رفتن به مطلب

آیا کاوه دادخواه بود ؟!

ارسال های توصیه شده

داستان کاوه را همه میدانید. و همه میدانید که این یک افسانه بیش نیست . اما برخی افسانه ها از روی داستانهای واقعی ساخته و پرداخته میشوند و به آن رنگ و تاب میدهند تا در نظر شنونده خوش آید و آن را از خاطر نبرد .

شخصیتهای داستان را معرفی میکنم :

ضحاک : آخرین پادشاه حکومت ماد ، که اورا آزی دهاک هم میخوانند.

کاوه : یک صنعت گر اصفهانی که اهل روستای مشهد کاوه آهنگر نزدیک چادگان

فریدون : همان کوروش بزرگ

کاوه آهنگر با سفر به سرزمین ماد ( البته در اون زمان سرزمین پارس هم در دست ماد بود ) ، و به دلیل مهارتش در صنعت گری کاری کرد که به زودی در دل مردم و حاکم آن زمان جای پیدا کند و به دلیل کمبود صنعت گر در آن دوران ، صنعت گران قرب و اجر خاصی داشتند . پس از اینکه نقشه شوم خود را نسبت به مردم و حکومت ماد اجرا کرد و با خیانت خود باعث به قدرت رسیدن پارسیان شد او را به عنوان یک انسان برجسته و تاریخ ساز نام بردند و تبلیغات علیه حاکم ماد شروع شد و داستان سراییها و افسانه گوییها علیه این حکومت تا جایی ادامه یافت که مردم از همه جا بیخبر این سرزمین نیز خود باور کردند که ضحاک چنین فردی بوده. اوج این داستان سراییها را فردوسی ساخته است . پس به این ترتیب کاوه انسانی دادخواه برای ملت پارس و انسانی خائن برای ملت ماد خواهد بود .

اگر کسی در این باره منبع تحقیقی سراغ داره معرفی کنه. من خودم از منابعی استفاده کردم که قابل در دسترس بودن برای عموم نیست.

لینک به دیدگاه
من خودم از منابعی استفاده کردم که قابل در دسترس بودن برای عموم نیست.

قابل دسترس برای عموم نیست یعنی چی دقیقاً ؟!! :ws37: اینو بگید تا نظرمو بگم...

فریدون : همان داریوش بزرگ

منظورتون کوروش بزرگه دیگه نه ؟!!

• Like 5
لینک به دیدگاه

منظورم اینه که مطالبیست که عده اندکی آن را در اختیار داریم و مثلا در کتابخانه ها یا اماکن عمومی دیگر آن را نخواهید یافت .

اون هم به قول معروف اشتباه لپی ! بود . خُرده نگیر .

لینک به دیدگاه
داستان کاوه را همه میدانید. و همه میدانید که این یک افسانه بیش نیست

هرچه قدر هم افسانه باشه،به پای داستان یونس و رفتن او در شکم نهنگ و... نمیرسه.

هزار رحمت به کارتون پینوکیو و پدر ژپتو........

داستانهای دینی شما،هزار بار از داستانهای فردوسی تخیلی تر هستند......

• Like 2
لینک به دیدگاه
منظورم اینه که مطالبیست که عده اندکی آن را در اختیار داریم و مثلا در کتابخانه ها یا اماکن عمومی دیگر آن را نخواهید یافت .

خواهش میکنم پیش میاد دیگه... من که خرده نگرفتم :icon_gol:

در مورد رفرنس هم هر جور راحتید... ولی بهرحال مطلب تاریخی منبع داشته باشه معتبرتره

بین تاریخ و اسطوره گاهی مرز مشخصی وجود نداره

نمیشه با قاطعیت گفت افسانه ای بیش نیست، ضمن اینکه نمیشه دقیق گفت مربوط به کدوم دوره ست

مثلاً یه نظری هم هست که چون داستان فریدون هم در اوستا و هم در ودا اومده، پس مربوط به زمانی هست که ایرانیها و هندیها از هم جدا نشده بودن و ضحاک یه شاه آشوری بوده و ماجراش قدیمی تر از دورۀ کوروش... بگذریم

اگر مابه ازای تاریخی فریدون رو کوروش بدونیم، در اون صورت کاوۀ آهنگر هم میشه هارپاگ؛ که پسرش به دست آژیدهاک کشته شده بوده و برای انتقام با کوروش پیمان می بنده؛ ضمن اینکه حمایت مردمی هم داشتن بخاطر ظلم شاه (آژیدهاک)

حالا اگه اسم این انتقام رو بذاریم خیانت، این خیانت نسبت به یه شاه ظالم و بی کفایت بوده، نه مردم

دلیلش هم اینه که بعد از تشکیل حکومت پارس، مادها در کنار پارسها بودن و جایگاه بالایی داشتن، تو نقش برجسته های تخت جمشید هم در کنار هم دیده میشن و گاهاً دست در دست هم و در حال صحبت و ..

از دید اسطوره ای هم بخوایم نگا کنیم که کاوه قطعاً دادخواه بوده و حتی نماد دادخواهی؛ و درفش کاویانی تنها پرچم دنیا که مردمی بوده نه سیاسی و حکومتی

• Like 3
لینک به دیدگاه

اتفاقا منم یه دو سه تا منبع دارم که در کتابخانه ها و اماکن عمومی نیست. آخه بقال سر کوچه همسایمون نوشه...

دوست عزیز.

منابعی که خیلیا تاییدش میکنن بازم برا خیلیای دیگه قابل قبول نیست. منبعی که فقط خودت داری و صحتش فقط برا خودت مورد تاییده تو فارومهای عمومی جایی برای بحث نداره...

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...