رفتن به مطلب

قارچ تراریخته برای مبارزه با مالاریا


ارسال های توصیه شده

گروهی از دانشمندان آمریکایی نوع قارچ تراریخته را ایجاد کردند که می تواند در مبارزه با مالاریا نقش مهمی ایفا کند.

 

 

 

دانشمندان دانشگاه مریلند این قارچ تراریخته را از اصلاح ژنتیکی قارچ گونه Metarhizium anisopliae به دست آوردند.

 

 

 

این قارچ که به طور طبیعی به پشه ها حمله می کند اکنون با استفاده از تکنیکهای مهندسی ژنتیک مجهز به ژنهایی شده است که پادتنهای انسان و یا نوعی سم عقرب را تولید می کنند.

 

 

 

هر دوی این مولکولها (سم عقرب و پادتن انسان) به روشی پرقدرت به باکتری P. Falciparum انگل عامل بیماری مالاریا که در بدن پشه آنوفل زندگی می کند حمله می کنند.

 

 

 

در دوره تحقیقات، سه گروه از پشه های آنوفل آلوده به انگل P. Falciparum مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول در تماس با قارچ اصلاح ژنتیکی شده قرار گرفت، گروه دوم در معرض گونه طبیعی این قارچ گذاشته شد و گروه سوم هیچ تماسی با قارچ پیدا نکرد.

 

 

 

نتایج این تحقیقات نشان داد که قارچ اصلاح ژنتیکی شده توانست توسعه و ازدیاد انگل را کاهش دهد به طوری که در 25 درصد از پشه های آلوده به قارچ تراریخته، تعداد انگلها 95 درصد نسبت به پشه های آلوده از قارچ اصلاح ژنتیکی نشده کمتر بود.

 

 

 

براساس گزارش ساینس، روش حمله به پشه آنوفل با استفاده از عفونت قارچی استراتژی جدیدی نیست به طوریکه پیش از این توسط محققان آفریقایی، هلندی و آلمانی آزمایش شده بود اما این اولین بار است که از یک قارچ اصلاح ژنتیکی شده در این تحقیقات استفاده می شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...