رفتن به مطلب

تبديل هر خانه‌ به يك نيروگاه برق با برگ‌ مصنوعي!


Mohammad Aref

ارسال های توصیه شده

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين برگ كه به اندازه يك كارت بازي است به تقليد فرآيند فتوسنتز در گياهان مي‌پردازد كه طي آن نور خورشيد و آب به انرژي تبديل مي‌شود.

 

دانشمندان مخترع اين برگ بر اين باورند كه اين اختراع مي‌تواند يك راه‌حل مقرون به صرفه براي بحران روزافزون انرژي خصوصا در جهان سوم باشد.

 

اين وسيله هيچ شباهتي به همتايان طبيعي خود، درختان افرا، بلوط و ساير گياهان سبز كه دانشمندان با الگوبرداري از آنها اين گونه جديد سلول خورشيدي را ساخته‌اند ندارد.

 

اين برگ كه از يك كارت بازي نازك‌تر است، از سيليكون، تجهيزات الكترونيكي و برخي كاتاليزورها تشكيل شده است.

 

با قرار دادن اين وسيله در يك گالن آب در برابر نور خورشيد، اين برگ مي‌تواند برق مورد نياز روزانه يك خانه را در يك كشور در حال توسعه تامين كند.

 

اين كار با تجزيه آب به دو عنصر تشكيل‌دهنده آن يعني هيدروژن و اكسيژن انجام مي‌شود.

 

گازهاي اكسيژن و هيدروژن در يك سلول سوختي كه در بالاي خانه يا كنار آن نصب مي‌شود، ذخيره شده و از اين دو ماده براي توليد برق استفاده مي‌شود.

 

البته اين فناوري، جديد محسوب نشده و اولين برگ مصنوعي بيش از يك دهه پيش توسط يك دانشمند آمريكايي از آزمايشگاه ملي انرژي تجديدپذير در كلورادو ساخته شد.

 

وسيله مذكور براي استفاده در حيطه‌هاي گسترده‌تر مقرون به صرفه نبود چرا كه از فلزات نادر و گران‌بها ساخته شده و تنها يك روز دوام داشت.

 

نمونه جديد اين برگ بر اين مشكلات فائق آمده است. اين وسيله از مواد ارزان ساخته شده كه در همه‌جا در دسترس است و با شرايط آسان كار مي‌كند. در نمونه آزمايشگاهي، اين وسيله نشان داد كه مي‌تواند تا 45 ساعت به طور بي‌وقفه و بدون هرگونه مشكلي كار كند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...