رفتن به مطلب

چرا مردم از مذهب و اعتقادات دور میشوند؟؟؟؟روند تکاملی معکوس؟؟

ارسال های توصیه شده

منظورم را با یک مثال عرض میکنم .

معمولا رسم ایرانی ها این هست که تو ماه رمضون و محرم مشروب نمیخوردند.

یعنی 48 روز محرم اینکار را نمیکردند و این اعتقاد را داشتند.

یعنی من کسانی را میشناسم که کل سال مشروب میخورند ولی وقتی یک نفر را ببینند که تو این ماه ها مشروب میخوره .انگار که طرف داره قتل میکنه.

مثلا همین اطرافیان خودم مثل رفیق هایم مثل فامیل هام کل 48 روز محرم را نمیخوردند.

ولی الان میبینی وقتی 4 و 5 روز از تاسوعا و عاشورا میگذره شروع میکنند به مشروب خوردن.

یا یک مثال دیگه دارم میزنم.

یکی از دوستام داشت از خاطره محله خودشون میگفت.

تعریف میکرد که یکبار متوجه شدند که 2 نفر دختر اورده بودن تو خونه و فلان .

کل محل به سمت خونه حمله کردند .فکر کنید یارو کامیون داشت.تعریف میکرد کل کامیون را خورد کرده بودند.

وقتی اون دختره فرار کرد تا صبح دنبالش میگشتند تو خیابون ها.

یعنی انگار طرف قتل کرده بود.

ولی میبینیم که الان دیگه همه چی عادی شده.

یک مثال دیگه میزنم.

قبلا یک دختر مثلا میگفت از این خواننده مرد خوشم می اد.انگار که قتل کرده بود.

ولی الان شهر خودم را میتونم مثال بزنم .99 درصد دختر ها دوست پسر دارند و برای خانواده ها یک چیز عادی شده.

یعنی همین که مثلا فکر میکنند رابطه جن سی وجود نداره .برایشون کافیه.

البته هنوز تو شهر ما اینطوری نشده که بیانش کنند ولی کاملا مشخص هست که همه میدونند خواهرشون دوست پسر داره یا دخترشون .ولی زیاد اهمیت نمیده و یک چیز عادی شده.یک جور خودشون را میزنند به کوچه علی چپ.

یا مثلا در قدیم فقط کافی بود که اسم مشروب را جلوی پدرت بیاری یا اسم دختر را جلوی پدرت بیاری .ولی الان مثلا پدر من از من هر روز خواهش میکنه که مشروب کم بخور.مثلا من تا همین 2 سال پیش یواشکی مشروب میخوردم.ولی الان به حدی رسیدم که وقتی شب پدرم میاد خونه به من هیچی نمیگه وقتی دارم مشروب میخورم

البته نمیگم همه جا اینطوری شده.

ولی حداقل میتونم در کلان شهر ها و شهر های مدرن مشاهده کنیم این مسائل را.

حالا سوال من این هست که چرا داره این اتفاق میوفته و ایا خوبه یا نه ؟؟؟؟؟؟

ایا این روند تکاملی ادامه داره ؟؟؟

یعنی روزی میرسه در همین ایران که مثل غرب بشه.

چون یواش یواش داره جامعه مثل غرب میشه.

ما نمیتونیم منکر این روند تکاملی بشیم.

خط قرمز ها هر روز داره کمتر و کمتر میشه.

یعنی یک روز خط قرمز برای یک دختر اسم پسر نیاوردن بود.

یک روز خط قرمز رابطه جنسی نداشتن هست.

از کجا معلوم که یک روز خط قرمز فقط رابطه جنسی با یک نفر نباشه.

یا مثلا یک روز مشروب خوردن خط قرمز بود

یک روز مشروب خوردن در ماه محرم و رمضون خط قرمز شد.

از کجا معلوم یک روز این خط قرمز از بین بره.

کلا باز میخوام بپرسم که به نظرتون خوبه یا بده؟؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

اولا به تیتر توجه کن

روند تکاملی معکوس؟؟

منظور من از تکامل هم در واقع تغییر به یک سمت خاص بود.

بالاخره منکر این تغییر فرهنگی به یک سمت خاص هستی یا نه؟>>

• Like 2
لینک به دیدگاه

بله ... ایران انشاا... تا چند سال آینده از لحاظ فرهنگی عین غرب میشه ...

البته بعضی تغییرات خوبه ... نه همشون ...

ولی از لحاظ پیشرفت کشوری و علم و دانش بعید میدونم اتفاق چشم گیری رخ بده ... :ws37:

• Like 1
لینک به دیدگاه

من فکر نمیکنم که مردم از مذهب دور میشن. به عقیده من به یمن وجود اینترنت گروهها بیشتر خودشونو نشون میدن و ما فکر میکنم که دارن بیشتر میشن. در مورد اون قضیه هم علت اینکه پدر ها به مشروب خوردن فرزندشون اعتراض نمیکنن اینه که ترجیح میدن حالا که نمیتونن جلو اینکارشونو بگیرند پس بهتره بهشون اجازه بدن که تو خونه بشینن و بخورن و با دیگران نپرن. اما واقعیت اینه که اونایی که نمیتونستن در مورد دین و دینداری و بی دینی تصمیم بگیرند حالا براحتی اینکارو میکنند و تصمیمشونو میگیرند.

• Like 2
لینک به دیدگاه

کاملا متوجه منظورت شدم... اتفاقا موضوع جالبی هست...

بله من معتقدم که این خط های قرمز که شما بیان کردید روزی کاملا از بین خواهند رفت و ما بیشتر و بیشتر به دنیای مدرن نزدیک میشیم... اینکه بگیم دنیای غرب و فرهنگ غرب دید کاملا اشتباهی هست... اینها نه فرهنگ غرب هستند و نه در دنیای غرب چنین مسائلی پذیرفته شده هست...

مسئله اینجاست که هرچقدر که زندگی ها به سمت مدرنیزه شدن پیش میرند مسائلی خواسته یا ناخواسته تغییر میکنند... مشهود ترین اینها همون آزادی های فردی و اجتماعی هستند...

• Like 3
لینک به دیدگاه

کاملا باهات موافقم.

روزی در اروپا هم این خط قرمز ها حتی خیلی بیشتر از این ها وجود داشت.

نکته جالب این هست که انی و ناگهانی تغییر نمیکنه و یک روند اروم داره.یعنی بدون اینکه جامعه متوجه بشه این اتفاق میوفته

• Like 3
لینک به دیدگاه

موافقم که جامعه داره به این سو میره ...

و همچنین موافقم که ما ایرانی فقط میپسبیم به جنبه ی منفی کار ...!:icon_gol:

یعنی این قدر لیم ش میکنیم که کل زندگیمون بپوکه!

و همچنین بدیش اینه مردم به این سو پیش میره

ولی د و ل ت و ... بر عک پیش میرند و این شکاف موجبا بدی در پی خواهد داشت ...

• Like 1
لینک به دیدگاه

به نظر من که این تغییرات خوبه

نسل جدید داره خودشه از توهمات و سنتهایی که دست و پاشو بسته رها میکنه

دیگر اینکه نمیشود با وجود حجم رسانه ایه امروز مانع این تغییرات شد.این مسیر روده اگه بخوای جلوش سد بزنی فقط قدرتشو بیشتر میکنی تا روزی که اون سد رو بشکنه و همه چیو ویران کنه:banel_smiley_4:

• Like 2
لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان

همیشه تا بوده همین بوده

منتها چون نه خود بلدیم ونه از دیگران میپرسیم ونه مطالعه میکنیم و مقداری هم خوشخیال هستیم فکر میکنیم این چیز هایی که دانیل گفته تازه باب شده و قبلا اصلا و ابدا نبوده ویا چون 4 یا 40 یا 400 نفر رو ما میشناسیم که اینگونه هستند پس اینها نمادی اماری برای همه ی جامعه ایران است . خط های قرمزی که قراره احتمالا از بین بره در حدی وبرای اقشاری همین الان هم از بین رفته و درز زمانهای نه چندان دور هم در همین حد از بین رفته بوده اما اینکه فکر کنیم مثلا دوباره روزی مشروب فروشی های کنار خیابان و کازینو عای علنی باب خواهد شد یا مرکزی رسمی و باتابلو برای زنان خیابانی ایجاد خواهد شد فقط بدرد بحث های محفلی برای دلخوش کردن دل خود میخورد ولاغیر .... :icon_gol:

لینک به دیدگاه
خوب به مذهب چه ربطی داره؟

در لغت چیزی عوض نمیشه.

ولی اگر مذهب یک جور اعتقاد بدانیم .این هم روند متغیر شدنش را داره.

یک مثال میزنم.یک زمانی نماز خوندن یا خمس دادن یا زکات دادند و حج رفتند و غیره جز اعتقاد بود و در واقع یک مسلمان اینکار ها انجام میداد.

ولی الان میبینی طرف نماز نمیخونه ولی میگه من مسلمانم و مسلمانی به نماز خوندن نیست.

مثلا به طرف میگم تو اگر مسلمانی چرا هر روز با یک دختر فلان میکنی و مگه مسلمان نیستی.

طرف به راحتی میگه اصلا جز مذهب نبود و اون موقع منظور یک چیز دیگه بوده و چون هم من راضی هستم و دختره راضی و شرایط ازدواج مناسب نیست .پس این زنا حساب نمیشه.

یا مثلا در نماز خوندن میگه که منظور خدا ارتباط با خدا بوده و همین که دلم با خدا هست همون نماز خوندن.

یعنی یک جورایی اعتقادات مذهبی یک فرد اپدیت میشه .

یک زمانی مدرسه رفتن دختر ها و حظورشون در جامعه از دید مردم جامعه با مذهب در تضاد بود .

ولی الان یک زن میشه وزیر در دولت تندرو مذهبی.

همین فضل الله نوری که بهش مینازند روزی علنا فتوا میداد بر علیه مدرسه رفتن زن ها و باهاش مبارزه میکرد و جز دین میدونستش.

وگرنه اسم همونه.100 سال پیش هم اسمش بود شیعه مسلمان ولی الان طبق جامعه اپدیت شده .

• Like 2
لینک به دیدگاه
همیشه تا بوده همین بوده

منتها چون نه خود بلدیم ونه از دیگران میپرسیم ونه مطالعه میکنیم و مقداری هم خوشخیال هستیم فکر میکنیم این چیز هایی که دانیل گفته تازه باب شده و قبلا اصلا و ابدا نبوده ویا چون 4 یا 40 یا 400 نفر رو ما میشناسیم که اینگونه هستند پس اینها نمادی اماری برای همه ی جامعه ایران است . خط های قرمزی که قراره احتمالا از بین بره در حدی وبرای اقشاری همین الان هم از بین رفته و درز زمانهای نه چندان دور هم در همین حد از بین رفته بوده اما اینکه فکر کنیم مثلا دوباره روزی مشروب فروشی های کنار خیابان و کازینو عای علنی باب خواهد شد یا مرکزی رسمی و باتابلو برای زنان خیابانی ایجاد خواهد شد فقط بدرد بحث های محفلی برای دلخوش کردن دل خود میخورد ولاغیر .... :icon_gol:

قبول کن که در گذشته اینطوری نبوده.

نباید خودمون را گول بزنیم.

در گذشته دید اکثریت جامعه متفاوت بوده.

وقتی در گذشته خبر میرسید که یک نفر یک خانوم اورده تو یک محله.انگار که کل محله را میخواستی اتیش بزنی.

البته نمیگم در همه جا اینطوری هست.

طبیعتا در جایی که مدرنیته تر هست و پیشرفت بیشتر بوده.طبیعتا این روند سریعتر بوده .

ما در مورد یک نفر و 2 نفر صحبت نمیکنیم.ما داریم در مورد اکثریت یک جامعه داریم صحبت میکنیم.

این چیز هایی هم که گفتی امکان پذیره.حتی در همین سیستم امروزی و همین حکومت.

فقط زمان میبره.

لینک به دیدگاه

در لغت چیزی عوض نمیشه.

ولی اگر مذهب یک جور اعتقاد بدانیم .این هم روند متغیر شدنش را داره.

یک مثال میزنم.یک زمانی نماز خوندن یا خمس دادن یا زکات دادند و حج رفتند و غیره جز اعتقاد بود و در واقع یک مسلمان اینکار ها انجام میداد.

ولی الان میبینی طرف نماز نمیخونه ولی میگه من مسلمانم و مسلمانی به نماز خوندن نیست.

مثلا به طرف میگم تو اگر مسلمانی چرا هر روز با یک دختر فلان میکنی و مگه مسلمان نیستی.

طرف به راحتی میگه اصلا جز مذهب نبود و اون موقع منظور یک چیز دیگه بوده و چون هم من راضی هستم و دختره راضی و شرایط ازدواج مناسب نیست .پس این زنا حساب نمیشه.

یا مثلا در نماز خوندن میگه که منظور خدا ارتباط با خدا بوده و همین که دلم با خدا هست همون نماز خوندن.

یعنی یک جورایی اعتقادات مذهبی یک فرد اپدیت میشه .

یک زمانی مدرسه رفتن دختر ها و حظورشون در جامعه از دید مردم جامعه با مذهب در تضاد بود .

ولی الان یک زن میشه وزیر در دولت تندرو مذهبی.

همین فضل الله نوری که بهش مینازند روزی علنا فتوا میداد بر علیه مدرسه رفتن زن ها و باهاش مبارزه میکرد و جز دین میدونستش.

وگرنه اسم همونه.100 سال پیش هم اسمش بود شیعه مسلمان ولی الان طبق جامعه اپدیت شده .

درست میگویی

ولی من میگم فقط مذهب نیست

همه چیز اینجوره...برای همه هم یه جور نیست

مثلا هنوز بردن اسم مشروب تو خونواده ما جرمه

یا مثلا سیگار که ربطی به مذهب نداره

داداشم اول یواشکی میکشید با ترس و لرز....ولی الان تو خونه جلو همه

• Like 2
لینک به دیدگاه
درست میگویی

ولی من میگم فقط مذهب نیست

همه چیز اینجوره...برای همه هم یه جور نیست

مثلا هنوز بردن اسم مشروب تو خونواده ما جرمه

یا مثلا سیگار که ربطی به مذهب نداره

داداشم اول یواشکی میکشید با ترس و لرز....ولی الان تو خونه جلو همه

درسته .من هم منظورم نیست که فقط مذهب هست.من هم در تیتر نوشتم که مذهب و اعتقادات .

ولی ما باید در کل در نظر بگیریم.

یک مثال برایت میزنم .ایا دوست پسر داشتن یک دختر در گذشته و دانستنش توسط خانواده تابو بسیار بزرگی بود.یعنی شما کسی را پیدا نمیکردی .

ولی الان خیلی زیاد پیدا میشه.حداقل در جامعه.

در گذشته پایت را جلوی پدرت دراز کنی یک تابو بود.ولی الان طرف جلوی باباش دختر میاره تو خونه.

یک سری چیز ها که تابو بود .الان از بین رفته.برای همه نه .ولی در کل در نظر بگیریم تغییر کرده.

یک مثال برایت میزنم.یکی از دلایلی که باعث نفرت مردم از شاه شد و اخوند ها از این کار شاه سواستفاده کردند و مردم را بر علیه ایشون کردند میدونی چی بود.

دقیقا یادم نیست ماه رمضون بود یا محرم.ولی کارتر اومده بود ایران و با شاه شراب خورده بود.

ولی الان با اینکه این تابو وجود داره ولی باز کمتر شده.من شاهد بودم که کسی در روز 21 رمضان لب دریا داشت مشروب میخورد و خیلی از مردم نگاهش میکردند.

در گذشته مردم به سادگی ازش نمیگذشتند.

تا همین 2 سال پیش اطرافیان من تا 48 محرم صبر میکردند برای مشروب خوردن یا برای موزیک شاد گوش کردند.ولی الان از 20 محرم که گذشت همه شروع کردن به خوردن

من پاتوقم لب دریا هست تابستون ها و عید ها.

یا در همه جا میشه دید.تو هر میزی دخترو پسری نشستند.

اگر در گذشته اینکار ها را کسی میکرد دزدکی انجامش میداد.ومثلا یک دختر از اینکه در محیط باز ببینند که با یک پسر نشسته

یعنی یک تابو بود.ولی الان دختر و پسر در کنار هم میشینند و جامعه دید منفی بهشون نداره.

یعنی دیگه چیزهایی که در گذشته ننگ بودند.ننگ محسوب نمیشدند.

همین 10 سال پیش یادم هست دایی های خودم را میدیدم که یواشکی میرفتن با دوستاشون تو محیط بسته مشروب میخوردند.

ولی الان من و با رفیقهایم تو کل تابستون جلوی دید 1000 نفر مشروب میخوریم و هیچ مشکلی نداریم.کسی ما را به عنوان یک جنایتکار نگاه نمیکنه و اگر کسی برایش عجیب باشه از نظر ما امل هست.

یادم میاد داشتیم لب دریا با دوستامون مشروب میخوردیم.

یک نفر که قیافه جنوبی و جنوب شرقی ایران داشت.

وقتی ما را دید کپ کرده بود.دقیقا 1 ساعت تمام به ما زل زده بود انگار که داشت جن میدید.

یعنی فکر کنم یک لحظه فکر کرد اشتباهی امده بود اروپا.

ولی فقط اون یک نفر بود.ولی همین چند سال پیش متفاوت بود

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...