pari daryayi 22938 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 دی، ۱۳۸۹ " شکست عاطفي" بلايي است كه ممكن است سر فرزندان يا دوستان خانوادگي تان بيفتد؟ تا به حال فكر كرده ايد با يك شكست خورده بايد از چه چيزهايي حرف زد؟ یک دفعه از این رو به آن رو می شود. اگر تا دیروز لب به سیگار نمی زد، حالا پاکت پشت پاکت دود می کند؛ اگر تا دیروز شاد بودن و سرزندگی ، سر زبان ها بود، امروز دیگر یا آن قدر خودش را توی خانه حبس کرده است ، یا این که اسطوره غمگینی و آشفتگی می شود. بعضی وقت ها هم یک دفعه یک آدم منطقی می شود کسی که همه چیزش نهایت دیوانگی است، خندیدنش، حرف زدنش، پوشیدنش، و حتی رابطه بر قرار کردنش. برای این آدم فرضی فقط یک اتفاق افتاده است؛ او "نه" شنیده است. يك نه از كسي كه توي ذهنش قرار بوده تا آخر عمر با او زندگي كند. طبق آمارها، شكست عاطفي يكي از 23علت اصلي خودكشي در جوانان ايران است. احتمالا دور و بر شما هم پر است از اين جوان ها كه بالاخره ممكن است روزي اين بلا بر سرشان بيايد. شما به عنوان بزرگتر چه حرف هايي براي او داريد؟ در اين شماره مي خواهيم از نظر روان شناسي به اين پديده و راه حل هاي رفع و رجوعش نگاه كنيم. برای خیلی ها فرقی نمی کند که یک " نه" جانانه یا یک "نه" محترمانه بشوند، نفس " نه" شنیدن برای یکی از مهمترین دروخاست هایی که آدم می تواند در زندگیش از کسی داشته باشد، واکنش هایی را بر می انگیزد. آدم وقتی که از گیج و ویجی انکار کردن شکست و خشمگین شدن از طرف راحت شد، عمیق ترین فکری که آرام آرام به ذهنش می آید این است:" چرا من؟" . این جمله عمیق دو کلمه ای تا پیدا نشدن جواب دست از سر هیچ کس بر نمی دارد. همین جمله است که می تواند یک نفر را به خود کشی وادارد و یک نفر دیگر را شاعر کند. در واقع متهم اصلی و پنهان شکست عشقی کسی است که شکست خورده ، نه کسی که نه گفته است. بعد از این که هی سرکوفت زدیم که " مگر او چه چیزی از من سر دارد" به این می رسیم که " من چه چیزی کم دارم که او به من نه گفته است." به هم می ریزیم. بدجوری به هم می ریزیم. چرا واکنش ها متفاوت است؟ چرا بعضی ها بی خیالانه به زندگیشان ادامه می دهند و بعضی ها تا پای مرگ هم جلو می روند؟ روان شناس ها دليل هاي زير را براي واكنش شديد به شكست عاطفي مطرح كرده اند: 1. فقدان مادر. درست است که شما همین چند ماه یا فوقش چند سال پیش عاشق شده اید اما ذهنتی که از عاطفه، محبت و دلبستگی دارید، سال ها قبل توی کله نازنینتان شکل گرفته است. یعنی از اولین باری که مادرتان شما را در آغوش گرفت. کسانی که مادر خودشان را از دست داده اند، شکست های عشقی وحشتناک تری را تجربه می کنند. نه! فقط منظورم از دست دادن فیزیکی نیست. کسانی که به هر دلیلی داشتن رابطه عاطفی و مادرانه با مادرشان را از دست می دهند، همیشه به دنبال یک مادر جایگزین می گردند. تصور کنید که دومین مادرتان هم به شما بی رحمی کند. معلوم است که شما این دنیا را جای وحشتناکی خواهید دید. جایی که به وجود آمده تا شما چیزهایی را از دست بدهید. البته این قضیه برای خانم ها علاوه بر مادر، در مورد پدر هم صادق است. 2. وابستگي به خانواده. كساني كه در خانواده ای بزرگ شده اند که هم از نظر عاطفی و هم از نظر های دیگر، بیش از حد وابسته بار آمده اند. کسانی که در این خانواده ها بزرگ شده اند هم خیلی سخت می توانند یک " نه" بشنوند. کسانی که توی عمرشان فقط " بله" عاطفی شنیده اند. خلاصه این که ممکن است خودتان فکر کنید که معشوقتان یک آدم دیگر از یک خانواده دیگر و با یک طرز فکر دیگر است که همین طور بی خود و بی جهت به دل شما نشسته است اما مطمئن باشی در ناخوداگاهتان خبر های دیگری است. 3. شكست و رسوايي. این که آدم در چه موقعیتی شکست عشقی بخورد هم واکنش هایش را متفاوت می کند. کسی که در جنبه های دیگر زندگیش آدم موفقی است، احتمالا کمتر از شکست عشقی ضربه بخورد ، کسانی که احساسشان را فقط به عنوان یک راز بین خودشان و معشوقشان نگه داشته اند هم از کسانی که کوس رسوایی شان عالم را بر داشته است کمتر ضربه می خورند. با شکست عشقی چه جور کنار بیاییم؟ " تو نمی فهمی که من دارم چه زجری می کشم." اينت جمله را خيلي از ما از عشاق شكست خورده شنيده ايم. خیلی ها فکر می کنند قضیه عشق شان سوزناکترین و پر ماجراترین قضیه عاشقانه دنیاست و هیچ کس دیگری نمی تواند بفهمد که " زجر عشقی کشیده ام که مپرس" شان چه طوری است. حتی بچه های روان شناسی هم وقتی که خودشان عاشق می شوند در ذهنشان این سوال پیش می آید که چه طور می شود کاری کرد که مراجعان فردا با شکست عشقی کنار بیایند؟ به هر حال این ها پیشنهاد های روان شناسان است: 1. این کارها را انجام ندهید. خیلی ها بعد از شکست عشقی کارهای عجیب و غریبی انجام می دهند. تا جایی که می توانید لا اقل این کارها را انجام ندهید: - تا 6 ماه جایگزین قدغن! شاید عمومی ترین واکنشی که به عنوان یک راه حل به ذهن شکست خورده می رسد این است که با یک آدم دیگر نرد عشق ببازد. او می خواهد به خودش ثابت کند که مشکلی نداشته است و هنوز قدرت عشق ورزیدن ( شما بخوانید انتقام گرفتن) را دارد. اما تا موقعی که خاطره شکست عشقی در ذهن یک نفر پر رنگ است این کار در بهترین حالت یک نفر دیگر را بدبخت می کند و در بدترین حالت کلکسیون شکست های عشقی تان را کامل تر می کند. پس لطفا مدتی که سوگوار عشق قبلی تان هستید به دنبال جایگزین نگردید. - پناهگاه روانی قدغن! تعارف که نداریم. شکست عشقی می تواند یک نفر را به یک معتاد یا الکلی تمام عیار تبدیل کند. خیلی ها اولین سیگارشان را بعد از شنیدن یک نه کشیده اند. اما لطفا به خاطر خودتان هم که شده گریه ها و افسردگی های بعد از شکست را به گیجی بعد از سیگار و مشروب ترجیح دهید. - رسوایی قدغن! اصلا از همان اولش که عاشق شدید لازم نیست همه دور و بري هايتان بفهمند. اعتماد به نفستان زیاد است که هست. برون گرا هستید که هستید. به جايي مي رسيد كه حتی اگر دیگران هم در موردتان حرف نزنند خودتان فکر مي کنید که همه جا قصه شكست عاطفي شما نقل مجالس است. یک سنگ صبور درست حسابی و رازدار پیدا کنید و خودتان را پیش او خالی کنید. 2. از بالا به قضیه نگاه کنید. کمی از خودتان و زاویه دیدتان به معشوق فاصله بگیرید. بروید بالاتر و بلاتر. حالا خودتان را از بچگی تا پیری ببینید و ببینید که این شکست چه قدر توی مسیر زندگیتان موثر بوده است. تاحالا آدم های دیگر را ببینید. می بینید؟ کافی است به دو ر و بری های خودتان فکر کنید تا بفهیمد دنیا پر است از فلش های یک طرفه. پر است از نه هایی که دیگران شنیده اند و حتی نه هایی که خودتان گفته اید. شما تنها نیستید. 3. به شکست به عنوان یک فرصت خودشناسی نگاه کنید. خیلی ها بعد از شکست عشقی آدم مثبت تری می شوند. برای این آدم ها دیگر نظر معشوق مهم نیست. آن ها به خودشان بر گشته اند و جدا از رویدادهای عاشقانه شروع کرده اند به اصلاح خودشان. شکست عشقی آدم را تمام عیار با خودش، عواطفش و فکر هایش رو به رو می کند. شکست عشقی می تواند یک بار دیگر تمام شکست های عاطفی زندگی را بیاورد جلو چشم آدم. این هم می تواند هم افسرده کننده باشد و هم سازنده. یعنی این که آدم می تواند این مشکل های وجودی را لا اقل با خودش حل کند و خودخواهی همیشگی اش رات کنار بگذارد. در سطحی ترین حالتش آدم می تواند برود مهارت های برقرار کردن رابطه را از این ور و آن ور بیاموزد و در عمیق ترین حالتش، هدف زندگیش را عوض می کند. 4. حرف بزنید. راهكارهاي قبلي راه حل هایی بود که می شد به تنهایی هم انجامش داد. اما آدمیزاد بعد از شکست عشقی، از گیر کردن کلمه و بغض توی گلویش دارد خفه می شود. مشاور و روان شناس را برای همین موقع ها گذاشته اند. به جای این که بگذارید موقع خودکشی ناموفق ببندنتان به داروی ضد افسردگی و شوک الکتریکی، وقتی که داغتان تازه است با یک متخصص حرف بزنید. 17 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ به ما که نوشدارو پس از مرگ سهراب رسید ایشالا واسه شما به درد بخوره 4 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ :girl_in_dreams: الان به پسرات فکر می کنی یا خودت؟ 2 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ الان به پسرات فکر می کنی یا خودت؟ نمیدونم دارم فکر میکنم شکست عشقی خوردم یا نه:JC_thinking: 3 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ نمیدونم دارم فکر میکنم شکست عشقی خوردم یا نه:JC_thinking: خوبه فکر کن اگه دیدی خوردی بیا و این متن و باز بخون 1 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ خوبه فکر کن اگه دیدی خوردی بیا و این متن و باز بخون باشه 2 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ یه راه حل ساده هر وقت چه تو عشق چه تو کار دیگه شکست خوردین یه اب دهان بندارید زمین بعد پاتون رو بذارید رو بگید به جهنم این نشد یکی دیگه 4 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ یه راه حل ساده هر وقت چه تو عشق چه تو کار دیگه شکست خوردین یه اب دهان بندارید زمین بعد پاتون رو بذارید رو بگید به جهنم این نشد یکی دیگه :w645: تو باید روانپزشک میشدی 3 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ :w645:تو باید روانپزشک میشدی موافقم!! یه راه حل ساده هر وقت چه تو عشق چه تو کار دیگه شکست خوردین یه اب دهان بندارید زمین بعد پاتون رو بذارید رو بگید به جهنم این نشد یکی دیگه بد آموزی داری تو پست وحیدو یکی شطزنجی کنه!:w888: 3 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ یه راه حل ساده هر وقت چه تو عشق چه تو کار دیگه شکست خوردین یه اب دهان بندارید زمین بعد پاتون رو بذارید رو بگید به جهنم این نشد یکی دیگه مهندس یه راه حل ساده تری هم هست ... ولی زشته بگم ... یه چیزی میگیو خلاص. 3 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ مهندس یه راه حل ساده تری هم هست ... ولی زشته بگم ... یه چیزی میگیو خلاص. :ws28: چه راه حلهای جالب امروز کشف شد 3 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ :ws28:چه راه حلهای جالب امروز کشف شد خیلی راه حل خوبیه ... جواب میده خفن ... 2 لینک به دیدگاه
eshagh_kh 466 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ البته از نظر من ساده ترین راه اینه : بعد از خوردن شکست عشقی به سادگی هر چه تمام تره راهی اولین مکان جهت صرف قلیون دوسیب با چایی پر رنگ به تعداد خیلی زیاد و فراوون که جونت بابلا بیاد البته وسط های استعمال هم از خودت هم از حماقتت حالت واژگون میشه و هنگ میکنه مغزت وقتی قلیون تموم شد شما در راه رفتن به خونه باید به مرز تلو تلو برسی و هی تلو تلو بخوری و به زمین و زمان فحش بدی من این عمل رو به هر کی پیشنهاد کردم ازم تشکر کرد و خیلی شاد شد حتی سجاد وقتی میخواست از طبقه سوم خودش رو پرت کنه و راه حل من رو شنید کلی استقبال کرد و به همین دلیل از اون موقع ما با هم دوست شدیم چون از مرگ نجاتش دادم. همین 4 لینک به دیدگاه
goddess_s 16415 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ ی راه حل بهترم هست! ی شیشه اسید برداری بری بپاچی تو صورت طرف. 4 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ مهندس یه راه حل ساده تری هم هست ... ولی زشته بگم ... یه چیزی میگیو خلاص. خیلی راه حل خوبیه ... جواب میده خفن ... :w127: تا نپکیدم بگو دیگه:167: البته از نظر من ساده ترین راه اینه :بعد از خوردن شکست عشقی به سادگی هر چه تمام تره راهی اولین مکان جهت صرف قلیون دوسیب با چایی پر رنگ به تعداد خیلی زیاد و فراوون که جونت بابلا بیاد البته وسط های استعمال هم از خودت هم از حماقتت حالت واژگون میشه و هنگ میکنه مغزت وقتی قلیون تموم شد شما در راه رفتن به خونه باید به مرز تلو تلو برسی و هی تلو تلو بخوری و به زمین و زمان فحش بدی من این عمل رو به هر کی پیشنهاد کردم ازم تشکر کرد و خیلی شاد شد حتی سجاد وقتی میخواست از طبقه سوم خودش رو پرت کنه و راه حل من رو شنید کلی استقبال کرد و به همین دلیل از اون موقع ما با هم دوست شدیم چون از مرگ نجاتش دادم. همین ببین کی اینجاست از همین راه حلا به بابام دادی که حالا اینه اوضاعش دیگه:w00: ی راه حل بهترم هست!ی شیشه اسید برداری بری بپاچی تو صورت طرف. من معذرت می خوام نمی دونستم باید یه تاپیکم واسه کنترل خشم و پرخاشگری بعد از شکست عشقی بزنم 4 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۸۹ اصلاً از اول عاشق نبودي بیتا جان یه بار دیگه بخون مطلب روانپزشکیه سوالی نکرد عاش بودم یا نه 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده