رفتن به مطلب

ازکجا باز میشود؟


spow

ارسال های توصیه شده

تا حالا چند نفرتان ساندیس را از نقطه علامت‌گذاری شده نی کرده‌اید؟ چرا همیشه باید نی ساندیس را از ته بهش فرو کرد؟

 

نمی‌دانم برای صنعت بسته‌بندی (خوراکی) هم در جهان معیاری هست یا نه. ولی چشم بسته می‌گویم که محصولات ایرانی شانسی در این رقابت نخواهند داشت. آنها به شکل عام چند مشکل گسترده و جدی دارند. اولیش این است که اصلن برای مصرف ساخته نشده‌اند. مثلن همین خامه. خامه چیزی نیست که فرم‌ساختاری‌اش با ظرف مکعب سازگاری داشته باشد. به همین دلیل همیشه تکه‌هایی از خامه در کنج‌های دست‌نیافتنی پاکت‌ها باقی می‌مانند. در انتظار یک جور قاشق عجیب برای برداشتنشان ( که هنوز اختراع نشده). مثال دیگرش همه بیسکوئیت‌ها و خوردنی‌هایی است که باید بشود با کشیدن یک اضافه پلاستیک نایلونشان را باز کرد. نمی‌شود. پاره می‌شود. یا اصلن هیچ زبانه‌ای برای کشیدن وجود ندارد. باید آخر ماجرا همه چیز را تکه پاره کنی تا چهار تا بیسکوئیت نصیبت شود. یا سس یک‌بار مصرف را برای باز کردن به دندان بگزی. چرا؟

 

مشکل دیگر بسته‌بندی‌ها این است که اغلب توضیح لازم برای باز کردن را رویشان ننوشته. شما هنوز که هنوزه اگر یک مایکروفر فرنگی بخرید حتمن در بروشورش می‌خوانید که “ برای خشک کردن حیوان خانگی استفاده نشود” گرچه این توضیح ممکن است به نظر ما ابلهانه برسد و این اساس بروشور نویسی‌است. باید سعی کنید ماجرا را برای یک ابله ( یا اگر دوست دارید :آدم فضایی) توضیح دهید که هیچ تصوری از مکانیزم دستگاه ندارد. حالا در محصولات وطنی. مثلن برای باز کردن در سس دو سه تا مکانیزم شناخته شده هست. روشن‌ترینش اینهایی‌ست که باید یک ذائده پلاستیکی از سرش را ببری. در مدل‌های جدید‌تر یا باید درپوش پلاستیکی زیر نوک سس ( چی بهش می‌گویند؟) را برداری. یا تکه‌های را زیر همان نوک سس بشکنی. ظاهر این دو شبیه هم است و اگر اشتباه کنید گند می‌خورد به ماجرا. مثلن با زور چیزی را می‌شکنید که نباید بشکند. جالب این جاست که کلی اطلاعات درباره سس مذکور به سه زبان فارسی و انگلیسی و عربی رویش نوشته ( انگار شاخ غول شکسته‌اند سس بیرون داده‌اند. سس است دیگر) ولی یک جمله لعنتی که بگوید کجا را باید فشار داد و کجا را نباید ننوشته. حتی در توضیحاتش نوشته: “برای غذاهای گرم و سرد”! (یعنی برای غذاهای ولرم استفاده نمی‌شود؟ لعنتی! سرم را کلاه گذاشته‌اند. من این را برای غذاهای ولرمم خریده بودم)

 

حتی شکل ساده‌ترش همین شیشه‌هایند. شیشه‌های مربا و خیار شور. باز خدا پدر چند برند آبرودار را بیامرزد که در این محصولات جدید آن خم‌شدگی در فلزی را – که برای از بین بردن خلا و باز کردن شیشه لازم است- کمی جدی گرفته‌اند. وگرنه هنوز می‌شود براحتی شیشه‌هایی پیدا کرد که نه آب جوش و نه ضربه‌های ته قاشق کارشان را راه نمی‌اندازد و اصلی‌ترین راه حلشان استفاده از پتک و خوردن مربای گل لاله همراه خرده شیشه است.

 

بعضی چیزهای کوچک هم هست که شاید لازم به نظر نرسند اما با کمی درایت می‌شود لحاظ‌شان کرد. مثلن ده‌ها سال است که رب گوجه در قوطی فلزی استفاده می‌شود که درش را باید با دربازکن باز کرد. خب تا اینجا اشکالی ندارد. اما می‌دانید که رب گوجه را که نمی‌شود مثل تن ماهی ظرف دو روز مصرف کرد. اصلن عقل هم حکم می‌کند آدم اینقدر رب نخورد ظرف دو روز. نتیجه. آیا باید در فلزی را کاملن از جا بکنید؟ خیر. چون اگر بکنید رب بعد مدتی سیاه می‌شود و می‌ماسد و یک قطره ناغافل آب در یخچال ممکن است کپکش بزند. پس نباید بکنید؟ خیر. چون این در ترسناک دندانه دندانه شده دشمن دستان شماست. هر اشتباه کوچک می‌تواند به سه چهار بخیه بیانجامد.می‌شد با یک درپوش پلاستیکی خیلی ارزان ماجرا را حل کرد. ولی جز یک برند ندیدم هیچ کس به این موضوع توجه کند. یا به انگشتانشان توجه ندارند یا به کپک. از این درپوش‌هایی که در پلاسکو ممکن است بخاطرش حتی پول نگیرند.ولی آدم که نمی‌تواند هی قوطی رب‌اش را بردارد ببرد پلاسکو در امتحان کند. یا قطر قوطی را متر کند و برود با متر درپوش پلاستیکی بخرد. اینها چیزهایی‌ست که باید به ذهن سازنده برسد.

 

این نوشته هیچ نتیجه‌گیری اخلاقی و غیر اخلاقی ندارد. آیا ما اینطوری هستیم چون توضیحات اضافه به نظرمان مسخره است؟ چون بلد نیستیم؟ چون دست خودمان نیست؟ سادیسم داریم؟ ابلهیم؟ نگرانیم محصولات وسط راه باز شوند و خرج روی دستمان بگذارند؟ …نمی‌دانیم.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

اینم یکی از کامنت های این پست بود!

:icon_pf (34):

 

راستي يادم رفت براي تصديق حرف شما و خودم مثالي عيني بيارم.

در يكي از همين كنفرانسها كه با حضور چند تن از تاجران استان و استاندار محترم و سخنراني دكتر ر.و.س.ت.ا (جهت جلوگيري از تبليغ و جستجوي اينترنتي اسمشو اينطوري نوشتم) برگزار شده بود، بودم.

به گفته ايشان، بلايي كه سر بازار زعفران ايران آمد بخاطر همين مشكل بسته بندي بود. نتيجه اينكه اسپانيا با خريد زعفران ايران و ارائه آن با بسته بندي مناسب و شكيل به غول بازار زعفران تبديل شد. در صورتيكه 93 درصد از كل زعفران موجود در كل جهان، در ايران توليد ميشود!!!. واقعا تأسف بار است.

نكته جالب تر اينكه تأكيد ايشان در اين كنفرانس مبني بر عدم وجود بازار مناسب براي فروش و صدور توليدات داخل و انجام تحقيقات بازارشناسي لازم بود با اشراه به اين نكته كه توليد در داخل براي بعضي محصولات به اشباع رسيده است. آنوقت بعد از سخنراني ايشان استاندار محترم پاي تريبون فرمودند: «ما بايد بخش توليد را تشويق كنيم». (؟!؟!؟!) آيا جاي تعجب ندارد؟

ببخشيدكه طولاني شد. بالاخره اين نيز دردي در كنار دردهاي كشور ما است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
داداش من صنعتم میدونم برا پر کردن جیب داریم کار میکنیم نه

حق بامشتریست؟؟؟؟؟؟؟؟..............

 

گفت : حق همیشه حق با مشتری است!

گفتم : مشتری سیری چند scaredsmiley.gif

  • Like 2
لینک به دیدگاه
داداش من صنعتم میدونم برا پر کردن جیب داریم کار میکنیم نه

حق بامشتریست؟؟؟؟؟؟؟؟..............

:vahidrk::vahidrk:

واسه مشتری کار کنین خو:ubhuekdv133q83a7yy7

  • Like 1
لینک به دیدگاه
:vahidrk::vahidrk:

واسه مشتری کار کنین خو:ubhuekdv133q83a7yy7

 

میگن حاکمی هوس بادمجان میکنه شاعرش شعری در مدح بادمجان میگه

دفعه بعد حاکم میخوره بدش میاد اه اه میگه شاعر شعری در هجو بامجان میگه

حاکم شاکی میشه

شاعر میگه من شعری سرودم که شما را خوش آید نه بادمجان را

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

مابرا مشتری کار میکنیم که اتوله چیتی رو با خدا تومن پیش خرید میکنه

حالا چی باید برا این مشتری بسازیم

نخر خانوم نخر آقا.........

میگن حاکمی حوش بادمجان میکنه شاعرش شپعری در مدح بادمجان میگه

دفعه بعد حاکم میخوره بدش میاد اه اه میگه شاعر شعری در حجو بامجان میگه

حاکم شاکی میشه

شاعر میگه من شعری سرودم که شما را خوش آید نه بادمجان را

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

مابرا مشتری کار میکنیم که اتوله چیتی رو با خدا تومن پیش خرید میکنه

حالا چی باید برا این مشتری بسازیم

نخر خانوم نخر آقا.........

لینک به دیدگاه

تو ایران تنها چیزی که داره پیشرفت میکنه فک میکنم مدلهای جدید مواد مخدره

وگرنه کی تو ایران به بسته بندی اهمیت میده

کی به رقابت با تکنلوژی حرفی داره

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...