رفتن به مطلب

پاسخ پروفسور داوکینز به سوال یک اسلامگرا در مورد اخلاقیات بیخدایان

danielo

ارسال های توصیه شده

لینک زیر ویدئویی از مناظره ی پروفسور با زیرنویس فارسی است:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

حتما دونلود کنید و نظرتون را در موردش بگید

• Like 8
لینک به دیدگاه

من دانلود کردم و فیلمو 2 بار دیدم

مطمئنن نظر من در برابر کسی که اسم پروفسور رو یدک میکشه . کوبیدن خودم باشه ...اما

به جرات میگم که ایشون نظری کاملا سطحی در مورد دین دارند..

دین یا یک پل ارتباطی بین خدا و انسان هست یا نیست

اگر هست که بحث تمومه...

اگرم نیست . پس به این نتیجه میرسیم که همه پیامبران دروغین هستند و انسان در طول تاریخ یک فریب خورده است، که با اعتقاد به پیامبران زندگی خودشو سپری کرده...

اگر انسان این چنین موجود فریب خورده ای باشه . پس ضعیف تر از اینه که بتونه با خرد خودش سعادتشو تضمین کنه

لینک به دیدگاه

جالب بود . . . خصوصا اون تیکه که میگه : شما قسمت های خوب کتب مذهبی رو دستچین میکنین و میگین مذهب ایناییه که نشون دادیم!البته این حرف در رابطه با قرآن و در ایران صدق نمیکنه. . . اینجا دربست همه قبولش دارن! بدون کم و کاست و دستچین کردن آیات!!

در آخرم اینکه جای بعضیا خالی!!! ;)

• Like 2
لینک به دیدگاه

دانی یه سوال ساده ازت بپرسم

یک بیخدا با چه چیزی خودش رو مقید به اخلاق میتونه بکنه؟

من کاری به کار مذهب ندارم

همونطوری که به کار بیخدا هم کاری ندارم

تو دوستای من زیادن ادمایی که شدیدا مذهبی هستند یا یک اتئیست دواتشه

ولی من هنوز نتونستم از هیچ بیخدایی جواب قانع کننده ای بگیرم که عامل کنترل رفتارشون چه چیزی جز تفکر ورعایت میتونه باشه ومتاسفانه این امر یک مسئله شخصی ونسبی هست که فقط میتونه مورد ادعا باشه

بازم خوبه که نظر شمارو هم بدونم

• Like 8
لینک به دیدگاه
دانی یه سوال ساده ازت بپرسم

من کاری به کار مذهب ندارم

همونطوری که به کار بیخدا هم کاری ندارم

تو دوستای من زیادن ادمایی که شدیدا مذهبی هستند یا یک اتئیست دواتشه

ولی من هنوز نتونستم از هیچ بیخدایی جواب قانع کننده ای بگیرم که عامل کنترل رفتارشون چه چیزی جز تفکر ورعایت میتونه باشه ومتاسفانه این امر یک مسئله شخصی ونسبی هست که فقط میتونه مورد ادعا باشه

بازم خوبه که نظر شمارو هم بدونم

یک سوال ازت دارم.مثلا یک نفر فقیر هست

ایا شما به خاطر اینکه برید بهشت اینکار را میکنید و بهش کمک میکنید.؟؟

یعنی شما تمام کارهایی که انجام میدید از ترس خدا انجام میدید؟؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

با خدا باش پادشاهی کن

بی خدا باش،هرچه خواهی کن......

.

.

.

.

اما خدا داریم تا خدا..........

وسعت خدای هر کس به اندازه وسعت عقل اوست

• Like 8
لینک به دیدگاه
یک سوال ازت دارم.مثلا یک نفر فقیر هست

ایا شما به خاطر اینکه برید بهشت اینکار را میکنید و بهش کمک میکنید.؟؟

یعنی شما تمام کارهایی که انجام میدید از ترس خدا انجام میدید؟؟

ببین

این جواب سوال ساده من نبود

اگه قراره منو ببری درنقش وکیل مدافع ادیان قرار بدی قضیه فرق میکنه

بقول اسی خدا داریم تا خدا

من اونقدر پندارخدا رو خوندم که نظریات داوکینز برام معنادارباشه

اما مسئله ای که همیشه برام مبهم بوده ومطمئنا میمونه اینه که اتئیست ها دردرون خودشون با این سوال دچارچالش هستند هرچند بتونن نظریات مذهبیون رو دچارتخطئه کنن!

من به این اعتقاد دارم که باورداشتن به هرچیزی که اسمش رو برامون معنادارتلقی کنیم بهتر از بی باور بودن واحساس تهی بودن هست

درهرصورت کسی بی خدا به دنیا نمیاد وزندگی هم نمیکنه اما هرکسی میتونه بی دین یا بی مذهب باشه

اما درمورد داستان فقیر

من به دلیل اعتقادم به اصل پاسداشت حرمت انسان توسط خدایی که برای خودم ساختم دنبال کمک(البته اگربتونم همچین کاری رو بکنم)به یک فقیر میرم نه ترس عذاب دارم نه توقع پاداش

• Like 9
لینک به دیدگاه

یه سوال ساده منم میپرسم. . .

اینو میدونستی اگه تعداد کروموزوم های انسان ، یک عدد بیشتر از اینی که الان هست بود ( یا شایدم یک عدد کمتر! دقیقا یادم نمیاد) ، انسان تبدیل به نوعی موجود میشد که به راحتی هر چه تمام تر آدم میکشت و تمامی اصول اخلاقی رو زیر پا میذاشت!؟ در واقع سوپرمن میشد!

به نظرت ریشه های خوبی و اخلاقیات و دلیل گرایش انسان به خوبی ها ، نمیتونه مربوط به ریشه ی اصلی خلقت یا پیدایش انسان باشه و ریشه ی علمی داشته باشه!؟ اینکه یه بچه ی 1 ساله سعی میکنه علاقش رو به کسی که دوستش داره ، با هر وسیله ای نشون بده چی میتونه باشه!؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

اینو میدونستی اگه تعداد کروموزوم های انسان ، یک عدد بیشتر از اینی که الان هست بود ( یا شایدم یک عدد کمتر! دقیقا یادم نمیاد) ، انسان تبدیل به نوعی موجود میشد که به راحتی هر چه تمام تر آدم میکشت و تمامی اصول اخلاقی رو زیر پا میذاشت!؟ در واقع سوپرمن میشد!

به نظرت ریشه های خوبی و اخلاقیات و دلیل گرایش انسان به خوبی ها ، نمیتونه مربوط به ریشه ی اصلی خلقت یا پیدایش انسان باشه و ریشه ی علمی داشته باشه!؟ اینکه یه بچه ی 1 ساله سعی میکنه علاقش رو به کسی که دوستش داره ، با هر وسیله ای نشون بده چی میتونه باشه!؟

خب جواب سوال سادت خیلی سادست حسین جان

دانشمندان ژنتیک که این همه بدبختی رو باراوردن(نمونش بیماری ایدز که یک بیماری ازمایشی وازمایشگاهی بود وهنوز نتونستن چاره ای براش پیدا کنن!)بیان دنیارو درست کنن

چرا پروسه شبیه سازی این همه اهمیت پیدا کرده؟

چرا چه مذهبیون وچه بقولی بی مذهب ها دنبال این پروسه تکامل رو میگیرن وهرکدوم به نوعی اونو تایید میکنن؟

البته که این مسئله ای که مطرح میکنی میتونه شق دوم هم داشته باشه

شاید ادم خوبه فقط تولید میشد

ولی همه اینا حدس وگمان هست وچیزی تو اخلاقیات رو نمیتونه اثبات کنه

خب پس به نظر تو باید منتظر بمونیم تا روزی علم بتونه چاره ای برای این مسایل پیدا کنه؟خب برعکس این نظریه میشه نظر مذهبیون که میگه مقلد باش به امید اینکه خدا عقاب نیکویی برات درنظر میگیره!

به نظرت خیلی رویاپردازانه نیست؟

اون علاقه فطرت ونهاد هرشخص هست!

هیچ علمی نمیتونه یا بهتره بگیم هنوز نتونسته اونو تغییر بده ومطمئنا تغییرات ازمایشگاهی نمیتونه مصداق عام پیدا کنه(نمیدونم منظورم واضحه یا نه ولی فرضا چندتا بچه رو با دارو یا تحت اثر شرایط جوردیگه ای پرورش دادن نمیتونه مصداق کلی پیدا کنه)

من خودم به قدرت تفکر اعتقاد دارم نه دورباطل داوکینزرو میپذیرم که دنیایی خالی ازهمه چیز رو بهم هدیه میده نه دنیای مذهب که فکررو از من دریغ میکنه

ممنون:icon_gol:

• Like 5
لینک به دیدگاه

ببخشید تو بحثتون دخالت میکنم :icon_gol:

اما این عکس هم تصویر انسانی است با همون تعداد کروموزوم.... البته هر انسانی حق انتخاب داره . و من نمیگم چرا این رو انتخاب کرده

50.jpg

• Like 2
لینک به دیدگاه
خب جواب سوال سادت خیلی سادست حسین جان

دانشمندان ژنتیک که این همه بدبختی رو باراوردن(نمونش بیماری ایدز که یک بیماری ازمایشی وازمایشگاهی بود وهنوز نتونستن چاره ای براش پیدا کنن!)بیان دنیارو درست کنن

چرا پروسه شبیه سازی این همه اهمیت پیدا کرده؟

چرا چه مذهبیون وچه بقولی بی مذهب ها دنبال این پروسه تکامل رو میگیرن وهرکدوم به نوعی اونو تایید میکنن؟

البته که این مسئله ای که مطرح میکنی میتونه شق دوم هم داشته باشه

شاید ادم خوبه فقط تولید میشد

ولی همه اینا حدس وگمان هست وچیزی تو اخلاقیات رو نمیتونه اثبات کنه

خب پس به نظر تو باید منتظر بمونیم تا روزی علم بتونه چاره ای برای این مسایل پیدا کنه؟خب برعکس این نظریه میشه نظر مذهبیون که میگه مقلد باش به امید اینکه خدا عقاب نیکویی برات درنظر میگیره!

به نظرت خیلی رویاپردازانه نیست؟

اون علاقه فطرت ونهاد هرشخص هست!

هیچ علمی نمیتونه یا بهتره بگیم هنوز نتونسته اونو تغییر بده ومطمئنا تغییرات ازمایشگاهی نمیتونه مصداق عام پیدا کنه(نمیدونم منظورم واضحه یا نه ولی فرضا چندتا بچه رو با دارو یا تحت اثر شرایط جوردیگه ای پرورش دادن نمیتونه مصداق کلی پیدا کنه)

من خودم به قدرت تفکر اعتقاد دارم نه دورباطل داوکینزرو میپذیرم که دنیایی خالی ازهمه چیز رو بهم هدیه میده نه دنیای مذهب که فکررو از من دریغ میکنه

ممنون:icon_gol:

خب من جواب سوالم رو نگرفتم . . .

اینکه میگی دانشمندان ژنتیک بیان دنیا رو درست کنن نمیتونه بهونه ی خوبی برای توجیه این مساله ی که ذکر شده باشه. هر چیزی به زمان نیاز داره . مثلا کی 50 سال پیش ، فکرش رو میکرد با زدن یه دکمه ، یه نامه از این سر دنیا بره اون سر دنیا!!؟ کی فکرش رو میکرد دستگاهی ساخته بشه که فرآیند خواب دیدن رو شبیه سازی کنه و . . .!

در مورد اخلاقیات باید بگم هر کسی تعریف و تعبیر خاص خودش رو از اخلاقیات و انسانیت و . . . داره . مثال میزنم برات : در دین اسلام ، صیغه کردن از شیر مادر هم حلال تره ولی در نظر من این یه کار غیر اخلاقی و غیر انسانی هست. بریدن دست دزد ، غیر انسانی هست . سنگسار غیر انسانی هست و . . . مثال زیاد میشه زد از دیندارانی که خیلی از مسائل اخلاقی و انسانی رو زیر پا گذاشتن.

به هر حال : هر کسی یه نظری داره . . . به نظر شما رویا پردازانه هست که اخلاقیات دلایل علمی داشته باشه ولی برای من اصلا اینطور نیست. :icon_gol: ;)

• Like 4
لینک به دیدگاه
ببخشید تو بحثتون دخالت میکنم :icon_gol:

اما این عکس هم تصویر انسانی است با همون تعداد کروموزوم.... البته هر انسانی حق انتخاب داره . و من نمیگم چرا این رو انتخاب کرده

صاحب اختیاری ;)

جواب این عکس رو در پست بالا دادم . .. اینکه هر انسانی تعریف خاص خودش رو از اخلاقیات داره.

ولی اگه به موجودی با تعداد کروموزوم های یک عدد بیشتر از انسان ، هر دینی رو بقبولونی ، کشتار خودش رو بدون در نظر گرفتن اخلاقیات انجام میده ;)

کل حرف من اینه که ریشه ی اخلاقیات ، خدا نمیتونه باشه که بخوایم عقاید یک بیخدا رو در مورد اخلاق به چالش بکشیم . . . ;)

• Like 3
لینک به دیدگاه
خب من جواب سوالم رو نگرفتم . . .

اینکه میگی دانشمندان ژنتیک بیان دنیا رو درست کنن نمیتونه بهونه ی خوبی برای توجیه این مساله ی که ذکر شده باشه. هر چیزی به زمان نیاز داره . مثلا کی 50 سال پیش ، فکرش رو میکرد با زدن یه دکمه ، یه نامه از این سر دنیا بره اون سر دنیا!!؟ کی فکرش رو میکرد دستگاهی ساخته بشه که فرآیند خواب دیدن رو شبیه سازی کنه و . . .!

در مورد اخلاقیات باید بگم هر کسی تعریف و تعبیر خاص خودش رو از اخلاقیات و انسانیت و . . . داره . مثال میزنم برات : در دین اسلام ، صیغه کردن از شیر مادر هم حلال تره ولی در نظر من این یه کار غیر اخلاقی و غیر انسانی هست. بریدن دست دزد ، غیر انسانی هست . سنگسار غیر انسانی هست و . . . مثال زیاد میشه زد از دیندارانی که خیلی از مسائل اخلاقی و انسانی رو زیر پا گذاشتن.

به هر حال : هر کسی یه نظری داره . . . به نظر شما رویا پردازانه هست که اخلاقیات دلایل علمی داشته باشه ولی برای من اصلا اینطور نیست. :icon_gol: ;)

حسین جان جواب سوالت رو ندیدی یا نخواستی ببینی؟

من کاملا خدمت علم به بشر رو تحسین میکنم ولی بحث اینجاست که علم نمیتونه تاثیری روی اخلاق،انسانیت وانسان بودن وموندن داشته باشه

حداقل تاریخ گواه این مسئله است

بحث شما با دین هست نه اخلاق ومن کاری به کار دین ندارم

دین چه خوب وچه بد معتقدان به خودش رو داره ولی نفی صورت مسئله کمکی برای حل مشکل نیست

اخلاق چیز شخصی نیست که هرکسی تعریف خودش رو ازش ارائه بده ومطلق هم نیست که تو یه قالب خاص بشه تعریفش کرد

ایا مثال نقضت از دین ودینداری رو نمیشه به بیخدایان تعمیم داد؟

خیلی از بیخدایان بودن که اصول انسانی رو زیرپاگذاشتن ایا باید تعمیم بدیم وکل مسئله رو ببریم زیر سوال؟

خب با این تفاسیر بازم باید منتظر ازمون وخطای علم باشیم که شاید سوپرمن تولید کنن یا ابرمرد؟

چراراهی که میشه به اسانی طی کردرو ونیازی به دین وعلم هم نداره رو ازش استفاده نکنیم؟

البته شایدهم من نتونستم منظورتو دقیق متوجه بشم

• Like 3
لینک به دیدگاه
صاحب اختیاری ;)

جواب این عکس رو در پست بالا دادم . .. اینکه هر انسانی تعریف خاص خودش رو از اخلاقیات داره.

ولی اگه به موجودی با تعداد کروموزوم های یک عدد بیشتر از انسان ، هر دینی رو بقبولونی ، کشتار خودش رو بدون در نظر گرفتن اخلاقیات انجام میده ;)

کل حرف من اینه که ریشه ی اخلاقیات ، خدا نمیتونه باشه که بخوایم عقاید یک بیخدا رو در مورد اخلاق به چالش بکشیم . . . ;)

همچین موجودی وجود داره؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
همچین موجودی وجود داره؟

نمیدونم ، ممکنه وجوود داشته باشه . . . ممکنه وجوود نداشته باشه . .. ممکنه با تغییر در ساختار ژنتیکی ، این موجود رو تولید کرده باشن . . . ممکنه بعد از تولید و بررسی کردن اون ، نتیجه رو بصورت یه مقاله چاپ کرده باشن . . . ممکنه فقط یه حدس باشه و هزار تا امکان دیگه . . .

• Like 2
لینک به دیدگاه
نمیدونم ، ممکنه وجوود داشته باشه . . . ممکنه وجوود نداشته باشه . .. ممکنه با تغییر در ساختار ژنتیکی ، این موجود رو تولید کرده باشن . . . ممکنه بعد از تولید و بررسی کردن اون ، نتیجه رو بصورت یه مقاله چاپ کرده باشن . . . ممکنه فقط یه حدس باشه و هزار تا امکان دیگه . . .

آخه نمیشه با یه چیزی که در حد نظریه است . یه موضوع مهم مثل رابطه دین و اخلاق رو نقض کرد.

از طرفی انسان شاید بتونه کاری کنه که با همین تعداد کروموزوم یک موجود بی اخلاق ساخته شه...

اما این موجود فقط یه دست سازه انسانه . نه یک مخلوق خالق...

بازم معذرت میخوام تو بحثتون دخالت کردم:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
آخه نمیشه با یه چیزی که در حد نظریه است . یه موضوع مهم مثل رابطه دین و اخلاق رو نقض کرد.

از طرفی انسان شاید بتونه کاری کنه که با همین تعداد کروموزوم یک موجود بی اخلاق به ساخته شه...

اما این موجود فقط یه دست سازه انسانه . نه یک مخلوق خالق...

بازم معذرت میخوام تو بحثتون دخالت کردم:icon_gol:

صاحب اختیاری برادر ;)

گفتی نظریه . . . نسبیت انیشتین هم نظریه هست . . . مکانیک کوانتومی هم نظریه هست . . . انتخاب طبیعی هم نظریه هست . . . در کنار اینا ، رابطه ی دین و اخلاق هم نظریه هست و کسی نمیتونه مطمئن باشه ، سر چشمه ی اخلاقیات ، دین و خدا و پیغمبر هست چون به نظرم مثال نقض از این نظریه زیاد میشه در اورد. لااقل با مرور تاریخ این عقیده امکان پذیره.

البته من منکر این نمیشم که در طول تاریخ ، افراد زیادی سعی در ترویج اخلاقیات داشتن ولی میشه منکر این شد که این اخلاقیات از خدا سرچشمه گرفته باشه.

• Like 1
لینک به دیدگاه
ببین

این جواب سوال ساده من نبود

اگه قراره منو ببری درنقش وکیل مدافع ادیان قرار بدی قضیه فرق میکنه

بقول اسی خدا داریم تا خدا

من اونقدر پندارخدا رو خوندم که نظریات داوکینز برام معنادارباشه

اما مسئله ای که همیشه برام مبهم بوده ومطمئنا میمونه اینه که اتئیست ها دردرون خودشون با این سوال دچارچالش هستند هرچند بتونن نظریات مذهبیون رو دچارتخطئه کنن!

من به این اعتقاد دارم که باورداشتن به هرچیزی که اسمش رو برامون معنادارتلقی کنیم بهتر از بی باور بودن واحساس تهی بودن هست

درهرصورت کسی بی خدا به دنیا نمیاد وزندگی هم نمیکنه اما هرکسی میتونه بی دین یا بی مذهب باشه

اما درمورد داستان فقیر

من به دلیل اعتقادم به اصل پاسداشت حرمت انسان توسط خدایی که برای خودم ساختم دنبال کمک(البته اگربتونم همچین کاری رو بکنم)به یک فقیر میرم نه ترس عذاب دارم نه توقع پاداش

میتونم بپرسم چرا؟؟؟

خوب ببین من به عنوان یک بی خدا به اخلاقیات اعتقاد دارم.به خوبی اعتقاد دارم.

به بدی نکردن اعتقاد دارم.

منطق میگه که هر کاری باعث ازار دیگران بشه بی اخلاقی هست.

چرا اخه من باید باور داشته باشم به خدا تا دارای یک کنترل تفکر باشم.

[/color]

ما هم همین را میگیم

ولی یکم فرق داره

جمله من این هست

من به دلیل اعتقادم به اصل پاسداشت حرمت انسان توسط منطق و درکی که از اخلاقیات وانسانیت دارم دنبال کمک(البته اگربتونم همچین کاری رو بکنم)به یک فقیر میرم نه ترس عذاب دارم نه توقع پاداش از خدایی که خودم ساخته باشم

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...