رفتن به مطلب

روشهای مطالعه و بهبود تلفات انرژی


ارسال های توصیه شده

مبحث تلفات انرژی از مهمترین مقوله‌هایی است كه صنعت‌برق با آن مواجه است و توجه به كاهش آن ضرورتی اجتنا‌ب‌ناپذیر است. دركشورهای صنعتی از همان ابتدای شكل‌گیری این صنعت یعنی سال 1900 میلادی مبحث تلفات مورد توجه قرار گرفت و تاكنون تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته و با ابداع روشهای مختلف و بكارگیری آنها نتایج خوبی بدست آورده است. در كشور ما با توجه به اینكه این صنعت هنوز در زمینه كاهش تلفات تا حد مطلوب راه طولانی را در پیش دارد ضرورت توجه به این امر را متوجه مسوولان و محققان می‌سازد.

با توجه به اینكه اكثر روشهای معمول در دنیا با شرایط جغرافیایی و آب و هوایی ایران سازگار نبوده و نتایج آنها رضایتبخش نیست ضرورت تحقیق در این مورد با استفاده از منابع و اطلاعات داخلی و شرایط طبیعی ایران دوچندان می‌شود. در این مجموعه سعی شده با ارایه مطالب مذكور بر ضرورت توجه هر چه بیشتر به تحقیق در این زمینه صحه بگذاریم.

روشهای مطالعه و بهبود تلفات را باید به دو روش كوتاه مدت و بلند‌مدت تقسیم كرد.

در روشهای بلند‌مدت از نظر آماری و در روشهای كوتاه مدت بصورت فرمولی و عملی تلفات مورد بررسی قرار می‌گیرد و نهایتاً با استفاده از تلفیق این دو روش بهترین نتیجه حاصل می‌شود.

كاهش تلفات انرژی الكتریكی بكلی عبارت است از افزایش ظرفیت تولید و افزایش ظرفیت شبكه انتقال توزیع بدون آنكه در امرتولید سرمایه‌گذاری كرده باشیم. بعنوان مثال آماری را از نشریه آمارتفسیری صنعت‌برق ذكر می‌كنیم:

بر اساس آمار این نشریه كل تلفات در شبكه انتقال و توزیع 7601 میلیون كیلووات ساعت بیان شده است كه میزان 9/13 درصد كل تولید را بیان می‌كند. اگر مصارف داخلی نیروگاه را هم به آن اضافه كنیم به عدد 5/20 درصد می‌رسیم این اعداد مقدار متوسط است و تلفات در پیك به مقداری حدود 30 درصد هم می‌رسد اما اگر همین 9/13 درصد را در نظر بگیریم ضرری كه از این جانب به صنعت‌برق كشور تحمیل می‌شود بالغ بر 600 میلیارد ریال در سال است. این امر نشان می‌دهد كه هنوز تلفات با همه ابعادش شناخته شده نیست. بعنوان مثال تلفات چند كشور را در نظر می‌گیریم تا فاصله ما با بقیه كشورها مشخص شود.

 

حجم فایل :53 كیلو بایت

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...