رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

در پخش تلويزيوني ديجيتال با توجه به تغييرات عمده نسبت به سيستم تلويزيوني آنالوگ، امكان سازگاري به نحوي كه گفته شد وجود نداشت و براي دريافت تلويزيون ديجيتال بايد از دستگاههاي گيرنده تلويزيون زميني ديجيتال (DVB-T) در كنار يك گیرنده تلويزيوني فعلي استفاده نمود.

با توجه به اينكه كاربر گيرنده DVB-T، عموم مردم با سطوح آشنايي مختلف خواهند بود لازم است نحوه نصب و تنظيمات و منوهاي مربوطه حتي‌الامكان ساده باشد.گيرنده (DVB-T STB) DVB-T که از این به بعد از آن بعنوانست تاپ باکس نام می بریم، دستگاهي است كه سيگنال تلويزيون ديجيتال را از طريق آنتن دريافت نموده و صدا و تصوير (و داده) را از آن استخراج مي‌نمايد. صدا و تصوير استخراج شده توسط گيرنده‌هاي تلويزيوني عادي قابل نمايش است.

ورودي و خروجيهاي اصلي گيرنده بشرح زير است:

image001.png

 

الف- ورودي آنتن:سيگنال تلويزيون دیجیتال از طريق كابلي كه به آنتن روي بام يا آنتن روي تلويزيوني متصل است به ست تاپ باکس داده مي‌شود. كانكتور ورودي آنتن گيرنده ( پورت RF IN) معمولاً مشابه ورودي آنتن تلويزيون است و از همان كانكتور مي‌توان استفاده نمود. معمولاً تيونر گيرنده‌هاي ديجيتال يك خروجي آنتن (loop through) یا (RF Pass Through) دارند كه مي‌توان از آن برای دریافت شبکه های آنالوگ، استفاده نمود. در این حالت، باید كابل آنتن هوايي را از اين طريق به تلويزيون عادي و يا هر دستگاه ديگر وصل نمود.

ب- خروجي صدا و تصوير:صدا و تصوير خروجي، با پردازش سيگنال تلويزيوني ديجيتال استخراج مي‌گرددكه بايد به ورودي صدا و تصوير A/V تلويزيون وصل گردد. ( پورت زرد برای تصویر، سفید و قرمز برای صدا)ممکن است تصويرشامل سيگنال تله‌تكست هم باشد. بنابراين مانند تلويزيونهاي آنالوگ، دستگاه تلويزيون مي‌تواند صفحات تله‌تكست را از سیگنال تصویر دیجیتال استخراج نمايد.بعضي از ست تاپ باکسها علاوه بر خروجي صدا و تصوير آنالوگ، صدا و تصوير را به فرمتهاي ديگر نظير تصوير Component، S-Video، HDMI يا Spdif (براي صدا) خروجي مي‌دهند كه در صورت پشتيباني توسط دستگاه تلويزيون، مي‌توان به جاي خروجي تصوير و صداي آنالوگ، از اين خروجيها استفاده نمود كه نسبتاً كيفيت شنيداري و بصري بالاتري دارند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

ج- خروجي RF:در بعضي از ست تاپ باکسها ، صدا و تصوير می تواند به فرمت RF و به شکل قابل دريافت توسط تلويزيونهاي آنالوگ تبديل شود. كاربرد خروجي RF مذكور وقتي است كه كاربر از دستگاه تلويزيوني استفاده مي‌كند كه مدل قديمي بوده و ورودي صدا و تصوير A/V نداشته باشد. شکل زیر، نحوه اتصالات مذکور را نشان می دهد.شیوه نصب و راه اندازیبا توجه به محدوده وسيع مخاطبان گيرنده DVB-T، نحوه نصب و راه‌اندازي آن تا حد ممكن سهل و آسان طراحي شده است.اساسا باید آنتن به ست تاپ باکس واز ست تاپ باکس به تلویزیون متصل شود. اغلب آنتن ها دارای کابل کواکسیال هستند که باید آن را به ست تاپ باکس متصل نمایید. شما می توانید کابل مشابهی را برای اتصال ست تاپ باکس به ورودی RF آنتن روی تلویزیون های قدیمی متصل نمایید. در غیر اینصورت، اگر تلویزیون شما دارای ورودی A/V (زرد برای ویدیو و قرمز و سفید برای صدا) ، از آنها برای اتصال ست تاپ باکس به تلویزیون برای دریافت کیفیت بهتر صدا و تصویر استفاده نمایید.برای تماشای شبکه های آنالوگ تلویزیون می توانید خروجی Loop through یا RF pass through ست تاپ باکس را به ورودی Antenna IN تلویزیون متصل کنید. جهت راه‌اندازي اوليه سيستم، بعد از روشن كردن دستگاه از طريق كنترل از راه دور ست تاپ باکس يا صفحه كليد جلوي آن، به منوي تنظيمات دستگاه رفته و گزينه Auto scan را انتخاب مي‌نمائيم. لازم به ذكر است با توجه به تنوع ست تاپ باکس های DVB-T، طراحي منوهاي هركدام متفاوت است و در صورت برخورد با مشكل در پيدا كردن منوي تنظيمات دستگاه، از راهنماي دستگاه مي‌توان استفاده نمود.با انتخاب گزينه Scan خودكار، دستگاه كل باند فركانسي تلويزيوني (UHF و VHF) را جستجو نموده و سيگنالهاي دیجیتال زمینی قابل دريافت را يافته و شبكه‌هاي تلويزيوني و راديويي موجود در آنها را استخراج نموده و ليست مي‌نمايد و عموماً در دو دسته شبكه‌هاي تلويزيوني و شبكه‌هاي راديويي ذخيره مي‌نمايد. تغيير شبكه با استفاده از كليدهاي جهتي روي كنترل از راه دور يا كليدهاي + يا - (بسته به مدل) قابل انجام است.

جهت استفاده از شبكه‌هاي راديويي ذخيره شده مي‌توان با استفاده از كليد Radio روي كنترل از راه دور به ليست شبكه‌هاي راديويي وارد شد. قابل ذكر است مدلهاي مختلف گيرنده در جزئيات موارد ذكر شده فوق اختلافاتي با هم دارند ولي در كليات نحوه راه‌اندازي مشابهند.

 

image004.jpg

نحوه ضبط برنامه ها در حین تماشای آنهاکابل آنتن را به ست تاپ باکس متصل نمایید. خروجی های زرد، سفید و قرمز A/V را به رنگ های مشابه خود در ورودی VCR متصل کنید( در شکل نشان داده شده است). اگر تلویزیون شما رنگ های زرد، قرمز و سفید ندارد، یک کابل کواکسیال از RF Out مربوط به VCR به IN Antenna تلویزیون متصل کنید.

 

اگر می خواهید کانال های آنالوگ را مشاهده و ضبط نمایید و ست تاپ باکس شما analog pass through یا Loop through دارد، از اتصال RF بین ست تاپ باکس و VCR و تلویزیون(نه اتصالات A/V) استفاده کنید. جهت نصب گيرنده ديجيتال بايد كابل آنتن را به ورودي آنتن گيرنده DVB-T وصل نمود و خروجي صدا و تصوير را به ورودي A/V تلويزيون وصل نمود.

 

image006.jpg

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...