رفتن به مطلب

بلوتوث چیست؟ از کجا آمده، به کجا می‌رود؟


mohsen 88

ارسال های توصیه شده

بزرگ وکوچک، پیر و جوان اکثریت مردم از بلوتوث و نحوه کارکردن با آن آگاه هستند.بسیاری از گوشی‌های تلفن همراه، دوربین‌های دیجیتالی و پرینترها و ...مجهز به این فناوری هستند.

کلمه بلوتوث ریشه دانمارکی دارد و از نام پادشاه دانمارک در سال‌های 940 تا 986 گرفته شده است. نام پادشاه دانمارک در آن زمان Harald Blaatand بود. كلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگليسي به شكل Bluetooth تلفظ شد. در زمان حکومت Harald Blaatand دانمارك و نروژ در جنگ هاي مذهبي با هم مشكل داشتند و این پادشاه توانست این دوکشور را با یکدیگر متحد کند و از آن پس شهرت زيادي كسب كرد.

 

در واقع تكنولوژي Bluetooth هم بر پايه اتحاد يكپارچه سيستم هاي كامپيوتر كه نماد انحاد ایجاد شده بین دوکشور است.

ايده اصلي ايجاد سيستم ارتباطی یکپارچه بین وسایل الکترونیکی با یک استانداردکلی در سال ۱۹۹۴ توسط شركت موبايل Ericsson ارائه شد.

جالب است بدانیدریاست این پروژه انقلابی را زنی ایرانی به نام ماریا خورسند بر عهده داشت.ماریا خورسند، یكی از مدیران مشهور صنعت IT جهان است.

ماریا خورسند درزمان مدیریت خود در شركت اریكسون سوئد، مدیریت این پروژه را به عهده گرفتو به او لقب مادر معنوی تكنولوژی بلوتوث داده شد.

 

ماریا خورسند درسال 1957 (1336) در شهر ساری، مركز استان مازندران، متولد شد. او در سال1975 به لس‌آنجلس مهاجرت كرد و فوق‌لیسانس كامپیوتر خود را از دانشگاه فولرتون (Fullerton) كالیفرنیا گرفت و در دهه 80 نیز مقیم سوئد شد.

پنج شرکت Ericsson ، Intel ، Nokia ، IBM و Toshiba توانستند گروهی را تشکیل دهند به نام Bluetooth (Special Interest Group) SIG با تشکیل این گروه موفق به پایه‌گذاری استاندارد مورد نیاز بین وسایل الکترونیک شدند.تکنولوژی بلوتوث هم مانند هر تکنولوژی دیگری رفته رفته توسعه پیدا کردهاست،

شرح کاملی از این رشد و توسعه را با هم مطالعه می‌کنیم:

 

اولین نسخه‌های بلوتوث مشکلات و کاستی‌هایی داشتند نسخه 1.0 و B1.0 از اولین سری تکنولوژی بلوتوث هستند که اکثر شرکت‌های تولید کننده محصولات الکترونیکی استفاده کننده این تکنولوژی در برقراری ارتباط محصولاتشان با یکدیگر بامشکل مواجه می‌شدند.

این دستگاه ها برای ایجاد ارتباط مجبور بودند آدرس سخت‌افزاری دستگاه (BD-ADDR) را در فرآیند اتصال دو دستگاه فاش کنند که درنتیجه اصل پنهان نگه داشتن هویت دستگاه نقض می‌شد.

 

نسخه 1.1

بسیاری از خطاهای موجود در دو نسخه قبلی را پوشاند و قابلیت پشتیبانی از کانال‌های بدون رمزگذاری به آن اضافه شد و به سیستم Received Signal StrengthIndication ( RSSI ) همان نمایشگر قدرت سیگنال دریافتی مجهز شد.

 

نسخه 1.2

تغییرات عمده‌ای را در این نسخه شاهد بوده‌ایم:

برقراری سریع‌تر ارتباط بین دستگاه‌ها

استفاده از ( AFH) Adaptive frequency-hopping spread spectrum برای جلوگیری از تداخل فرکانس‌های رادیویی

افزایش سرعت انتقال تا 721 کیلوبیت در ثانیه

ارتباط گسترده همزمان: Extended Synchronous Connections (eSCO) استفاده از این تکنیک و بهبود کیفیت صدای بسته‌های آسیب دیده و ارسال مجدد آنها را در برمی‌گیرد.

پشتیبانی رابط کنترل میزبان (HCI) Host Controller Interface برای three-wire UART

 

نسخه 2.0

این نسخه از دهم نوامبر سال 2004 مورد استفاده قرار گرفته است پشتیبانی ازنسخه 1.1 و بالابردن سرعت ارزیابی و انتقال داده تا سه برابر و در شرایطی خاص تا ده برابر، کارآیی بهینه بین هر دستگاه و بالاتر رفتن پهنای باند ازمشخصات این نسخه هستند.

 

نسخه 2.1

از جولای سال 2007 استفاده از این نسخه مرسوم شد این نسخه سازگاری کامل با نسخه‌های 1.1 و 2.0 را داراست.

بهینه سازی در اتصال به دستگاه‌های مختلف و ایجاد لیست از دستگاه‌های یافته شده در زمان جست‌وجو از مشخصه‌های جدید است. ساخت تونل ارتباطی رمزگذاری شده برای حفظ امینت و جلوگیری از دزدیده شدن اطلاعات در حال ارسال توسط دیگران.

 

نسخه 3.0

درحال حاضر آخرین نسخه و سریع‌ترین نسخه از این تکنولوژی است که بابهره‌گیری از باند گسترده رادیویی (UWB) Ultra-Wideband سرعت انتقال آن درثانیه به 480 مگابیت می‌رسد و انرژی مصرفی آن فوق‌العاده کم است.

عدم تداخل بین دستگاه‌های در حال ارتباط با یکدیگر نیز از خصوصیت‌های نسخه 3.0بشمار می‌رود، این تکنولوژی را SSFH مي‌نامند. بلوتوث یک استانداردرادیویی و پروتکل ارتباطی برای ارتباط بین وسایل الکترونیکی است و بردکوتاهی دارد (1متر تا 100 متر). دستگاه‌هایی که در حدفاصل مجاز از یکدیگرقرار دارند می‌توانند با استفاده از تکنولوژی بلوتوث با یکدیگر ارتباطبرقرار کنند.

از آنجایی که این دستگاه ها از یک سیستم ارتباطی رادیویی استفاده می‌کنند احتیاجی به خط دید مستقیم بین آنها نیست و حتی با وجودموانع نیز می‌توانند ارتباط را برقرار کنند، اما در نهایت باید در محدوده یکی از سه کلاس موجود قرار داشته باشند:

 

 

Class 1 100 mW (20 dBm) ~100 meters

Class 2 2.5 mW (4 dBm) ~10 meters

Class 3 1 mW (0 dBm) ~1 meter

درعلم IT به شبکه ایجاد شده از طریق بلوتوث شبکه بی‌سیم شخصی (PAN) PersonalArea Network گفته می‌شود که با استاندارد IEEE 802.15.1 هم شناخته می‌شود.

بااستفاده از بلوتوث می‌توان 8 دستگاه را به طور همزمان به هم متصل کرد. علیرغم اینکه همه دستگاه‌ها در شعاع 10 متری یکدیگر قرار دارند هیچگونه تداخلی در ارتباط بین شان پیش نخواهد آمد. این بدان دلیل است که بلوتوث بااستفاده از تکنیکی با عنوان پرش فرکانس‌ها (SSFH) امکان استفاده همزمان ازیک فرکانس مشخص رادر بیش از یک دستگاه غیرممکن می‌سازد. در این تکنیک بلوتوث طیف فرکانسی ISM را به 79 فرکانس مجزا تقسیم کرده و دستگاه موردنظر بر مبنای معیارهای خاص در هر لحظه به صورت تصادفی یکی از این فرکانس‌ها را انتخاب کرده و استفاده می‌کند.

 

در ارتباطات بلوتوث دستگاه فرستنده در هر ثانیه 1600 بار فرکانس عوض می‌کند. بدین ترتیب تعداددستگاه‌های بیشتری می‌توانند از طیف رادیویی استفاده کنند و امکان تداخل بین آنها هم کاهش می‌یابد.

وقتی دستگاه‌های بلوتوث در فاصله مجاز از هم قرار می‌گیرند یک گفت‌وگوی الکترونیکی بین شان رخ می‌دهد تا چنانچه داده‌ای باید منتقل شود با یکی از دستگاه‌ها باید دیگری را کنترل کندارتباط بین شان برقرار شود. وقتی این گفت‌وگو انجام می‌شود دستگاه‌ها یک شبکه ایجاد می‌کنند. شبکه‌ای که توسط سیستم‌های بلوتوث ایجاد می‌شود شبکه شخصی (PAN) نامیده می‌شود که ممکن است فضای یک اتاق یا خانه را در بربگیرد یا اینکه فاصله بین تلفن همراه و HANDSFREE آن که به گوش‌تان وصلاست را شامل می‌شود.

 

موارد استفاده از تکنولوژی بلوتوث متعدد است،از شایع‌ترین آنها می‌توان به تلفن همراه اشاره کرد، با وجود این تکنولوژی در ساختار تلفن همراه شما می‌توانید ارسال و دریافت داده را به راحتی انجام دهید برقراری اتصال بین هندزفری و تلفن همراه نیز یکدیگر از موارداستفاده است.

ارتباط با دستگاه‌های ورودی و خروجی کامپیوترهای شخصی،مانند صفحه کلید، موشواره و چاپگر. مورد دیگر را می‌توان به کنسول‌های بازی اشاره کرد مانند WII محصولی از شرکت NINTENDO ، PlayStation محصول شرکت Sony و یا Xbox محصول شرکت Microsoft. این کنسول‌ها از بلوتوث برایبرقراری ارتباط بین کنسول و دسته آن استفاده می‌کنند.

 

در این بین بازاریابی، تبلیغات و اطلاع رسانی هم پای خود را از رسانه ها فراترگذاشته‌اند و از تلفن همراه بعنوان یک رسانه استفاده می‌کنند و بابهره‌مندی از تکنولوژی بلوتوث تبلیغات را بدون واسطه به مردم می‌رسانند:

دستگاه‌هایی ساخته شده که در صورت نصب آنها در محل‌های مختلف می‌توانید اقدام به معرفی محصولات و خدمات خود از طریق ارسال متن، عکس، فایل صوتی و حتی تصویری نیزبه مشتریان بپردازید، البته همانطور که قبل تر نیز گفته شد تکنولوژی بلوتوث محدودیت طول برد دارد و بصورت متوسط از 10 متر تا 1000 و 1200 مترادامه دارد.

استفاده از بلوتوث در عرصه اطلاع‌رسانی و تبلیغات پیشرفته تر نیز شده است. شما در نوعی از دستگاه‌های اطلاع رسانی علاوه بر ارسال تبلیغات رایگان می‌توانید دریافت اطلاعات نیز داشته باشید به عنوان مثال برای خود صندوق انتقادات و پیشنهادات درست کنید و یا از طریق بلوتوث ازمشتری سفارش بگیرید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

Bluetooth که بعضی ها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کرده اند. استانداردی برای امواج رادیویی است که برای ارتباطات بی سیم، کامپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند laptop)

 

و تلفن های همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده می شوند این امواج برای فاصله های نزدیک استفاده می شوند وبرای ارتباطات بی سیم تکنولوژی ارزانی محسوب می شوند.

 

بوسیله این تکنولوژی می توانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بی سیم پیغام، عکس یا هر طلاعات دیگری را رد و بدل کنید. رادیوی Bluetooth در داخل یک میکرو چیپ قرار داردو در باند فرکانسی ۲.۴ گیگا هرتز عمل می کند.

 

این تکنولوژی از سیستم "Frequency HopingSpread Spectrum" استفاده می کند، که سیگنال آن ۱۶۰۰ بار در ثانیه تغییرمی کند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیر مجاز است.علاوه بر این بوسیله نرم افزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک می شود.بدین ترتیب می توان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظرمی رسد.

 

این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایین تر که محیطهای کوچک را می تواند پوشش دهد (مثلاً داخل یک اتاق)یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسطی را می تواند پوشش دهد. (مثلاً کل یک خانه را متواند پوشش دهد.) این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه می تواند استفاده شود. دارای پهنای باند۷۲۰Kbs و ۱۰ متر قدرت انتقال (در صورت تقویت تا ۱۰۰ متر قابل افزایش است)می باشد.

 

این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسباستفاده می کند. قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیر فلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند می شود ولی متوقف نمی شود. با سیستمهای امروزی بیش از ۷دستگاه می توانند برای برقراری ارتباط با تولید کننده امواج در یک دستگاه دیگر فعال شوند. به این شیوه Piconet می گویند چندین piconet را می توانبه یکدیگر متصل کرد که یک scatternet را تشکیل می دهند.

 

Bluetooth SIG سازمان Bluetooth SIG یاSpecial interest group در سال ۱۹۹۸ بوسیله سونی اریکسون، IBM، Intel،نوکیا توشیبا بوجود آمد. و پس از آن شرکت های تری کام، Lucent، مایکروسافت و موتورولا و بیش از ۲۰۰۰ کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند.

 

فرایند صدور جواز و گواهینامه

 

قبل از اینکه یک کارخانه بتواند محصولی که از تکنولوژی بی سیم Bluetooth استفاده می کند وارد بازار کند باید جوازآن را از دو جهت دریافت کند. ابتدا محصول مورد نظر استانداردهایی لازم دارد که بتواند با دستگاه های دیگر که دارای تکنولوژی بی سیم Bluetoothهستند ارتباط برقرار کند. دیگر اینکه باید مجوزهای لازم برای این سیستم چه در کشور سازنده و چه در کشوری که محصول به فروش می رود مجوزهای قانونی آنها را دریافت کند.

 

منبع:monaseb.com / computer-gis.blogfa.com

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 4 ماه بعد...

ایده تکنولوژی بی سیم برای ارتباط کم هزینه و کم مصرف رادیویی بین وسایل سیار و قطعات جانبی آنها، اولین باردر 1994 توسط اریکسون ارائه شد و هدف اصلی آن از بین بردن نیاز به کابلها و سیمها برای ارتباط بود.

 

در ابتدا سعی بر این بود که یک قطعه رادیویی کوچک در تلفن، کامپیوتر و... تعبیه شود تا داده ها از طریق آن منتقل شوند. هزینه مربوط به این قطعه حدود 5 دلار بود و لازم بود که این قطعه کم مصرف باشد چرا که اغلب وسایلی که این قطعه در آنها استفاده می شد با باتری کار می کردند.

 

 

اما اسم بلوتوث چگونه انتخاب شد؟ آیا این اسم ارتباطی با شبکه بی سیم دارد و یا شاید از نام یکی از اعضای دست اندرکار پروژه گرفته شده است؟هیچکدام. این اسم در واقع نشان دهنده ابتکاری است که دراین تکنولوژی جدید به کار رفته است. نام بلو توث از تاریخ دانمارک گرفته شده است. هارالد بلاتاند که به بلوتوث مشهور بود، پسر شاه گورم بود که در سال 960 قبل از میلاد سعی کرد دانمارک و نروژ را متحد کند. سازندگان بلوتوث نیز سعی بر این داشتند که جهان ارتباطات سیار را متحد کنند.

 

 

بعد از ارائه ایده اولیه، گروه SIG در 1998برای انجام پروژه تشکیل شد.این گروه پنج شرکت را شامل می شد:

 

اریکسون، آی بی ام، اینتل، نوکیا و توشیبا وبعد از شرکتهای بزرگ دیگری نیز به آنها ملحق شدند.

 

اجزای بلو توث

 

یک سیستم کامل بلوتوث شامل اجزای اصلی زیر است:

 

بخش RF برای دریافت و ارسال داده

 

یک ریزپردازنده باند پایه

 

حافظه

 

یک رابط یا واسطه با وسیله میزبان(مثلا تلفن همراه)

 

 

البته بسته به اینکه قطعه بلوتوث مستقل از میزبان است یا وابسته به آن،این اجزاممکن است تغییر کنند.بخش RF می تواند یک تراشه یا یک قطعه باشد. مثلا در نوع اریکسون، این بخش شامل یک گیرنده-فرستنده با برد کوتاه، یک آنتن و یک همگام کننده است.

 

 

بلوتوث اگر چه یک نوع آوری و ابتکار است اما نمی توان آن را یک تکنولوژی جدید دانست. این تکنولوژی بر پایه شبکه های رادیویی استوار است که آن را قادر می سازند با قطعاتی که از این تکنولوژی استفاده می کنند، سازگاری لازم را ایجاد کند. بلوتوث نیز از اجزا و پروتکل های شبیه ارتباط RF استفاده می کند اما وجه تمایز آن در چگونگی بکار گیری اجزا و تکنولوژی موجود برای تعریف هسته اصلی و طرز کار آن است.

 

 

هسته بلوتوث

 

 

بخش رادیوی بخشی است که ارتباط بی سیم بین قطعات را ممکن می سازد.اساس این تکنولوژی در هسته بلوتوث قرار دارد. شکل 1 نمایی از این سیستم را نشان می دهد. این سیستم شامل پروتکل فیزیکی( باند پایه) و پروتکل خط (پروتکل مدیریت ارتباط یا LMP) است.همچنین یک لایه تطبیقی(پروتکل کنترل منطقی ارتباط و لایه تطبیقی یا L2CAP) وجود دارد که ارتباط این دو پروتکل ( پروتکل لایه پایین با لایه بالا) را ممکن می سازد.

 

 

.در این شکل بخشهای زیر دیده می شوند:

 

بخش RF برای دریافت و ارسال

 

بخش باند پایه و پردازنده

 

واحد کنترل خط

 

مدیریت خط برای پروتکل لایه پایین

 

واسطه با قطعه میزبان

 

پردازنده میزبان برای پروتکل لایه بالا

 

LC2CAP برای پروتکل لایه بالا

 

 

در بخش رادیویی اجزای پردازنده دیجیتال سیگنال وجود دارند. سیگنالها توسط باند پایه پردازش می شوند. واحد کنترل خط کار باند پایه را تنظیم می کند، داده ها را دریافت و ارسال می دارد، وسیله فرستنده را مشخص می کند، عمل تایید را انجام می دهد و نوع فریم ها را برای ارسال مشخص می کند. کار دیگراین واحد این است که با قراردادن وسیله در حالت غیر فعال در مواقع لزوم، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.

 

 

بخش مدیریت خط که بالای کنترل خط قرار دارد، تمام پروتکلهای سطح پایین مثل تنظیم، تایید و سازماندهی ارتباط ها را کنترل می کند. باند پایه و مدیریت ارتباط در کنار یکدیگر کار انتقال اطلاعات را انجام می دهند.

 

 

وظیفه واسطه با میزبان(HCI) ایجاد ارتباط بین پروتکل های لایه پایین با وسیله میزبان است. میزبان شامل یک پردازنده(LC2CAP ) است که پروتکلهای لایه بالا را پشتیبانی می کند. این پروتکلها شامل دستورالعملهای مربوط به سرویسهاست که باید با دستورالعملهای میزبان منطبق شوند.

 

 

عنصر دیگر در هسته بلوتوث که به ارتباط رادیویی مربوط می شود، پروتکل RFCO MM است که نمونه سازی پورتهای سریال را در LC2CAP ممکن می سازد.

 

 

کانالها و ارتباطات

 

برای انتقال داده بین واحدهای بلوتوث از کانالها و خطوط ارتباطی استفاده می شود. ابتدا خطوط ارتباطی ایجاد می شوند.در تکنولوژی بلوتوث دو نوع خط ارتباطی وجود دارد: ارتباط همگام(SCO) و ارتباط ناهمگام(ACL). خطوط همگام اغلب برای ارتباط صدایی به کار می روند. اما خطوط ناهمگام بیشتر برای انتقال بسته های داده ها استفاده می شوند. هر دونوع خط می توانند مورد استفاده قرار بگیرند و حتی ممکن است در حین انتقال نوع خطوط تغییر کنند. اگر چه قبل از استفاده از خطوط همگام باید یک خط ناهمگام ایجاد شود.

 

 

بعد از شکل گیری خطوط، بلوتوث از پنج کانال مختلف برای انتقال انواع داده ها استفاده می کند:

 

- کنترل خط (LC)که جریان بسته های اطلاعاتی را کنترل می کند.

 

- مدیریت خط(LM) اطلاعات مربوط به مدیریت ارتباط را بین ایستگاهها منتقل می کند.

 

- انتقال دهنده های ناهمگام (UA)و همزمان(UI) داده های کاربر

 

- انتقال دهنده های همگام داده های SCO

 

 

پروتکلهای بلوتوث:

 

 

پروتکل کنترل خط:

 

این پروتکل جهت انتقال داده بین لایه های بالا و پایین به کار می روند. هر بسته در زمان خاصی فرستاده می شود. هر واحد زمانی در بلوتوث حدود 625 میکروثانیه است. این پروتکل ارسال و دریافت داده را بین ازارهای مختلف ممکن می سازد و در هر دو انتقال همگام و ناهمگام استفاده می شود.

 

 

پروتکل مدیریت خط:

 

 

این پروتکل یک سیستم فرمان و پاسخ است. این پروتکل برای انتقال داده از طریق باند پایه و در واحد زمانی خاص به کار می رود. بسته های LMP دارای اندازه محدود هستند تا در واحدهای زمانی خاص قابل ارسال باشند.قالب داده های پروتکل ساده است. در اینجا از دو بخش استفاده می شود:

 

- بخش OpCode که نوع و ترتیب داده ها را مشخص می کند.

 

- بخش محتوا که اطلاعات مربوط به کار را در خود دارد.

 

 

LC2CAP

 

 

این پروتکل برای انتقال داده بین لایه های بالا و پایین هسته بلوتوث استفاده می شود. همچنین پروتکل های قطعات سوم مثل TCP/IP را پشتیبانی می کند. این پروتکل قابلیت همکاری قطعات مختلف در شبکه بلوتوث را بررسی می کند.

 

 

شبکه بلوتوث

 

در تکنولوژی بلوتوث هر دو نوع ارتباط یک نقطه به یک نقطه و یا یک نقطه به چند نقطه پیش بینی شده است. در ارتباط نوع دوم ، کانال ارتباطی بین واحد های مختلف تقسیم می شود. اما در ارتباط یک نقطه به یک نقطه فقط همین دو واحد از کانال استفاده می کنند.

 

پروتکل های بلوتوث فرض می کنند که در هر زمان تعداد واحد کمی در شبکه وجود دارد. این تعداد وسایل با نام پیکو نت شناخته می شوتد که معمولا یکی از انها در نقش master و بقیه( معمولا کمتر از 7 واحد) در نقش slave ظاهر می شوند. Master انتقال داده را شروع کرده و بقیه واحدها پاسخ می دهند. در هر شبکه بلو توث فقط یک master وجود دارد.

 

 

اگر چند پیکونت در یک محدوده فیزیکی تداخل پیدا کنند و واحد های ار پیکونت با واحد های پیکونت دیگر وارد ارتباط شوند، این شبکه جدید با عنوان شبکه پراکنده (scatternet) شناخته می شود. واحد های هر پیکونت می توانند با واحد های پیکونت دیگر در ارتباط باشند به این شرط که فقط در یکی از پیکونت ها master باشند.

 

 

 

مفاهیم بلوتوث

 

 

بلوتوث فقط یک رادیو ساده نیست بلکه سیستمی است متشکل از نرم افزار، سخت افزار و ابزارهای کار همزمان.

 

سیستم رادیویی نیز به منظورسیار بودن بهینه شده است.

 

 

ارتباط در بلوتوث

 

 

تفاوت بلوتوث با سایر ساختارهای رادیویی در این است که بلوتوث امکان ایجاد یک شبکه تک منظوره را فراهم می کند.بر خلاف سایر سیستم ها که از پایانه ها و ایستگاهها استفاده می کنند، در بلوتوث ارتباط به شکل عضو به عضو انجام می شود.به این ترتیب ارتباط شخصی ساده تر شده و تمام وسایل دیجیتال می توانند به طور همزمان وارد شبکه شوند. از انجا که بلوتوث داده های صوتی را نیز پشتیبانی می کند، هد ست ها نیز میی توانند وارد شبکه شوند. به طور کلی ،شبکه بلو توث دارای مزایای زیر است:

 

- نقاط دسترسی به صدا/داده که می تواند مثلا ارتباط اینترنتی را برای تلفنهای همراه ایجاد کند.

 

- انتقال بی سیم داده در فرکانس رادیویی خاص

 

- انتقال داده ها در وسایل شخصی و ایجاد هماهنگی بین آنها

 

 

 

- انتقال داده با قابلیت اطمینان و امنیت بالا( کارتا فاصله حدود ده متر، امکان کار در محیط های نویزی، استفاده از تصحیح خطا، سرعت بالا، کد گذاری برای افزایش امنیت)

 

- مصرف کم انرژی

- قابلیت انطباق با شبکه های بزرگتر

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...