رفتن به مطلب

مقايسه روش هاي مختلف استخراج اسيدگليسريزيك از پودر عصاره شيرين بيان


ارسال های توصیه شده

مقايسه روش هاي مختلف استخراج اسيدگليسريزيك از پودر عصاره شيرين بيان

 

ميرعمادي پرگل,عزت پناه حميد*,لاريجاني كامبيز,عزيزي نژاد رضا,متقيان پرنيان

 

علوم غذايي و تغذيه زمستان 1389

 

* دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران

 

 

 

مقدمه: شيرين بيان از گياهان بومي ايران مي باشد كه داراي اسيدگليسريزيك يا گليسريزين با شيريني 50-30 برابر ساكارز است. اين پژوهش به منظور مقايسه سه روش مختلف استخراج از پودر عصاره شيرين بيان صورت پذيرفت.

مواد و روش ها: روش اصلاح شده روسين (روش اول)، حل كردن پودر عصاره شيرين بيان در آب مقطر و افزودن اتانول مطلق و اسيد سولفوريک (روش دوم) و استفاده از ميکروويو (روش سوم) صورت پذيرفت. از كرماتوگرافي مايع با كارايي بالا براي جداسازي و تعيين اسيدگليسريزيك استفاده شد و بهره استخراج روش هاي مختلف محاسبه گرديد.

يافته ها: نتايج نشان دادند که ميانگين بهره استخراج روش سوم (84/28%) از روش دوم (5/8 %) و به ويژه از روش اول (6/4%)، احتمالا به علت تاثير دما و فشار بالاتر در روش ميکروويو، بيشتر است. نهايتا روش ميکروويو به عنوان روشي کار آمد براي استخراج اسيد گليسريزيک از پودر عصاره شيرين بيان بسط داده شد.

نتيجه گيري: در مقايسه با روشهاي معمول، روش سريع ميکروويو داراي بهره استخراج بيشتر و مقدار حلال مصرفي کمتري نسبت به ساير روش هاي مرسوم مي باشد..

 

دانلود

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...