nafasam 305 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 اسفند، ۱۳۸۹ از آنجایی که بسیاری از دوستان دانشجو و بعضا فارغ التحصیلات رشته های مختلف صنایع غذایی با مسئله طرح توجیهی کمی با مشکل روبه رو هستند.تصمیم گرفتم متنی را درباره این موضوع در زیتون ایرانی قرار بدم.به نظر من دلیل مشکلی که دانشجویان با قضیه طراحی کارخانه دارنداین است که فهرست با برنامه کاری مشخصی برای نوشتن طرح ندارند و این مسئله سبب گنگ شدن بیشتر می شود. طرحهای توجیهی را به دو دستهی طرح ایجاد و طرح توسعه طبقه بندی می نماییم. 1- طرح ایجاد «طرح ایجاد» به طرحی گفته میشود که برای یک واحد تولیدی که هنوز راه اندازی نشده، نگاشته میشود. در تنظیم این نوع طرح از اصطلاحات «موجود» و «مورد نیاز» استفاده میشود. 2- طرح توسعه «طرح توسعه» به طرحی گفته میشود که برای یک واحد تولیدی دارای پروانهی بهرهبرداری، نگاشته میشود. این طرح برای توسعهی یک واحد تولیدی، اعم از افزایش ظرفیت یا افزودن خط تولید جدید، میتواند کاربرد داشته باشد. قبل از خواندن مراحل طرح لازم به یادآوری می دانم که یک طرح توجیهی، همانطور که از نامش پیداست، برای توجیه نمودن سرمایهگذار تنظیم میشود و هرچه دقیقتر نوشته شود؛ سرمایه گذار، راحتتر میتواند تصمیم بگیرد که آیا این طرح میتواند خواستههای او را برآورده کند؟ در تنظیم یک طرح توجیهی باید سعی نمود واقعیتها را بیان کرد و تمامی دادهها با منبع و مرجع معتبر ارایه گردد و همچنین تا حد امکان، از فرضیات نادرست دوری کرد. و اما مراحل تنظیم طرح توجیهی صنایع غذایی مراحل تنظیم طرح توجیهی به 22 قسمت مجزا به شرح زیر قابل تقسیم است: 1- مقدمه () 2- مطالعات قبل از اجرای طرح شناخت و معرفی کالا محاسبه کارایی فیزیکی و اقتصادی کالا مطاله بازار مصرف مطالعه مواد اولیه مطالعه دانش فنی و تکنولوژی مناسب 3- مطالعه محل اجرا معیار انتخاب محل مسائل زیست محیطی 4- مشخصات مجری طرح مشخصات طرح 6- مشخصات مجوزهای قانونی اخذ شده جواز تامین محل استعلام از سازمانهای دولتیی احداث و خرید ماشین آلات پروانه بهره برداری پروانه مسئول فنی و پروانه بهره برداری اداره نظارت پروانه ساخت مهر استاندارد 7- طراحی کارخانه جمع آوری و تحلیل اطلاعات تعیین ظرفیت توسعه آینده طراحی فراینده نمودار فرایند محاسبه تعداد و انتاخب ماشین آلات ایجاد تعادل در خط تولید فهرست و مشخصات ماشین آلات الگو جریا مواد نمودار جریان مواد 8- خلاصهی برآورد مالی طرح 9- محاسبات و بررسی اقتصادی برآورد سرمایهی ثابت برآورد هزینهی نگهداری و تعمیرات طرح برآورد هزینهی استهلاک طرح برآورد سرمایهی در گردش طرح برآورد هزینههای پیشبینی نشدهی تولید مشخصات محصول، فرآیند و روش تولید محصول برآورد هزینههای سرمایهگذاری کل طرح نحوهی سرمایهگذاری هزینهی تسهیلات مالی پیشبینی مالی طرح پس از شروع بهرهبرداری قیمت تمام شدهی محصول برآورد سود و زیان سالیانهی طرح محاسبهی نقطهی سر به سر (در 100 درصد راندمان) محاسبهی سایر نسبتهای مالی 10- برنامهی زمانبندی اجرای طرح 11- تجزیه و تحلیل طرح منبع: زیتون ایرانی2 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده