رفتن به مطلب

تبديل مواد غذايي به سوخت، جنايت عليه بشريت


ارسال های توصیه شده

تهران-خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا): کشورهاي غربي در حالي مواد غذايي قابل مصرف را به سوخت تبديل مي کنند که ميليون ها انسان در جهان با فقر، گرسنگي و سوء تغذيه دست و پنجه نرم مي کنند.

"تبديل مواد غذايي به سوخت جنايت عليه بشريت است" اين گفته "دومِِينِِيک اشتراوس‌کان"، رئِِيس "صندوق بِِين‌المللِِي پول "است که تبدِِيل زمِِين‌هاِِي کشاورزِِي به محصولاتِِي که براِِي تولِِيد "سوخت بِِيو" از آنها استفاده مِِي‌شوند را "جناِِيت بر ضد بشرِِيت" خواند، همان طور که مسئول تغذيه سازمان ملل متحد نيز تولِِيد سوخت نباتِِي را "جناِِيت علِِيه بشرِِيت"ناميد.

اين جنايت هولناک با بمب و گلوله انجام نمي شود بلکه در اين جنايت دنياي سرمايه داري، لقمه را از دهان انسان هاي فقير و گرسنه در مي آورد و آنان را به گرسنگي و مرگ مي کشاند، اين جنايت تنها گروهي اندک از انسان ها را هدف قرار نمي دهد بلکه ميليون ها انسان را در سراسر جهان به کام مرگ مي فرستد.

بررسي هاي انجام شده توسط موسسه تحقيقاتي"آکسفام" نشان مي دهد که به طور متوسط روزانه 25 هزار نفر در جهان به دليل گرسنگي و فقرغذايي به کام مرگ مي روند.

در گزارش ديگري نيز آمده است: سال گذشته درهر پنج ثانِِيه، ِِيک کودک زِِير10سال بر اثر گرسنگِِي جان سپرد.روزانه صدها هزارتن ِِ بر اثر گرسنگِِي و ِِيا در پِِي بِِيمارِِي‌هاِِي ناشِِي ازآن جان مِِي‌بازند. اين تحقيقات حاکي است حدود850 مِِيلِِيون نفر در سال گذشته از سوء تغذِِيه رنج برده‌‌اند.

** بحران مواد غذايي

سازمان خوار بار و کشاورزي جهانِِي (فائو)17دسامبر2007 ( 26 آذر 1386 ) گزارش داد: افزاِِيش قِِيمت مواد غذاِِيِِي جان بسِِيارِِي را در فقِِيرترِِين کشورهاِِي درحال توسعه در معرض خطر قرار داده است. اِِين گزارش حاکِِي است که هم اکنون 37 کشور جهان به دلِِيل مواجهه با بحران و مصائب عدِِيده با خطر بحران مواد غذاِِيِِي روبرو هستند. فائو تخمِِين زده است امسال هزِِينه واردات مواد غذاِِيِِي براِِي برخِِي از اِِين کشورها 25 درصد در مقاِِيسه با سال قبل افزاِِيش خواهد داشت.

با توجه به اين هشدارها، سازمان ملل متحد براِِي بررسِِي بحران مواد غذايي ستاد بحران تشکِِيل داد اِِين ستاد در روزهاِِي 12 و 13مه سال جاري ميلادي (23 و 24 ارديبهشت 87) اولِِين نشست خود را برگزارکرد."ِبان کِِي مون"، دبِِيرکل سازمان ملل، در روز نخست اِِين نشست تأکِِيد کرد که"مبارزه علِِيه بحران کمبود مواد غذاِِيِِي، نِِيازمند ِِيک رهبرِِي بِِين‌المللِِي و نِِيز هماهنگِِي کشورها در سطح بسِِيار وسِِيع است."

به دنبال مشاهده نخستِِين نشانه‌هاِِي کمبود مواد غذاِِيِِي، کارشناسان از بروز ِِيک فاجعه انسانِِي خبر دادند. مِِيزان ذخِِيره جهانِِي غلات ظرف 40 سال گذشته به پاِِيِِين‌ترِِين سطح خود رسِِيده و قِِيمت برنج و گندم در بازار جهانِِي دو برابر شده است.

به گزارش رسانه ها قِِيمت ذرت نيز در دو سال گذشته دو برابر شده و بهاِِي گندم به بالاترِِين سطح در 28 سال گذشته رسِِيده است. بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزِِي آمرِِيکا، مقدار اندوخته جهانِِي غله، امسال به پائِِين ترِِين سطح از سال 1982خواهد رسِِيد.

سازمان خوار و بار و کشاورزي ملل متحد (فائو) هچنين 16 تير 1387 اعلام کردکه در نتيجه افزايش بهاي مواد غذايي در سال2007 شمار گرسنگان جهان 50 ميليون نفر افزايش يافته است.

"ژک ديوف" دبير کل فائو در يک کنفرانس مطبوعاتي در بروکسل گفت: کشورهاي فقير به طور جدي اثر افزايش بهاي مواد غذايي و نفتي را احساس مي‌کنند. وي دلايل اصلي افزايش بهاي مواد غذايي در سراسر جهان را افزايش تقاضا براي توليدات کشاورزي از سوي کشورهاي در حال رشد، توسعه سريع سوخت‌هاي زيستي و عرضه ناکافي به دليل تغييرات جوي اعلام و عنوان کرد که ذخاير غلات جهان به پايين‌ترين ميزان خود طي 30 سال گذشته رسيده است.

به اين ترتيب جهان وجود بحران مواد غذايي را نه تنها پذيرفته بلکه آن را با تمام وجود احساس کرده است و بعضا اقداماتي نيز براي کنترل آن توسط برخي کشورها و سازمان هاي بين المللي انجام شده است.

** عوامل بروز بحران غذايي:

درباره مهم ترين علل بحران مواد غذايي اتفاق نظر وجود ندارد.کارشناسان افزاِِيش جمعييت تغييرات جوي، خشک سالِِي،گسترس بِِيابان ها و نِِيز برخِِي قوانِِين نادرست اقتصادِِي را از مهم ترِِين عوامل بروز اِِين بحران مِِي‌دانند. اختصاص بخش قابل‌ توجهِِي از زمِِين‌هاِِي کشاورزِِي در برخِِي از کشورها به کشت محصولاتِِي براِِي تولِِيد "بِِيوانرژِِي" نيز از جمله عوامل بحران مواد غذايي ذکر شده است.

برخي کارشناسان افزايش جمعيت را نخستِِين و مهم‌ترِِين عامل اِِين بحران مي دانند، سالانه 75 مِِيلِِيون نفر به جمعِِيت جهان افزوده مِِي‌شود. تولِِيد محصولات کشاورزِِي نه تنها متناسب با رشد جمعِِيت افزاِِيش نمِِي‌ِِيابد، بلکه بخش قابل توجهِِي از آنها نِِيز دراثر بلاِِياِِي طبِِيعِِي مانند طوفان و سِِيل از بِِين مِِي‌رود.

تغِِيِِيرات آب و هواِِيِِي و مصائب طبِِيعِِي نيز تاثِِيراتِِي بر تشدِِيد روند رو به افزاِِيش بحران غذاِِيِِي گذاشته است.به گفته کارشناسان ِسازمان ملل، تولِِيد مواد غذاِِيِِي در بخش هاِِيِِي از دنِِيا، به دلاِِيل طبِِيعِِي در طِِي 12 سال آِِينده به 50درصد تنزل خواهد يافت و هم اکنون تاثِِيرش را در استرالِِيا، بنگلادش، هند و.... مِِي شود مشاهده کرد. استرالِِيا که دومِِين صادر کننده بزرگ غلات در دنِِيا است، خشک سالِِي هاِِي بزرگي را در سال هاِِي مختلف از سر گذرانده که محصول گندم آن را 60% پاِِيِِين آورده و تولِِيد برنچ را کاملا محو کرده است.در بنگلادش در سال گذشته ِِيکِِي از قوِِي ترِِين گردبادهاِِي دهه اخِِير، ِِيک مِِيلِِيون تن برنج را نابود، محصولات گندم را به شدت خراب و اِِين کشور را بِِيشتر از همِِيشه متکِِي و محتاج به واردات کرد. طبق گزارشِِي از سازمان ملل متحد به اندازه مساحت اوکراِِِِين،هرساله زمين هاي حاصلخيز در دنيا از بِِين مِِي رود و اِِين خود به دلِِيل قطع درختان جنگل، نوسان هاِِي اقلِِيمِِي و "گلوبال وارمِِينگ" يا گرم شدن زمين است.

ِِقيمت بالاِِي نفت خام و فرآورده هاِِي آن، به هزِِينه تولِِيد مواد غذاِِيِِي و به تبع آن به قِِيمت هاِِي بازار افزوده است.کود و سموم ضد آفات از مواد پترولِِيوم و گاز طبِِيعِِي تهِِيه مِِي شوند و گاز باِِيودِِيزل در کاشت، برداشت، حمل و نقل و واردات و صادرات استفاده مِِي شود.تقريبا 80% هزِِينه به عمل آوردن ذرت، کاشت و برداشت آن از هزِِينه نفت خام است و به اِِين معنا افزاِِيش قِِيمت نفت خام رابطه مستقِِيمِِي با بالا رفتن مواد غذاِِيِِي ارائه شده در بازار دارد.

- سوخت سبز ، مهم ترين عامل ايجاد بحران غذايي

يکِِي از عوامل اصلِِي بحران مواد غذايي،روِِي آورِِدن کشورهاي آمرِِيکا، کانادا و اروپا به سوخت سبز ِِيا "باِِيوفِِيول" است. بزرگترِِين مشوق باِِيو فِِيول آمرِِيکا است دولت کانادا هم مِِيلِِيون ها دلار براي باِِيو فِِيول هزينه کرده است برخي ازکشورهاِِي در حال توسعه هم برنامه هاِِي بِِيو فِِيول را تشويق مِِي کنند. در فِِيلِِيپِِين دولت اخِِيرا ِِيک قانون باِِيو فِِيول را تصوِِيب کرده تا تولِِيد آن را ِقانونِِي و مشمول يارانه کند.

سال گذشته، برزيل توليد مواد غذايِِي براِِي سوخت گياهِِي را افزايش داد و ماه گذشته شرکت هواپيمايِِي "ويرجين آتلانتيک " اعلام کرد از روغن نارگيل برزيل براِِي توليد سوخت گياهِِي مورد استفاده هواپيماهاِِي جديد خود استفاده خواهد کرد.

تماِِيل جهانِِي براِِي "سوخت سبز" که باک ماشِِين ها را پر کند، وضعِِيت جهانِِي بحران غذاِِيِِي را تشدِِيد کرده و مِِيلِِيون ها نفر را در آسانه گرسنگِِي قرار داده است. سال گذشته آمرِِيکا يک چهارم محصولات ذرت خود را به اتانول تبدِِيل کرد که سوخت خودروهاِِي آمرِِيکاِِيِِي را فراهم کند و اِِين در حالِِي است که آمرِِيکا بِِيش از 60% از صادرات ذرت را در جهان به عهده دارد. به دلِِيل سود زِِيادِِي که در ارتباط با تقاضاِِي رو به افزون ذرت وجود دارد، بسِِيارِِي از کشاورزان به کشت ذرت به بهاِِي کنار گذاردن کشت محصولات دِِيگر جذب شده اند و در زمِِين هاِِيِِي که قبلا براِِي کشت گندم، برنج و سوِِيا و .... در نظر گرفته شده بود،مشغول به عمل آوردن سوخت ماشِِين ها هستند.غلاتي که صرف پرشدن باک ِِيک "اس.ِيو.وِِي" مي شود مي تواند شکم ِِيک نفر را به مدت ِِيک سال سِِير کند.

**سوخت زيستي Biofuel: سوخت زِِيستِِي نوع خاصِِي سوخت است که از منابع زِِيست توده به دست مِِي آِِيند. اِِين سوخت شامل باِِيو دِِيزل، اتانول ماِِيع، متانول و سوخت هاِِي دِِيزل گازِِي مِِي شود. از منابع اولِِيه سوخت هاِِي زِِيستِِي مِِي توان به ضاِِيعات چوبِِي، تفاله هاِِي محصولات کشاورزِِي، نِِيشکر، غلات، روغن گِِياهان و سبزِِيجات اشاره کرد. بسِِيارِِي از مواقع براِِي به دست آوردن اِِين نوع سوخت زمِِين را کشت مِِي کنند تا به سوخت دست ِِيابند.

تولِِيد بِِيواتانل مزاِِياِِي زِِيادِِي شامل کاهش مدت زمان حضور دِِي اکسِِيد کربن در اتمسفر زمِِين دارد و دِِي اکسِِيد کربن حاصل از سوخت بِِيواتانل وارد چرخه طبِِيعِِي کوتاه ترِِي مِِي شود و مجددا توسط گِِياه به مصرف مِِي رسد. مواد تولِِيدِِي از سوخت بِِيواتانل، آب و دِِي اکسِِيد کربن هستند و ساِِير مواد مضر حاصل از سوختن سوخت هاِِي فسِِيلِِي تولِِيد نمِِي شوند. از طرف دِِيگر مواد اولِِيه مصرفِِي براِِي تولِِيد بِِيواتانل تجدِِيدپذِِير و ارزان قِِيمت هستند.

تولِِيد"بِِيو اتانل" به صورت صنعتِِي و مصرف آن در وساِِيل نقلِِيه از دهه 1970 در برزِِيل به دنبال افزاِِيش قِِيمت نفت شروع شد و هم اکنون نِِياز به اِِين محصول با توجه به افزاِِيش جمعِِيت و افزاِِيش تقاضا براِِي سوخت و بالا رفتن روزانه قِِيمت نفت بِِيشتر احساس مِِي شود.

** تعريف سو خت فسيلي و زيستي

"اسماعِِيل کهرم"،کارشناس محِِيط زِِيست،در تعرِِيف سوخت‌هاِِي زِِيستِِي مِِي‌گوِِيد:تمام سوخت‌ها زِِيستِِي هستند، ِِيعنِِي حتِِي همِِين نفت از موجودات زنده حاصل شده و منشأ ذغال‌سنگ نيز موجودات زنده است که هزاران سال پيش حيات داشته اند .

به گفته کهرم، دانشمندان براِِي راحتِِي مطالعه ِِيک تقسِِيم‌بندِِي صورت داده و سوخت ها را به دودسته سوخت فسيلي و زيستي تقسيم کرده اند. دسته اول "سوخت‌هاِِي فسِِيلِِي" ناميده مي شوند .

" سوخت زِِيستِِي" ِِيا "باِِيوفِِيول" به سوخت‌هاِِيِِي گفته مي شود که منشأ حِِياتِِي دارد ممکن است منشأ حِِياتِِي گِِياهان ِِيا جانوران باشند. ِيعنِِي اگر مثلا در آمرِِيکاِِي جنوبِِي، برزِِيل ِِيا مکزِِيک از چوب، الکل مِِي‌گِِيرند و اِِين الکل را وارد موتورهاِِي خاصِِي بخصوص در ماشِِين‌هاِِي فولکس‌واگن قدِِيمِِي مِِي‌کنند و مِِي‌‌سوزانند، اِِين مِِي‌شود، سوخت زِِيستِِي ِِيا باِِيو‌فِِيول. چون منشأ آن گِِياهي است .ِِيا اگر در هند دستگاه‌هاِِيِِي درست شده که توسط آنها فضولات گاو و گوسفند را در بشکه‌هاِِيِِي مِِي‌رِِيزند و گازش را مِِي‌سوزانند و بعد تفاله را به عنوان کود به زمِِين برمِِي‌گردانند، باز هم اِِين مِِي‌شود، سوخت زِِيستِِي. نِِيروگاه‌ها از دِِيگر مراکزِِي است که مِِي‌توان در آنها از سوخت زِِيستِِي استفاده کرد.

** انتقاد از سوخت زيستي:

تبديل مواد غذايي به سوخت به ويژه پس از آشکار شدن بحران مواد غذايي با انتقاد گسترده برخي از کارشناسان، مقام هاي سياسي و سازمان ملل روبرو شد.

گسترش مصرف سوخت‌هاِِي زِِيستِِي در خودروها ِِيکِِي از مواردِِي است که مشاور وِِيژه‌ِِي سازمان ملل متحد به شدت از آن انتقاد کرد."جرمِِي زاکس" ارديبهشت 1387گفت: در اِِيالات متحده آمرِِيکا ِِيک ‌سوم کشت ذرت به مخازن بنزِِين وارد مِِي‌شود. اِِين امر ضربه‌ِ سنگِِينِِي به تأمِِين مواد غذاِِيِِي در سراسر جهان وارد مِِي‌آورد. اِِين برنامه باِِيد به مِِيزان قابل ملاحظه‌اِِي اصلاح شده و کاهش ِِيابد.

مشاور وِِيژه‌ِِي سازمان ملل در امورعلمِِي، فواِِيد زِِير کشت بردن زمِِين براِِي تولِِيد سوخت زِِيستِِي را با تأثِِيرات مثبت استفاده از سوخت زِِيستِِي مقاِِيسه کرده و معتقد است که اثرات منفِِي اِِين سِِياست در نهاِِيت بسِِيار بِِيشتر از تأثِِيرات مثبت خواهد بود،" اگر به تأثِِيرِِي که افزاِِيش سوخت زِِيستِِي بر محِِيط زِِيست،‌ تعادل انرژِِي و مواد غذاِِيِِي باقِِي مِِي‌گذارد بنگرِِيم، مِِي‌بِِينِِيم که طرح‌هاِِي اروپا و آمرِِيکا در اِِين جهت، بِِيهوده است."

"دومِِينِِيک اشتراوس‌کان"، رئِِيس صندوق بِِين‌المللِِي پول، تبدِِيل زمِِين‌هاِِي کشاورزِِي به محصولاتِِي که براِِي تولِِيد سوخت بِِيو از آنها استفاده مِِي‌شوند را "جناِِيت بر ضد بشرِِيت" مِِي‌داند. بر اساس محاسبه‌ِِ کارشناسان، غله‌اِِي که براِِي تولِِيد ِِيک باک سوخت اتانول مورد استفاده قرار مِِي‌گِِيرد، مِِي‌تواند نِِياز غذاِِيِِي ِِيک سال ِِيک انسان را تأمِِين کند.

* سونامي خاموش

"اولِِيور دِِي شوتر" مشاور ارشد مواد غذاِِيِِي سازمان ملل، 19 ارديبهشت 1387 کشورها را به توقف سرماِِيه گذارِِي در سوخت هاِِي زِِيستِِي (بايوفيول) ترغيب کرده و گفته است که تعقِِيب کورکورانه اِِين سِِياست "غِِيرمسئولانه" است. وي همچنِِين خواهان مهار سرماِِيه گذارانِِي است که به گفته او با گمانه زنِِي در بازار از عوامل جهش بهاِِي مواد غذاِِيِِي هستند.

مقام هاِِي سازمان ملل افزاِِيش بهاِِي آذوقه را به ِِيک "سونامِِي خاموش" تشبِِيه کرده اند که 100 مِِيلِِيون نفر از فقِِيرترِِين مردم جهان را تهدِِيد مِِي کند. استفاده از محصولات کشاورزِِي براِِي تامِِين منابع تازه انرژِِي مانند اتانول ِِيکِِي از عوامل افزاِِيش بهاِِي مواد غذاِِيِِي شناخته مِِي شود.

"دِِي شوتر " ضمن تقاضا براِِي تشکِِيل ِِيک جلسه وِِيژه شوراِِي حقوق بشر سازمان ملل براِِي بحث درباره بحران غذا، گفت که مِِي خواهد راه هاِِيِِي براِِي محدود کردن تاثِِير سرماِِيه گذارِِي مبتنِِي بر گمانه زنِِي در مواد غذاِِيِِي مانند گندم، که به افزاِِيش بها دامن زده اند، بِِيابد.

** نقش آمريکا در گسترش بحران مواد غذايي

"جوزف استِِيگلِِيتز" برنده نوبل اقتصادِِي در سال 2001 با مقصر دانستن بوش در بروز بحران غذاِِيِِي در جهان به کشورهاِِي جهان توصِِيه کرد براِِي حل اِِين مشکل الگوهاِِي تولِِيدِِي و مصرفِِي خود را تغِِيِِير دهند.

استِِيگلِِيتز 3 تير1387 طِِي مقاله اِِي در روزنامه "گاردِِين" به تحلِِيل مشکل کمبود مواد غذاِِيِِي و افزاِِيش قِِيمت سوخت در جهان پرداخت.

وي در اِِين مقاله که با عنوان"کمِِيابِِي در عصر فراوانِِي" منتشر شده است، ضمن انتقاد از سِِياست هاِِي اقتصادِِي و سِِياسِِي "جورج بوش" رئِِيس جمهور امرِِيکا بر لزوم اتخاذ الگوهاِِي مصرفِِي و تولِِيدِِي جدِِيد در جهان تاکِِيد کرده است.

اِِين برنده جايزه نوبل در ادامه به رِِيشه ِِيابِِي افزاِِيش قِِيمت سوخت و مواد غذاِِيِِي در جهان مِِي پردازد و دو علت را در اِِين زمِِينه بر مِِي شمرد که هر دو به آمرِِيکا باز مِِي گردد. علت اول از نظر وِِي جنگ عراق است. به عقِِيده وِِي حمله آمرِِيکا به عراق و تداوم ناآرامِِي ها در اِِين کشور قِِيمت نفت را افزاِِيش داده و بِِي ثباتِِي در خاورمِِيانه را تشدِِيد کرده است.

علت دوم از نظر وِِي توجه آمرِِيکا به تولِِيد سوخت هاِِي زِِيستِِي و استفاده از مواد غذاِِيِِي براِِي تولِِيد سوخت است.استِِيگلِِيتز با انتقاد از اِِين اقدام امرِِيکا مِِي نوِِيسد:"اگر چه توجه به منابع جاِِي گزِِين انرژِِي کار خوبِِي است، اما نباِِيد به منابع غذاِِيِِي دست اندازِِي شود".

روزنامه"نِِيوِِيورک تاِِيمز" نيز اوائل خرداد سال جاري در مقاله اِِي با عنوان "بحران جهانِِي غذا" نوشت: هفته پِِيش، بانک جهانِِي هشدار داد 33 کشور به علت گران شدن مواد غذاِِيِِي، در خطر ناآرامِِي اجتماعِِي قرار دارند. بر اساس اعلام اِِين نهاد، براِِي کشورهاِِيِِي که هزِِينه مواد غذاِِيِِي، از نِِيم تا سه چهارم درآمد مردم را مِِي بلعد، حاشِِيه امنِِي باقِِي نمانده است. بنابر برآورد “صندوق بِِين المللِِي پول”، تولِِيد سوخت اتانول از ذرّت در آمرِِيکا، دست کم نِِيمِِي از افزاِِيش تقاضاِِي جهانِِي براِِي غله در سه سال گذشته را باعث شده است. اِِين موضوع باعث تشدِِيد بهاِِي غله شده و در نتِِيجه، رفع گرسنگِِي، پرهزِِينه شده است.

بر اساس اعلام وزارت کشاورزِِي آمرِِيکا، از سوِِي دِِيگر، قِِيمت دِِيگر انواع غله هم بالا رفته است به اين علت که چون کشاورزان، زمِِين هاِِي بِِيشترِِي را براِِي تامِِين ماده اولِِيه تولِِيد اتانول، به تولِِيد ذرّت اختصاص داده اند، غلات ديگر کمتر کشت مي شوند در نتيجه قِِيمت اِِين نوع غلات

افزايش يافته است.

“نِِيوِِيورک تاِِيمز” در تشرِِيح نقش کشورهاِِِِي ثروتمند از جمله آمرِِيکا در گرانِِي مواد غذاِِيِِي

نوشت : واشنگتن، ِِيارانه اِِي 51 سنتِِي براِِي هر گالن سوخت زِِيستِِي براِِي کمک به تولِِيد کنندگان اتانول در نظر گرفته و تعرفه 54 سنتِِي را بر واردات هر گالن از اِِين نوع سوخت در نظر گرفته است. در اتحادِِيه اروپا نِِيز، بِِيشتر کشورها، سوخت هاِِي زِِيستِِي را از مالِِيات هاِِي بخش سوخت مستثنِِي کرده اند و مِِيانگِِين تعرفه اِِي برابر با بِِيش از هفتاد درصد واردات هر گالن اتانول وضع کرده اند.

امروزه ، خودرو هاِِي آمرِِيکاِِيِِي به اندازه اِِي ذرت مِِي سوزانند که مِِي توانند تمام نِِيازهاِِي وارداتِِي 82 کشور فقِِير را تامِِين کنند.

به اين ترتيب غذاي سالم و قابل استفاده که مي تواند مورد استفاده انسان قرار گيرد به سوخت تبديل شده و بحران گراني مواد غذايي را بوجود آورده است .

با اين حال مطالب ذکر شده به معناي مخالفت با سوخت زيستي نيست، اين نوع سوخت به دليل آن که کمتر براي محيط زيست آلودگي ايجاد مي کنند، سوخت پاک تلقي مي شوند و جايگزين مناسبي براي سوخت هاي فسيلي بشمار مي آيند، مشروط بر اين که به جاي استفاده مستقيم از محصولات و مواد غذايي، از پسماند هاي مواد غذايي و مواد زائد کشاوررِِي براِِي تولِِيد سوخت استفاده شود و آنچه براي سير کردن شکم همه انسان ها مي بايد بکار رود با استفاده نادرست از آن، براي راندن خودرو برخي بکار نرود.

 

 

تاریخ انتشار خبر شنبه، ۲۹ تیر ۱۳۸۷

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...