رفتن به مطلب

ماست ‌با طعم ميكروب


ارسال های توصیه شده

اين روزها وقتي براي خريد ماست وارد فروشگاه‌هاي مواد غذايي مي‌شويم در ميان ماست‌هاي كم‌چرب ، پرچرب و ميوه‌اي با انواعي از ماست‌ها روبه‌رو مي‌شويم كه يكي از الفاظ پروماس يا ماست‌بيو يا ماست پروبيوتيك روي بسته‌بندي آنها خودنمايي مي‌كند.

 

اما آيا ماست‌هاي پروبيوتيك خواص ويژه‌تري نسبت به ماست‌هاي سنتي يا معمولي دارند؟ در واقع واژه پروبيوتيك به معني زندگي‌بخش است. پروبيوتيك‌ها، ميكروارگانيسم‌هاي زنده‌اي هستند كه با افزودن مقادير كافي آنها به ماست موجب بروز اثرات مفيد در بدن ميزبان خواهند شد.

 

اين ميكروارگانيسم‌ها نه‌تنها بيماري‌زا نيستند بلكه در طول عبور از مجراي گوارشي،‌ زنده و فعال بوده و با ايجاد لايه‌هاي حفاظتي مخاطي در روده‌ها با باكتري‌هاي مضر مبارزه كرده و منجر به افزايش سطح ايمني بدن مي‌شوند.

از ديگر خواص اين باكتري‌ها پيشگيري و كاهش ريسك ابتلا به سرطان، جلوگيري از رشد باكتري‌هاي عفوني در بدن، كاهش عوارض عدم تحمل لاكتوز، كاهش كلسترول خون و افزايش ارزش غذايي محصول است.

 

البته خوب است بدانيد اين ميكروارگانيسم‌ها به طور طبيعي به مقدار اندكي در انواع ماست‌ها وجود دارد. لذا يكي از عمده‌ترين دلايل انتخاب ماست براي افزودن ميكروارگانيسم‌هاي پروبيوتيك نيز همين امر است.

 

اين محصول بر پايه شير استوار است و داراي محيط داخلي مناسب جهت تخمير مخمرهاست،‌ لذا بهترين بستر براي پرورش اين باكتري به حساب مي‌آيد. اين محصول چندين سال است كه در كارخانجات ژاپني توليد و عرضه مي‌شود و اگر مصرف آن به صورت روزانه و منظم باشد مي‌تواند اثري دوچندان بر سلامت افراد داشته باشد.

 

مصرف زياد اين نوع ماست‌ها ضرري براي سلامتي ندارد اما مصرف كمتر از 200 ميلي ليتر در روز آن خيلي مثمرثمر نيست البته نكته مهم در مورد مصرف اين محصول آن است كه چون قدمت زيادي از توليدش در كشور نگذشته بهتر است در برنامه غذايي نوزادان و كودكان زير يكسال نباشد و اگر هم اصرار به گنجاندن اين محصول در وعده‌هاي غذايي خردسالان داريد پيش از اين كار حتما با پزشك فرزندتان مشورت كنيد.

 

توصيه‌ها

باكتري‌هاي پروبيوتيك بيشتر از يك هفته يا حداكثر 10 روز زنده نمي‌مانند. لذا شما بايد هنگام خريد به تاريخ توليد محصول توجه زيادي داشته باشيد.

 

امروزه در بازارهاي جهاني علاوه بر محصولات لبني اغلب ترشي‌ها، شورها و آب ميوه‌ها نيز به صورت پروبيوتيكي عرضه مي‌شوند، اما نكته قابل توجه آن كه اگر پس از افزودن پروبيوتيك به اين محصولات عمل پاستوريزاسيون انجام شود ، حرارت اعمال شده موجب مرگ يا غيرفعال شدن باكتري‌هاي زنده پروبيوتيكي خواهد شد بنابراين هيچ باكتري زنده‌اي در قالب اين محصولات وارد بدن نخواهد شد و اين محصولات خاصيت درماني نخواهند داشت. همچنين اين باكتري‌ها در برخي كنسروهاي حاوي مواد نگهدارنده سديم بنزوات باقي نمي‌ماند. بنابراين بايد مطمئن شد كه اين محصولات حاوي ميكروب‌هاي مفيد زنده باشند.

 

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...