رفتن به مطلب

جملاتی از نامسلمانان در وصف علی(ع)


ارسال های توصیه شده

چندتا جمله از کسانی که شیعه ی علی نیستن اما گویا...........!!!

 

شبلی شمیل( دانشمند مسیحی):«بدون تردید علی بن ابی طالب علیه السلام بزرگ بزرگان و تنها نسخه‏ای است که نمونه آن در غرب، شرق، گذشته و حال دیده نشده است».

. کاردینو (دانشمند مسیحی):«علی آن قهرمان دردمند خونین دل و آن یکّه سوار ژنده پوش و آن امام شهیدی است که صاحب روح ژرف است و رمز عذاب الهی در اعماق آن نهفته است».

سلیمان کتانی:

«هر سخنی درباره علی بن ابی طالب گفته شود که او را در مکان و زمان محصور دارد جز سخن پردازی و ترتیب الفاظ نخواهد بود و آن هم الفاظی بسته ومرده که روح معانی بدان در نتواند آمد».

معروف مسیحی):

«قهرمانیهای امام علی علیه السلام فقط منحصر به میدانهای کارزار نیست، بلکه او در روشن اندیشی، پاکی وجدان، سحر بیان، عمق و کمال انسانیت، شور وحرارت ایمان، بلندی همت و فکر، یاوری و هواداری از رنجیده‏ها در قبال جفاکاران و فروتنی در مقابل حق، هر کجا که تجلی کند، نیز قهرمان بود».

جرج جرداق (مسیحی دانشمند و نویسنده معاصر):

«ای روزگار! چه می‏شد اگر تمام نیروهای خود را بسیج می‏کردی و در هر عصری و زمانی بزرگمردی، چون علی علیه السلام با همان عقل و دهان و قلب، با همان زبان و همان شمشیر به جهان ارمغان می‏دادی؟».

توماس کارلایل( فیلسوف انگلیسی):

«علی علیه السلام به خاطر شدّت عدالتش به شهادت رسید».

گابریل دی انگیری:

«علی علیه السلام یگانه و تنها نمونه‏ای است که تاریخ از این حیث(قهرمان قهرمانان بودن) به ما نشان می‏دهد».

. جرجی زیدان (دانشمند مسیحی):

«علی علیه السلام همچون آفتاب نیمروز می‏درخشد».

بولس سلامه(حقوقدان و شاعر و نويسنده ي صاحب نام و صاحب "ملحة الغدير " و مقتل امام حسين "):

حق چنان در من ِ مسيحي رعشه افكند كه از شدت عشق او علوي به شمار مي آيم.اگر چه علي پيامبر نبود ،اخلاق نبوت داشت.اي آسمان شاهد باش و اي زمين اقرار كن كه من علي را دوست دارم.مگوييد كه شيعيان كساني هستند كه هواداران علي هستند ;

زيرا در درون هر انسان با انصافي يك روح شيعي وجود دارد.

 

نصري سهلب (نويسنده و متفكر و صاحب آثار متعدد از جمله سه گانه ي :"في خطي المسيح"،"في خطي محمد"و"في خطي علي"):

علي از آن انسان هايي است كه تقديرشان بوده بميرند تا به مرگشان ملت ها و امت هايي زنده شوند و دشمنان علي از كساني هستند كه زندگي را بر مردن ترجيح دادند و به زنده بودنشان هر عزت و بزرگواري را به خاك سپردند .ياد او بيش از آنكه ياد قهرمان شهيدي جاودان نزد خداوند باشد ،يادآور حيله گراني است كه با نيرنگ خويش در آتش جهنم جاودانه شدند .

و هنگامي كه اين امت به ياد علي گريه مي كند در واقع بر خويش مي گريد زيرا به خاطر مي آورد كه از سوي فرزندان خودش تيرها بر علي و اهل بيتش پرتاب شده و شمشير ها بر آمده و به ياد مي آورد كساني كه خود را اميران مؤمنان و جانشينان پيامبر و وارثان رسول خدا مي دانستند آن خون پاك را حلال كردند و بر پير و جوان و زن و مرد اهل بيت نارو زدند .

 

سعيد عقل (شاعر و اديب بر جسته ي معاصر عرب و مشهورترين شاعر معاسر لبناني):

 

سخن گفتن از خداي سخن دشوار است ،هراسناكم !

ليكن من شمشيرم كه در كارزار فرو نمي ماند .علي را از وقتي دوست دارم كه خود را دوست داشته ام. او كه با دو زبان سخن مي گويد ،گفتار جوشان و دلنشين و تيغ تيز و برنده.

چگونه تيغ ابن ملجم توانست اين يار شمشير را از پاي در آورد ؟اي عشق!گريه كن و مرا به گريه آور .

مردمان را تصور مي كنم كه روز غدير از آسمان بانگ "بلّغ"بر ايشان فرود مي آيد و پيامبر مي گويد :"هركس من مولاي او هستم ،علي مولاي او خواهد بودذ."و پس از آنان امامان پي در پي آمده اند تا محل نزول خدا باشند و امروز در هر كوي و برزن خانه اي و مقامي و زيارتگاهي به نام آنان است،كساني كه نمي توان نامشان را از كتاب واقع زدود .و هر كس كه ديگر اهل بيت را دوست نداشته باشد نمي توان قدرت شمشير علي و قوت زبان كوثرگون و با شكوهش را ناديده بگيرد،كلام و كلماتي كه چون در كتاب ها ذكر شود كتاب ها به خود مي لرزند.

 

يك كشيش مسيحي : من ده ها بار!

تو،شيخ مسلمان چند بار "نهج البلاغه "را خوانده اي؟

جوزف هاشم (وزير سابق و اقتصاد دان و اديب بر جسته ):

من از دوران تحصيل تاكنون بيش از هزار بار قرآن را تلاوت كرده ام و از كودكي و نوجواني شيفته ي امام علي بوده ام و نهج البلاغه را بارها باز خوانده ام،هنوز پس از سالهاي مطالعه و جست وجو ي مداوم نمي توانم ادعا كنم كه تمام ابعاد اين شخصيت عظيم را دريافته ام .نهج البلاغه اقيانوسي است كه هر بار فكر مي كني به عمقش رسيده اي اما باز وقتي دوباره به سراغش مي روي چيزهاي تازه اي كشف مي كني .هر كه با شخصيت اما معلي آشنا شود مجذوبش شد از او متأثر شد در پي اش مي رود و هر كه نهج البلاغه را بخواند شيفته ي علي م يشود وهر كه شيفته اش شد دوستش مي دارد و هر كه دوستش مي دارد و هر كه دوستش داشت به او نزديك مي شود و هر كه به او نزديك شد او را مي يابد .

 

جرج جُرداق(شاعر و نويسنده ي معروف و صاحب كتاب مشهور "امام علي ،صداي عدالت انساني"):

 

در ميان تاريخ بسيار اندك هستند كساني كه چون علي در عقل تو بذر ايمان به كرامت انسان را بكارند و در جان تو ريشه ي حق مقدس حيات را بدوانند و با حكمت هايي چنين جانت را سرشار كنند كه :"هر كه دو روزش يكسان بود زيانكار است ،و كودكانتان را به اخلاق خود مجبور نكنيد چرا كه آنان فرزند روزگار خويشند،و...

بسيار اندكند كساني كه همه ي اين حقايق را در عمل پياده كنند و برايش نظام و قانون بسازند.

 

رشاد سلامة(حقوقدان و فعال سياسي):

هيچ چيز از ارزشهاي بزرگ و انساني نيست مگر آنكه مورد اهتمام فكر و انديشه ي امام علي و موضوع تعاليم او بوده است و بر اين اساس بر آشكار كردن ارزش حق و عدالت و آزادي و وفاداري و راستي و دانش اصرار مي ورزيده است.

اين ها ارزش هاي گران بهايي هستند كه همچنان مورد سؤال و نياز جوامع بشري و راهنماي اصلاح گرانند و شايد بتوان در اين زمينه به يكي از بزرگتيرن مشكلات بشر كه همچنان ذهن و زبان دانشمندان را به خود مشغول داشته اشاره كرد و آن عدالت اجتماعي و توزيع درآمد و ثروت است و برخي از ديدگاه هايي كه در اين زمينه مطرح شده باعث به وجود آمدن نظام هايي حزبي و حكومتي و جريان هاي حزبي اعتقادي گرديده است .

امام علي در اين زمينه قاعده اي را مطرح ميط كند كه اگر اجرا شود بسياري از مشكلات نيازمندان و فقرا مطرح برطرف مي شود و حقو الهي آنان از درآمد زياده خواران به آنان مي رسد .امام علي مي گويد :"خداوند روزي فقيران را در دارايي ثروتمندان قرار داده و هيچ فقيري گرسنه نمي ماند مگر به آنچه شخصي بي نياز از آن بهره مند شده است و خداوند روزي از آنان درباره اش خواهد پرسيد.""

  • Like 5
لینک به دیدگاه

ز ليلايي شنيدم يا علي گفت به مجنون چون رسيدم يا علي گفت

مگر اين وادي دارالجنون است كه هر ديوانه ديدم يا علي گفت

 

نسيمي غنچه اي را باز مي كرد به گوش غنچه كم كم يا علي گفت

 

چمن با ريزش باران رحمت دعايي كرد و او هم يا علي گفت

 

يقين پروردگار آفرينش به موجودات عالم يا علي گفت

 

دلا بايست هر دم يا علي گفت نه هر دم بل دمادم يا علي گفت

 

به هر روز و به هر شب يا علي گفت به هر پيچ و به هر خم يا علي گفت

 

خمير خاك آدم را سرشتند چو بر مي خواست آدم يا علي گفت

 

علي در كعبه بر دوش پيمبر قدم بنهاد وآن دم يا علي گفت

 

عصا در دست موسي اژدها گشت كليم آنجا مسلّم يا علي گفت

 

ز بطن حوت ، يونس گشت آزاد ز بس در ظلمت يم يا علي گفت

 

به فرقش كي اثر مي‌كرد شمشير شنيدم ابن ملجم يا علي گفت

 

مگر خيبر ز جايش كنده ميشد يقين آن دم علي هم يا علي گفت

  • Like 1
لینک به دیدگاه

در برج ولا مهر جهانتاب علی است

در شهر علوم سرمدی، باب علی است

از اول خلقت جهان تا محشر

مظلوم ترین شهید محراب، علی است

***

آنجا که علی واسطه ی فیض خداست

برغیر علی هر که کند تکیه خطاست

با مدعیّان کور باطن گوئـیـد

آنجا که خدا هست و علی نیست کجاست؟

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...