رفتن به مطلب

واژه "پدر سوخته" از کجا آمده است؟

ارسال های توصیه شده

ما اهل کوفه نیستیم،کارگر تنها بماند.

غرب زده هم نیستیم،بگیم اپراتور.

انصافا برو از وافن در مورد مارکسیسم برس:ws3:

• Like 2
لینک به دیدگاه
انصافا برو از وافن در مورد مارکسیسم برس:ws3:

آخ آخ گفتی وافن داغ دلم تازه شد...نمیدونم کجاست بیوفا!!!!:ws44::ws44:

• Like 2
لینک به دیدگاه
ما اهل کوفه نیستیم،کارگر تنها بماند.

غرب زده هم نیستیم،بگیم اپراتور.

چی میگه!!!!! :w127:

پس عرب زده که میشی اینجوری!!!!!!!!:icon_pf (34):

• Like 2
لینک به دیدگاه
واژه "پدر سوخته" از کجا آمده است؟یکی از اصطلاحاتی که زیاد میشنویم و من خیلی علاقه داشتم بدونم از کجا اومده، ” پدر سوخته ” است، دوست داشتم بدونم از کجا اومده و یعنی چی؟ که از احسان جان که میدونم خیلی آدم با معلوماتی هستن پرسیدم ایشون هم اینطوری برام عنوان کردن: ” وقتی که در زمان یزدگرد عربها به ایران حمله کردند و ایران رو فتح کردند، مردم ایران رو که دارای دین زرتشت بودند و آتش پرست و کافر نامیدند و اونها رو مجبور کردند که به دین اسلام روی بیاورند. در این میان گروهی خودشان به دین اسلام گرویدند و گروهی هم از ترس مسلمان شدند، چون می دیدند که افرادی که مسلمان نشوند را میکشند. اعراب افرادی را که مسلمان نمی شدند، مردها و سرپرست خانواده را در آتش میسوزاندند تا دیگران یاغی گری نکنند، و زنان آنها را به کنیزی و بچه ها را برای نوکری و کلفتی می بردند. این بچه ها بزرگ شدند و در خانه اعراب کار میکردند و خود اعراب هم بچه هائی هم سن اونها داشته اند، وقتی ازصاحب خانه میپرسیدند که این بچه تو است (کلفت و نوکرها)، میگفته: ” نه، این پدر سوخته است ” یعنی بچه ما نیست، نوکر و کلفتی است که پدرش در جریان فتح ایران سوزانده شده است و به این نوکر و کلفت ها میگفته اند: “پدر سوخته ”.

کاش این احسان جان! رو بیشتر معرفی میکردن

تا جایی که من اطلاع دارم، "پدر کسی رو درآوردن" و "پدر سوخته" از شاهکارای شاه اسماعیل صفوی هست... پدر طرفو -حالا مجرم بوده یا ...- از قبر در میاوردن و میسوزوندن! طرف میشد پدر درآوردۀ پدر سوخته! تا اینجا از کتاب سیاست و اقتصاد عصر صفوی باستانی پاریزی

الان لغتنامه دهخدا رو هم نگا کردم:

پدرسوخته.(پ ِ دَ ت َ / ت ِ ) (ص مرکب ) دشنامی است . و مجازاً در تداول عامیانه بمردم خبیث و بدسرشت گویند.در مصر باستان اگر کسی از کسی پولی وام می‌گرفت و بدهکار می‌شد ضمانت بدهی جسد مومیایی پدرش بود و اگر نمی‌پرداخت طلبکار حق داشت مومیایی پدر را بسوزاند. به این دلیل کسی که از نظر مالی بدهکار و ورشکست بود پدرسوخته نامیده می شد. کم کم این اصطلاخ به سایر ممالک و ایران هم رسید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مطالب بدون رفرنس مشخصو زیاد جدی نگیرید

چند وقت پیش یه مطلبی تو تموم فروما کپی پیست میشد که استکان east tea can بوده بعدا شده استکان!!! که درست نیست

• Like 3
لینک به دیدگاه

اتفاقا سرو کلش پیدا شده دوباره

:ws37:

وافن یکی از آگاه ترین افرادی که تو نت دیده ام...من خیلی براش احترام قائلم...:ws37:

• Like 1
لینک به دیدگاه
کاش این احسان جان! رو بیشتر معرفی میکردن

تا جایی که من اطلاع دارم، "پدر کسی رو درآوردن" و "پدر سوخته" از شاهکارای شاه اسماعیل صفوی هست... پدر طرفو -حالا مجرم بوده یا ...- از قبر در میاوردن و میسوزوندن! طرف میشد پدر درآوردۀ پدر سوخته! تا اینجا از کتاب سیاست و اقتصاد عصر صفوی باستانی پاریزی

الان لغتنامه دهخدا رو هم نگا کردم:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مطالب بدون رفرنس مشخصو زیاد جدی نگیرید

چند وقت پیش یه مطلبی تو تموم فروما کپی پیست میشد که استکان east tea can بوده بعدا شده استکان!!! که درست نیست

منم داشتم همینو میگفتم

دست شما درد نکنه:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...