رفتن به مطلب

بهینه سازی فتوشاپ


ارسال های توصیه شده

برای آنكه بیشترین استفاده را از ابزار قدرتمند فتوشاپ ببریم، داشتن سخت‌افزار مناسب شاید یكی از مهمترین عوامل باشد اما تنها عامل نیست. بهینه سازی تنظیمات فتوشاپ بر اساس سیستم و كاربردهای شخصی نیز عامل مهمی در استفاده كارآمد از فتوشاپ به شمار می‌رود.

در این نوشتار به بهینه سازی و تنظیم فتوشاپ برای كارآیی بهتر خواهیم پرداخت.

 

قسمت preferences‌ كه از طریق Edit > Preferences در دسترس خواهد بود، شامل تنظیمات مهمی است كه هر چند وابسته به میل كاربر قابل تنظیم است، اما می‌تواند اثرات زیادی روی كارآیی نرم افزار داشته باشد.

483tdlhm7epcgueulhp.jpg

 

History

یكی از تنظیمات این قسمت History‌ است كه در قسمت اصلی preferences ( یعنی تب General) وجود دارد. در این قسمت می‌توان تعیین نمود كه فتوشاپ تا چند سطح از ویرایشها را در حافظه نگهدارد تا از طریق پالت History قابل برگشت باشد. می‌توان مقادیر خیلی بالایی برای تعداد سطوح آن تعیین نمود، اما بخاطر داشته باشید كه اینكار حافظه‌بر است و با افزایش تعداد این سطوح، مقدار RAM آزاد برای كار اصلی فتوشاپ كم خواهد شد. حداكثر میزان سطوح History برابر 1000 است اما این مقدار در یك پروژه بزرگ، مقدار حافظه بسیار زیادی لازم خواهد داشت. پس بهتر است این میزان را كمترین مقداری تعیین كنید كه برای شما مناسب است. هر كس به تجربه می‌داند كه معمولا چند سطح از history را استفاده می‌كند و تنظیم بر طبق این اصل می‌تواند در حافظه RAM‌ شما صرفه جویی مناسبی نماید. و اگر تجربه قبلی در این مورد وجود ندارد، می‌توان در ابتدا مقادیر بالاتر ( مثلا 40-50 ) انتخاب شود و بعد در طی یك دوره زمانی چند هفته ای مقدار مناسب آنرا به تجربه بدست آورد و جایگزین نمود.

حتما می‌دانید كه سابقه ذخیره شده در history‌ با بستن فایل از بین میرود. اگر می‌خواهید این سابقه به طور كامل در تمام مواردی كه فایل باز شده و ویرایش شده است را نگهداری نمایید (جهت ضبط شخصی یا ارائه به مشتری و یا موارد قانونی)، باید این سابقه را ذخیره كنید. ذخیره این سابقه به دو صورت Metadata ( كه همراه خود فایل است) و یا فایل متنی مجزا امكان پذیر است. در قسمت History Log تعیین كنید كه چه گونه می‌خواهید این سابقه ذخیره شود (Metadata ، فایل متنی Txt یا هردو) وبعد جزئیات مورد ذخیره سازی را تعیین كنید: حالت Sessions مواردی كه فتوشاپ فایل را باز و بسته كرده و یا نام فایل تغییر كرده ذخیره می‌كند، حالت Concise علاوه بر موارد قبلی، حاوی پلت History است و در حالت detailed علاوه بر دو مورد قبل تغییرات پالت اكشن نیز ذخیره خواهد شد.

 

Export Clipboard

این گزینه كه در قسمت Option تب general قرار دارد، تعیین می‌كند كه آیا موارد copy شده شما در فتوشاپ، برای استفاده در سایر برنامه ها نیز در دسترس باشد یا خیر. این گزینه را فقط وقتی انتخاب كنید كه واقعا به این كار نیاز دارید چرا كه اینكار هم روی میزان حافظه و هم كارآیی فتوشاپ اثر خواهد داشت.

 

Cache level

gw6579qi63a5qeradhjy.jpg

این گزینه كه در قسمت Memory & image cache قرار دارد، یك عامل تعیین كننده مهم در كارآیی سیستم است. هر چقدر مقدار این گزینه بیشتر باشد، هنگام كار با فایلها و تغییر زوم روی تصاویر، سرعت و كارآیی بیشتر است. به عبارت دیگر اگر سطح cache بالاتر بشد، فتوشاپ بجای رسم مجدد تصویر در هنگام زوم، از اطلاعات ذخیره شده در حافظه استفاده می‌كند و سرعت كار بیشتر خواهد شد. اما این به معنای مصرف حافظه RAM‌ هم می‌باشد. پس باید تعادلی بین میزان مورد نیاز و حافضه مصرفی برقرار كرد. اگر حافظه زیاد دارید ، می‌توانید سطوح آنرا بالاتر ببرید تا سرعت كارتان بیشتر شود. تعداد سطوح قابل انتخاب از 1 تا 8 است كه معادل اندازه های 66.7- 50- 33.3-25-16.7-12.5- 8.33 درصد در اندازه زوم است. بیاد داشته باشید كه اگر با فایلهای بزرگ كار می‌كنید، مصرف حافظه RAM‌ برای سطوح cache نیز بیشتر خواهد بود.

 

Scratch Disk setup

jw2c8ueledlnzhfobj6.jpg

حتی اگر 2 گیگابایت RAM (حداكثر میزان RAM قابل آدرس دهی در فتوشاپ سی اس / در فتوشاپ سی اس 2 بیش از 2 گیگابایت رم قابل آدرس دهی است( داشته باشید، هنگام كار با فایلهای بزرگ، با رزولوشن بالا و چند لایه، بسرعت میزان حافظه مورد نیاز فتوشاپ از میزان حافظه رم شما فراتر خواهد رفت. در این موارد فتوشاپ قادر است كه از هارد دیسك شما به عنوان حافظه مجازی استفاده نماید. فتوشاپ می‌تواند از 4 درایو مجزا تا مجموعا 64 اگزابایت!( Exabyte=1 billion gigabyte) برای این منظور استفاده كند. برای تنظیم این حافظه مجازی وارد قسمت Plug-in & Scratch disk صفحه preferences شوید. در 4 منوی موجود در قسمت scratch disk می‌توانید تا چهار درایو را به اینكار اختصاص دهید كه بترتیب استفاده خواهند شد یعنی با پر شدن اولی از دومی استفاده خواهد شد و ...

تنظیم ترتیب این هارددرایو ها در كارآیی فتوشاپ تاثیر دارد. یك اشتباه این است كه درایو اول را به درایوی نسبت دهیم كه سیستم عامل در آن نصب شده و دارای حافظه مجازی مخصوص به خود(Virtual Memory ویندوز) است. بهتر است درایو اول همیشه به یك درایو با فضای خالی زیاد و در جایی غیر از نصب سیستم عامل نسبت داده شود. برای آنكه درایوهای بعدی را نیز تنظیم كنید، می‌توانید از این اولویتها استفاده كنید:

اولویت اول: درایو با سرعت بالا كه توسط سیستم عامل(یا Virtual memoryآن) استفاده نشده است و محل ذخیره تصاویر نیز نیست. اگر چند هارد دیسك مجزا دارید كه سرعتهای متفاوتی دارند، حتما سریعترین را به اینكار اختصاص دهید.

اولویت دوم: درایو با سرعت بالا كه توسط سیستم عامل(یا Virtual memoryآن) استفاده نشده است اما در آن تصاویر ذخیره شده، قرار دارند.

اولویت سوم: درایو سرعت بالایی كه توسط سیستم عامل استفاده نشده است، اما محل Virtual memory سیستم عامل است.

اولویت چهارم: هارد درایو اكسترنال با پورت FireWire800

اولویت پنجم: درایوی كه توسط سیستم عامل استفاده شده است.

اولویت ششم: هارد درایو های اكسترنالی كه از پورتی بجز fireWire800‌ استفاده میكنند.

بیاد داشته باشید كه لیست درایوهای قابل انتخاب شما در منوهای scratch Disk شامل تمام هاردهای متصل و نیز پارتیشنهای موجود درهریك است. اما استفاده از چند پارتیشن روی یك هارد دیسك مطمئنا مشابه استفاده از چند هارد دیسك مجزا نخواهد بود. اما حداقل می‌توانید درایو اول را به پارتیشنی نسبت دهید كه ویندوز روی آن نصب نشده است. و اگر هارد اضافه دارید حتما برای Scratch disk از آن استفاده كنید.

نكته دیگر آنكه با توجه به اولویتهای ذكر شده، معلوم می‌شود كه درایوی كه در آن ویندوز نصب شده است كمترین كارآیی را دارد (البته بعد از هاردهای اكسترنال بدون پورت firewire 800) پس هیچگاه از آن بعنوان اولین scratch disk‌ استفاده نكنید.

پورت firewire 800 ‌ یا (IEEE1394b) پورت بهینه شده FireWire =IEEE 1394 است. سرعت این پورت 800مگابیت در ثانیه است در حالیكه سرعت پورت FireWire 400 مگابیت در ثانیه، پورت USB2 برابر 480 مگابیت در ثانیه و USB1.1 معادل 12 مگابیت در ثانیه است.

نصب یك هارد دیسك مجزا با سرعت بالا برای Scratch Disk‌ بهترین انتخاب برای بالا بردن كارآیی فتوشاپ خواهد بود (مثلا یك هارد اسكازی یا SATA با سرعت چرخش 15000 دوردر ثانیه). به طور معمول فضای خالی لازم برای Scratch Disk حداقل 5 برابر اندازه فایلهایی است كه شما با آن كار می‌كنید (‌البته اندازه واقعی نه اندازه محاسبه شده از روی تعداد پیكسلها). حداقل مقدار 1.5 گیگابایت فضای خالی، مقدار مناسبی خواهد بود. چنین درایوهایی كه فضای خالی زیادی دارند، به شدن در معرض Fragmentation‌ هستند و بنابراین Defragmentation منظم آن، به بهبود كارآیی كمك خواهد نمود.

نكته دیگر آنكه پارتیشنی كه سیستم عامل در آن نصب شده است (یا جایی كه شما برای Virtual memory ویندوز مشخص نموده اید)، نیز بایستی فضای كافی داشته باشد. برای كار در فتوشاپ اختصاص 20 گیگابایت فضای خالی به پارتیشن حاوی حافظه مجازی ویندوز توصیه می‌شود.

 

Memory Usage

با اجرای فتوشاپ، مقداری از RAM برای این نرم‌افزار اختصاص می‌یابد. این میزان را می‌توان در قسمت Memory Usage (در صفحه Memory & Image Cache) تعیین نمود. اگر میزان كمی برای این انتخاب در نظر گرفته شود، كارآیی فتوشاپ كم خواهد شد و اگر میزان انتخابی بیش از حد باشد، افت كارآیی كل سیستم و بالطبع فتوشاپ را در پی خواهد داشت.

اگر میزان كل RAM شما كمتر از 2 گیگابایت است، انتخاب 50%‌ و اگر بیش از 4 گیگابایت RAM‌ دارید، انتخاب 70% برای Memory Usage مناسب است.البته اگر قبل از فتوشاپ، برنامه های دیگری را اجرا نموده باشید، ممكن است حافظه باقیمانده برای فتوشاپ كمتر شود و نتواند از تمام مقداری كه شما تعیین كرده‌اید استفاده كند.

5cjuv4tgpeku4vepezd.jpg

در قسمت پایین صفحه فتوشاپ، یك منو وجود دارد كه اطلاعات خوبی درباره حافظه و Scratch Disk میدهد. یك فایل در فتوشاپ باز كنید و این منو را بررسی كنید. اگر در این منو گزینه Scratch size را انتخاب كنید، دو عدد نشان خواهد داد كه عدد سمت چپ میزان حافظه‌ای است كه فتوشاپ در حال حاضر استفاده می‌كند و عدد سمت راست میزان RAM اختصاص یافته به فتوشاپ است. اگر عدد سمت چپ از عدد سمت راست بیشتر شود (مثلا با باز كردن چند فایل دیگر)، آنگاه فتوشاپ از فضاهایی كه شما برای Scratch disk در هاردتان اختصاص داده‌اید، استفاده خواهد كرد. با این روش می‌توانید دریابید كه آیا حافظه RAM شما برای كارهایتان كفایت میكند یا اینكه در اغلب اوقات فتوشاپ مجبور است كه از هارد دیسك استفاده نماید.

 

Palette preview thumbnails

فتوشاپ برای نمایش Thumbnail تصاویر در پالتهای لایه، كانال و Paths حافظه اضافی مصرف میكند. همچنین با هر تغییر در تصویر، مجددا آنها را دوباره سازی میكند كه هردو این موارد باعث كاهش كارآیی خواهد شد.برای تغییر اندازه با احیانا خاموش نمودن این مشخصه، از منوی هر پالت گزینه Palette option را انتخاب كرده و تغییرات مورد نظرتان را در قسمت thumbnail size بدهید.

 

سبك كردن بارگذاری فتوشاپ

به طور معمول فتوشاپ موقع اجرا، یكسری افزدونیها مانند پلاگینها، فونتها و پروفایلها رو در حافظه بار گذاری می‌كند كه هم باعث كاهش سرعت اجرای اولیه می‌شود و هم میزان حافظه در دسترس را كم می‌كند. عدم بارگذاری اجزای غیر لازم می‌تواند به بهبود كارآیی فتوشاپ كمك كند.

مثلا پلاگینهای فولدر Plug-ins\Digimarc به ندرت استفاده می‌شوند( اینها برای ایجاد و خواندن واترماركینگ دیجیتال هستند). با افزودن علامت مد( ~ ) به اول نام فولدر، فتوشاپ از بارگذاری آنها صرفنظر خواهد كرد (~Digimarc). اینكار را با سایر پلاگینهایی كه لازم ندارید، نیز می‌توانید انجام دهید.

فتوشاپ موقع اجرا، تمام فونتهای موجود در فولدر فونت سیستمی و نیز فولدر فونت ادوب(\Program Files\Common Files\Adobe\Fonts\) را بارگذاری می‌كند. اگر فونتی را لازم ندارید از این فولدرها به جای دیگری منتقل كنید. همچنین پروفایلهایی را كه لازم ندارید نیز از فولدر پروفایل \Program Files\Common Files\Adobe\Color\Profiles\

منتقل نمایید.

 

منابع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

/d/1/9/d193e2d3-fac1-4e72-b9c1-42224aa709c5/OWXP_BROCHURE.PDF

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 6
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...