكه برق كشور، برای مدت كوتاهی آن را از كار بیندازد كه بسیار خطرناك است.»

برخی كارشناسان هم معتقدند كه معمولاایستگاه های اینترنتی و خدمات دهـنـده، ناخواسته در معرض این پارازیت ها قرار می گیرند. برای این اتفاق، كافی است یك كانال تلویزیونی (ماهواره ای) فركانس عوض كند و روی دریافت و ارسال اینترنتی یك ایستگاه قرار بگیرد.

پارازیت مشكل هورمونی_ و عصبی ایجاد می كند

گـفتـه می شود كه در چند نقطه تهران; لویزان، شهرك اكباتان، شهرك غرب، جام جم، تهران پارس و مركز شهر سیگنال هایی با قدرت بالا ارسال می شود.

«شرایط پارازیت فرستادن از این نقاط به یك قرارداد برمی گردد كه بین بانك مركزی و صداوسیما بسته شد. براساس این قرارداد، از ساعت شش صبح تا ساعت 18، كه شبكه بانكی توسط پارازیت ضربه پذیر می شود نباید پارازیتی فرستاده شود و بعد از این ساعت، هیچ مشكلی برای ارسال پارازیت وجود ندارد.» این را سیامك قاسمی، مدیر فنی یك شركت ماهواره ای می گوید كه با گرایش ماهواره، مدرك فوق لیسانس گرفته است.

او مـی گـوید: «مخابرات ایران استانداردی را برای ارتباطات بی سیم ایران در نظر گرفته است و براساس آن توان كمتر از 100 میلی وات، استانداردی اسـت كه سلامت مردم را به خطر نـمـی اندازد، اما روی دستگاه های نمایشگر این قدرت به 250 میلی وات رسیده، یعنی 150 درصد افزایش كه با اصول سلامت در تضاد است و فقط برای به اشباع رساندن سیگنال ها به كار می رود.»

او در مورد چگونگی این پارازیت ها می گوید: «این كار هزینه های زیادی دارد و تكنولوژی خاصی را می طلبد، اما به هر حال انجام می شود. فقط به دلیل اختلالات در فعالیت atm (مورد استفاده در عابر بانك ها) بانكی، این كار 24 ساعته انجام نمی شود وگرنه با قدرت و میزان زیادی پارازیت در سطح شهر ارسال می شود.»

او با اشاره به این موضوع كه كمپانی بین المللی مخابرات )itu( توان سیگنال ارسالی را با استاندارد تعیین شـده ای، مشخص كرده، می گوید: «براساس استاندارد itu ، برای هر نوع استاندارد بی سیم، حداكثر قدرت باید 100 میلی وات باشد تا بر سلامت مردم تاثیر نگذارد. اما ایران به این مساله توجهی ندارد و با قدرت های بالاتری، پارازیت می فرستد.»

به گفته او، هرچقدر به محل ارسال سیگنال ، نزدیك تر باشیم، سلامت بیشتر به خطر می افتد: «اگر مقابل دیش بایستیم، تاثیر بسیار زیادی روی ما می گذارد و حتی مشكلات هورمونی ایجاد می كند. در واقع این موضوع را می توان در میان كسانی كه كارهای ماهواره ای می كنند، پیدا كرد; اكثر آن ها مشكلات هورمونی دارند. اما به هر حال فرستادن این پارازیت ها با قدرت و توان بالا، روی سیستم های عصبی تاثیر می گذارد در این زمینه حتی كارشناسان غیرمخابراتی معتقدند كه 250 میلی وات (یعنی یك چهارم وات) توان بسیار بالایی است كه روی سلامت و سیستم عصبی مردم بی تاثیر نیست.»

لینک به دیدگاه

امواج تلویزیون مضرتر است

 

 

صـابر فیضی، مدیرعامل شركت مخابرات ایران با این جمله كه «بعید می دانم، پارازیت ها بر سلامت مردم مؤثر باشند»، می گوید: «فرستنده های تلویزیونی و حتی امواج مایكروویو تاثیر بیشتری حتی از امواج موبایل روی انسان ها دارند، اما از آن جایی كه مردم شبانه روز با كنترل از راه دور تلویزیون سرگرم هستند، حتی فكر نمی كنند كه این امواج تا چه حد از پارازیت های ماهواره ای مضرتر هستند.»

مدیرعامل شركت مخابرات ایران می گوید: «هر پارازیت از جنس همان فركانسی است كه فرستاده می شود، بـنابراین اگر فركانس مضر باشد، پارازیت هم مضر خواهد بود. تا به حال در مورد فركانس های مختلف، در دنیا هیچ شكایتی نشده و هنوز این موضوع ثابت نشده كه پارازیت ها بر سلامت و روان مردم مؤثر است. در حال حاضر این موضوع در دنیا ثابت شده كه تاثیر فرستنده های موبایل و ماهواره یك صدم تاثیر امواج تلویزیون و رادیو بر مردم است. یعنی ابتدا باید به تاثیر امواج رادیو و تلویزیون فكر كرد و بعد به سراغ امواج موبایل و ماهواره رفت.»

لینک به دیدگاه

پارازیت یا نویز چیست؟

 

 

 

 

 

 

نویز یعنی سیگنال ناخواسته كه به 3 دسته اصلی تقسیم می شوند :

1- Background Noise ( نویز زمینه )

2- Modulated Noise ( نویز نوسانی )

3- Interference Noise ( نویز مزاحم )

بیشتر بحث درباره گزینه سوم می باشد كه همانند یك سیگنال این امواج منتشر می شوند و سیگنالهای دریافتی ما را پوشش می دهند به نحوی كه باعث بهم ریختن سیگنال اصلی می شوندشكل زیر تاثیرپذیری سیگنال سالم توسط نویز را نمایش می دهد .

در زیر دسته بندی دقیق تری از نویز را داریم :

- Backgroud and system noise ( تاثیرات داخلی سیستم یا نویز زمینه )

- Earth thermal noise ( تاثیرات حرارتی یا گرمایی زمین بر ماهواره )

- Free space lose ( از دست دادن سیگنال توسط فضا و جو )

- Rainfade ( تاثیرات بارانی بر روی ماهواره )

- Terrestrail Interference ( امواج رادیویی یا میكرو ویو مزاحم ) *

- ( Solar outage ( sun transit , solar interference ( تاثیرات خورشیدی بر روی ماهواره )

نویزی كه هم اكنون در فضای تهران منتشر می‌گردد همان Terrestrial Interference می باشد . فرستنده های پخش پارازیت از اواسط سال 1381 توسط شركت اریكسون در تهران راه اندازی شدند

این امواج زمینی رادیویی یا میكرو ویو نامیده می شوند كه همانند سیگنال از برج رادیویی فرستاده می شوند و روی سیگنالهای اصلی ماهواره سوار می شوند و باعث می شوند كه تصاویر ماهواره شما بصورت شطرنجی دیده شوند . معمولا microwave tower ها یا این برجها در محلهای بلند شهر نصب می شوند . این امواج برای اولین بار در سال 1965 در آمریكا برای فرستادن امواج رادیویی بكارگرفته شد آنها می خواستند یك دهم هزینه اصلی فرستادن یك باند رادیویی را بپردارنداز این سیستم استفاده می كردند و با پیشرفت تكنولوژی تقریبا " از سال 1980 این سیستم منسوخ گردید.این امواج در همان برج رادیویی توسط دستگاهی مخصوص تولید شده و منتشر می گردد.

امواج پارازیتی علاوه بر کانالهای تلویزیونی، تلفنهای همراه، انترنیت و نتزورکها، درسیستم الکترونیکی کلیه دستگاههای ایمنی، از جمله سیستمهای پزشکی بیمارستانها، مراکز تحقیقاتی، علمی، سنجش، دما و هوا و... اختلال ایجاد میکند ضررهایی كه این امواج هنگام ارسال ایجاد می كنند :

1- تداخل در سیستم هدایت هواپیما

2- تداخل در سیستم گیرندگی و فرستندگی كلیه دستگاههای ماهواره ای

3- تاثیرات بسیار منفی روی مغز و اعصاب انسانها

4- تاثیر منفی روی جنین كودك

5- عقیم شدن مردان و هزاران عوارض دیگر ....

امواج رادیویی را میتوان متفاوت بار دار کرد، سیگنالهای الکترونیکی قابلیت حمل هر نوع باری که بتوانند از طریق امواج رادیویی در هوا به حرکت در آیند و برای هدفهای متفاوتی بکار گرفته شوند، را دارند. امواج پارازیتی بدون ضرر وجود ندارد و در اساس نیز برای به هم زدن تعادل بکار گرفته میشود و مادام که پخش میشوند، بر روی هر رسانایی، از جمله بدن انسان، آب و موجودات می‌نشینند و عکس العمل نشان میدهند. امواج تنها در مسافت معیینی نمی مانند و در برخورد با کوهها، آبها ، ساختمانها، شیروانیها،آینه ها، وسایل نقلیه و ... میتوانند چند بار تکرار و تا مسافتهای طولانی باز پخش شوند.

لینک به دیدگاه

امواج الكترومغناطیس و سلامتی ا نسان

 

 

 

 

 

 

 

با گذشت لحظه ، لحظه های زمان، جهان دیگر همان جهان قبلی نیست، با توجه به تحقیقات وسیع علمی که در اقسی نقاط جهان در حال انجام است، جهان جدید، جهانی بسیار پیشرفته تر از چند لحظه قبل است. با توجه به این شرایط، ابزار آلات و وسایل مورد استفاده بشر نیز مطابق با این وضعیت در حال پیشرفت است.

مقدمه مترجم

با گذشت لحظه ، لحظه های زمان، جهان دیگر همان جهان قبلی نیست، با توجه به تحقیقات وسیع علمی که در اقسی نقاط جهان در حال انجام است، جهان جدید، جهانی بسیار پیشرفته تر از چند لحظه قبل است. با توجه به این شرایط، ابزار آلات و وسایل مورد استفاده بشر نیز مطابق با این وضعیت در حال پیشرفت است.

امروزه از آنجایی که همه تلاشهای محققان بر این رابطه استوار است تا مرزها را بشکنند و صرفه جویی در زمان نمایند؛ لذا تحقیقات بر روی وسایل رادیویی و کنترل از راه دور با سرعت بی سابقه ای در حال انجام است، مهمتر از همه، کاربردهای بسیار زیاد این تکنولوژی در عرصه های نظامی باعث آن شده تا دولتها سرمایه گذاری های عظیمی را در این بخش انجام دهند ، شاید دیده نشدن این امواج توسط چشم مصلحتی بوده است از طرف خداوند ، چرا که در غیر اینصورت چشم ها از دیدن اینهمه تجمع امواج پیرامون خویش متحیّر می شدند، همانطوری که واضح است این تشعشعات رادیویی، ساتع شده از دستگاههای الکتریکی و دیجیتالی و کنترلی، خواه ناخواه با موجودات زنده برخورد فیزیکی خواهند داشت و بقول اسلوس(محقق قرن شانزدهم میلادی):

"هر ماده ای که قابلیت تاثیر بر فرآیندهای بیولوژیک را داشته باشد هم می تواند مفید باشد و هم مضر"

برخی از این امواج بقدری قوی هستند که حتی می توانند از دیواره های بسیار ضخیم بتونی چند متری هم عبور کنند چه رسد به بدن موجودات زنده که از بافتهای نرم ، تشکیل شده اند؛ این تشعشعات اگر بطور مستمر و دائم حتی با نیروی خیلی ضعیف هم باشند به احتمال قوی ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی در موجودات شوند.

البته امواج الکترومغناطیس چیز تازه ای نیست؛ فقط سرعت استفاده از آن بسیار بالاست. موجودات از دیرباز با این امواج البته بصورت طبیعی سروکار داشته اند، جاذبه زمین ، جاذبه دیگر کرات و میدانهای مغناطیسی کوههای عظیم، در برخی نقاط جهان و مهمتر از همه مثلث برمودا و غیره ؛ از این قبیل بوده اند، اما مسئله ای که اینجا مطرح این است که این امواج طبیعی شاید بعلت برنامه ریزی دقیقشان، آسیب ها و ضررهایشان نیز حساب شده باشد و تاثیرات مهمی در حفظ چرخه عمر موجودات داشته باشند.

در قرآن کریم داریم؛ خداوند از خلقت آسمانها و زمین با ستونهای نامرئی خبر داده است ، که مسلما این ستونها همان امواج یا بقولی نیروهای الکترومغناطیس هستند که بصورت فوق العاده منظم طراحی و تنظیم شده اند یا در سوره "یس" آیه 29 در رابطه با توصیف آخروالزمان داریم، که خداوند می فرمایند " ان کانت صیحه واحده فاذا هم خمدون" یعنی " نیست عقوبتشان جز یک صیحه عذاب آسمانی که به ناگاه همه هلاک شوند" ، آنطوری که اکنون برای ما قابل درک است این است که ، این صیحه می تواند نوعی از امواج الکترومغناطیس بصورت رادیویی یا ماکرویوی البته با پالسهای بسیار شدید و تند باشد.

کمی بعد از جنگ جهانی دوم آلمان غربی با ابراز تاسف از اینکه مردم منطقه ای در یکی از کوهستانهای دورافتاده فاقد برق و تلویزیون هستند ، بلافاصله برای آنها برق و تلویزیون فراهم کردند، قبل از ورود برق به این منطقه اهالی دارای بیشترین طول عمر در کره زمین بودند، اما 10 سال پس از این ماجرا اهالی از بیماریهای ریوی ، قلبی ، کلیوی ، اعصاب و انواع سرطانها تلف می شدند.

بسیاری از محققان در زمینه طول عمر؛ سمت و سوی تحقیقات خود را به این طرف سوق دادند و با جدیت بیشتری این اثرات را مورد کنکاش قرار داده اند.

خلاصه اینکه همه موجودات و بخصوص ما انسانها در وضعیتی برگشت ناپذیر قرار گرفته ایم ، چراکه اکنون در جهان میلیونها ایستگاههای فرستنده رادیویی استاندارد و غیراستاندارد ساخته شده است و صدها ماهواره خارج از جو در حال بمباران تشعشعاتی کره زمین و حتی سایر کرات موجود در جهان است، علاوه بر همه اینها با اقدامات نادرست بشر لایه ازن ، آن محافظ خدا دادی موجودات از گزند تشعشعات فضایی بسیار خطرناک در حال نازک شدن و تخریب است، وجود دستگاههای پارازیت انداز بر روی برنامه های رادیویی و تلویزیونی در برخی کشورها ( که سرطان زا بودن شان مورد تایید دانشمندان است) و نیز وجود سیم کشی های فشار قوی غیر استاندارد در محدوده های شهری من جمله اقدامات غیر مسئولانه در این زمینه است، متاسفانه راه چاره ای نیست جز هماهنگ کردن خود با این وضعیت دشوار.

استفاده از دستگاههای با اطمینان ، بهره گیری از استانداردهای قابل اعتماد، محدود سازی ایستگاههای فرستنده غیر استناندارد در محدوده های شهری می تواند از جمله اقدامات ما باشد، باید توجه داشته باشیم وارد کردن هر چیز تازه بدلیل نو بودنش و تامین آسایش ظاهری و بدون توجه به جنبه های زیان آور شناخته شده و ناشناخته آن چندان کار افتخار آمیزی نمی تواند باشد، چراکه سلامتی ما مهمترین مورد است. پس از تحقیقات و آزمایشهای مکرر دانشمندان پی به اسرات زیان بار این مورد بردند لذا در سطح بین المللی دست به تدوین یک سری قوانین محدود کننده زدند، ترجمه زیر رابطه بین امواج الکترومغناطیس با سلامتی انسان و نیز قابلیتهای استانداردهای موجود را تحت بررسی قرار می دهد.

لینک به دیدگاه

امواج الکترومغناطیس:

حدودا ده سال قبل تنها منبع امواج الکترومغناطیس که بیشتر با آن مواجه می شدیم گرماخانه های میکروویو بودند. اما امروزه همه ما درحالیکه بی سیم های دیجیتالی و موبایل ها در دستمان است و یا اینکه پیجرهای فرستنده و گیرنده اطلاعات را به کمرمان بسته ایم در حال امرار معاش هستیم. از کامپیوترها و سایر وسایل جانبی آن نظیر چاپگرها (PRINTER) ، اسکنرها و اینفررد (INFRARED) ، بلوتوس و خیلی موارد دیگر بصورت مستمر استفاده می کنیم.

امروزه با وجود تراکم های مغناطیسی ما هنوز از همان استانداردهای قدیمی و البته ناکافی برای محاسبات تشعشعات رادیویی و ماکروویوی استفاده می کنیم. این استانداردها و قراردادها از نتایج تجارب بدست آمده در دهه بعد از جنگ جهانی دوم بدست آمده است. بعضی از آن قرار دادها برای مطالعه هایی در سطح پایین و اثرات بیولوژیکی متمرکز و محدود طراحی شده بودند و هیچ پیوندی با گرما نداشتند. اما تئوری الکترومغناطیس و ده ها تجربه دیگر بطور آشکار نشان داد که میادین مغناطیسی و رادیویی و ماکروویوی می توانند سلولها را بصورت مکانیکی و بدون ایجاد گرمای قابل توجه تحت تاثیر قرار دهند.

این قرار دادها در اواخر سال 1980 میلادی بوسیله انیستیتوی آمریکایی بنام IEEE طراحی شد. سایر قرارداد ها و استانداردها بر این اساس هستند که اگر تشعشعات رادیویی سلولهای زنده و بافتها را تحت تاثیر قرار دهند در اینصورت این فرآیند از طریق گرمایش بافت ها انجام می گیرد. بعضی از استانداردها و قراردادها به نامهای IEEE/ANS1 وجود دارند که پرتوافکنی خود را به جای اینکه در بعضی از قسمتهای بدن مثل سر یا لب انجام دهند، بر روی کل بدن اعمال کرده اند. این استانداردها که کل بدن را در بر گرفته اند و بر اساس گرما می باشند برای پرتوافکنی حداکثر مجاز به روی افرادی که در اطراف امواج رادیویی کار می کنند نظیر سربازان یا فروشندگانی که در اطراف رادار کار می کنند یا تکنسینهایی که در مراکز اصلی موبایل کار می کنند استفاده می شوند.

از این استانداردها برای طراحی آنتهای ارتفاعات که جریانات بی حفاظ را محدود می کنند نیز استفاده می شود. پیوند ممکن بینرادیو و ماکروویو که شکلی از تابش تشعشع رادیویی هستند و سلامتی بشر، باعث ایجاد موضوعات پیچیده و بحث انگیز در علم فیزیک و زیست شده است.

من نمی توانستم تمام این موضوعات پیچیده را در یک مقاله کوچک گرد آوری نموده و ذکر نمایم. بهرحال شواهد علمی زیادی موجود است مبنی بر اینکه استفاده بلند مدت از پرتوهای تابشی مثل انواع امواج رادیویی ، حداقل باعث ایجاد تغییرات ناچیزی در حرکت و کارکرد و نیز تغییراتی در ساختار مولکولها و سلولهایی در بافتهای زنده می شود. این شواهد امکان تحت تاثیر قرار گرفتن سلامتی افراد را در مقابل پرتو افشانی افزایش می دهد.

فیزیک مربوط به این موضوع با این حقیقت که همه چیزها زنده امواج الکترومغناطیسی را جذب و پخش می کنند، شروع به فعالیت کرد. در طی این روند آنها در سطح مولکولی، میدانهای الکترومغناطیسی را به نیروی مکانیکی تبدیل کردند. بدن ما پر از یونهای پایان ناپذیر در هسته سلولهای موجود در ماهیچه ها است. به علاوخ بیشتر مولکولهای معمولی بدن که شمال آب می باشند دارای توزیع و پخش بی رویه ی سوخت هستند.بنابراین آنها بوسیله میادین الکتریکی و یا میادین مغناطیسی که ناشی از حرکت یونها و مولکولها می باشند، تحت تاثیر قرار می گیرند.

پس میادین الکترومغناطیسی می توانند بطور فیزیکی حرکت کنند یا تطبیق یابند و یا حتی توزیع و پخش مولکولها و یونها را در بدن تغییر دهند. همچنین آنها می توانند میزانی از واکنشهای شیمیایی و توانایی مولکولها برای عبور از غشای پوستی را تحت تاثیر قرار دهند.

به علاوه اگر شتاب بار الکتریکی که نتیجه پیشرفت سریع پالسهای رادار می باشد رخ دهد باعث می شود که خود بافتهای بدن ، انرژی داخل بدن را بازتاب و پخش کنند که این یکی از اثرات پیچیده و شدید امواج رادیوی می باشد.

پیوند ممکن میان مولکول یا تاثیرات سلولی و سلامتی بشر موضوعی بحث انگیز می باشد. اما تعدادی از کارشناسان در مورد انسداد سلولهای خونی مغز مشغول انجام مطالعات می باشند. این مجموعه ی فیزیولوژیکی که شامل خطوط دفاعی ابتدایی و اولیه و همچنین حالت مویینگی در مغز می باشد ، مغز و سیستم های عصبی مرکزی را از عناصر خارجی و زیان بار حفظ می کند. موانع موجود بنظر می رسد که تراکم یونها را در بافتهای مغزی کنترل می کنند. تشعشعاتی که باعث حرکت و یا تغییراتی در یونها و مولکولها هستند می توانند قوی و نیرومند شوند، زمانیکه از طریق پالسهای الکترومغناطیسی که خیلی تیز و شدید اند ایجاد شوند. یکی وضعیت که باید به آن اشاره کنیم، رادار اخطار دهنده زود هنگام که با نیروی هوا کار می کند بنام سیستم "PAVE PAWS" شناخته می شود.

در سال 1994 "ریچارد آلبنز" محقق در مورد اساس سیستم های نیروی هوایی ، گزارش داد که پالسهای الکترومغناطیسی با موج کوتاه ، از نوع ساتع شونده بوسیله "PAVE PAWS" و رادارهای هم فاز مشابه ممکن است باعث ایجاد آسیبهای مکانیکی از طریق آنچه که پیش ماده و لازمه تشعشع نامیده می شود ، شود.

در طی یک دوره معین این چنین نتیجه گیری شده است که انفجارهای ثانویه رادیویی در داخل بافتهای زنده زمانیکه بوسیله پالسهای رادار ضربه می خورند ، اتفاق می افتد.

پیش ماده تشعشع یکی دیگر از منابه بالقوه و ثانویه هست، که باعث آسی باذفت می شود، که در استانداردهای پرتودهی نادیده گرفته شده است. "ریچارد آلبینز" در نشریه اش در سال 1994 میلادی نوشت : « نویسنده تابش مجازی را برای چنین پیش ماده ها و پالسهایی توصیه می کند.»

مطالعه دیگری که در مدت زمان بسیار کمی عنوان جهانی بخود گرفت و در 20 ژوئن ماه قبل منتشر گردید ، یک موضوع دیگری را بیان کرد. یک سیستم واقع در سازمان هسته ای و رادیویی ایمنی در فنلاند گزارش داد که « تشعشعات موبایل بر روی صد گونه از پروتئینهایی که در سلولهای رشد یافته در آزمایشگاه که از خون شناور انسان گرفته شده است اثر می گذارد. »

رهبر این تیم بنام "دارویز لیزین" نتیجه این گزارش را در رابطه با سلامتی انسان 100% تایید نکرد ، اما این فرضیه را مبنی بر اینکه یکی از مولکولهای تحت تاثیر که پروتئین " hsp27 " نامیده می شود، ممکن است همانند کلیدی باشد که شکافها را در انسداد خونی مغز باز کند و یا اینکه اجازه دخولهای چیزهای خارجی و زیان آور را به درون ممنوعه مغز بدهد.

نتایج مهم دیگری از طرف "هنری" که در دانشگاه "واشنگتون" در قسمت مهندسی کار می کند بدست امده است. "هنری" مدرکی بدست آورده است مبنی بر اینکه تاثیرات بیولوژیکی به وسیله جذب تشعشعات بافتهای ساتع کننده در سطح پایینی به اندازه 0/001 و با تراكم بسیار زیاد در حدود یک سانتی متر گالروواتا. این مقادیر بطور قابل توجهی از استانداردهای مجاز هم کمترند ، اثرات شامل آسیبهایی به DNA موجود در سلولها، افزایش انتشار کلسیم به داخل سلولها و کاهش تقسیمات سلولی بعد از تابش تشعشعات می باشند.

ما شواهد تجربی محکمی برای انتقاد و سوال در مورد اعتبار و درستی استانداردهای تنظیم شده داریم که فقط تاثیرات گرمایی را به حساب می آورند. ادامه استفاده از استانداردهایی که بر اساس میانگین تابش امواج رادیویی و تشعشعات برروی همه قسمتهای بدن حیوانات می باشد، یکی بی مسولیتی به مار می اید. و مهمتر از اینها که قسمت اعظمی از آسیبهای بافتی انجام شده بود قبل از اینکه یک حیوان آزمایشگاهی تغییرات رفتاری از خود نشان دهد یا اینکه در اثر تغییرات گرمایی بمیرد.

بعد چه؟ ما باید استانداردهای ایمنی خود را اصلاح نماییم و از استانداردهای محافظه کارانه جدید که از همه نتایج در دسترس استفاده می کند بهره گیریم و نه از قرارداده هایی که فقط از اطلاعات و داده های ابتدایی استفاده می کند. صنعت ارتباطات که در حال تکذیب می باشد با این واقعیات روبرو می شود. گروههای متخصص نظیر استانداردهای IEEE باید با U.S کار کنند. دولت ها و آزانسهای بین المللی هم اطمینان خاط داده اند که مطالعات دراز مدت و سطح پایین با تاثیرات غیر گرمایی در حال انجام است.

کنگره U.S باید فعالیت و ضروریت این مطالعات را تشخیص دهد و آنها را به زمانی که قانونی قانونی در صنعت ارتباطات ایجاد می شود و یا اصلاح می وشد به تعویق نیندازد.

برای بسیاری از ما موبایل بخش اجتناب ناپذیر زندگیمان شده است و ارتباطات ما را پراکنده کرده است و حال هیچ راه برگشتی نداریم ولی این حق را داریم که انتظار داشته باشیم که قراردادهای موجود لااقل سلامت زندگیمان را حفظ کنند

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...