رفتن به مطلب

آنالیز و شناسایی آمونیاک:(nh3)


ارسال های توصیه شده

آمونیاک میتواند به آسانی از طریق بوی آن شناخته شود و مقدار آن با تیتراسیون قابل اندازه گیری است. آمونیاک در مقدار اضافی محلول استاندارد سولفوریک اسید رقیق جذب میشود و مقدار باقیمانده اسید در طی یک تیتراسیون برگشتی با سود سوز آور استاندارد و شناساگر متیل اورانژ تیتر میگردد.

همچنین میتوان از تیتراسیون پتانسیومتری نیز برای تعیین نقطه پایانی استفاده کرد. غلظتهای بسیار کم آمونیاک در فاضلاب، آبهای زیرزمینی، آبهای آشامیدنی و هوا را میتوان بوسیله تکنیکهای گوناگون رنگ سنجی یا به کمک الکترود انتخابگر آمونیاک تعیین کرد. آمونیاک با معرف نسلر در شرایط قلیائی واکنش داده و رنگ آن زرد میشود. شدت رنگ با اسپکتروفوتومتر، اندازه گیری میشود. مقدار جذب بستگی به مقدار آمونیاک دارد.

در دیگر حالت آمونیاک میتواند توسط روش یدو فنل آبی شناسایی شود. در این روش آمونیاک با هیپوکلریت واکنش دهد و مونوکلرآمین ایجاد میکند که این ترکیب با فنل در حضور کاتالیزور سولفات منگنز واکنش داده و یدوفنل آبی را ایجاد میکند.

در محلولهای حاوی غلظت بالای آمونیاک با رقیق سازی مناسب جهت اندازه گیری آمونیاک در محدوده کالیبره شده روشهای رنگ سنجی و یا الکترود میتوان اقدام نمود.

 

آنالیز و شناسایی آمونیوم کلراید: (NH4Cl)

ترکیب عنصری آمونیوم کلراید 28/66% کلر، 54/7% هیدروژن و 18/26% نیتروژن است. این ترکیب از طریق فرمالدهید(خنثی شده با سود) آنالیز میشود. محصول تولید شده در این فرایند یعنی HCl نیز به کمک تیتراسیون و شناساگر مناسب تیتر اسید- باز نظیر فنل فتالئین آنالیز میشود.

همچنین آمونیوم کلراید میتواند با سود سوزآور مخلوط شده و تقطیر گردد. نمونه تقطیری میتواند جهت تعیین آمونیاک ایجاد شده با سولفوریک اسید تیتر شود یا به کمک الکترود انتخابگر آمونیاک تعیین مقدار گردد. وجود دیگر ترکیبات آمونیاکی میتواند باعث اختلال در کار آنالیز گردد. همچنین مقدار رطوبت NH4Cl با روش کارل- فیشر تعیین میشود.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...