محمــد 4415 اشتراک گذاری ارسال شده در 23 اسفند، ۱۳۸۹ مقايسه روش هاي مختلف استخراج اسيدگليسريزيك از پودر عصاره شيرين بيان ميرعمادي پرگل,عزت پناه حميد*,لاريجاني كامبيز,عزيزي نژاد رضا,متقيان پرنيان علوم غذايي و تغذيه زمستان 1389 * دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران مقدمه: شيرين بيان از گياهان بومي ايران مي باشد كه داراي اسيدگليسريزيك يا گليسريزين با شيريني 50-30 برابر ساكارز است. اين پژوهش به منظور مقايسه سه روش مختلف استخراج از پودر عصاره شيرين بيان صورت پذيرفت. مواد و روش ها: روش اصلاح شده روسين (روش اول)، حل كردن پودر عصاره شيرين بيان در آب مقطر و افزودن اتانول مطلق و اسيد سولفوريک (روش دوم) و استفاده از ميکروويو (روش سوم) صورت پذيرفت. از كرماتوگرافي مايع با كارايي بالا براي جداسازي و تعيين اسيدگليسريزيك استفاده شد و بهره استخراج روش هاي مختلف محاسبه گرديد. يافته ها: نتايج نشان دادند که ميانگين بهره استخراج روش سوم (84/28%) از روش دوم (5/8 %) و به ويژه از روش اول (6/4%)، احتمالا به علت تاثير دما و فشار بالاتر در روش ميکروويو، بيشتر است. نهايتا روش ميکروويو به عنوان روشي کار آمد براي استخراج اسيد گليسريزيک از پودر عصاره شيرين بيان بسط داده شد. نتيجه گيري: در مقايسه با روشهاي معمول، روش سريع ميکروويو داراي بهره استخراج بيشتر و مقدار حلال مصرفي کمتري نسبت به ساير روش هاي مرسوم مي باشد.. دانلود 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده