رفتن به مطلب

خواص شگفت انگیز ادویه های رنگارنگ


ارسال های توصیه شده

هر ماده عطری با منشاء گیاهی جزو ادویه محسوب می شود، از زمان های قدیم تا به امروز انسان ها با اضافه کردن مقدار مختصری از ادویه جات، طعم و رنگ مواد غذایی خود را خوشایندتر می کنند. اکثر ادویه جات دارای خاصیت درمانی بوده و طبیعت آنها غالبا بسیار گرم است. این مواد ممکن است از پوست درخت (دارچین) ، میوه (فلفل) ، برگ (نعنا و ریحان) ، ریشه (زنجبیل) ، گل (زعفران و گلپر) یا دانه (جوز هندی و خردل) باشند که به اشکال مختلفی (خرد شده، پودر شده و درسته) برای طعم و رنگ دادن استفاده می شوند. در واقع تفاوت دستپخت آشپزها نیز با یکدیگردر استفاده از ادویه ها می باشد.

به طورکلی ادویه ها را باید به مقدار مختصری در غذا استفاده کرد که این مقدار می تواند اندکی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و مواد شیمیایی که اغلب به شکل رنگدانه هاست داشته باشد که بسیار برای سلول های بدن مفید است. بسیاری از این رنگدانه ها مواد آنتی اکسیدان دارند که کارشان خنثی کردن رادیکال های آزاد و مضر بدن است. از طرفی ادویه جات با تحریک غدد بزاقی و غدد ترشحی معده منجر به افزایش اشتها و سهل الهضم شدن غذا می شوند و با خاصیت باکتریواستاتیکی خود می توانند از رشد باکتری ها جلوگیری کنند.

براساس تحقیقات به عمل آمده، پونه کوهی، آویشن، اکلیل کوهی، رازیانه، زردچوبه، گشنیز، زیره سیاه و سبز و ترخون موادی به نام دارند که می توانند بر ضد رشد توده های مضر عمل کنند و همچنین سبب کاهش چربی بد خون گردند. همچنین در آزمایشات مختلف، رنگ زرد زردچوبه را که از ماده ای به نام «کورکامین» تشکیل شده است عامل ضد آلزایمر شناخته اند و فلفل قرمز (پاپریکا) و زعفران را محرک سامانه دفاعی بدن می دانند و جوز هندی و میخک را ضد باکتری قوی معرفی نموده اند. همچنین دارچین را که بعد از فلفل و خردل پرکاربردترین ادویه به شمار می رود در مهار کردن بیماری قند بسیار کارآمد می دانند، لذا در بیشتر کشورهای غربی از دارچین در تهیه شیرینی و در ایران و کشورهای آسیایی در تهیه غذاهای گوشتی، خوراک ها، انواع پلوها و همچنین چای دارچین که یکی از انواع دمکردنی های ایرانی محسوب می شود، استفاده می کنند.

توجه: 1- با وجود تمام خاصیت های استثنایی و مفید و عطر و بوی دل انگیز و طعم عالی ادویه جات استفاده از آنها باید در اندازه متعادل باشد زیرا بعضی از انواع آنها برای مبتلایان به التهاب معده و روده مضر است. 2- انواع ادویه را در جای خشک و خنک و به دور از آفتاب و در ظروف شیشه ای نگهداری کنید. شیشه با مواد معطره ادویه فعل و انفعال نمی دهد. 3- اگر می توانید ادویه ها را به شکل اصلی آنها نگهدارید و در زمان مصرف آسیاب کنید. به این ترتیب بیشتر طعم و عطرشان را حفظ می کنند. 4- ادویه های آسیاب شده تا 6 ماه و دانه های کامل تا یک سال قابلیت نگهداری دارند. 5- به دلیل آن که اکثر ادویه ها منشاء خاک دارند و به انواع میکروب های خاک آلوده هستند توصیه می شود از انواع استریل شده آنها در بسته بندی های بهداشتی استفاده کنید. 6- برای تقلب در ادویه ها خیلی چیزها را می توانند داخل ادویه کرده و به خورد مردم دهند، لذا اگر برایتان مقدورمی باشد سعی کنید ادویه را خودتان در خانه بکوبید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...