Mahnaz.D 61917 ارسال شده در 21 فروردین، 2011 شيربرنج يا فرني از جمله رايجترين دسرهاست كه معمولا در ماهرمضان هم سر هر سفره افطاري ديده ميشود خوردن هر دوي اين دسرها به جهت دارا بودن شير (منبع غني از كلسيم) و برنج (سرشار از ويتامينهاي b) و همچنين طعمدهندههاي مقوي و آرامبخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفيد است. مواد لازم براي پخت شيربرنج: - شير 3 پيمانه - برنج يك پيمانه يا 200 گرم - گلاب نصف پيمانه طرز تهيه: برنج را از پيش به مدت چند ساعت خيس كنيد، سپس آب برنج را خالي كرده و به همراه 2 پيمانه آب يا يك پيمانه آب و يك پيمانه شير داخل قابلمهاي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا كمي پخته و نرم شود، سپس شير را به آن اضافه كنيد و همچنان روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا كاملا پخته و غليظ شود. براي اين منظور معمولا 15 الي 20 دقيقه زمان كافي است. حالا گلاب را به آن اضافه كنيد. بعد از گذشت يكي دو دقيقه، قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد و شيربرنج را در ظرف مورد نظر بكشيد و پس از تزئين روي آن با دارچين، با مربا يا عسل، شكر يا شيره ميل كنيد. نكته: بعضيها شكر را – مانند فرني – به همراه شير و گلاب در مراحل پخت به شيربرنج اضافه ميكنند. مواد لازم براي پخت فرني: - آرد برنج الكشده 3 قاشق سوپخوري - شير 2 ليوان - گلاب 2 قاشق سوپخوري - شكر 4 يا 5 قاشق سوپخوري طرز تهيه: آرد برنج را پس از خيس كردن در آب سرد، به همراه شير و گلاب و شكر روي شعله اجاق گاز قرار دهيد و مرتب مواد را هم بزنيد تا مايه به غلظت مورد نظر برسد. سپس آن را از روي شعله برداريد و در ظرف مورد نظر ريخته و با دارچين تزئين كنيد. نكته: اگر ميخواهيد فرني را با شيره يا مرباي گل يا هر ماده شيرين ديگري مانند اينها ميل كنيد، شكر را از مواد لازم حذف كنيد. 3
- Nahal - 47858 ارسال شده در 8 تیر، 2012 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اینم یه دسر شبیه فرنی : شیر 1 لیتر شکر 1پیمانه نشاسته 2 ق غ آرد گندم 2ق غ کره 50 گرم وانیل 1ق چ گلاب 2ق غ همه مواد به جز وانیل رو توی قابلمه با حرارت کم می زاریم.مرتب هم می زنیم.وقتی غلیظ شد از روی حرارت برمی داریم و وانیل رو اضافه می کنیم.بعد داخل ظرف می ریزم و می زاریم داخل یخچال. 1 پیمانه شکر بستگی به ذائقه داره .خودم از یک لیوان چند قاشق کمتر شکر ریختم. با کیوی رنده شده و ترافیل هم تزئین شد. 3
ارسال های توصیه شده