رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

سس گوجه‌فرنگي: سياهي و لكه‌هاي ظروف مسي و برنجي را با استفاده از سس گوجه‌فرنگي برطرف كنيد. كمي سس را روي تكه‌اي پارچه بريزيد و آن را روي ظروف‌تان بكشيد. درعرض چند دقيقه سياهي آن‌ها برطرف مي‌شود و رنگ براق مسي ظاهر مي‌‌شود. سپس آن‌ها را با آب گرم بشوييد و با حوله خشك كنيد.

 

آرد جو دوسر: دست‌هاي خيلي كثيف را مي‌توان با آرد جو تميز كرد. ابتدا كمي آرد جو دوسر را با آب مخلوط كنيد تا به شكل خمير درآيد. اين خمير را به دستان‌تان بماليد و سپس با آب خوب بشوييد.

 

برنج: براي تميز كردن داخل گلدان‌ها يا بطري‌ها مي‌توانيد از برنج استفاده كنيد. حدود سه‌چهارم گلدان را با آب گرم پر كنيد و يك قاشق غذاخوري برنج خام به آن اضافه كنيد. كف دست‌تان را روي دهانه گلدان گذاشته چندبار آن را محكم تكان دهيد. در انتها گلدان را خالي كرده، سپس آن را با آب بشوييد.

 

چاي: اگر باغباني مي‌كنيد بدانيد كه مي‌توانيد ابزار باغباني زنگ زده را با چاي تميز كنيد. مقداري چاي سياه غليظ دم كنيد و بگذاريد تا خنك شود. سپس آن را در يك سطل بريزيد. ابزار و لوازم زنگ زده را به مدت چندساعت در آن قرار دهيد و بعد آن‌ها را با يك پارچه تميز پاك كنيد. توجه داشته باشيد،حتما براي اين كار از دستكش پلاستيكي استفاده كنيد تا دستان‌تان سياه نشود.

 

گليسيرين: با استفاده از گليسيرين مي‌توانيد لكه‌هاي خشك شده شمع را پاك كنيد. ابتدا تا جايي كه امكان دارد، شمع خشك شده را برداريد، سپس يك تكه پنبه آغشته به گليسيرين را روي آن قسمت بكشيد تا كاملا تميز شود.

 

سودا (آب گازدار): سينك‌هاي استيل را با سودا برق بيندازيد. پارچه‌اي را با سودا خيس كنيد و سينك را با آن تميز كنيد، سپس با يك پارچه، آن را خشك كنيد.

 

آب اكسيژنه: يك گوش پاك‌كن را به آب اكسيژنه آغشته كنيد و آن را روي صفحه كليد كامپيوتر بكشيد تا تمام شيارهاي ريز و منافذ ‌آن تميز و ضدعفوني شود.

 

نشاسته ذرت: براي پاك كردن لكه‌هاي چرب روي فرش از نشاسته ذرت استفاده كنيد.

 

ابتدا نشاسته ذرت را روي لكه‌ها بريزيد و بگذاريد 15 تا 30 دقيقه باقي بماند و بعد آن را با جاروبرقي تميز كنيد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 88
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

همه ما در طول روز بارها از وسايل برقي خانه مانند اتو، آبميوه‌گيري، ضبط، مايكروويو و ديگر وسايل برقي استفاده مي‌كنيم كه همين مسئله موجب مي‌شود اين وسايل با مرور زمان كثيف شوند و سطح خارجي يا داخلي آن‌ها جرم بگيرد. با دانستن اين نكات مي‌توانيد بدون نياز به كمك ديگران وسايل برقي را جرم‌گيري كنيد.

 

 

  • براي پاك كردن سطح وسايل برقي مانند ضبط، راديو، آبميوه‌گيري بهترين كار استفاده از دستمال مرطوب است. پس از آن، بدنه دستگاه را به كمك يك پنبه آغشته به الكل به‌طور كامل برق بيندازيد.

 

  • براي جرم‌گيري انواع اتوها به‌ويژه اتوهاي بخار كه درون مخزن آن‌ها آب قرار مي‌گيرد، مقداري سركه و آب را به‌طور مساوي مخلوط كرده و داخل مخزن بريزيد و پس از 45 دقيقه مخزن را شست و شو دهيد.

 

  • اگر دستگاه آبميوه‌گيري يا ميكسر شما به‌دليل استفاده‌هاي مكرر رنگ موادغذايي را به‌خود گرفته يك راه ساده پيش روي شماست. مقداري جوش شيرين و مايع ظرفشويي را با اندكي آب تركيب كرده و با كمك اسفنج درون آبميوه‌گيري را بشوييد.

 

  • براي جرم‌گيري سيم‌هاي وسايل برقي مانند سيم تلويزيون، كامپيوتر و ضبط بهترين كار استفاده از دستمال مرطوب و به‌دنبال آن دستمالي آغشته به سركه است.

 

  • براي از بين بردن لك روي كليدها و پريزهاي برق نيز بهتر است ابتدا از يك دستمال مرطوب استفاده كنيد و سپس اين كليد‌ها را با محلول جوش شيرين و آب گرم اسفنج ابري پاك كنيد.

 

  • از پارافين مايع براي پاك كردن و جلا دادن به ديواره‌هاي تلويزيون و ضبط استفاده كنيد. فراموش نكنيد كه دستمال آغشته به پارافين را هرگز روي مانيتور و صفحه نمايش اين دستگاه‌ها نكشيد.

 

  • بدنه اجاق گاز يا مايكروويو به‌دليل استفاده مكرر و پخت و پز معمولا چرب مي‌شوند. براي زدودن و جرم‌گيري از اين چربي‌ها، بهترين كار استفاده از دستمال يا اسفنجي است كه با آبليموي ترش مرطوب شده باشد.

 

  • جاروبرقي اگر چه وسيله برقي براي زدودن آلودگي‌ها از خانه است اما خودش نيز احتياج به پاكسازي دارد. بعد از هربار استفاده از آن با كمك دستمال مرطوب سطح آن را پاك كنيد و هفته‌اي يك بار با كمك الكل و پنبه بدنه آن را تميز كنيد.

 

  • براي تميز كردن كامپيوتر و تلويزيون اسپري‌هايي در بازار موجود است كه بايد مراقب باشيد به هنگام استفاده از اين اسپری‌ها آن‌ها را مستقیم روی بدنه دستگاه اسپری نكنید بلكه آن‌ها را روی پارچه اسپری كرده و به‌طور غیرمستقیم به بدنه برسانید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

معمولا در تابستان تا دلتان بخواهد کار سر آدم می ریزد. مواظب باشید که این همه کار حواستان را از خانه پرت نکند. اینجا نکات و ایده های ساده ای وجود دارد که می توانید در طول تابستان انجامشان بدهيد.

استفاده از برچسب ها برای مرتب کردن ورودی خانه

 

می توانید در راهرو جایی را برای قلابها و گیره ها در نظر بگیرید. به هر قلاب شماره ای بدهید و برای هر مهمان یا برای هر عضو خانواده هم سبدی مخصوص لباس بگذارید. استفاده از این روش درهم ریختگی و شلوغی خانه را برطرف میکند.

 

طناب رخت

از گرمای هوا درست استفاده کنید. میتوانید چیزهایی را که شسته اید در هوای آزاد خشک کنید.

 

دستمال سفره لوله شده طرحدار

برای هر مهمان دستمال سفره لوله شده مخصوص او را روی میز بگذارید. هر دستمال را با یک مدل روبان طرحدار جداکنید تا مشخص شود کدام دستمال برای کدام میهمان است.

ضد آفت طبیعی

 

 

برای از بین بردن علف های هرز میتوانید از ضد آفتهای طبیعی استفاده کنید. آنها علف هرزهایی را که در حیاطتان درآمده اند، از بین می برند.

چطور کباب درست کنیم؟

خیلی راحت می شود کباب درست کردن را یاد گرفت. به شرطی که از این ابزارهای اولیه استفاده کنید.

آبپاش دست ساز

با این مدل آبپاش تهیه کنید و به چمن ها آب بدهید. تا سبز و شاداب بمانند.

 

نو کردن صندلی ایوان

صندلی، میز و کوسن ها را با روشهای معمولی تمیز کنید و بعد تزیینشان کنید. این کار زیباییشان را برای چند سال حفظ میکند.

طرح روی کلوچه

تابستان فصل تعطیلات است و معمولا بچه ها ساعات بیشتری را در خانه هستند . با پختن یک کیک و کلوچه ساده روزهای بلند تابستان را برای آنها شیرین کنید .

توری های خراب را تعمیر کنید

می توانيد سوراخ هایی را که بر روی صفحه های توری ایجاد شده اند وصله بزنید.با این کار بدون صرف هزینه از ورود حشرات به داخل خانه جلوگیری می کنید. این کار خیلی ساده است.

همان پرده ای را که دوست دارید، درست کنید

یکی از مواردی که ممکن است در تابستان شما را ناراحت کند ورود آفتاب زیاد به اتاق ها می باشد که این مشکل را می توانید با نصب پرده های زخیم حل کنید. سعی کنید رنگ پرده ها را با رنگ کوسن ها ست کنید .

 

شلنگ ایستاده

برای آبیاری همه ی باغ میتوانید از یک ساقه بامبو استفاده کنید. این ساقه آبپاش را بالا نگه میدارد و به هر گیاه همانقدر آب که احتیاج دارد؛ میرساند.

ضد زنگ

با واکس های مومی که حالت چسبانی دارند؛ اسباب و وسایل را می توان رنگ زد. در هر فصل یکبار، پارچه حوله ای آغشته به واکس را روی وسایلتان بکشید؛ بگذارید خشک شود بعد با یک تکه پارچه نرم نخی خیلی آهسته روی آن بکشید تا صیقلی شود. واکس مانع جذب آب میشود و نمی گذارد زنگ بزند و همچنین درخشش و جلای اول وسایل را بر می گرداند.

 

برچسب شیشه های مربا

برای درست کردن مربا از میوه های رسیده تابستان استفاده کنید. به این خاطر که آنها ذات تابستان را در خودشان دارند. شیشه های مربا که با این برچسب های زیبا پوشیده شده اند و داخلشان مربای خانگی است یک هدیه زیبا هستند

آبیاری در تابستان

برای باغچه هیچ چیز مهم تر از آب نیست؛ اگر به موقع و در زمان مناسب آبیاری کنید باغچه ای سرسبزتر خواهید داشت.پس ابزار آبیاری و باغبانی را از انباری خارج کنید.

جای شلنگ و آبپاش

شلنگ و آبپاش ها را دور یک سطل گالوانیزه بپیچانید. با این کار آنها را خوب و با هزینه ی کم نگهداری میکنید.

داربست تاشو

تمییز کردن و رنگ کردن پشت وسایل مشبک کار سختی است. برای راحت کردن این کار می توانید از داربست هایی که لولا دارند و راحت باز و بسته می شوند، برای جابه جا کردن وسایل مشبک و دسترسی به پشت آنها استفاده کنید.

ضدگزش طبیعی

 

ضدگزش های طبیعی را در دسترس داشته باشید تا تابستانی بدون درد را سپری کنید.

فهرست اسباب کشی

 

کارهایی که در اسباب کشی باید انجام دهید را به ترتیب بنویسید. به کمک این فهرستی که تهیه کرده اید هم اسباب کشی منظمی خواهید داشت و هم همه کارها را به موقع انجام می دهید.

 

نکاتی درباره انرژی گرمایی

 

کار مهمی که در تابستان باید انجام دهید، خنک کردن خانه است .باید از خروج هوای سردی که بوسیله سیستم های خنک کننده بوجود آورده اید و ورود هوای گرم جلوگیری کنید .شیشه های دوجداره ، خاموش کردن لامپ های اضافی، بسته نگه داشتن پنجره ها، استفاده از لوازم برقی در آخر شب، کمتر روشن کردن اجاق گاز، بسته نگه داشتن پرده ها و... همه و همه می توانند شما را در انجام این مهم همراهی کنند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

با لكه چمن چه كنيم؟

 

از يك شوينده آنزيم‌دار و آب يك خمير درست كنيد، آن را روي لكه چمن بگذاريد و لباس را به‌مدت 30 دقيقه در جاي گرم نگه داريد. اگر بعد از 30 دقيقه چيزي از لكه باقي‌ماند آن‌را با محلولي از سركه سفيد و 2 برابر آب بشوييد. بعد از آن، با آب سرد و يك شوينده معمولي لباس را بشویيد تا لكه كاملا از بين برود.

 

 

وقتي سس بارب كيو روي پيراهن مي‌ريزد

 

كمي گليسیرين روي لكه بريزيد و بعد از 15 دقيقه لباس را با آب سرد و يك شوينده معمولي بشوييد.

 

گِل را از بین ببرید

 

بگذاريد كاملا خشك شود و بعد با يك برس، به دقت گِل‌ها را بتكانيد. بعد با يك شوينده معمولي مثل پودر لباسشويي كمي كف درست كنيد و روي كفش بكشيد. بعد از آن با يك پارچه تميز مرطوب، كف‌ها را پاك كنيد. اگر كفش قابل شستشو است، مي‌توانيد بعد از پاك كردن گِل، آن را با آب سرد بشوييد.

 

 

اگر با بستني شكلاتي كثيف شديد

 

يك قاشق غذاخوري پودر شوينده آنزيم‌دار را با 2 فنجان آب مخلوط كنيد، روي لكه بريزيد و بگذاريد 20 دقيقه بماند. مي‌توانيد از الكل به مدت 10 دقيقه استفاده كنيد و بعد آن را با آب سرد و يك شوينده ملايم بشوييد.

 

لكه آب آلبالو را نابود كنيد

 

لكه را به نمك آغشته كنيد. بعد بخشي از پارچه كه لكه دارد را در يك كاسه بگذاريد و روي آن آب جوش بريزيد. اگر لكه هنوز باقي‌مانده آن را با محلولي از سركه سفيد و 2سهم آب بشوييد تا كاملا تميز شود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

با توجه به نوع وسیله استیل از یکی از موارد زیر برای تمیز و براق نگه داشتن آن‌ها کمک بگیرید:

 

1- آب گرم

بله، خیلی وقت‌ها ظرف استیل تنها با استفاده از آب گرم پاک می‌شود. اگر ظرف چرب نباشد، کافیست آب گرم را روی آن بریزید و با یک دستمال نرم خشک کنید. در صورت تمایل برای تمیزتر و راحت‌تر شدن شستشو می‌توانید از یک ماده شوینده هم استفاده کنید.

 

بعضی مواقع مواد معدنی آب، روی ظرف‌های استیل لکه بر جا می‌گذارد، برای حفظ درخشش اولیه بهتر است آن‌ها را با یک حوله خشک، پاک کنید.

 

 

2- شوینده‌های ملایم

 

در مورد لکه‌های کباب‌پز یا سینک به جای سیم از شوینده‌های ملایم استفاده کنید.

در مورد غذای باقی مانده روی تابه یا قابلمه استیل یا سینک آشپزخانه و یا کباب‌پز از پودرهای ملایم شوینده استفاده کنید. مواد شوینده همراه با آب گرم و پارچه یا برس نرم برای این کار مناسبند.

سیم یا سایر برس‌ها سطح استیل را خش می‌کنند.

 

 

3- سرکه

 

یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها برای ظروف استیل آشپزخانه، سرکه است. کافیست مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری روی وسیله مورد نظر بپاشید و با پارچه نرم آن را پاک کنید. اسید استیک موجود در سرکه به تمیز شدن ظرف‌های استیل کمک می‌کند. بعضی افراد از آب لیمو برای این کار استفاده می‌کنند که تاثیری مشابه دارد. کافیست این مواد را روی ظرف ریخته روی آن دستمال نرم بکشید.

 

 

4- استفاده از شیشه‌شور

 

برای حفظ درخشندگی ظرف‌های استیل از شیشه پاک‌کن استفاده کنید.

برای از بین بردن جای انگشتان از روی گاز، مایکروفر یا یخچال استیل، از شیشه‌شورها کمک بگیرید و به‌راحتی آن‌ها را تمیز کنید.

 

استفاده از خمیر کربنات سدیم همراه با یک پارچه نرم و شستشو با آب گرم هم جا انگشتان را از بین می‌برد.

 

 

5- الکل یا سایر حلال‌های شیمیایی

 

در اثر استفاده از روغن و به خصوص سرخ کردن، به مرور مواد چسبناکی روی هود یا بالای گاز ایجاد می‌شود. برای تمیز کردن آن‌ها کافیست کمی الکل را روی پارچه نرم بریزید و تا از بین رفتن آن‌ها، روی سطح مورد نظر بمالید.

 

از الکل می‌توانید برای تمیز کردن سطح کتری و سایر ظرف‌های چرب شده هم استفاده کنید. کافیست بعد از مالیدن دستمال الکلی، آن‌ها را با آب گرم بشویید، خشک کنید و متوجه برق افتادن آن‌ها شوید.

 

 

  • Like 3
لینک به دیدگاه

قطعا از نظر شما شستشوي بشقاب يکي از ساده‌ترين کارهاي خانه‌داري است، اما اگر مي‌خواهيد بشقاب‌هايتان تميزتر شوند، فقط کافي است چند قاشق غذاخوري سرکه داخل آب ریخته و بشقاب‌ها را درون آنها بگذاريد. سرکه بشقاب‌هايتان را شفاف‌‌تر مي‌کند و چربي‌هايي را که با شستشوي معمولي از بين نرفته‌اند، کاملا محو خواهد کرد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

محلول آب نيم‌گرم و صابون، بهترين وسيله براي تميزکردن صندلي‌هاي چرمي است. آب صابون را با پارچه نرمي به آرامي روي چرم بماليد. مواظب باشيد لکه‌هاي آب صابون روي چرم باقي نماند. با يک پارچه تميز که داخل آب نيم‌گرم خيس کرده‌ايد، اثر آب صابون را از بين برده و بعد با پارچه نرم ديگري (که بهتر است کتان باشد) آن را خشک کنيد. براي اين‌که چرم شما بادوام‌تر باشد، بهتر است کمي پودر بچه روي آن بپاشيد و بعد با يک تکه پارچه نرم آن را به همه قسمت‌هاي چرم بماليد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

براي رفع بوي نامطبوع از ظروف دردار و پلاستيکي، يک تکه روزنامه مچاله شده (که بايد روزنامه سياه‌و‌‌سفيد باشد، نه رنگي) را داخل ظرف قرار داده ، در آن را محکم ببنديد و بگذاريد تمام شب راهمان‌طور باقي بماند. بوهاي نامطبوع خيلي راحت از بين مي‌رود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

خيلي پيش می‌آید که کفش‌های با سطح جير با لکه‌هاي چربي از شکل بیفتد. اگر اين اتفاق براي کفش جير شما هم افتاده، نگران نباشيد. چون اينجا باز هم سرکه است که کار را درست مي‌کند. کمي سرکه را به وسيله يک مسواک آرام آرام روي لکه بماليد. بعد خواهيد ديد که لکه خيلي راحت از بين مي‌رود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

- برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.

 

- در مورد خرید حبوبات چند نکته را به یاد داشته باشید، اول اینکه اندازه آن باید یکدست باشد، چرا که در غیر این صورت، ممکن است هنگام پخته شدن مقداری از آنها پخته شود و بقیه خام بماند. همچنین حبوبات باید سالم و بدون سوراخ‌های ریز باشند، چون این سوراخ‌ها، مکان سوسک‌های ریز است که هنگام پخت از آنها خارج می‌شوند.

 

- قبل از کوبیدن میخ به دیوار، اگر میخ را کاملا چرب کنید با اولین ضربه چکش، میخ به آسانی در دیوار فرو خواهد رفت.

 

- اگر درون قالب‌های یخ، آب گرم بریزید تکه‌های مقاوم‌تری بدست خواهد آمد.

 

- اگر می‌خواهید سفره غذا، همیشه تمیز باشد و بوی غذا و چربی ندهد، هر بار پس از استفاده با آب و کمی سرکه بوسیله یک قطعه ابر، سفره را پاک کرده و خشک کنید.

 

- در هنگام خرید کاهو دقت کنید، دل آن پیچیده باشد و ساقه آن بالا نیامده باشد، در غیر این صورت بخش عمده وزن کاهو از همان ساقه خواهد بود.

 

- اسفناج و جعفری نباید ساقه بلند و خشن داشته باشند.

- پیاز خوب سفت است و پوست خشک آن یکی دولا بیشتر نیست، نرمی پیاز و جدا شدن پوست آن نشانه‌ فساد یا سبز شدن است.

 

- برنج مرغوب باریک و کشیده است، یکدست و به رنگ سفید عاجی است، در پخت قد می‌کشد و پس از جذب روغن جلا می‌گیرد. همچنین برنج خوب سخت و محکم و زیردندان به سختی خرد می‌شود و هنگام پخت حجم آن افزایش پیدا می کند که این افزایش را ری کردن برنج می‌نامند. از یک پیمانه برنج ری‌دار خوب حدود سه پیمانه چلو در می‌آید. اگر قصد خرید مقدار زیادی برنج را دارید به اندازه یک خوراک از آن بپزید و طعم، رنگ و بوی آن را ببینید و سپس برای خرید تصمیم بگیرید.

 

- برای آب‌پز کردن گل کلم، ابتدا آب را جوش بیاورید و سپس گل کلم خرد شده را در آن بریزید، در هنگام پختن گل کلم، کمی آب سیر با سرکه به آن اضافه کنید. برای آب‌پز کردن لوبیا سبز آن را در آب سرد بریزید و روی شعله اجاق قرار دهید.

 

- سعی کنید مربا را در ظرف لعابی بپزید برای معطر کردن مرباهای سیب، به، هویج و گلابی از چاشنی‌هایی نظیر دانه‌ هل استفاده کنید و چوب‌دار چین، وانیل و گلاب را برای مربای آلبالو و گیلاس به کار ببرید به یاد داشته باشید چوب‌دارچین را پس از مدتی که در مربا جوشید بیرون بیاورید.

 

- اگر فلفل غذای شما زیاد شد، چند دقیقه قبل از اینکه غذا را از روی حرارت بردارید، آب یک عدد لیموترش تازه یا آبلیمو در آن بریزید و خوب هم بزنید.

 

- بهتر است روغن جامد را درون ظرف سفالی یا لعابی نگهداری کنید و دقت کنید در ظرف حتما بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه‌ای یا رنگ روشن استفاده نکنید

 

- آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

- روغن زیتون تصیفه نشده را در یخچال نگهداری کنید و برای اینکه روغن زیتون دیرتر خراب شود یک حبه قند داخل آن بیندازید.

 

- آبغوره را در شیشه‌های کوچک بریزید و پس از باز کردن در شیشه، آن را سریع مصرف کنید.

 

- هر گاه عسل شما شکرک زد، شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته‌اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود. قارچ، کاهو، کرفس و لیموترش را نشویید، بلکه در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال نگهداری کنید، تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.

 

- پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید، بلکه آن را در داخل کاغذ آلومینیومی و سردترین جای یخچال قرار دهید.

 

- خرما را در داخل ظرف در بسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می‌ماند و هم یخ می‌بندد که همیشه می‌توانید تازه آن را میل کنید.

 

- لاستیک دور در و قسمت‌های خارجی یخچال را با آب گرم و مایع ظرف‌شویی تمیز کرده و با پارچه خشک کنید.

 

- برای بوزدایی از یخچال تکه‌ای ذغال داخل یخچال قرار دهید و هر چند وقت یکبار آن را عوض کنید.

 

- برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آنها را مدت کوتاهی در آب سرد، مقداری آب‌لیمو قرار دهید و بعد بشویید.

 

- سبد حصیری یا پلاستیکی که محل قرار دادن ظروف شسته شده در آشپرخانه است خیلی زود چرک و کثیف می‌شود برای از بین بر دن جرم‌ها، بهترین راه‌حل استفاده از محلول آب و جوش‌شیرین به وسیله مسواک است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

شوینده‌ها: مواد شیمیایی شوینده علاوه‌بر طبیعت به سلامت خودتان هم آسیب می‌رسانند. تا جایی كه می‌توانید كمتر از آن‌ها استفاده كنید. خیلی از لكه‌ها به جای شیشه‌پاك كن با دستمال مرطوب هم تمیز می‌شوند و به جای تمیز كردن كف با مواد‌شوينده می‌توانید از بخارشو استفاده كنید. اطراف‌تان را كه نگاه كنید كلی راه برای نظافت بدون مواد شیمیایی پیدا می‌كنید.

 

بطری‌ها: بطری‌های پلاستیكی تجزیه نمی‌شوند. به همین دليل بهتر است كمتر آن‌ها را مصرف كنید. با خرید بطری‌های آب معدنی یا نوشابه بزرگ به جای بطری‌های كوچك‌تر، باعث می‌شويد پلاستیك كمتر مصرف شود.

 

ظروف یكبار مصرف: تا جایی كه می‌توانید این ظروف را نخرید. هم برای سلامت خودتان خوب نیست، هم برای طبیعت و هم برای وجهه خانه‌داری‌تان. .. اگر مجبور شدید از این ظرف‌ها بخرید می‌توانید از انواع تجزیه‌پذیر آن‌ها خرید كنید. لیوان‌هاي كاغذی یا ظروفی كه با نشاسته ساخته می‌شوند در بازار پیدا می‌شوند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

كیسه پلاستیكی: به تازگی كیسه‌هایی به بازار آمده كه چند بار می‌توانید از آن‌ها استفاده كنید. آن‌ها با چیزی شبیه به زیپ بسته می‌شوند و می‌توانید با شست‌وشو آن‌ها را دوباره استفاده كنید. به جای كیسه فریزر، می‌توانید از آن‌ها استفاده كنید. موقع استفاده از كیسه فریزر هم می‌توانید با كمی توجه،2بسته را در یك بسته بگذارید. با اين كار در مصرف آن صرفه‌جویی كرده‌ايد.

 

دستمال‌ها: تا جایی كه می‌توانید از دستمال حوله‌ای استفاده نكنید. چند دستمال پارچه‌ای كنار دست‌تان بگذارید كه دائم استفاده و شسته می شوند. با این روش هم صرفه‌جویی خواهید كرد و هم تولید زباله را محدود می‌كنید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

چه غذايي، چه روشي؟

 

 

  • هواي فريزر به گوشت نخورد

این مواد را فقط چند روز می‌توانید در یخچال نگه‌دارید. برای نگهداری بلند مدت باید آن‌ها را در فریزر و در کیسه فریزر بگذارید. هوای کیسه را کاملا خالی کنید و در آن را محکم ببندید. اگر هوای فریزر به گوشت بخورد، به اصطلاح آن‌را می‌سوزاند و خراب می‌کند. دمای فریزر برای نگهداری گوشت باید منفی 81 درجه سانتی‌گراد باشد. در این دما می‌توانید تا 6 ماه گوشت را نگه‌دارید. البته هر چقدر این زمان کمتر باشد به نفع شماست.

 

 

  • شير را در بطري پلاستيكي نگه نداريد

لبنیات را با توجه به تاریخ انقضای آن‌ها در یخچال نگه‌دارید. فقط توجه کنید که ظرف شیر را بیشتر از یک بار عوض نکنید چون باعث فاسد شدن آن می‌شود. هیچ‌وقت شیر را در بطری‌های پلاستیکی نگه ندارید. سعی کنید در ظرفی که ماده لبنی در آن است، بسته باشد. پنیر را به همان مقداری که مصرف می‌شود بردارید و بقیه را کاملا در پلاستیک بپیچید تا تازه بماند.

 

 

  • گازي كه سبزي‌ها توليد مي‌كنند

میوه‌ها و سبزي‌ها گازهای مختلفی تولید می‌کنند. این گازها می‌توانند روی میوه‌های مختلف تاثیرات مختلفی داشته باشند پس به جای اینکه همه آن‌ها را در کشوی مخصوص بریزید، آن‌ها را جدا بسته بندی کنید و در یخچال بگذارید. میوه‌ها را قبل از گذاشتن در یخچال نشویید چون رطوبت، آن‌ها را سریع‌تر خراب می‌کند. اگر می‌خواهید این کار را بکنید باید اجازه دهید تا میوه‌ها کاملا خشک شوند و بعد آن‌ها را در یخچال نگه‌دارید. آن‌ها را در یک کیسه كاملا دربسته نگذارید. بهتر است از کیسه‌هایی استفاده کنید که سوراخ کوچکی داشته و میوه‌ها در آن‌ها با هوای بیرون تبادل کمی داشته باشند.

 

 

  • با غذاهاي باقيمانده چه كنيد؟

باقیمانده غذاها را در ظروف کوچک دربسته بریزید تا هم زود سرد شوند و هم با هوای یخچال در تماس نباشند. سرد شدن سریع باعث می‌شود باکتری‌های مضر اجازه فعاليت نداشته باشند. فقط مواظب باشید ظرف داغ را در یخچال نگذارید چون امکان دارد یخچال‌تان را خراب کند. سعی کنید برنج و خورش را جداگانه در یخچال بگذارید. زمان گرم کردن این دو با هم یکی نیست و هنگام گرم کردن به مشکل برخواهید خورد و برنج‌تان موقع گرم کردن خمیر خواهد شد. علاوه بر همه این‌ها یادتان باشد که یخچال را بیش‌از اندازه پر نکنید. پر بودن یخچال باعث می‌شود هوا به راحتی در آن حرکت نکند و یخچال شما بازدهی لازم را برای خنک نگهداشتن مواد غذایی نداشته باشد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

چربي‌هاي خانه را تفكيك كنيد

 

وقتي صحبت از چربي و نحوه مصرف آن در رژيم غذايي مي‌شود بدون شك شما به عنوان مصرف‌كننده گيج مي‌شويد و نمي‌دانيد چه بايد بخوريد. موضوعي كه ابتدا بايد بدانيد اين است كه چربي در مقايسه با پروتئين و كربوهيدرات كالري بيشتري دارد. بنابراين اگر اعضاي خانواده كمي چاق هستند و مي‌خواهيد وزن آن‌ها را كم كنيد بايد ميزان مصرف چربي را محدود كنيد. البته همه چربي‌ها به يك ميزان بدن را تحت‌تاثير قرار نمي‌دهند و در اين ميان اسيدهاي چرب اشباع نشده تك‌حلقوي و چند‌حلقوي چربي‌هاي خوبي هستند كه در مغزها و روغن‌هاي سبزي‌ها و روغن ماهي وجود دارند. اين چربي‌ها سطح كلسترول خون را بالا نمي‌برند و ريسك بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهند. براساس تحقيقات انجام شده خوردن غذاهاي دريايي حاوي اسيدهاي چرب امگا3 مانند ماهي، دوبار در هفته خطر مشكلات قلبي را كاهش مي‌دهد. اسيدهاي چرب ترانس به‌عنوان چربي‌هاي بد شناخته مي‌شوند كه در لبنيات، روغن خرما و نارگيل وجود دارند. هر چه بيشتر از آن‌ها ميل كنيد بيشتر در خطر بيماري‌هاي قلبي قرار مي‌گيريد. همچنين چربي‌هاي ترانس در چيپس و بسياري از اين قبيل محصولات يافت مي‌شوند. سعي كنيد در غذاهايي كه مي‌پزيد بيشتر از چربي‌هاي خوب استفاده كنيد.

 

 

يك مادر كدبانو شويد!

 

شما به عنوان يك خانم خانه دار بايد با اصول اوليه تغذيه در آشپزخانه آشنا باشيد.

 

تغذيه سالم اعضاي خانواده يكي از وظايف مادر خانه است. در زندگي ما عواملي كه باعث مي‌شوند درست غذا نخوريم و غذاهايي كه مي‌خوريم به اندازه كافي در رشد و سلامت به ما كمك نكنند، زياد هستند. فست‌فود‌ها، برنامه نامناسب غذايي و حذف سبزي و ميوه از رژيم‌هاي غذايي، سلامت ما و خانواده مان را تهديد مي‌كنند. كنترل اين عوامل مضر كار زياد سختي نيست. شما به‌عنوان مادر خانواده مي‌توانيد با شناخت روش‌هاي درست تغذيه‌اي، برنامه‌ريزي غذايي خانواده را كمي تغيير دهيد. اگر اين نكات را بدانيد مي‌توانيد با رعايت آنها خانواده سالم‌تري داشته باشيد.

 

 

از اين قانون چشم پوشي كنيد

 

براي بعضي از خانم‌هاي خانه‌دار پخت غذا هنري است كه براي آن وقت مي‌گذارند، در عوض براي برخي ديگر وسيله‌اي مانند مايكروفر يك نجات‌دهنده محسوب مي‌شود چون وقت كافي براي تهيه غذا ندارند. نكته مهم اينجاست كه شما بايد سلامت‌ترين راه تهيه غذا را پيدا كرده و بعد دست به كار شويد. اگر شما از آن دسته افرادي هستيد كه دوست داريد شام را سر صبر ميل كنيد و عجله‌اي براي اتمام سريع وعده غذايي‌تان نداريد از قانوني كه مي‌گويد: «بهتر است تعداد وعده‌هاي غذايي‌تان را زياد و مقدارش را كم كنيد»، چشم‌پوشي كنيد. اگر قرار است موقع شام خوردن حسابي از خجالت شكم‌تان دربياييد، بي‌خيال اسنك‌ها در طول روز شويد. اگر خانواده‌تان را خوب مي‌شناسيد و مي‌دانيد سركار يا مدرسه ولع زيادي براي خوردن شيريني دارند، بهتر است يك اغذيه سالم با آن‌ها همراه كنيد. يك ساندويچ كوچك پنير و خيار، يك ظرف كوچك كوكتل ميوه يا بيسكويت‌هاي خانگي كم‌شيرين كه دستور آنها را بارها در صفحات آشپزي همين مجله ديده‌ايد، مي‌تواند جايگزين خوبي براي اسنك‌هاي مضر آماده باشد. يادتان باشد اگر نمي‌توانيد در برابر غذاهاي آماده و فست‌فود مقاومت كنيد، مستقيم سراغ پرس كامل غذا نرويد؛ بهتر است كمي از غذا را برداشته و از محل دور شويد! پروفسور برايان ونسيك، استاد تغذيه دانشگاه كورنل مي‌گويد: «تغييرات كوچك مطمئنا شما را ناراحت نمي‌كند اما حتما بر حال و روز سلامت تغذيه‌اي شما تاثير مي‌گذارد. خوردن 200 كالري كمتر در روز به معني كاستن 10 كيلوگرم از وزن در سال است.»

  • Like 1
لینک به دیدگاه

چگونه کمتر گوشت بخورید ؟

 

در رژيم غذايي سالم بايد به مغزها، دانه‌هاي حبوبات و البته ميوه و سبزي بيشتر توجه كنيد تا گوشت. ما ايراني‌ها عادت كرده‌ايم بيشتر از هر ماده ديگر گوشت و هيدرات‌كربن مثل نان و برنج مصرف كنيم. تمامي مغزها حاوي فيبر فراواني هستند كه به دستگاه گوارش كمك مي‌كنند و به اين ترتيب شما احساس سيري بيشتري مي‌كنيد. اين مغزها ويتامين b زيادي هم دارند كه انرژي را زياد كرده و به متابوليسم كمك مي‌كنند. مغزها و دانه‌ها حاوي مواد مغذي همچون ويتامين e هستند كه در تخم آفتابگردان و بادام وجود دارد. بنشن‌ها شامل لوبيا، عدس و بادام زميني هم فيبر، پروتئين، آهن، فولات و ساير مواد مغذي را توليد مي‌كنند. جايگزين كردن گوشت با بنشن به‌عنوان منبع پروتئين استراتژي بسيار خوبي براي كاستن از جذب چربي‌هاي اشباع است. گنجاندن اين غذاها در رژيم روزانه ساده‌تر از آن است كه فكرش را بكنيد. يك قوطي لوبيا يا نخود را باز كنيد و به سوپ، چيلي يا پاستا اضافه كنيد. سعي كنيد يك كاسه غله براي صبحانه تهيه كنيد، 50 گرم دانه تخم آفتابگردان روي سالاد بريزيد يا 60 گرم بادام براي صبحانه تهيه كنيد. در اين صورت شما جزو معدود خانواده‌هايي خواهيد بود كه ويتامين e مورد نياز روزانه‌شان را دريافت مي‌كنند. نگران نباشيد، شما اگر هر روز گوشت نخوريد بيمار نخواهيد شد. با اين تغيير كوچك در رژيم غذايي مي‌توانيد غذاهاي متنوع‌تري درست كنيد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

با اين دستور العمل ميوه و سبزي بخوريد

 

راحت‌ترين جمله‌اي كه مي‌توان گفت اين است كه «بيشتر سبزي بخوريد» اما نكته اينجاست كه اعضاي خانواده چندان علاقه‌اي به اسفناج و كلم بروكلي و سبزي‌هاي ديگر ندارند. اين‌جا هنر شما بايد خودش را نشان دهد. با كمي توجه در تهيه غذا و صرف كمي وقت و سليقه مي‌توان خوراكي‌هاي خوشمزه‌اي با سبزي‌ها درست كرد يا سبزي‌ها را در تركيب غذاهاي مورد علاقه خانواده گنجاند، مثلا حتما فرزندان شما بدون اينكه بهانه بگيرند، با خوشحالي يك پيتزاي بزرگ سبزي‌ها كه شما در خانه درست كرده‌ايد را خواهند خورد. سعي كنيد هفته‌اي 2بار براي شام يك بشقاب ازسبزي‌هاي پخته آماده كنيد. براي لذيذ درست كردن اين غذا بايد كمي وقت بگذاريد. حتي مي‌توانيد سبزي‌هاي پخته را لاي ساندويچ بگذاريد و با اين روش‌ها به برنامه غذايي خانواده اضافه كنيد. مارگو ووتن، مدير يك مركز تغذيه مي‌گويد: «مردم وقتي مي‌خواهند آشپزي كنند به دستور پخت توجه خاصي نشان مي‌دهند و سعي مي‌كنند غذاي خوشمزه‌اي تهيه كنند اما هنگام سرو غذا طبق معمول هميشه يك دسته كلم بروكلي بخار پز كنار ظرف غذا مي‌گذارند و آن را سرو مي‌كنند كه اين واقعا اشتها را كور مي‌كند. درصورتي كه شما بايد به تمام سبزي‌ها توجه يكسان داشته باشيد. مثلا مي‌توانيد كلم بروكلي را آغشته به خردل كنيد يا اسفناج پخته را با سس و پودر سير و ادويه سرو كنيد.»

 

شما مي‌توانيد از باقي مانده سبزي وعده‌هاي غذايي، غذاهاي ديگري براي وعده‌هاي بعدي تهيه كنيد. به‌عنوان مثال مي‌توانيد سبزي‌‌هايي كه شب گذشته كنار غذا گذاشته‌ايد و مصرف نشده را براي درست كردن املت صبحانه استفاده كنيد يا آن را با روغن زيتون در ساندويچ بريزيد و به‌عنوان پيش غذا ميل كنيد. مزيت ديگر توجه به سبزي‌ها اين است كه مي‌توانيد در عين حال كه كالري‌ دريافتي‌تان را ثابت نگه مي‌داريد، حجم وعده غذايي‌تان را افزايش دهيد. مردم در طول روز بيشتر تمايل به خوردن غذاهايي با حجم يكسان دارند نه كالري يكسان. با اضافه كردن سبزي‌ها و ميوه‌هاي آبدار و جانشين كردن آن در دستور غذايي، مي‌توانيد با كالري كمتر وعده غذايي سالم‌تري داشته باشيد. ضمن آنكه با اين كار فكر مي‌كنيد كه به اندازه معمول هميشه غذا خورده‌ايد.

 

 

برچسب غذاهاي آماده را بخوانيد

 

بيشتر متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند، زماني كه براي خريد به فروشگاه‌ها مي‌رويد، بهتر است بيشتر از سبزي، ميوه و ماهي تازه استفاده كنيد تا غذاهاي آماده‌اي كه به‌صورت بسته‌بندي به فروش مي‌رسند. به ياد داشته باشيد سه‌چهارم سديم و بيشتر چربي‌هاي بد و قندها از همين غذاها به بدن منتقل مي‌شوند.

 

بهتر است چشمان‌تان را به روي حقه‌هايي كه روي اين برچسب‌ها مبني‌بر كم‌چربي و كم‌قند بودن آنهاست، ببنديد. به جاي آن اول به كالري دقت كنيد و بعد به چربي اشباع، چربي ترانس و البته سديم. اگر اعداد به‌نظرتان معقول نيامد حتما به سراغ يك محصول سالم‌تر برويد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

كالري را بخوريد، ننوشيد

 

مايعات به اندازه غذا شما را سير نمي‌كنند. بيشتر مايعات، مواد مغذي مورد‌نياز را ندارند. در حقيقت تمام چيزي كه شما لازم داريد آب است. پس نوشابه و آبميوه‌هاي غيرطبيعي نخريد. اين مواد پر از قند و افزودني‌هاي غيرمجاز هستند. علاوه‌بر اين اگر اين نوشيدني‌ها در يخچال باشند خانواده شما به اندازه كافي آب نمي‌خورند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

معايب صرف غذا در رستوران

 

درحالي‌كه سعي مي‌كنيد غذاهايي را كه متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند مصرف كنيد، به مقدار كلي تغذيه‌تان هم توجه كنيد. برايان ونسك، استاد دانشگاه كورنل توضيح مي‌دهد، افراد 3 اندازه سيري دارند كه يكي از آن‌ها گرسنگي شديد است كه در آن مي‌توانيم به مقدار زياد بخوريم تا كاملا سير شويم. بيشتر اوقات ما در حد ميانه قرار داريم يعني نه گرسنه هستيم و نه سير ولي اگر چيزي به ما تعارف شود آن را مي‌خوريم. به‌خصوص وقتي با خانواده جلوي تلويزيون نشسته‌ايم دوست داريم چيزي بخوريم. براي اين ميان‌وعده‌ها و رفع اين تمايل به غذا بايد هميشه در خانه ميوه داشته باشيد. يك ظرف ميوه وسط ميز هال هميشه جواب نخواهد داد. يك ربع وقت بگذاريد و ميوه‌ها را پوست بكنيد و خرد كنيد. خانواده شما با ميل بيشتري اين ميوه‌ها را خواهند خورد و تمايل كمتري به خوردن چيپس و پفك نشان خواهند داد. اگر عادت به رستوران رفتن داريد مي‌توانيد تعداد غذاهاي كمتري براي نفرات خانواده سفارش دهيد و غذاي‌تان را با يك نفر ديگر شريك شويد. زيرا پرس‌هاي غذايي پرحجمي در رستوران‌ها سرو مي‌شود كه سرشار از چربي و سديم است. ووتن مي‌گويد: «صرف غذا در رستوران باعث مي‌شود يك سوم از كالري‌هاي لازم را نسوزانيد.»

  • Like 1
لینک به دیدگاه

  • يكي از بهترين شيوه‌هاي از بين بردن بوي غذا در خانه استفاده از رايحه ليمو ترش است. براي اين كار لازم است آب ليموي تازه را درون يك ليوان آب حل كرده و با كمك افشانه آن را در هوا اسپري كنيد.

 

  • بخور دارچين نيز براي خوشبو كردن فضاي خانه بسيار مناسب است. بهترين راه براي استفاده از بوي مطبوع اين بخور آن است كه چوب دارچين را در 2 ليوان آب بجوشانيد و اجازه دهيد بوي آن در خانه پخش شود.

 

  • عطر وانيل يكي از رايحه‌هاي مطبوعي است كه بيشتر خانم‌ها و كودكان از آن لذت مي‌برند. استفاده از رايحه وانيل در خانه علاوه بر آن‌كه موجب خوشبويي خانه مي‌شود بلكه موجب افزايش اشتهاي اعضاي خانواده نيز مي‌شود. كافي است پنبه‌اي را با عصاره وانيل آغشته كنيد و درون يكي از دكوري‌ها يا روي ميز قرار دهيد.

 

  • يك شيوه قديمي براي خوشبو كردن كمد لباس‌ها، استفاده از گياهان معطر مانند ميخك، زنجبيل و دارچين درون كيسه‌اي نازك است. از اين روش براي خوشبو شدن اتاق نيز مي‌توانيد استفاده كنيد. كافي است كيسه گياهان معطر را پشت پرده قرار دهيد.

 

  • استفاده از عودهاي خوشبوي صندل، ياسمن، چوب و ديگر رايحه‌هاي طبيعي نيز براي از بين بردن بوي غذا يا خوشبو كردن فضاي خانه بسيار مناسب است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

اگر عادت داريد عصرها روي يك كاناپه لم دهيد و وقت‌تان را به روزنامه خواندن يا تماشاي تلويزيون بگذرانيد به ياد داشته باشيد كه حتما هر چند وقت يك بار جاي مبل يا كاناپه‌تان را با مبل يا صندلي ديگر عوض كنيد تا دچار فرسودگي و از شكل افتادگي نشود.

  • اگر مبلمان‌تان نزديك به پنجره قرار دارد مراقب باشيد كه نور آفتاب بيش از حد روي آن نتابد. اگر خانه‌تان آفتاب‌گير است حتما روي مبلمان‌تان را با كمك يك پارچه ضخيم بپوشانيد.

 

  • هر هفته گرد و غبار مبلمان‌تان را با جارو‌برقي بگيريد و اجازه ندهيد اين گرد و غبار بيش از اندازه روي پارچه مبل بماند. چون به مرور موجب كدر شدن رنگ پارچه و از بين رفتن جذابيت آن مي‌شود.

 

  • اگر در خانه خود مبل چرمي داريد، حتما هر 10 روز يك بار آن را با كمك يك دستمال نم‌دار تميز كنيد. پس از تميز كردن مراقب باشيد كه مبل را به‌طور كامل خشك كنيد و بخشي از آن مرطوب باقي نماند.

 

  • هرگز مبل يا صندلي را در نزديكي شومينه قرار ندهيد. به‌ويژه اگر جنس مبل‌تان از چرم است. اين كار آسيب جدي به آن مي‌زند.

 

  • بهتر است هر فصل مبلمان پارچه‌اي خود را با كمك شامپو فرش بشوييد. براي اين كار لازم است يك پيمانه شامپو فرش را در آب نيمه گرم مخلوط كرده و با كمك يك پارچه توري روي مبلمان بكشيد.

 

  • استفاده از انواع بخارشوها نيز براي تميز كردن مبلمان مناسب است. اما بايد دقت داشته باشيد كه استفاده بيش از حد از بخارشوها موجب نفوذ رطوبت به درون پارچه و مبل شده و به مرور موجب از بين رفتن و پوسيدگي مبلمان مي‌شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...