رفتن به مطلب

مراحل تنظیم طرح توجیهی کارخانه های مواد غذایی


nafasam

ارسال های توصیه شده

از آنجایی که بسیاری از دوستان دانشجو و بعضا فارغ التحصیلات رشته های مختلف صنایع غذایی با مسئله طرح توجیهی کمی با مشکل روبه رو هستند.تصمیم گرفتم متنی را درباره این موضوع در زیتون ایرانی قرار بدم.به نظر من دلیل مشکلی که دانشجویان با قضیه طراحی کارخانه دارنداین است که فهرست با برنامه کاری مشخصی برای نوشتن طرح ندارند و این مسئله سبب گنگ شدن بیشتر می شود.

 

طرح­های توجیهی را به دو دسته­ی طرح ایجاد و طرح توسعه طبقه بندی می نماییم.

1- طرح ایجاد

«طرح ایجاد» به طرحی گفته می­شود که برای یک واحد تولیدی که هنوز راه اندازی نشده، نگاشته می­شود. در تنظیم این نوع طرح از اصطلاحات «موجود» و «مورد نیاز» استفاده می­شود.

2- طرح توسعه

«طرح توسعه» به طرحی گفته می­شود که برای یک واحد تولیدی دارای پروانه­ی بهره­برداری، نگاشته می­شود. این طرح برای توسعه­ی یک واحد تولیدی، اعم از افزایش ظرفیت یا افزودن خط تولید جدید، می­تواند کاربرد داشته باشد.

قبل از خواندن مراحل طرح لازم به یادآوری می دانم که یک طرح توجیهی، همان­طور که از نامش پیداست، برای توجیه نمودن سرمایه­گذار تنظیم می­شود و هرچه دقیق­تر نوشته شود؛ سرمایه گذار، راحت­تر می­تواند تصمیم بگیرد که آیا این طرح می­تواند خواسته­های او را برآورده کند؟ در تنظیم یک طرح توجیهی باید سعی نمود واقعیت­ها را بیان کرد و تمامی داده­ها با منبع و مرجع معتبر ارایه گردد و همچنین تا حد امکان، از فرضیات نادرست دوری کرد.

 

و اما مراحل تنظیم طرح توجیهی صنایع غذایی

مراحل تنظیم طرح توجیهی به 22 قسمت مجزا به شرح زیر قابل تقسیم است:

1- مقدمه ()

2- مطالعات قبل از اجرای طرح

شناخت و معرفی کالا

محاسبه کارایی فیزیکی و اقتصادی کالا

مطاله بازار مصرف

مطالعه مواد اولیه

مطالعه دانش فنی و تکنولوژی مناسب

3- مطالعه محل اجرا

معیار انتخاب محل

مسائل زیست محیطی

4- مشخصات مجری طرح

مشخصات طرح

6- مشخصات مجوزهای قانونی اخذ شده

جواز

تامین محل

استعلام از سازمانهای دولتیی

احداث و خرید ماشین آلات

پروانه بهره برداری

پروانه مسئول فنی و پروانه بهره برداری اداره نظارت

پروانه ساخت

مهر استاندارد

7- طراحی کارخانه

جمع آوری و تحلیل اطلاعات

تعیین ظرفیت

توسعه آینده

طراحی فراینده

نمودار فرایند

محاسبه تعداد و انتاخب ماشین آلات

ایجاد تعادل در خط تولید

فهرست و مشخصات ماشین آلات

الگو جریا مواد

نمودار جریان مواد

 

8- خلاصه­ی برآورد مالی طرح

9- محاسبات و بررسی اقتصادی

برآورد سرمایه­ی ثابت

برآورد هزینه­ی نگهداری و تعمیرات طرح

برآورد هزینه­ی استهلاک طرح

برآورد سرمایه­ی در گردش طرح

برآورد هزینه­های پیش­بینی نشده­ی تولید

مشخصات محصول، فرآیند و روش تولید محصول

برآورد هزینه­های سرمایه­گذاری کل طرح

نحوه­ی سرمایه­گذاری

هزینه­ی تسهیلات مالی

پیش­بینی مالی طرح پس از شروع بهره­برداری

قیمت تمام شده­ی محصول

برآورد سود و زیان سالیانه­ی طرح

محاسبه­ی نقطه­ی سر به سر (در 100 درصد راندمان)

محاسبه­ی سایر نسبت­های مالی

10- برنامه­ی زمانبندی اجرای طرح

11- تجزیه و تحلیل طرح

منبع: زیتون ایرانی2

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...