رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

بازيافت‌هاي آرايشي

 

با استفاده از اين وسايل بي‌مصرف، به لوازم آرايشي‌تان سر و سامان‌ دهيد.

 

  • براي نگهداشتن ناخن‌گير، سوهان، لاك و وسايل ناخن، جعبه عينك مناسب‌ترين چيز است.

 

  • يك دستگيره آشپزخانه كنار ميز توالت داشته باشيد و اتوي موي داغ را در آن بگذاريد تا خنك شود و جايي را نسوزاند.

 

  • از جعبه خالي لنز براي نگداشتن قرص‌هايي كه در يك روز لازم‌تان مي‌شود استفاده كنيد و بسته‌هاي قرص را در كيف‌تان نگذاريد.

 

  • مي‌توانيد از جاي گيره كاغذ براي نگهداشتن، گيره‌هاي كوچك مو استفاده كنيد.

 

  • قوطي فلزي خالي آب‌نبات، وسيله خوبي براي نگه‌داشتن دستمال كاغذي در كيف‌تان است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 88
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

خاک اره از خاک اره نرم و لطیف برای پاک کردن فلزات حکاکی شده قیمتی مانند طلا و نقره می توان استفاده کرد.

 

 

معجزه نشاسته

اگرمقداری نشاسته را در کمی آب حل کنیم و با قلم مو به اشیای گچی و مرمری بزنیم، در پاکیزگی آنها معجزه می کند.

 

 

ورقه نازک آلومینیوم

با استفاده از این ورقه ها می توان اشیای نقره ای را نیز حفظ کرد زیرا نقره در معرض هوا سیاه می شود. پس نقره آلات را اگر در این ورقه ها محکم بپیچیم، همیشه تمیز و شفاف می مانند.

 

 

کاغذ خشک کن

وقتی قالی یا پارچه های پشمی کرکدار، غفلتاً در بارش باران خیس شوند، اگر خود به خود خشک شوند روی آنها لکه باقی می ماند ولی برای رفع این اشکال می توانید با کاغذ خشک کن تمام آب آن را بگیرید به این ترتیب کوچکترین لکه ای باقی نخواهد ماند.

 

 

قند سوخته

می توان آن رابه عنوان بوگیر یخچال مورد استفاده قرارداد، مخصوصاً در زمان مسافرت که یخچال بلااستفاده می ماند قراردادن این ماده در داخل یخچال باعث از بین بردن تمام بوها خواهد شد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

جوش‌شیرین و سرکه از جمله بهترین پاک‌کننده‌هایی هستند که استفاده جداگانه یا ترکیب آن‌ها تاثیر فوق‌العاده‌ای در پاکیزگی منزل دارد. با توجه به کاربردهای بسیار آن‌ها، کافیست یک بار امتحان کنید تا این دو محصول ارزان و طبیعی بدون نیاز به سابیدن، میهمان همیشگی خانه شما شوند.

وسایل مورد نیاز:

- جوش شیرین

- سرکه سفید

- آب

- اسفنج

- قوطی اسپری

1- برای تمیز کردن سطوح غیرچوبی، کاشی و سرامیک ، 1 پیمانه سرکه سفید ساده را با 1 پیمانه آب مخلوط کنید و داخل قوطی اسپری بریزید. این مخلوط چندمنظوره را روی سطح مورد نظر بپاشید و با اسفنج نم‌دار آن را تمیز کنید.

2- از سرکه ساده برای تمیز کردن سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شود.

3- هنگام شستشوی حوله‌ها به جای نرم کننده، ½ پیمانه سرکه را در دور آخر شستشو به ماشین‌لباسشویی اضافه کنید. نرم‌کننده‌های لباس قدرت جذب حوله را کم می‌کنند اما سرکه ضمن خوشبو کردن باعث نرمی حوله‌ها شده و تاثیری در قدرت جذب آن‌ها نمی‌گذارد.

4- از پودر جوش‌شیرین برای تمیز کردن روشویی ، وان ، دوش و سرویس‌های بهداشتی استفاده کنید. برای بردن سخت‌ترین لکه‌ها جوش‌شیرین را با کمی آب ترکیب کنید و به شکل خمیر در آورید. بگذارید خمیر نیم ساعت روی لکه باقی بماند سپس با اسفنج آن را تمیز کنید.

5- بدون نیاز به سابیدن، کتری و را به‌راحتی با جوش‌شیرین تمیز نمایید. این ماده بدون ایجاد خش ، باعث برق‌ و درخشش ظروف می‌شود. از جوش‌شیرین همچنین برای تمیز کردن سینک‌های استیل و خوشبو کردن آن استفاده نمایید. هر گونه ماده چسبیده به سینک با مخلوط آب و جوش‌شیرین از بین می‌رود. کافیست نیم ساعت صبر کنید و با استفاده از اسفنج به نتیجه دلخواه برسید.

6- برای تمیز کردن گاز به جای مواد شیمیایی ، جوش شیرین مصرف کنید. مخلوط جوش شیرین و آب را داخل اسپری بریزید و آن را روی گاز بپاشید، بعد از 24 ساعت حتی سخت‌ترین جرم‌ها هم با کشیدن اسفنج مرطوب به‌راحتی کنده شده و با یک پارچه تمیز نم‌دار هرگونه ماده باقی‌مانده برداشته می‌شود.

7- مشکل گرفتگی چاه با مخلوط جوش‌شیرین و سرکه حل می‌شود. ابتدا ½ پیمانه جوش‌شیرین و سپس به آرامی ½ پیمانه سرکه اضافه کنید. بعد از 30 دقیقه روی آن‌ها آب داغ بریزید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

1 - اگر در منزل حيوانات خانگي نگه مي‌داريد، حتما موي آنها در قسمت‌هاي مختلف خانه پخش مي‌شود. به‌منظور جمع‌كردن اين موها، دستكش لاستيكي ظرفشويي دست‌تان كنيد، آن را مرطوب‌ كرده و روي سطح موردنظر بكشيد. به اين ترتيب موها به دستكش مي‌چسبند.

2 - از نيروي جاذبه زمين كمك بگيريد! ابتدا از قسمت‌هاي بالا به سمت پايين شروع به گردگيري كنيد و استفاده از جاروبرقي را در مرحله آخر قرار دهيد. درصورتي‌كه پس از نظافت و جاروكردن اقدام به گردگيري كنيد، گردوغبار، در هوا معلق مي‌مانند و بعد از مدتي روي سطوح و لوازمي كه تميز كرده‌ايد مي‌نشينند. مي‌توانيد ابتدا از يك دستمال مرطوب براي پاك كردن استفاده كنيد و سپس براي نظافت نهايي جاروبرقي بكشيد.

3 - براي تميز‌كردن پنكه‌هاي سقفي، براي اين‌كه گرد و خاك روي زمين نريزد، هر يك از پره‌هاي آن را داخل يك روبالشي كهنه قرار دهيد، سپس روبالشي را روي سطح پره‌ها به سمت بيرون بكشيد. به اين ترتيب، گرد و خاك، داخل روبالشي مي‌ريزد.

4 - قبل از شستن ديوارها، به جنس آن‌ها توجه كنيد. ديوارهايي كه با رنگ پلاستيك رنگ شده‌اند، نبايد با آب شسته شوند، زيرا آب به آن‌ها آسيب مي‌رساند. در عوض، مي‌توانيد از يك اسفنج براي اين‌كار استفاده كنيد. اما براي شستن رنگ‌هاي روغني حدود نيم‌ليتر آب را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي مخلوط كرده و روي ديوارها اسپري كنيد. بعد با دستمال آن را خشك كرده بعد از 5 دقيقه با اسفنجي كه در آب ولرم خيس كرده و آبش را گرفته‌ايد، ديوارها را بشوييد.

5 - تشك‌ها و رومبلي را هرگز بدون خواندن دستورالعمل آن‌ها نشوييد. بعضي از آن‌ها را مي‌توان با ماده شوينده‌ كاملا شست درحالي‌كه برخي ديگر فقط بايد با دقت زياد با جاروبرقي تميز شوند.

6 - براي تميز‌كردن پنجره‌ها، كمي آب را با چند قطره روغن اسطوخودوس مخلوط كرده و با آن جرم‌هاي پنجره را پاك كنيد. مزيت ديگر اين نوع روغن‌ها اين است كه مي‌تواند حشرات مزاحم را دور كند. اگر از اين روغن‌ها در دسترس شما نيست، يك‌چهارم پيمانه سركه، 2 پيمانه آب و مقدار بسيار كمي صابون مايع را با هم مخلوط كرده و به شيشه‌ها اسپري كرده و بعد با يك تكه روزنامه پاك كنيد.

7 - براي اين‌كه پس از آشپزي‌كردن، نظافت آشپزخانه سريع‌تر و راحت‌تر انجام شود، قبل از تهيه غذا، روي پيشخوان و كابينت‌هاي آشپزخانه را با كاغذ روغني يا كاغذ معمولي بپوشانيد. با اين كار روغن و عصاره گوشت، مرغ و ماهي روي پيشخوان نمي‌ريزد و نيازي به شست‌وشوي آن نيست. بعد از اتمام آشپزي كاغذ‌ها را جمع كنيد و دور بيندازيد.

8 - يكي، دو تكه كاغذ خشك زير سطل آشغال آشپزخانه بگذاريد تا آب حاصل از زباله‌ها را جذب كرده و از ايجاد بوي نامطبوع آن جلوگيري كند.

9 - اين تكنيك را امتحان كنيد تا بتوانيد در عرض 3 دقيقه توالت را تميز كنيد: 2 قرص‌جوشان مخصوص شست‌وشو را داخل توالت‌فرنگي بيندازيد، يكي، دو دقيقه صبر كنيد تا شروع به جوشيدن كند و سپس با برس مخصوص، داخل توالت را بشوييد و بعد سيفون را بكشيد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

راي خنک نگه داشتن شربت ها در هنگام پذيرايي از مهمان ها،به جاي يخ از چند دانه انگور بي دانه منجمد استفاده نمائيد. به اين ترتيب، هم شربت ها خوش رنگ تر مي شوند و هم بر خلاف آن يخ ها آب نمي شوند و در نتيجه شربت ها رقيق نمي شوند.

 

 

 

persian-area.com

گردآوری :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

  • Like 12
لینک به دیدگاه

هيچ‌چيز به اندازه تماشاي يك آشپزخانه به‌هم ريخته و كثيف و ظرف‌هاي نشسته شام، صبح شما را خراب نخواهد كرد. به جاي اين‌كه صبح با يك آشپزخانه كثيف مواجه شويد، مي‌توانيد با كمي حوصله و داشتن يك برنامه مناسب با صرف كمترين وقت، آشپزخانه را در شب مرتب كنيد تا روز بعد را بهتر شروع كنيد و براي كارهاي همان روز وقت كم نياوريد.

 

1- براي شروع تمام ظرف‌هاي كثيف را در سينك بگذاريد و روي آن‌ها آب داغ بريزيد. با اين روش هيچ ماده غذايي روي ظروف خشك نمي‌شود و شما مي‌توانيد خيلي راحت‌تر آن‌ها را بشوييد.

 

2- براي پختن شام كلي وسيله روي كابينت‌ها يا اوپن آشپزخانه گذاشته‌ايد. تخته برش، غذاساز، كاسه، رنده يا خيلي چيزهاي ديگر. آن‌ها را به جاي خودشان منتقل كنيد و با اين روش روي كابينت‌ها را مرتب كنيد. در انتها روي كابينت‌ها را دستمال بكشيد.

 

3- غذايي كه از شام باقي مانده را در همان ديس يا قابلمه‌اي كه آن را سرو كرده‌ايد در يخچال نگذاريد. آن را در ظرف‌هاي كوچك‌تر بريزيد و در يخچال نگه‌داريد تا غذاهاي نيم‌خورده منظره يخچال شما را به هم نريزند.

 

4- اگر گاز زياد كثيف نشده يك دستمال مرطوب برداريد و با آن گاز را پاك كنيد. گاز هنوز داغ است، چربي روي آن خشك نشده و با يك دستمال به راحتي پاك مي‌شود.

 

5- ظرف‌ها را بشوييد يا آن‌ها را در ماشين ظرفشويي بگذاريد و ماشين را روشن كنيد. بعد از آن سينك را با يك اسكاچ بشوييد تا برق آن شما را مطمئن كند كه ديگر كاري باقي نمانده است.

 

6- يك دور در اتاق ناهار‌خوري بزنيد تا اگر چيزي روي ميز مانده به آشپزخانه منتقل كنيد. بعد از آن ميز را دستمال بكشيد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

پس از آويزان كردن ژاكت روي چوب لباسي و بستن دكمه‌هاي لباس، درون لباس را به كمك كاغذ روزنامه‌هاي مچاله شده حالت دهيم. به اين ترتيب لباس با قرار گرفتن درون كمد فشرده نشده و ميان لباس‌هاي ديگر دچار تغيير فرم و شكستگي نمي‌شود.

 

براي قرار دادن تي‌شرت يا پيراهن درون كمك لباس‌ها نبايد از چوب رختي‌هاي سيمي و فلزي استفاده كرد، زيرا آن‌ها دشمن لباس‌ها هستند. بنابراين به محض آن‌كه از خشكي لباس مطمئن شديد آن را روي يك چوب لباسي چوبي مناسب پهن كنيد. چوب لباسي كه شانه‌هاي پهن با شيب مناسب در محل شانه‌ها داشته باشد.

 

بهتر است براي پهن كردن انواع بلوزها همانند پيراهن‌ها از چوب رختي‌هاي چوبي استفاده شود. تنها تفاوتي كه در اين بخش وجود دارد اين است كه اين چوب‌رختي‌ها بايد در بخش شانه پدهايي نرم داشته باشند كه از جا انداختن روي لباس پيشگيري كنند. اگر اين نوع چوب‌رختي در دسترس‌تان قرار ندارد مي‌توان با دوختن 2 اپل نازك به بخش شانه آن يك چوب‌رختي مناسب براي انواع بلوزها براي خود تهيه كنيد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

اگر روش درست شست‌وشو و اتو كردن لباس‌هايي كه مهره يا پولك دارند را بلد باشيد، لازم نيست آن‌ها را به خشك‌شويي بدهيد. اول از همه اگر لكه‌اي روي لباس هست به كمك لكه‌بر مناسب آن را پاك كنيد. اين لباس‌ها را نبايد با شوينده‌هاي قوي بشوييد. مي‌توانيد يك تشت پر از آب و شامپو درست كنيد و لباس را 10دقيقه در آن قرار دهيد و بعد به آرامي در آب تكان دهيد.

 

چنگ زدن، اين لباس‌ها را خراب مي‌كند. اگر ماشين لباسشويي شما برنامه شست‌وشوي ملايم دارد، مي‌توانيد لباس را با آن بشوييد. اما حتما آن را در كيسه توري بگذاريد تا اگر سنگي جدا شد بتوانيد دوباره آن را نصب كنيد. بهتر است اين لباس‌ها را با بخار صاف كنيد چون اتو كشيدن آن‌ها كمي سخت است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

راه عبور فلفل‌ها را باز کنید

 

گاهی اوقات، فلفلدان تبدیل می‌شود به زجرآورترین وسیله دنیا. تمام تلاش شما برای اینکه یک دانه فلفل از داخل ظرف بیرون بیاید، بیهوده است و شاید در نهایت منجر شود به اینکه قید فلفل روی غذا را بزنید. برای اینکه این اتفاق برای فلفلدان‌های خانه شما نیفتد، کافی است چند دانه فلفل درسته داخل آنها بیندازید. به این ترتیب دیگر هرگز دچار این مشکل نمی‌شوید و علاوه بر آن طعم تازگی همیشه در فلفل‌های شما احساس می‌شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

جدا کردن دو لیوان به هم چسبیده

 

خیلی پیش آمده که خانم‌های خانه‌دار، حین شستن ظرف‌ها، برای اینکه کار را هرچه سریع‌تر جمع کنند، ظرف‌ها را داخل یکدیگر می‌گذارند تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشند.

 

در این حال اگر بخواهید به زور این دو را از هم جدا کنید، معمولا نتیجه کارتان می‌شود شکسته شدن یک یا هر دو لیوان. اما کافی است لیوان رویی را از آب سرد پر کرده و لیوان پایینی را در آب داغ فرو ببرید. بعد متوجه می‌شوید که دو لیوان خیلی راحت و بی‌دردسر از هم جدا می‌شوند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

مغز گردو را سالم از پوستش در آورید

 

معمولا وقتی می‌خواهند مغز گردو را از پوست آن جدا کنند، با یک چکش به جان گردوها می‌افتند و نتیجه هم می‌شود خرد شدن مغز گردو. اگر می‌خواهید مغز را درسته از داخل پوست خارج کنید، یک راه‌حل ساده وجود دارد.

 

گردو را یک شب کامل در آب‌نمک خیس کنید، بعد با یک ضربه آرام پوست را شکسته و مغز را سالم از داخل آن بیرون بیاورید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

پشت در را بهتر ببینید

 

با گذشت 40 سال از تولید چشمی‌های اپتیکال، حالا نسل جدید چشمی‌ها (دیجیتال) به بازار آمده که خواص فوق‌العاده‌ای دارد. از جمله این که در شرایطی که در چشمی‌های اپتیکال کیفیت تصویر پایین است و در نور ضعیف چهره فرد قابل تشخیص نیست، در چشمی‌های دیجیتال به راحتی با فشار یک دکمه تصویر بزرگ و روشنی از فردی که پشت در ایستاده نمایش داده می‌شود.

 

اگر چه در چشمی‌های اپتیکال برای مشاهده پشت در، فرد باید چشم خود را به چشمی بچسباند؛ اما در چشمی‌های دیجیتال تصویر شفاف روی lcd این امکان را فراهم می‌کند تا همه اعضای خانواده تصویر را به راحتی ببینند.

 

در ضمن فراموش نکنید که ارتفاع چشمی‌های اپتیکال گاهی برای بچه‌ها دردساز می‌شود، در صورتی که در چشمی‌های دیجیتال چنین مشکلی وجود ندارد. برای افراد مسن هم که دید چندان قوی ندارند، چشمی‌های دیجیتال کارآیی بیشتری از چشمی‌های اپتیکال دارند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

نسکافه فوری را خوشمزه‌تر بخورید

 

چه کار کنیم که نسکافه‌های آماده خوشمزه‌تر شوند؟ وقتی آب‌جوش می‌آید، قهوه یا نسکافه را داخل آن ریخته و دوباره بگذارید تا آب (که این‌بار نسکافه هم در آن حل شده) به نقطه جوش برسد.

 

حداقل 30 ثانیه‌ای بگذارید این جوش دوم تکرار شود، آن‌وقت اجازه بدهید یکی، دو دقیقه نسکافه کمی سرد شود و بعد آن را بنوشید و متوجه خوشمزگی بیشترش بشوید. رمز کار در جوش دوم است، حداقل یک بار این روش را امتحان کنید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

پيش از آن‌كه براي برق انداختن ظروف نقره به كمك پارچه ضخيم يا سمباده خشك، اقدام كنند بهتر است اين ظروف را با كمك آب گرم، مايع ظرفشويي و يك اسكاچ اسفنجي زبر بشويند.

 

اين روش براي شست‌و‌شوي ظروف آلومينيومي نيز بسيار كار آمد است. براي شست‌و‌شوي ظروف آلومينيومي بهتر است از محلول آب داغ، نمك و جوش‌شيرين استفاده كرد. به اين ترتيب كه بايد ظروف آلومينيومي را براي مدت كوتاهي درون اين محلول قرار داد و بعد با كمك اسكاچ شست. اين روش بسيار مناسبي براي از بين بردن آلودگي‌هاي سطح ظروف نقره و آلومينيومي است. ضمن آن‌كه به از بين رفتن لكه‌ها و آثار به جاي مانده بر اين ظروف نيز بسيار كمك مي‌كند.

 

پس از آن‌كه كارمان با اين ظروف به پايان رسيد آن‌ها را به همين روش شسته، خشك كرده و در محل مناسب بگذاريد؛ محلي كه نياز نباشد براي جابه‌جايي بقيه وسايل به ظروف نقره دست بزنيد. علاوه‌بر اين در صورتي كه شرايط نگهداري از اين ظروف را در جايي خاص نداريد، بهتر است از پارچه‌هاي پشمي و نرم براي نگهداري از آن‌ها استفاده كنيد. به اين ترتيب كه ظروف نقره را درون اين پارچه بپيچيد و نگهداري كنيد تا ظرف دچار لك يا خدشه نشود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

كیف پارچه‌ای: لكه‌های روشن روی كیف‌های برزنتی را مي‌توانید با یك مدادپاك‌كن تمیز كنید البته جای لكه كاملا تمیز نمي‌شود و شما باید با كشیدن یك دستمال خیس تمیزی را كامل كنید. لكه‌های خشن‌تر در كیف‌های پارچه‌ای را باید به خشك‌شویی بسپارید. منطقی باشید؛ لكه‌هایی مثل روغن یا رژ لب را مي‌شود از كیف پاك كرد اما پاك كردن لكه‌هایی مثل جوهر امكان‌پذیر نیست.

 

كیف‌های چرم و جیر: كیف‌های چرم راحت تمیز مي‌شوند. لك آن‌ها را با یك دستمال مرطوب بگیرید و بعد روی آن واكس یا برق‌كننده بزنید تا دوباره به حالت اول برگردد. لكه‌های روی كیف جیر به راحتی تمیز نمی‌شوند. به‌خاطر این‌كه كیف‌تان خراب نشود بهتر است آن را به خشك‌شویی بسپارید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

خانم هایی که بیرون از خانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند و یا اینکه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند، می توانند از این روش کمک بگیرند:

 

صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنید، البته کمی آن را خشک بردارید، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالا تا سالاد را آماده کنید، برنج هم دم کشیده است.

 

برای از بین بردن بوی سوختگی برنج:

 

1. یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.

2. یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.

آب برنج برای بچه ها:

وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج در صورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.

اگر برنج شما شور شد:

اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش را بی نمک درست کنید.

اگر برنج شما بی نمک شد:

اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.

برای خوشمزه تر شدن شیر برنج:

اگر می خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.

برای خوشمزه تر شدن شوید پلو:

برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه ی مخصوص پلو که سبزرنگ است و (در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.

از بین بردن بوی نامطبوع برنج:

اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.

بر طرف کردن بوی پیاز از کارد:

اگر کارد شما بوی پیاز می دهد، با کارد هویج را حلقه حلقه ببرید. با این کار بوی پیاز از بین می رود.

تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته است:

اگرغذا به ته قابلمه چسبیده، هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن به کار نبرید. کافی است آن را از آب گرم پر کنید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذا خیلی محکم به قابلمه چسبیده است، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاک شود.

برای پاک کردن سس:

برای پاک کردن لکه ی سس با پارچه ی تمیزی که درون آب سرد فرو ببرید، پاک کنید و در صورت لزوم مقدار کمی از محلول آب و کف پودر رختشویی را به وسیله ی یک اسفنج به آرامی روی آن بمالید و سپس با یک پارچه ی تمیز و نم دار آن را پاک کنید.

دستگاه بخار پز درخانه:

برای ساختن این دستگاه، یک قابلمه را آب کرده و آبکشی روی آن قرار دهید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبکش با آب برخورد نکند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبکش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.

راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران:

برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از این روش کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.

نكته هایی در مورد پخت گوشت:

اگر می‌خواهید گوشت سفت را ترد كنید، روی همه قسمت های آن مخلوطی از سركه و روغن زیتون بمالید و بگذارید به مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید. اگر گوشت شما خیلی سفت و تازه است، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید، بگذارید چند ساعت بماند، سپس قبل از پختن كاملاً بشوئید و وقتی می‌خواهید گوشت را با زدن بیفتک یا كارد نرم كنید، روی آن آرد بپاشید، ‌این كار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد كرد.

آبگوشت پرمایه:

برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.

اسپاگتی نچسب:

برای آنکه برنج، ماکارونی، اسپاگتی یا هر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن خوراکی به آب آن اضافه کنید مشکل شما حل خواهد شود.

سفید مثل یاس:

اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفبد به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.

خاصیت روغن:

هنگام جوشاندن برنج، لویبا و حبوبات دیگر یک کاغذ روغنی را به بالای قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیر تر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.

پوست کندن تخم مرغ آب پز:

تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.

چه کنیم تخم مرغ هنگام آب پز شدن ترک نخورد:

قبل از اینکه تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغها ترک بر نمی دارد.

کندن پوست گردو:

اگر گردوی خشک را در آب نمک بخوابانید، بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.

جلوگیری از وارفتن غذا:

برای آنکه مواد خوراکی مانند کوفته و غیره در آب از هم نپاشد و به اصطلاح وا نرود قدری آرد یا تخم مرغ به آن بیفزاید و حرارت آتش را زیاد کنید.

کف جانانه:

برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند، قدری نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع لازم کف خواهد کرد.

نمک ناپز:

هنگام پختن نخود و لوبیا سایر حبوبات هیچگاه به آن نمک نزنید زیرا سفت خواهد شد و دیرتر می پزد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

- برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.

 

- در مورد خرید حبوبات چند نکته را به یاد داشته باشید، اول اینکه اندازه آن باید یکدست باشد، چرا که در غیر این صورت، ممکن است هنگام پخته شدن مقداری از آنها پخته شود و بقیه خام بماند. همچنین حبوبات باید سالم و بدون سوراخ‌های ریز باشند، چون این سوراخ‌ها، مکان سوسک‌های ریز است که هنگام پخت از آنها خارج می‌شوند.

 

- قبل از کوبیدن میخ به دیوار، اگر میخ را کاملا چرب کنید با اولین ضربه چکش، میخ به آسانی در دیوار فرو خواهد رفت.

 

- اگر درون قالب‌های یخ، آب گرم بریزید تکه‌های مقاوم‌تری بدست خواهد آمد.

 

- اگر می‌خواهید سفره غذا، همیشه تمیز باشد و بوی غذا و چربی ندهد، هر بار پس از استفاده با آب و کمی سرکه بوسیله یک قطعه ابر، سفره را پاک کرده و خشک کنید.

 

- در هنگام خرید کاهو دقت کنید، دل آن پیچیده باشد و ساقه آن بالا نیامده باشد، در غیر این صورت بخش عمده وزن کاهو از همان ساقه خواهد بود.

 

- اسفناج و جعفری نباید ساقه بلند و خشن داشته باشند.

 

- پیاز خوب سفت است و پوست خشک آن یکی دولا بیشتر نیست، نرمی پیاز و جدا شدن پوست آن نشانه‌ فساد یا سبز شدن است.

 

- برنج مرغوب باریک و کشیده است، یکدست و به رنگ سفید عاجی است، در پخت قد می‌کشد و پس از جذب روغن جلا می‌گیرد. همچنین برنج خوب سخت و محکم و زیردندان به سختی خرد می‌شود و هنگام پخت حجم آن افزایش پیدا می کند که این افزایش را ری کردن برنج می‌نامند. از یک پیمانه برنج ری‌دار خوب حدود سه پیمانه چلو در می‌آید. اگر قصد خرید مقدار زیادی برنج را دارید به اندازه یک خوراک از آن بپزید و طعم، رنگ و بوی آن را ببینید و سپس برای خرید تصمیم بگیرید.

 

- برای آب‌پز کردن گل کلم، ابتدا آب را جوش بیاورید و سپس گل کلم خرد شده را در آن بریزید، در هنگام پختن گل کلم، کمی آب سیر با سرکه به آن اضافه کنید. برای آب‌پز کردن لوبیا سبز آن را در آب سرد بریزید و روی شعله اجاق قرار دهید.

 

- سعی کنید مربا را در ظرف لعابی بپزید برای معطر کردن مرباهای سیب، به، هویج و گلابی از چاشنی‌هایی نظیر دانه‌ هل استفاده کنید و چوب‌دار چین، وانیل و گلاب را برای مربای آلبالو و گیلاس به کار ببرید به یاد داشته باشید چوب‌دارچین را پس از مدتی که در مربا جوشید بیرون بیاورید.

 

- اگر فلفل غذای شما زیاد شد، چند دقیقه قبل از اینکه غذا را از روی حرارت بردارید، آب یک عدد لیموترش تازه یا آبلیمو در آن بریزید و خوب هم بزنید.

 

- بهتر است روغن جامد را درون ظرف سفالی یا لعابی نگهداری کنید و دقت کنید در ظرف حتما بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه‌ای یا رنگ روشن استفاده نکنید

 

- آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

- روغن زیتون تصیفه نشده را در یخچال نگهداری کنید و برای اینکه روغن زیتون دیرتر خراب شود یک حبه قند داخل آن بیندازید.

 

- آبغوره را در شیشه‌های کوچک بریزید و پس از باز کردن در شیشه، آن را سریع مصرف کنید.

 

- هر گاه عسل شما شکرک زد، شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته‌اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود. قارچ، کاهو، کرفس و لیموترش را نشویید، بلکه در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال نگهداری کنید، تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.

 

- پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید، بلکه آن را در داخل کاغذ آلومینیومی و سردترین جای یخچال قرار دهید.

 

- خرما را در داخل ظرف در بسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می‌ماند و هم یخ می‌بندد که همیشه می‌توانید تازه آن را میل کنید.

 

- لاستیک دور در و قسمت‌های خارجی یخچال را با آب گرم و مایع ظرف‌شویی تمیز کرده و با پارچه خشک کنید.

 

- برای بوزدایی از یخچال تکه‌ای ذغال داخل یخچال قرار دهید و هر چند وقت یکبار آن را عوض کنید.

 

- برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آنها را مدت کوتاهی در آب سرد، مقداری آب‌لیمو قرار دهید و بعد بشویید.

 

- سبد حصیری یا پلاستیکی که محل قرار دادن ظروف شسته شده در آشپرخانه است خیلی زود چرک و کثیف می‌شود برای از بین بر دن جرم‌ها، بهترین راه‌حل استفاده از محلول آب و جوش‌شیرین به وسیله مسواک است.

لینک به دیدگاه

  • بسته بندي‌هاي موادغذايي را فقط در زماني كه تصميم داريد از آن‌ها استفاده كنيد از فريزر خارج كنيد و آن‌ها را براي طبخ آماده كنيد زيرا موادي كه از دماي انجماد خارج مي‌شوند بايد بلافاصله مصرف شوند.

 

  • براي باز كردن انجماد ميوه‌هـاي خام و انواع شيريني‌ها و خميرهاي مخصوص پختن شيريني بهتر است آن‌ها را روي كابينت آشپزخانه به حال خود بگذاريد تا يخ‌شان آب شوند.

 

  • يكي از روش‌هاي فوري براي از بين بردن انجماد بسته‌هاي موادغذايي فريزر قرار دادن آن‌ها در فر است. براي اين منظور بسته را درون پوششي آلومينيومي بپيچيد و آن را با حرارت بسيار كم براي 30 دقيقه درون فر بگذاريد.

 

  • بسته بندي‌هاي انواع گوشت اعم از گوشت سفيد و قرمز را درون ظرفي آب سرد قرار دهيد تا در مدت زمان كوتاهي آب شود. استفاده از آب گرم به هيچ وجه توصيه نمي‌شود.

 

 

  • اگر گوشت برش داده شده مانند فيله يا شامي يا كتلت را درون فريزر نگه مي‌داريد، براي خارج كردن آن‌ها از انجماد لازم نيست كاري انجام دهيد آن‌ها را مستقيم به ماهيتابه يا قابلمه منتقل كنيد.

 

  • براي باز كردن يخ سبزي‌ها كه در فريزر نگهداري مي‌كنيد مانند اسفناج يا كرفس كافي است آن‌ها را در آب و مقدار اندكي نمك قرار دهيد و اجازه دهيد تا بجوشند.

 

  • سالم‌ترين شيوه براي از بين بردن انجماد موادغذايي آن است كه اين مواد را از فريزر خارج كرده و درون يخچال بگذاريم و پس از مدتي آن را به محيط بيرون هدايت كنيم. اين روش به‌دليل آن‌كه به‌طور ناگهاني تغيير دما صورت نمي‌گيرد سالم‌ترين روش است كه البته به وقت زيادي هم احتياج دارد.

لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...