ثبت نام کنید. تاريخچه كشت نيشكردر ايران: برخى از مورخين به صراحت ميگويند كه رواج نيشكر در ايران از زمان اشكانيان شروع شده است. اوج اهميت نيشكر در خوزستان را قبل از اسلام در دوره ساسانيان بايد جست. طبق مستندات و شواهد م..."> ثبت نام کنید. تاريخچه كشت نيشكردر ايران: برخى از مورخين به صراحت ميگويند كه رواج نيشكر در ايران از زمان اشكانيان شروع شده است. اوج اهميت نيشكر در خوزستان را قبل از اسلام در دوره ساسانيان بايد جست. طبق مستندات و شواهد م..."> رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

معرفي كشت و صنعت امير كبير

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.

 

تاريخچه كشت نيشكردر ايران:

 

برخى از مورخين به صراحت ميگويند كه رواج نيشكر در ايران از زمان اشكانيان شروع شده است. اوج اهميت نيشكر در خوزستان را قبل از اسلام در دوره ساسانيان بايد جست. طبق مستندات و شواهد موجود، خوزستان از مستعد ترين مناطق نيشكر خيز جهان مى باشد كه تا 220 تن نى در هكتار توليد كرده و ارتفاع نيشكر در برخى مزارع آن تا 380 سانتيمتر نيز رسيده است. در قرون اوليه هجرى نى عسكرى يكى از بهترين و شيرين ترين انواع نيشكر خوزستان بوده است و شوشتر، شوش، جندى شاپور و اهواز به مراكز استحصال شكر و تصفيه آن تبديل شده بودند. همچنين در دوران حيات اميركبير به همت وى تلاشهايى در جهت كشت و بهبود وضعيت نيشكر و تصفيه شربت آن صورت گرفت، از همين زمان بود كه فكر احياى صنعت نيشكر و قندسازى در مهد اوليه آن (خوزستان) جرقه زد اما بعد از شهادت اميركبير صنعت قندسازى از نيشكر رونقى در خور نيافت.

ImagePage.aspx?ImageId=862201

 

تاريخچه شركت:

 

كلنگ زنى عمليات زيربنايي كشت و صنعت اميركبير در تاريخ 7/12/70 با حضور جناب حجت الاسلام و المسلمين هاشمى رفسنجانى آغاز و پس از عمليات مين يابي، آبشويي اراضي نمكزار ، كشت ، داشت و برداشت نيشكر، كارخانه شكر اين كشت و صنعت در تاريخ 10/12/79 با حضور ايشان به بهره بردارى رسيد.

كارخانه شكر اميركبير در سال 1383 با توليد شكر سفيد با مشخصات كيفى بالاتر از حدود استاندارد تعيين شده توسط سازمانهاى نظارتي، از لحاظ كيفيت و مرغوبيت محصول توليدى مورد تأييد موسسه استاندارد ايران و شركت IGI قرار گرفت، اين شركت همچنين با توليد 500/108 تن شكر در سال 1383 حدود 3/8 درصد از كل توليد شكر كشور را به خود اختصاص داد.

ImagePage.aspx?ImageId=862301

 

ميرزا تقى خان اميركبيركه بود؟

در منطقه هزاوه از فراهان اراك در حدود سال 1222 هجرى قمرى از شخصى بنام كربلايى قربان ناظر قائم مقام ثاني، پسرى پا به عرصه وجود نهاد كه پس از چهل سال به مقام صدارت ايران رسيد و اميركبير لقب يافت و چنان جنبش و نهضتى را در ايران پى نهاد و باعث چنان خدماتى شد كه قطعاً بايد او را يكى از بزرگترين مردان ايران بعد از اسلام دانست، اين شخص كسى نبود جز ميرزا تقى خان اميركبير.

اميركبير مردى ديندار و با ايمان بود، هنگام خواندن نماز شب از خداوند مدد مى جست و ضعيف شدن بنيادهاى مذهب راستين را فاجعه و مصيبتى بزرگ مى دانست و از كسانى كه دين را وسيله غارت و نشر خرافات ساخته بودند نفرت داشت. نفرت او از كسانى كه با اشعار تخديرى و پوچ مقام شهداى كربلا را پايين مى آوردند و آنانرا به صورت انسانهايى زبون و قابل ترحم نشان مى دادند به اوج مى رسيد.

او دست اجانب را از دخالت در امور داخلى كشور كوتاه كرد و تجارت خارجى را تشويق و ترغيب نمود و خدمات ارزنده اى نظيراحداث بازار، مدرسه مدرن دارالفنون و ايجاد روزنامه اى بنام وقايع اتفاقيه را به انجام رسانيد.

سرانجام قاطعيت امير در مبارزه با موانع تكامل جامعه موجب شد كه دشمنان او با كين و نفاق در صدد قتل وى برآمدند. آنها ابتدا او را از مقامش خلع كرده و به تبعيد فرستادند و در روز شنبه 18 ربيع الاول سال 1268 هجرى قمرى در حمام فين كاشان خون پاك امير ريخته شد و شهيد جاودان باقى ماند.

 

ImagePage.aspx?ImageId=862401

ImagePage.aspx?ImageId=862201

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

خط مشي سيستم مديريت يكپارچه ( IMS )

شركت كشت و صنعت اميركبير كه براي دستيابي به استقلال اقتصادي ايران اسلامي و كسب سود مشروع به كشت نيشكر مي پردازد؛ يكي از طلايه داران بهبود مستمر در كشت و صنعت هاي نيشكري است كه با در اختيار داشتن ماشين آلات پيشرفته توليد، برداشت نيشكر و كارخانه هاي جديد توليد شكر خام و سفيد، در راستاي سياست هاي جمهوري اسلامي ايران مبني بر توسعه پايدار، در عرصه توليد فعاليت دارد. اين شركت كه مصمم است با ياري جستن از تعالي بخش هستي ، سيستم مديريت يكپارچه ( IMS ) ، شامل استاندارد هاي مديريت كيفيت ( ISO 9001:2008 )، مديريت ايمني و بهداشت حرفه اي ( OHSAS 18001:2007 ) و مديريت زيست محيطي ( ISO 14001:2004 ) را مستقر و نگهداري نمايد؛ محورهاي خط مشي سيستم مزبور را به شرح ذيل اعلام مي دارد:

 

1- توليد محصول طبق استاندارد هاي تعيين شده .

 

2- جذب رضايتمندي مشتريان.

 

3- افزايش سطح دانش و آگاهي كاركنان.

 

4- نگهداري، نوسازي و توسعه ماشين آلات در جهت ارتقاي كمي و كيفي محصول.

 

5- مديريت منابع، انرژي و ضايعات .

 

6- پيشگيري، كنترل و كاهش آلاينده هاي زيست محيطي.

 

7- بهبود ايمني پرسنل، پيشگيري و كاهش حوادث ناشي از كار.

 

8- افزايش سطح بهداشت و كاهش بيماري شغلي.

 

 

 

مديريت شركت با ياري جستن از قادر متعال و اتكاء به همدلي و همراهي مديران و كاركنان خلاق، پرتلاش، فداكار و منضبط سازمان، مشتاقانه خويش را نسبت به الزامات قانوني، مقررات حاكم، استانداردهاي ياد شده و محورهاي اين خط مشي متعهد مي داند.

 

محمد فتحي مكوند

 

مديرعامل

 

 

 

 

 

 

 

شركت كشت و صنعت اميركبير با گامهاى استوار بسوى مديريت كيفيت فراگير و تعالى سازمانيpic1.jpg

راه اندازى تصفيه خانه فاضلاب صنعتى با هدف حفظ محيط زيست و رعايت استانداردISO14001 .

اخذ نشان استاندارد ملى ايران براى توليد شكر سفيد در سال 1384 با هدف احترام به خواست مشترى و كيفيت برتر.

پياده سازى و اجراى نظام جامع آموزشى كاركنان با هدف تعالى سازمانى و افزايش بهره وري.

پياده سازى و اجراى نظام ارزيابى عملكرد كاركنان با هدف تعالى سازمانى و افزايش بهره وري.

استقرار نظام پيشنهادها (مديريت مشاركتي) با هدف توانمندسازى و مشاركت كاركنان در تصميم گيريهاى سازمان.

پس از اخذ گواهينامه ISO9001 براى توليدشكر سفيد با هدف احترام به خواست مشترى و دستيابى به كيفيت برتر

 

ImagePage.aspx?ImageId=862601

 

... اينك

شركت كشت و صنعت اميركبير به عنوان واحد نمونه استاندارد استان خوزستان در سال 1384 در نظر دارد با بهره گيرى از كارشناسان و كاركنان مجرب و متعهد در آينده نزديك افتخار ديگرى را بر لوح زرين افتخارهاى خود بيفزايد و به ملت عزيز ايران به ويژه مردم شهيد پرور خوزستان نويد مى دهد در حال دستيابى به استانداردهاى ISO18001 و ISO14001 مى باشد.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

تلاش ها و افتخارات

• اخذ نشان استاندارد ملى ايران در سال 84

 

• واحد نمونه استاندارد استان در سال 84

 

• راه اندازى تصفيه خانه فاضلاب صنعتى در سال 84

 

• پياده سازى نظام جامع آموزشى در سال 84

 

• پياده سازى نظام پيشنهادها در سال 84

 

• پياده سازى سيستم ارزيابى عملكرد در سال 84

 

• پياده سازى سيستم مديريت كيفيتiso9001 در سال 84

 

• پيگيرى و مستند سازى iso18001 در سال 84

 

• حركت در راستاى اخذ گواهينامه مديريت محيط زيستiso14001

 

• گذر از ظرفيت اسمى با توليد 108500 تن شكر در سال 83-82

 

• احداث خط لوله گاز به منظور تبديل سوخت مازوت مصرفى كارخانه به گاز مايع و بهينه سازى مصرف سوخت

 

• ايجاد شبكه كامپيوترى به منظور اجراى اتوماسيون ادارى و صرفه جويى در مصرف كاغذ

 

• ايجاد 60 هكتار كمربند سبز

 

• برداشت سبز (مكانيزه) در راستاى حفظ محيط زيست

 

• افزايش سطح زير كشت نيشكر به ميزان 63/10220 هكتار معادل حدود 66000 هكتار فضاى سبز غير نيشكري

 

• اخذ لوح تلاشگر نمونه توسعه فضاى سبز استان

 

• صعود تيم فوتسال شركت كشت و صنعت اميركبير به ليگ دسته يك كشورى در سال 84 و تلاش براى صعود به ليگ برتر

 

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

معرفي بخش هاي مختلف

حوزه صنعت

الف: مشخصات عمومى كارخانه شكر خام و تصفيه:

ظرفيت سالانه توليد شكر خام (زرد): 000,100 تن

ظرفيت سالانه توليد شكر تصفيه (سفيد) 000,175 تن

سطح زيربنايى صنعتى و عمومى 49500 متر مربع

كل وزن ماشين آلات 9880 تن (6010 تن ساخت داخل و 3870 تن ساخت خارج)

 

 

ImagePage.aspx?ImageId=860901

 

 

ب: بخشهاى مختلف كارخانه شكر

1- واحد آسياب نيشكر:

يك خط شامل پنج آسياب شش غلطكى جهت استحصال شكر از نيشكر.

ImagePage.aspx?ImageId=861001

 

2- واحد توليد شكر خام:

در اين قسمت با استفاده از روشهاى فيزيكى و شيميايي، مواد معلق در شربت رسوب داده شده و پس از تغليظ و عمليات كريستال سازى شكر زرد توليد مى شود.

ImagePage.aspx?ImageId=861101

 

3- واحد توليد شكر سفيد(تصفيه شكر):

در اين قسمت شكر زرد حاصله پس از انجام عملياتهاى شيميايى و فيزيكى و حذف ناخالصى ها به شكرسفيد تبديل مى شود.

ImagePage.aspx?ImageId=861201

 

4- واحد توليد بخار (بويلر):

دو كوره هر كدام به ظرفيت 165 تن بخار در ساعت با دماى 380 درجه سانتيگراد و فشار 31 اتمسفر جهت تامين انرژى مورد نياز توليد شكر از نيشكر.

ImagePage.aspx?ImageId=861301

5- واحد نيروگاه (توليد برق):

واحد نيروگاه متشكل از دو دستگاه توربوژنراتور به ظرفيت هر كدام 8,4 مگاوات و دو دستگاه ديزل ژنراتور براي تامين برق در مواقع اضطراري.

ImagePage.aspx?ImageId=861401

6- واحد كوره آهك:

در اين واحد گاز co2 و آهك توليد مى شود كه در فرآيند توليد شكر زرد و سفيد كاربرد دارند.

ImagePage.aspx?ImageId=861501

 

 

7- واحد كنترل كيفيت:

در اين قسمت ضمن كنترل كيفيت مواد مصرفى از ابتدا تا انتهاى توليد، كليه فرآيندهايى را كه بطور مستقيم و غير مستقيم منجر به توليد شكر مى گردد، مورد پايش و اندازه گيرى مداوم قرار داده و از مطابقت آنها با استانداردهاى داخلى و ملى اطمينان حاصل مى نمايند.

 

8- واحد تصفيه آب و فاضلاب:

تصفيه آب خام به آب آشاميدنى و صنعتى و همچنين تصفيه فاضلاب صنعتى و بهداشتى در اين واحد صورت مى گيرد.

ImagePage.aspx?ImageId=861701

 

حوزه كشاورزي

به موازات اجراى پروژه زيربنايي، در سال 1373 عمليات آماده سازى زمينهاى زراعى شروع گرديد و اولين قلمه نيشكر در كشت و صنعت اميركبير سال 1374 كاشته شد.

ImagePage.aspx?ImageId=861801

 

بخش تجهيزات مكانيكى با دارابودن ماشين آلات سنگين و سبك و پيشرفته كشاورزى ارائه دهنده خدمات مختلف در مراحل تهيه زمين، كاشت، داشت، برداشت و .

ImagePage.aspx?ImageId=861901

 

..مساحت كل اراضى واحد اميركبير 12177 هكتار

 

سطح زير كشت نيشكر 10221 هكتار

 

ImagePage.aspx?ImageId=862001

 

ميانگين مصرف آب نيشكر در هر نوبت آبيارى بين 1000 تا 1200 متر مكعب در هكتار مى باشد كه در طول يكسال بهره بردارى با توجه به شرايط مزارع به طور متوسط 27 نوبت آبيارى صورت مى گيرد.

ImagePage.aspx?ImageId=862101

 

 

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

فرآيند عمليات در بخش كشاورزي

كشت نيشكر معمولا از اواسط مردادماه تا اواسط مهرماه بصورت كشت دو رديفه روى پشته (پاين اپل مستقيم) و كشت داخل فارو (پاين اپل معكوس) با فاصله مركز به مركز فاروها 183 سانتيمترانجام مى گيرد. كشت نيشكر در واحدهاى هفت‌تپه و كارون بصورت جوي، پشته و كشت در كف فارو انجام ميگيرد. در اين روش فاصله مركز به مركز فاروها 150 سانتيمتر است.

براى عمل آورى نيشكر چهار عمليات اصلى آماده سازى زمين ، كاشت، داشت و برداشت در بخش كشاورزى به شرح زير انجام مى گردد:

1- آماده سازى زمين:

هركدام از كشت و صنعت هاى هفتگانه توسعه نيشكر تقريبا داراى 12 هزار هكتار مزرعه نيشكر بوده كه هركدام به 6 قطعه 2 هزار هكتارى تقسيم مى شوند. در هر فصل زراعي، 10 هزارهكتار زير كشت (5 قطعه 2 هزار هكتاري) و 2 هزار هكتار باقى مانده بصورت آيش مى باشد. اين مجموعه ها به نوبه خود به قطعات جزيى ترى تقسيم گرديده و عمليات آماده سازى زمين بر اساس اين تقسيم بندى ها برنامه ريزى و اجرا مى گردد. ImagePage.aspx?ImageId=866801

عمليات آماده سازى زمين مشتمل بر مراحل زير مى باشد:

1. آبشوئى

2. عمليات شيارزنى (در دو نوبت كه دومى با دستگاه شيار زن باله دار و انحراف 45 درصد انجام ميشود)

3. نرم كردن سطح خاك با ديسك كلوخ شكن

4. كرت بندي

5. ماله زنى هاى اول و دوم با انحراف 45 درجه نسبت به يكديگر

6. تعيين مسير كاشت نى

7. عمليات پشته سازى با عمق 44 تا 48 سانتيمتر و فواصل 5/1 متر از يكديگر

 

2-كاشت:

ImagePage.aspx?ImageId=867101

در اين مرحله، قلمه هاى نى با ماشين مخصوص بصورت دو رديفه و(Over lap) كاشته شده و روى آن 3 الى 5 سانتيمتر خاك پاشيده ميشود

.

 

 

 

3-داشت:

عمده فعاليتهايى كه در مرحله داشت صورت مى گيرد شامل: آبياري، كوددهي، علف كشى (pre-Emergence) ، دفع آفات و هلينگ آپ مى باشد.

نيشكر براى ادامه رشد و توليد مناسب محصول به آب فراوان و 25 تا 30 بار آبيارى در يك سال زراعى نياز دارد، با توجه به اينكه در استان خوزستان بخش عمده بارندگى در فصول پائيز و زمستان روى مى دهد، احتياجات آبى گياه منحصراً مي‌بايست از طريق آبيارى تأمين گردد.

ImagePage.aspx?ImageId=867001

سيستم‌هاى آبيارى نيشكر متفــاوت است و قديمي‌تـــريــن روش كه هنــوز هم در خوزستان بكار ميرود، آبياري" سيفونى " است كه در آن آب مورد نياز گياه بوسيله سيفون‌هايى بقطر 5/7-5 سانتيمتر وارد فاروها ميشود. در سالهاى اخير روشهاى جديدى در زمينه آبيارى مزارع نيشكر ابداع گرديده و در بسيارى از كشورها از شيوه‌هاى آبيارى باراني، آبيارى قطره‌اى و آبيارى هيدروفلوم استفاده ميشود.بدليل تلف شدن آب در سيستم آبيارى سيفونى و نيز بالا بودن هزينه‌هاى آبيارى بارانى و قطره‌اى و همچنين نياز به صرف انرژى جهت راه‌اندازى سيستم در روشهاى فوق در دهه اخير استفاده از روش هيدروفلوم براى آبيارى مزارع نيشكر در پروژه‌هاى جديد توسعه نيشكر در استان خوزستان رايج شده است.

در اين روش، بر اساس نياز آبى گياه نيشكر، مقدار آب ورودى به مزرعه توسط دريچه هايى با دبى متغير تنظيم شده و سپس آب وارد لوله هاى پلاستيكى به نام هيدروفلوم مى شود كه جنس آن از پلى اتيلن بوده و در طول مزرعه كشيده شده اند كه با نصب دريچه هاى قابل تنظيم پلاستيكى بر روى اين لوله ها آبيارى مزرعه با سهولت و راندمان بالاترى انجام مى گيرد. روش هيدروفلوم در مقايسه با روشهاى ديگر آبيارى داراى مزايا و محاسنى بشرح زيراست :

• هزينه كم نسبت به آبيارى بارانى و قطره‌اى

• ممانعت از تجمع املاح در سطح خاك و محدوده ريشه نسبت به روشهاى آبيارى ديگر

• كنترل كامل بر روى مقدار جريان ورودى آب به رديف‌هاى كشت نيشكر

• حداقل نياز به نيروى انساني

• اشغال محدوده كمترى از سطح مزارع نيشكر

• كاهش هزينه‌هاى مراقبت و نگهدارى در مقايسه با روشهاى ديگر

• امكان جمع‌آورى لوله‌ها در زمان استفاده از ماشين‌آلات آماده سازي، تهيه زمين و نيز برداشت نيشكر

با استفاده از اين روش در پروژه‌هاى جديد توسعه نيشكر، در مزارع با قطعات 25 هكتارى در حدود يك كيلومتر لوله با قطر حدوداً 15 اينچ برنامه‌ريزى شده كه آب لازم را با دبى 75 ليتر در ثانيه به مزارع نيشكر هدايت مي‌نمايد. با توجه به بحران آب در قرن حاضر استفاده از اين روش حدوداً 25% ميزان آب مصرفى مزارع نيشكر را كاهش داده و سبب صرفه‌جويى قابل توجهى در مصرف آب كشاورزى گرديده است.

هلينگ آپ:

در اراضى كه نى در كف جوى كشت شده است در مرحله رشد گياه نيشكر (30تا40 سانتى متري) با عمليات هلينگ آپ جاى جوى و پشته عوش شده و نى بر روى پشته قرار مى گيرد اين امر باعث سهولت در آبيارى و حركت مناسب آب در فارو شده و عمليات آبيارى با بازده بالاترى صورت مى گيرد. همچنين در زمان برداشت نيشكر كف برى بهترى توسط ماشين هاى برداشت (هاروستر) انجام مى گيرد.

 

4-برداشت:

برداشت نى با دروگرها (Harvester) صورت مى گيرد. تناژ برداشت محصول در سال اول كشت تا 130 تن در هكتار خواهد بود و در شرايط عادى نيز نبايد كمتر از 70 تن باشد از هر مزرعه پنج سال بهره بردارى مى شود.ImagePage.aspx?ImageId=866901

سال اول برداشت از مزرعه را Plant و سالهاى دوم الى پنجم را Rotoon مى نامند. نيشكر پس از برداشت توسط كاميونهاى حامل (يا وسايل ديگر حمل) به كارخانه منتقل و براى تبديل شدن به شكر مراحل متعددى را طى ميكند.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

فرآيند عمليات در بخش صنعت

 

نيشكر پس از برداشت، فرآورى شده و سپس به منظور عصاره گيرى نيشكر از مزرعه به محل تغذيه آسياب ها حمل مى گردد.

 

1-آسياب:

بعد از تخليه نى در محل Unloading ، جهت همسطح سازى نى هاى بريده شده از زير دستگاه (Leveler) عبور داده شده و بعد توسط دستگاه چاقوآسياب.gif (Cane Knife) به قطعات ريز و كوچك تبديل مى شود. سپس نيشكر از دستگاه شريدر گذشته و كاملا" در هم تنيده و بصورت الياف خميرى در مى آيد . الياف خميرى از طريق نقاله وارد سيستم عصاره گيرى آسياب هاى (Mill) 1 الى 5 شده و در هر مرحله بر اثر فشار غلطك ها (180-220 kg/cm2 ) مقدارى از شربت نى از آن جدا شده و به مخزن شربت منتقل مى گردد.

در خلال عمليات عصاره گيرى مقدارى آب گرم (60-700C) جهت خارج كردن ساكاروز از الياف نيشكر بعنوان Imbibition اضافه مى شود.

در اين روش شربت استحصال شده از هر آسياب جهت مخلوط شدن با شربت استحصال شده از آسياب قبلى مخلوط و در نتيجه شربتى بنام Unscreen Juice توليد و پس از عبور از سيستم پالايش (روتارى اسكرين) به سمت سالن توليد شكر منتقل مى گردد. در اين مرحله باگاس خروجى از آسياب (تفاله باقيمانده نيشكر) كه غير قابل استحصال مى باشد بعنوان مواد اوليه به ديگر كارخانجات صنايع جانبى (كاغذ، نئوپان، تخته MDF ، و خوراك دام ) منتقل مى گردد.

 

ImagePage.aspx?ImageId=872801

نمودار فرايند عمليات سالن آسياب:

 

ImagePage.aspx?ImageId=866301

2-واحد توليد شكر خام:

شربت منتقل شده از آسياب ، توزين و در تانك ذخيره مى شود و به مقدار مورد نياز ايندريدفسفر (P2O5) بهمراه شير آهك بعنوان جذب كننده قوى ناخالصى هاى شربت به آن اضافه مى گرددتوليد شكر خام.jpg .

اين شربت كه تقريبا" به حالت سفت در آمده وارد سيستم هيترها شده و از آن عبور مى كند بطوريكه دماى آن نهايتا از 25 درجه به حدود 105 درجه رسانده مى شود سپس شربت خروجى در يك فلاش تانك ريخته شده و مواد ژله اى منعقد كننده (Coaqulant) به آن افزوده مى گردد.

ناخالصى هائى كه بوسيله فسفات كلسيم از شربت جدا شده در كف كلارى فاير ته نشين شده و بصورت گل از آن خارج مى گردد. (اين گل ارزشمند ماده اوليه كارخانه كمپاست و كود ميباشد)

ImagePage.aspx?ImageId=873001

شربت خروجى از كلارى فايرها كه كاملا" صاف و شفاف گرديده مجددا" به سرى دوم هيترها منتقل شده و گرم مى گردد سپس از دستگاه تبخيركننده عبور داده مى شود تا تغليظ شده و غلظت آن از 14-12 بريكس به حدود 65-60 برسد. شربت خروجى از تبخيركننده بنامSyrup جهت پخت شكر وارد مخازن شربت شده و آماده پخت مى گردد. سيروپ توليدى در ديگهاى پخت در حرارت 65-60 درجه سانتيگراد طى حدود 3-2 ساعت دانه بندي، رشد و تغليظ مى گردد.

 

پخت توليد شده در اين مرحله (موسوم به پخت A) توسط دستگاههاى گريز از مركز به دو محصول A-SUGAR وA-MOLASSE تفكيك شده و شكر A به انبار شكر خام يا قسمت تصفيه هدايت مى گردد.

A-MOLASSE وارد ديگهاى پخت شده و پس از پالايش به شكر B و B-Molasse تفكيك ميشود . شكر B به انبار شكر خام و يا قسمت تصفيه منتقل ميگردد.

 

ازB- Molasse توليد شده جهت تزريق به ديگهاى پخت C-seed استفاده شده و در نهايت پخت C C-Masscuite) ) توليد مى گردد اما بدليل اينكه درجه خلوص پخت C پائين مى باشد اين پخت در كريستاليزور ها به زمان بيشترى جهت رشد كريستالهاى شكر نياز دارد . سپس پخت آماده به ماشين هاى گريز از مركز مداوم ارسال شده كه در نهايت شكر C از ملاس نهائى (FINAL MOLASSE) جدا و فاينال ملاس پس از تزريق به مخازن ملاس نهائى منتقل مى گردد.

ملاس بعنوان مواد اوليه، كارخانجات الكل ،خميرمايه و ديگر كارخانجات را تغذيه مى نمايد.

 

شكر C خارج شده از ماشين هاى گريز از مركز به دو حالت حل شده (C-MELT) يا خمير MAGMA مصرف مى شود. ( C.MELT شربت نيمه غليظى است كه همانند SYRUP در پخت A مصرف مى شود)

 

 

نمودار فرايند عمليات سالن شكر خام:

 

 

 

ImagePage.aspx?ImageId=866501

 

3-واحد توليد شكر سفيد:

شكر خام جهت تصفيه و جداسازى ناخالصيها وارد فرآيند تصفيه شده و پس از پالايش شكر سفيد استحصال مى گردد. جهت استحصال شكر سفيد چندين تكنولوژى توليد موجود است كه در ايران سيستم كربناتاسيون رواج داردتصفيه شكر.jpg .

شكر خام (زرد رنگ) توسط دستگاه mingler بصورت خميره در آمده و پس از عبور از دستگاه حل كننده (A/B Melter) با غلظت Brix 65 -60 و در حرارت 75-70 درجه سانتيگراد آماده مى شود. شكر حل شده A/B وارد سيستم پالايش (Schem) شده و با آب آهك تركيب مى گردد و وارد بدنه اوس كربناتاسيون مى شود در اين مرحله گاز CO2 تزريق مى شود. در بدنه هاى دوم و سوم با روش شيميايى توسط كربنات كلسيم مقدار زيادى از ناخالصيها تجزيه مى گردد. شربت را تا دماى 80 درجه سانتيگراد جهت كاهش چسبندگى حرارت داده و پس از عبور از صافى ها، زلال مى نمايند. در اين مرحله به شربت گاز SO2 و ذغال اكتيو جهت رنگ برى افزوده مى شود شربت پس از عبور از صافى ها آماده طباخى است.

شربت با دماى 750c در مدت زمان 2 ساعت پخت مى شود و پس از عبور از كريستاليزور و گريز از مركز به شكر R1 و پساب R1 تفكيك مى گردد. شكر R1 پس از مرحله خشك شدن كيسه گيرى و به انبار شكر سفيد حمل مى شود.

پساب R1 مجددا" به روش فوق به شكر R2 و پساب R2 تفكيك شده و شكر R2 وارد انبار مى گردد.

به همين ترتيب شكر R3 از فرآيند استخراج مى شود . بدليل رنگ تيره R3 در مسير دستگاه هاى گريز از مركز با شكر R1 و R2 مخلوط مى گردد و پساب R3 به قسمت شكر خام جهت مخلوط شدن با SYRUP منتقل مى گردد.

ImagePage.aspx?ImageId=872901

 

 

نمودار توليد شكر سفيد:

ImagePage.aspx?ImageId=866701

 

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • جدید...