pesare irani 41805 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 آبان، ۱۳۸۹ روبات شامل دو موتور در طرفين خود مي باشد، که جهت حرکت به جلو هر دو موتور را روشن مي کند، زمان دور زدن به چپ موتور سمت چپ خاموش و موتور سمت راست روشن مي شود و برای دور زدن به سمت راست موتور سمت راست خاموش و موتور سمت چپ روشن می شود. البته موتورهای بکار رفته DC موتور بوده و جهت کاهش سرعت و در نتیجه کنترل دقیق تر روبات از موتورهايي با گیربکس سرخود استفاده شده، در صورتی که به این نوع موتور دسترسی ندارید ميتوانید از موتورهای اسباب بازی گیربکس دار استفاده کنید، در غير اين صورت بايستي خودتان گیربکس را بسازيد دقت داشته باشيد که دور نهايي چرخش چرخهاي روبات 60 دور بر دقیقه باشد. برای تشخيص مسير از دو LED پر نور استفاده شده که سطح مسير حرکت را روشن مي کنند و انعکاس نور به فتو رزيستورهای قرار گرفته در زیر روبات برخورد مي کند. اگر روبات روی خط باشد مقدار نور منعکس شده حداقل بوده و در نتيجه مقدار مقاومت آن افزايش ميابد و ولتاژ دو سر آن افزايش مي يابد و میکروکنترلر از روی اين تغيير ولتاژ متوجه وجود خط مي گردد.(در غیر اين صورت نور منعکس شده زياد بوده، مقدار مقاومت فتورزيیستور کاهش ميابد و ولتاژ دوسر آن کاهش ميابد.)پس همانطور که ذکر شد میکرو کنترلر تغييرات ولتاژ فتورزيستور را احساس ميکند. من براي اين کار از مبدل های درونی آنالوگ به ديجیتال ميکرو استفاده کردم. البته دو عدد فتورزیستور به همراه دو LED جهت تشخیص طرفین مسير استفاده شده. --میکرو کنترلر ATmega8 یک عدد --آی سی رگولاتور7805 یک عدد --آی سی ULN2803 یک عدد --موتور 5 ولتی با گیربکس و دور بر دقیقه 60 دو عدد --رله 5 ولتی دو عدد --دیود 1N4001 دو عدد --مقاومت 10کیلو اهمی دو عدد --مقاومت 330 اهمی دو عدد --فتورزیستور کوچک دو عدد --دیود نورانی سفید پر نور دو عدد --خازن 330 میکروفاراد دو عدد --برد هزار سوراخ 11.5 در 6.5 سانتی متر برنامه نويسي اين ربات را ميتوانيد براحتي بنويسيد يا از اينترنت بگيريد. 3 لینک به دیدگاه
Mehdi.Aref 26780 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 آذر، ۱۳۹۰ یک مقاله اموزشی برای ساخت ربات تعقیب خط نویسنده: جواد راستی فهرست: روبات تعقيب خط چه بايد بكند؟ بلوك دياگرام يك روبات تعقيب خط عملكرد روبات تعقيب خط سنسورهاي روبات تعقيب خط تبديل و انتقال خروجي سنسور به مدار پردازشگر بخش پردازشگر موتور و مدارهاي كنترل آن مكانيك روبات دانلود مقاله 2 لینک به دیدگاه
سمندون 19437 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 آذر، ۱۳۹۰ ربات مسیریاب رباتی است که باید به صورت ماشینی (چرخدار) ساخته شود و بر روی خطوطی که از جنس چسب برق سیاه یا سفید است حرکت کند. این نوع ربات به منظور شرکت درمسابقات رباتیک ساخته می شود و پارامترهای داوری ربات مسیریاب به شرح زیر است: ربات باید کل مسیر طراحی شده را بپیماید. منحرف شدن از مسیر به عنوان خطا محسوب می شود و امتیاز منفی دارد. سرعت بیشتر , کوچک بودن و سبک تر بودن ربات از ربات های دیگر امتیاز محسوب می شود . همچنین در اکثر مسابقات استفاده از باتری به جای منبع تغذیه امتیاز دارد. برای شناسایی خطوط از سنسورهای مادون قرمز استفاده می شود.این سنسورها انواع مختلفی دارند ؛ cny70 و lth دو نوع پرکاربرد این نوع سنسور ها هستند که در مقابل رنگ سیاه ولتاژی حدود 0/2 ولت و در مقابل رنگ سفید ولتاژی حدود 3/5 ولت خروجی می دهند بنابراین شناسایی خطوط سیاه از زمینه سفید توسط این سنسورها کار بسیار ساده ای است.البته این سنسور ها باید در مدار مناسبی قرار بگیرند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.به همین منظور از آی سی های آپ امپ یا بافر استفاده می شود تا ولتاژ خروجی سنسور ها دقیق تر و حدود 5 ولت بشود تا میکرو که آی سی تصمیم گیرنده در ربات است به راحتی این ولتاژ را تشخیص بدهد. میکرو ربات اغلب از نوع atmega 16/32 انتخاب می شود . این نوع میکرو قابلیت اتصال به حداکثر24 عدد سنسور را داراست .همچنین می توان از کانال adc میکرو استفاده کرد که در این حالت ولتسنج میکرو که در پورت a قرار دارد فعال شده و ولتاژ خروجی سنسور ها را به دقت اندازه گیری می کند.با این امکان می توان علاوه بر رنگهای سفید وسیاه رنگ های دیگر را نیز شناسایی کرد .در این حالت فقط 8 سنسور را می توان به میکرو متصل کرد. 1 لینک به دیدگاه
samanpora 11 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 فروردین، ۱۳۹۱ سلام اولا ممنون از مطلب خوبتون شرمنده که سوالمو اینجا میپرسم سلام دوستان من یه سنسوری نیاز دارم که دو ویژگی داشته باشه 1)برد عملی ان بیشتر از 15 سانتی متر باشه(نمیدونم همچین چیزی پیدا مشه یا نه) 2)بتونه از بین چند رنگ , رنگ خاصی رو تشخیص بده(فرض کنین یه مسیر هست که روی این مسیر چندین خط با رنگ های مختلف وجود داره,این سنسور باید با رسیدن به یک رنگ خاص, اون رو تشخیص بده و دستور خاصی رو انجام بده) [TABLE=class: tborder, width: 990] [TR] [TD=class: trow2 post_content, bgcolor: #EFEFEF]ممنون میشم کمکم کنید [/TD] [/TR] [TR] [TD=class: trow1 post_buttons, bgcolor: #F5F5F5][/TD] [/TR] [/TABLE] 1 لینک به دیدگاه
Mehdi.Aref 26780 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 فروردین، ۱۳۹۱ سلام اولا ممنون از مطلب خوبتون شرمنده که سوالمو اینجا میپرسم سلام دوستان من یه سنسوری نیاز دارم که دو ویژگی داشته باشه 1)برد عملی ان بیشتر از 15 سانتی متر باشه(نمیدونم همچین چیزی پیدا مشه یا نه) 2)بتونه از بین چند رنگ , رنگ خاصی رو تشخیص بده(فرض کنین یه مسیر هست که روی این مسیر چندین خط با رنگ های مختلف وجود داره,این سنسور باید با رسیدن به یک رنگ خاص, اون رو تشخیص بده و دستور خاصی رو انجام بده) [TABLE=class: tborder, width: 990] [TR] [TD=class: trow2 post_content, bgcolor: #EFEFEF]ممنون میشم کمکم کنید[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: trow1 post_buttons, bgcolor: #F5F5F5][/TD] [/TR] [/TABLE] از سنسور tsl230 استفاده کن از اونجایی که این سنسور نور رو به فرکانس تبدیل میکنه و ارسال میکنه فکر کنم بتونه فاصله 15 سانتی متر مد نظرت رو جواب بده. بعد با اندازه گیری این فرکانس و استفاده از جدول فرکانسی رنگها میتونید رنگ مورد نظر رو تشخیص بدید.در مورد سنسور های تشخیص رنگ تاپیکی هست که میتونی ازش استفاده کنی سنسور تشخیص رنگ 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده