رفتن به مطلب

رابطه ته‌دیگ با سرطان مری و معده


محمــد

ارسال های توصیه شده

در میهمانی‌ ها وقتی برنج را می ‌کشند همه در انتظار دیس ته‌ دیگ هستند گاهی تا این دیس سر سفره گذاشته شود محتوایش به نصف می ‌رسد ....

رابطه ته‌دیگ با سرطان مری و معده

مهم‌ ترین سرطان‌ هایی که به دنبال خوردن مواد غذایی سوخته ایجاد می ‌شوند سرطان مری و معده هستند اما دیگر سرطان‌ ها مثلا سرطان پروستات هم می‌ توانند با داشتن این عادت بدغذایی بروز کنند.

در میهمانی‌ ها وقتی برنج را می ‌کشند همه در انتظار دیس ته‌ دیگ هستند.

گاهی تا این دیس سر سفره گذاشته شود محتوایش به نصف می ‌رسد چون همه قبل از نشستن به دور سفره به این ظرف ناخنک زده ‌اند.

اما در برخی از موارد این ته‌ دیگ‌ های جذاب سوخته‌ اند ولی باز هم مشتری دارند در حالی که همه به هم می ‌گویند خوردن ته ‌دیگ سوخته زیانبار است.

هفته نامه ی سلامت برای روشن تر شدن این موضوع به سراغ دکتر محمد جعفر فره ‌وش، فوق ‌تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران رفته ‌است که در ادامه مشروح این مصاحبه را مطالعه خواهید کرد.

آقای دکتر! اول از همه بگویید که حرارت دیدن مواد غذایی چقدر خطرناک است؟

مصرف مواد غذایی ‌ای که به دنبال حرارت دیدن زیاد، بافت و کیفیت خود را از دست داده ‌اند و در نهایت سوخته ‌اند، می ‌تواند سلامت انسان را تهدید کند. بنابراین به تمام افراد و خصوصا کسانی که ناراحتی‌ های گوارشی و زمینه‌ های ژنتیکی و محیطی ابتلا به سرطان را دارند، توصیه می‌ کنم که غذاها را با حداقل حرارت‌ دیدگی و به روش آب‌ پز و بخارپز آماده کرده و میل کنند.

چرا می ‌گویند قسمت‌ های سوخته ی گوشت، مرغ، جگر و ماهی را نخورید؟

قهوه ‌ای یا سیاه شدن انواع گوشت‌ در اثر حرارت بالا، سبب تشکیل مواد هیدروکربن‌ های حلقوی آروماتیک(PAHs) در آن ها می ‌شود. این مواد با ورود به بدن می ‌توانند قسمت ‌های مختلف را مستعد ابتلا به سرطان‌ کنند. بنابراین به همه ی افراد توصیه می ‌کنم قسمت ‌های سوخته و زغالی ‌شده ی انواع گوشت‌ ها را مصرف نکنند.

سرطان بیماری ‌ای نیست که تنها تابع یک عامل باشد. عوامل ژنتیکی و

محیطی بسیار متعددی در ایجاد انواع سرطان ‌ها دخیل‌ اند که همه در کنار

هم، فرد را به این بیماری مبتلا می ‌کنند

چه سرطا‌ن‌ هایی؟

مهم‌ ترین سرطان‌ هایی که به دنبال خوردن این مواد غذایی سوخته ایجاد می ‌شوند سرطان مری و معده هستند اما دیگر سرطان‌ ها مثلا سرطان پروستات هم می‌ توانند با داشتن این عادت بدغذایی بروز کنند.

به غیر از گوشت، گروه‌ های غلات هم هنگام طبخ ممکن است بسوزند. در این‌ باره هم توضیح می ‌دهید؟

حرارت دادن زیاد به سیب‌ زمینی و نان ‌ها که حاوی نشاسته هستند سبب افزایش غلظت مواد سمی آکریلامیدی تا 5 برابر می ‌شود. سرطان ‌زایی آکریلامید‌ها با آزمایش‌ هایی بر حیوا‌ن‌ ها اثبات شده است. این مواد به خصوص در سیب ‌زمینی‌ هایی که با کودهای ازته کشت داده می‌ شوند به وجود می ‌آیند. متاسفانه امروزه هنوز در برخی نقاط ایران از این نوع کودها استفاده می ‌شود. بنابراین توصیه می ‌کنم انواع غلات و مواد نشاسته‌ ای را با حرارت ‌های مستقیم و شدید آماده مصرف نکنید.

در مورد حرارت مستقیم که اشاره کردید، پس باید به تنور نانوایی های سنتی هم مشکوک باشیم؟

بله البته. در واقع، تنور‌های سنتی نانوایی ‌ها با سوخت ‌هایی چون گازوییل و نفت روشن می ‌شوند در این حالت مواد سرطان‌ زای حاصل از سوختن این سوخت ‌ها بر سنگ ‌ها و سطح داخلی تنور می ‌نشیند و با قرار گرفتن خمیر در تنور روی سطح نان پخش می ‌شود. بنابراین مصرف طولانی‌ مدت این نان‌ ها هم می ‌تواند افراد مستعد را به سرطان مبتلا کند.

پس چه نانی بخوریم؟

بهتر است از نانوایی‌ هایی نان تهیه کنید که تنور‌های الکتریکی دارند نه تنورهایی که با سوخت فسیلی کار می ‌کنند که خوشبختانه این تنورها در کشور ما در حال جایگزین شدن با انواع سنتی هستند.

ما ایرانیان کاهو را ته ‌دیگ می‌ گذاریم یا گوجه را به سیخ می‌ کشیم. آیا این سبزیجات تغییررنگ داده یا سوخته هم سرطان ‌زا می‌ شوند؟

حرارت ‌دیدن زیاد، بافت ماده ی غذایی را به شدت تغییر می ‌دهد اگر چه خوراکی حاصل با ذائقه ی ما هماهنگی دارد اما دیگر بیشتر مواد مغذی و مفیدش را از دست داده است. البته همه ی گروه‌ های غذایی بعد از حرارت دیدن مملو از مواد سرطان ‌زا نمی ‌شوند. مطالعاتی که روی ذرت و برنج هم انجام شده حاکی از آن است که این گروه‌ های غذایی در اثر حرارت سرطان ‌زا نمی شوند. در حالی که سیب ‌زمینی و آرد گندم با حرارت دیدن زیاد به منابع ترکیبات سرطان زا بدل خواهند شد.

آیا خشکی ته ‌دیگ و خوراکی‌ هایی که به دنبال طبخ، خشک شده ‌اند برای پوشش دستگاه گوارش مشکل ‌زا هستند؟

بله. این مواد خشک، خراش‌ ها و به دنبال آن التهاباتی را بر دیواره ی مری و معده و حتی دهان ایجاد می ‌کنند که خود عامل مستعد کننده ی ابتلا به سرطان است. البته مصرف هرازچندگاه این مواد خشک، مشکل ‌ساز نیست اما اگر عادت دارید مرتب این‌ گونه غذاها را میل کنید مثلا سیب ‌زمینی سرخ ‌شده، کباب‌ های برشته، ته‌ دیگ خشک و... باید به پیامد‌هایش هم بیندیشید.

آیا ارتباط مستقیمی میان خوردن مواد غذایی سوخته و ابتلا به سرطا‌ن‌ هایی که توضیح دادید، وجود دارد؟

سرطان بیماری ‌ای نیست که تنها تابع یک عامل باشد. عوامل ژنتیکی و محیطی بسیار متعددی در ایجاد انواع سرطان ‌ها دخیل‌ اند که همه در کنار هم، فرد را به این بیماری مبتلا می ‌کنند. ‌در مورد مواد غذایی سوخته مثلا ته ‌دیگ هم وضع به همین منوال است. اگر فرد عوامل مساعد سرطان را داشته باشد خوردن قسمت‌ های سوخته غذا به طور مکرر، احتمال ابتلای او به سرطان را به شدت افزایش خواهد داد.

هفته نامه سلامت – شماره ی 313

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 13
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
اینو نخور اونو نخور....پس چی بخوریم خو!!!:w000::w58:

 

 

 

 

 

من عاشق ته دیگهم بخصوص چربو چیلیم باشه.......واااااااااای دلم خواااااس :w58:

حالا واسه چي مي زني:banel_smiley_52:

واسه تو استثنا قائل ميشيم:ws3:

  • Like 3
لینک به دیدگاه
من ماکارونی رو به خاطر سیب زمینی های ته دیگش دوست دارم!

اما سلامتی مو بیشتر دوس دارم! سعی می کنم این موضوع یادم بمونه,مرسی بابت تاپیک خوبت

آفرين

ما كه اين مطالب رومون تاثير نداره:ws3:

خوبه كه يه نفر اعلام آمادگي كرد:w139:

  • Like 2
لینک به دیدگاه

مگه کسی هم هست که با همه این تفاسیر بتونه از ته دیگ ته چین یا سیب زمینی بگذره :ws52:

عــــــــــــــــــمــــــــــــــرا .........

 

اینا عادت کردن به این که هر دقیقه روی یه چیزی انگ خوب و بد بچسبونن :banel_smiley_4:

حالا 2 روز دیگه می گن وای این قدر ته دیگه خوبـــــــــــــــــه

همه دردا رو درمون می کنه

 

اگر اینی که این ها می گن درست بود الان همه نسل های قبل از ما باید توی سنین خیلی پایین تر از اینی که عمر می کنن سرطان گرفته و مرده باشن :w00:

 

ول کنین این حرفا رو

کجا دل خوشه :w16:

 

 

 

.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
مگه کسی هم هست که با همه این تفاسیر بتونه از ته دیگ ته چین یا سیب زمینی بگذره :ws52:

عــــــــــــــــــمــــــــــــــرا .........

 

اینا عادت کردن به این که هر دقیقه روی یه چیزی انگ خوب و بد بچسبونن :banel_smiley_4:

حالا 2 روز دیگه می گن وای این قدر ته دیگه خوبـــــــــــــــــه

همه دردا رو درمون می کنه

 

اگر اینی که این ها می گن درست بود الان همه نسل های قبل از ما باید توی سنین خیلی پایین تر از اینی که عمر می کنن سرطان گرفته و مرده باشن :w00:

 

ول کنین این حرفا رو

کجا دل خوشه :w16:

 

 

 

.

اي ول

احسنت

منم از همون اول مخالف بودم هي به بچه ها ميگفتم ولي خوب حرفمو گوش نمي كردن:ws3:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
همین الان یک دیس ته دیگ برشته بیارن بذارن وسط مطمئن باشید سه سوت اثری ازش نمیمونه

اين همه محققان و دانشمندان زحمت مي كشن مضرات اين مواد رو كشف مي كنن اونوقت ميگي يه ديس ته ديگ مي خورم:w00:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
اين همه محققان و دانشمندان زحمت مي كشن مضرات اين مواد رو كشف مي كنن اونوقت ميگي يه ديس ته ديگ مي خورم:w00:

 

:banel_smiley_52:باشه نزن نمیخورم .

 

من که نگفتم همشو من بخورم که !!! گفتم بچه ها هر کدوم یه ذره میخورن تموم میشه . یه ذرش که اشکال نداره .

  • Like 1
لینک به دیدگاه
مگه کسی هم هست که با همه این تفاسیر بتونه از ته دیگ ته چین یا سیب زمینی بگذره :ws52:

عــــــــــــــــــمــــــــــــــرا .........

 

اینا عادت کردن به این که هر دقیقه روی یه چیزی انگ خوب و بد بچسبونن :banel_smiley_4:

حالا 2 روز دیگه می گن وای این قدر ته دیگه خوبـــــــــــــــــه

همه دردا رو درمون می کنه

 

اگر اینی که این ها می گن درست بود الان همه نسل های قبل از ما باید توی سنین خیلی پایین تر از اینی که عمر می کنن سرطان گرفته و مرده باشن :w00:

 

ول کنین این حرفا رو

کجا دل خوشه :w16:

 

 

 

.

 

:w16::w16:

  • Like 2
لینک به دیدگاه

در ضمن خیلی از بیماری های خطرناک از اعصاب ناراحت ایجاد میشه . یه دکتری می گفت اگه عصبانی باشی همین آب ساده رو که بخوری انگار داری سم میخوری .

 

برای همه ی دوستان آرامش و راحتی خیال آرزو می کنم :ws21:

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...