رفتن به مطلب

ايران داروي ويژه ام.اس توليد كرد


ارسال های توصیه شده

وزير بهداشت ايران از شايعات مربوط به عدم كارايي داروهاي توليد داخل اين كشور، انتقاد كرد

 

ايران داروي بتا اينترفرون ۱ (زيفرون) را كه در درمان بيماري ام. اس كاربرد دارد، توليد كرد.

مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت و درمان ايران، روز چهارشنبه ۲۴ شهريور (۱۵ سپتامبر) در مراسم راه اندازي خط توليد اين دارو گفت: "ايران نخستين كشور توليد كننده داروي زيفرون در منطقه است و با توليد اين دارو، اميدواريم كه ديگر براي بيماران ام اس نيازي به واردات دارو نداشته باشيم."

خانم دستجردي همچنين با انتقاد از رواج شايعاتي درباره عدم كارايي داروهاي توليد ايران گفت: "داروهاي توليد داخل كشور با زحمات بهترين متخصصان در بهترين شرايط و بالاترين كيفيت توليد مي شود و هيچ دارويي، به هيچ وجه، بدون آزمايشات لازم به توليد انبوه نمي رسد."

به گزارش خبرگزاري مهر، طرح توليد داروي زيفرون از چهار سال پيش با همكاري شركت دانش بنيان و در مركز رشد واحدهاي فناوري فرآورده‌هاي دارويي وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران كار خود را آغاز كرده بود.

دكتر محمدرضا فاضلي، مدير مركز رشد واحدهاي فناوري فرآورده‌هاي دارويي دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز در رابطه با اهميت توليد اين دارو گفت: "داروي اينترفرون جزو سه داروي اصلي پيشگيري و درمان ام.اس است."

داروهاي دسته اينترفرون كه با نام‌هاي تجاري ربيف، آونكس، بتاسرون و بتافرون شهرت دارند، به كاهش سرعت پيشرفت بيماري ام. اس كمك مي كند و در مورادي نيز مصرف آن به بهبودي نسبي بيماران مي انجامد.

ام.اس يا موليتپل اسكلروزيس (Multiple Sclerosis) بيماري است كه در آن سيستم ايمني بدن به علت ناشناخته اي به غشاء چربي سلول هاي عصبي (ميلين) حمله مي كند و با از بين رفتن ميلين، بيمار دچار اختلالات حسي حركتي و گاه حمله هاي شديد ام.اس مي شود.

گاهي اوقات هم حمله سيستم ايمني به ميلين هاي اعصاب بينايي، به كوري موقت بيماران مي انجامد كه معمولا با توقف حملات و بازسازي اعصاب، بينايي به حالت اول باز مي گردد، اما برخي از مبتلايان به طور مزمن با مشكل دوبيني در يك يا هر دو چشم مواجه مي شوند.

از آنجا كه اين بيماري در حقيقت حمله سيستم ايمني بدن عليه دستگاه عصبي است، هنوز درماني براي آن وجود ندارد و پزشكان تلاش مي كنند با كنترل نشانه هاي بيماري و تقويت جسمي بيماران به جلوگيري از پيشرفت رشد ام. اس كمك كنند.

براي مثال، به هنگام حمله شديد ام. اس، پزشكان با بستري كردن بيمار و تزريق دوزهاي متناوب داروي كورتون، تلاش مي كنند تا سيستم ايمني بدن را ضعيف كرده و مانع افزايش آسيب رساني به دستگاه عصبي شوند.

آنها همچنين با تجويز داروهاي تقويت كننده نظير اينترفرون ها در تلاشند تا بيماران را در برابر حمله هاي ام.اس و روند رو به رشد آن، مقاوم كنند.

ايران با توليد داخلي داروهاي ام.اس اميدوار است كه قيمت آن را كاهش دهد و دسترسي بيماران ايراني را به اين داروها تسهيل كند.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...