*mishi* 11920 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 آذر، ۱۳۸۹ به کمک شما نياز دارم. من با خداي غرولند ازدواج کـرده ام و تصور مي کنم که حتي براي يک لحظه ديگر هم نمي توانم بـا او بـه جر و بحث بپردازم و گله و شکايت ها و آزار و اذيـت هايش را تحمل کنم. از آن زماني که پـايم را در خانه مي گذارم تا زماني که به رختخواب مي روم، او يـک ريز غر مي زند و متوقف هم نمي شود. رابــطه ما به آنجايي رسيده است که هيچ گفتگويي با هم نداريم بجز جر و بحث در مورد کارهايي که من در طول روز، هـفـتــه، ماه و يا اصلا از ابتداي زندگي مشترکمان، اشتباه انجام داده ام. شرايط آنقدر بد شده که من حتي از رئيسم تقاضا مي کنم که مرا براي اضافه کاري نگه دارد. فکر نمي کنم شما حتي بتوانيد فکرش را هم بکنيد. من ترجيح مي دهم کار کنم تا اينکه به خانه بيايم. تصور شنيدن غر زدن هايش آنقدر استرس زاست که در حين رانندگي از محل کار به سمت خانه دچار سردرد مي شوم. مي دونم که نبايد اينطوري باشه، من بايد با خوشحالي محل کارم را به سمت منزل ترک کنم و با اشتياق کامل نزد همسرم بروم. پدرم سابق بر اين به من گفته بود که خانم ها عادت دارند شکايت کنند و نق بزنند اما متاسفانه من هيچ وقت حرف هاي او را باور نکردم تا زماني که خودم شخصا ازدواج کردم. حتي دوستانم نيز به من مي گفتند که همسرانشان نق نقو هستند. آيا اين حقيقت دارد که خانم ها به طور طبيعي افراد نق نقويي هستند يا من اونقدر بد شانس هستم که با يک چنين خانمي ازدواج کرده ام؟ طوفان مشکلات اگر زبان همسر شما سريعتر از طوفان مي غرد، آنگاه شما داراي يک مشکل اساسي هستيد: عدم توانايي در برقراري ارتباط با او. حقايق را بپذيريد 99 درصد از مشکلات زناشويي از قبيل خيانت، افسردگي، بدرفتاري، آزار و اذيت، و نق زدن به دليل عدم توانايي در برقراري ارتباط ايجاد مي شود. آخر بعد از همه اين حرف ها، خانم ها هر چند وقت يکبار از خودشان سوال مي کنند که "چرا اون نبايد از صحبت کردن با من لذت ببره؟" و يا اينکه آقايان از خود سوال مي کنند "فکر مي کنم که همسرم چندان مجذوب نيست." پاسخ به چنين سوالاتي مي تواند تمام مشکلات را حل کند اما مشکل اينجاست که ما توانايي سوال پرسيدن (برقراري ارتباط) را نداريم و شايد نمي دانيم که چگونه بايد از راه درست وارد شد. حقيقت اينجاست که اگر خانم شما غر مي زند به اين دليل است که قصد دارد چيزي را به شما بگويد اما شما گوش شنيدن آن را نداريد. به همين خاطر به اين کار ادامه ميدهد تا شما بالاخره به حرف او گوش کنيد. البته تمام تقصيرها هم به گردن شما نيست شايد دليل گوش ندادن شما اين باشد که او از راه مناسب وارد نشده. تنها چيزي که لازم داريد اين است که کمي بيشتر بر روي مبحث ارتباط کار کنيد تا مجددا خودتان را در دوران ماه عسل ببينيد. راه غلط يک شب آقا تنها به اين خاطر که مطمئن شود همسرش پشت در منتظر اوست، از سر کار خود دير تر به خانه بر مي گردد. قبل از اين که اين فرصت را پيدا کند که کفش هايش را در بياورد، خانم از او اينچنين پذيرايي مي کند: خانم: تو واقعا ظالمي، چرا اينقدر دير کردي؟ مي خواستي باز هم از من دوري کني؟ از دست من خسته شدي، نه؟ آقا: صداتو رو من بلند نکن، دوباره رفتيم سر خونه اولمون، به من مي پري و بعد هم خيلي زود نتيجه گيري مي کني. خانم: چرا تو مي خواهي اينطوري با من رفتار کني؟ نمي تونستي زنگ بزني بگي براي شام نمي آم؟ تو واقعا بي کله هستي. آقا: (در حاليکه دور مي شود) دست از سرم بردار، خسته ام، مي خواهم کمي استراحت کنم. خانم: چرا تو مثل بچه ها رفتار مي کني؟ درسته! کار ديگه اي جز بيرون رفتن از اتاق که بلد نيستي! ميدوني مشکلت چيه؟ انتقاد سازنده رو نمي توني قبول کني. چه چيز اشتباه است؟ چيزي که خانم بايد بگويد اين است که "نمي توني انتقاد ويران کننده را بپذيري" به خاطر اينکه حرف هايش کاملا مخرب هستند. به جاي اينکه در مورد چيزي که واقعا احساس مي کند با يک راه حل منطقي صحبت کند، او با بدنام کردن آقا، خصومت و خشونت خود را بيرون مي ريزد. اين امر باعث لطمه ديدن همسر مي شود. زماني که طرف مقابل شما به حالت دفاعي فرو مي رود، راه ارتباط مسدود مي شود و سبب مي شود تا زوجين نتوانند مشکل خود را پي گيري نمايند. بنابراين چه اتفاقي روي مي دهد؟ هيچ کس گوش نمي دهد، خانم همان حرف هاي قديمي را پيش ميکشد و آقا هم تصور مي کند که همسرش يک فرد غرغروست. اما اتفاقي که مي افتد اين است که در اين حالت هيچ کس به ديگري توجه نمي کند. ذهنيت خود را سامان بخشيد پيش از صحبت کردن بايد به دقت فکر کنيد. چيزي که اين خانم و آقا بايد بدانند اين است که در ميان انها يک مشکل ارتباطي در حال رخ دادن است. زمانيکه به اين ادراک دست پيدا کنند، در اين زمان با استفاده از تکنيکي که در شماره آينده به شما معرفي مي کنم مي توانيد کليه مشکلات حل نشدني خود را حل و فصل کنيد. 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده