رفتن به مطلب

به داد سیاری ابی برسیم


ارسال های توصیه شده

يك صفحه يخ بزرگ به مساحت ۲۶۰ كيلومتر مربع از يخچالي در گرينلند جدا شده است.

محققان دانشگاه دلاور در آمريكا مي گويند اين كوه يخ از يخچال پيترمن در شمال غربي اين كشور جدا شده است.

همه ساله هزاران قطعه يخ از يخچال هاي گرينلند جدا مي شود ولي معمولا اين قطعات به بزرگي كوه يخ جدا شده از يخچال پيترمن نيستند.

به گفته آندرئاس مونچاو، استاد دانشگاه دلاور، اين كوه يخ بزرگ ترين صفحه يخي است كه از سال ۱۹۶۲ در محدوده قطب شمال جدا شده است.

آقاي مونچاو مي گويد اين كوه يخ آن قدر بزرگ است كه مي تواند تمام آب لوله كشي آمريكا را به مدت ۱۲۰ روز تامين كند.

محققان مي گويند ممكن است اين كوه يخ به سمت آب هاي بين گرينلند و كانادا حركت كند يا در طول زمستان در مكان خودش منجمد و ساكن شود.

آنها مي گويند اگر اين كوه يخ به سمت جنوب حركت كند، به تهديدي براي كشتيراني تبديل خواهد شد.

سال گذشته گسست هاي وسيعي بر روي يخچال پيترمن مشاهده شده بود.

محققان كانادايي روز پنجشنبه توانستند با استفاده از تصاوير ماهواره اي سازمان هوا-فضا آمريكا، ناسا، جدا شدن كوه يخ از يخچال پيترمن را مشاهده كنند.

آقاي مونچاو گفت هنوز معلوم نيست كه جدا شدن اين كوه يخ به گرمايش زمين مربوط است يا عوامل ديگري در آن دخالت داشته اند.

مححقان مي گويند شش ماه نخست سال ۲۰۱۰ ، گرم ترين دوره شش ماهه ثبت شده در تاريخ است.

  • Like 15
لینک به دیدگاه

خدا به داد نسلهای بعد از ما برسه................مطمئنا یه روزی بشر به خودش میاد و جلو این بی مبالاتیا رو میگیره.................اونروز حتما از دوره ما در تاریخ به دشمنی با طبیعت یاد خواهد شد.........

  • Like 5
لینک به دیدگاه

استيون هاوكينگ فيزيكدان برجسته بريتانيايي هشدار مي‌دهد كه اگر بشريت در يك‌صد سال آينده به خارج از جو زمين حركت نكند با خطر انقراض روبه‌رو خواهد شد.

 

به گزارش روزنامه ديلي تلگراف اين اخترفيزيكدان معتقد است كه بشريت با خطرات بزرگي روبه‌رو است و براي بقا بايد آينده خود را در فضا جستجو كند. استيون هاوكينگ مي‌گويد تهديداتي همچون جنگ، پايان يافتن منابع و جمعيت بيش از حد، هستي نوع بشر را بيش از هر زمان ديگري تهديد مي‌كند.

 

هر چند استيون هاوكينگ همواره از مدافعان كشف و تصرف فضا بوده ولي اين سخنان شديد‌ترين هشدارهاي وي تا امروز است.

او در مصاحبه‌اي با وب‌سايت «بيگ تينك»‌ گفت: «پيشگيري از وقوع فجايع بزرگ حتي در يك‌صد سال آينده بسيار دشوار است چه رسد به هزارهٔ آينده يا ميليون‌ها سال ديگر. تنها راه بقاي طولاني‌مدت بشر اين است كه بيش از اين به سياره زمين محدود نماند و در فكر كوچ و گسترش در فضا باشد.»

 

به نوشته روزنامه ديلي تلگراف پروفسور هاوكينگ چند ماه پيش هشدار داده بود كه كشف فضا خالي از خطر نخواهد بود. او در گفت‌وگو با مجموعه‌برنامه‌هاي علمي كه از شبكه تلويزيوني ديسكاوري پخش شد گفت كه انسان در مورد برقرار كردن تماس با موجودات فضايي و ساكنان ساير سياره‌ها بايد بسيار هوشيار باشد چون رفتار آن‌ها ممكن است دوستانه نباشد.

 

اما به باور پروفسور هاوكينگ تا زماني كه بشر تنها موجود هوشمند اين كهكشان باشد و زمينه نابودي خود را فراهم نكند آينده آن تضمين است.

 

وي در بخشي از مصاحبه جديد خود مي‌گويد: «من خطرات بزرگي براي بشريت مي‌بينم. در گذشته موارد جدي از تهديد بقا نزديك به وقوع بوده‌است. يك نمونه آن بحران موشكي كوبا در سال ۱۹۶۳ بود. احتمال مي‌رود كه موارد و تناوب وقوع اين نوع حوادث در آينده بيشتر شود.»

 

البته او در ادامه مي‌افزايد كه به آينده خوشبين است و به باور او اگر انسان بتواند تا دو نسل ديگر از فجايع جان سالم به‌در ببرد نوع بشر امنيت خواهد داشت چرا كه تا آن زمان زيستگاه انسان در فضا گسترش يافته است.

 

روزنامه ديلي تلگراف در پايان مي‌نويسد كه رسيدن به يك سياره ديگر چالش بسيار دشواري است چه رسد به فتح و سپس استقرار در آن. نزديك‌ترين ستاره به كره زمين كه «پروكسيما قنطورس» نام دارد ۴٫۲ سال نوري از زمين فاصله دارد. اين به آن معنا است كه سفر به اين ستاره با سرعتي معادل نور ۴٫۲ سال طول مي‌كشد. اما هم‌اينك با استفاده از فناوري موشكي موجود، سفر به اين ستاره در حدود ۵۰ هزار سال به طول مي‌انجامد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

گرماي بي‌سابقه و تهديد كره زمين

دانشمندان برجسته اروپا هشدار دادند، موج گرماي بي‌سابقه‌اي كه 30 كشور نيمكره شمالي را فراگرفته است، مي‌تواند نشانه‌اي بر تسريع روند گرم شدن كره زمين و افزايش تغيير در آب‌وهواي زمين، به علت دخالت‌هاي انسان باشد.

 

به گزارش واحد مركزي خبر از لندن، روزنامه «گاردين» گزارش داد، پروفسور «يوهان شلنهوبر»، مشاور علمي سابق دولت آلمان كه اكنون رييس يك گروه پژوهشي دانشمندان انگليسي در زمينه مطالعات آب‌وهوايي است، مي‌گويد، موج گرماي كنوني در نيمكره شمالي نگران‌كننده است و احتمال دارد كه روند تغييرات آب‌وهوايي ناشي از دخالت انسان، تشديد شده باشد و ابعاد اين تغييرات، بسيار سريعتر و فراتر از آن چيزي باشد كه پيش از اين تصور مي‌شد.

 

وي گفت، براي تجزيه و تحليل داده‌هاي دريافتي از تمام نقاط كره زمين، چند ماه كار پژوهشي لازم است تا دانشمندان بتوانند علت موج گرماي اخير را دريابند.

 

پروفسور شلنهوبر افزود، ما اكنون مي‌دانيم كه روند گرم شدن زمين تسريع شده است، اما آنچه بيشتر ما نمي‌دانيم آن است كه در خلال 20 تا 30 سال آينده، ممكن است با موارد ديگري از موج گرما روبرو شويم . ساير دانشمندان هواشناسي اروپا نيز مي‌گويند، موج گرماي كنوني، شايد بدترين نوع آن باشد و به گرم شدن زمين بي‌ارتباط نباشد . ميشائيل كنوبلسدورف، دانشمند هواشناسي آلمان مي‌گويد، از هنگامي كه ثبت جدول علايم هواشناسي آغاز شده است، ما هرگز شاهد چنين هواي خشكي نبوده‌ايم و آنچه مهم است اين است كه اين موج گرما، در طول زمان بسيار كوتاهي صورت گرفته، به طوري كه مي‌توان گفت، توازن آب‌وهوايي برهم خورده است . ما هر سال در آلمان سفره‌هاي آب زيرزميني داشتيم، اما اكنون با يكي از شديدترين موارد خشكسالي روبرو هستيم . انتونيو ناوارا، رييس بخش هواشناسي انستيتوي ملي ژئوفيزيك ايتاليا گفت، حوزه درياي مديترانه تابستان امسال با 3 درجه افزايش دما روبرو شده است . دماي هوا در بيشتر بخش‌هاي اروپا، 5 درجه از ميانگين بيشتر بوده است. درجه حرارت در چند ايالت هند، تا 49 درجه سانتي‌گراد نيز رسيده است كه بر اثر آن 1500 نفر فوت كرده‌اند. همچنين درجه حرارت در بسياري از مناطق كانادا، ايالات متحده، چين و بخش‌هايي از روسيه و آلاسكا نيز افزايش يافته است. در همين حال سازمان هواشناسي جهاني سازمان ملل متحد ماه گذشته هشدار داد كه موج گرماي هوا ممكن است، به صورت دوره‌هاي متوالي تكرار شود . كن ديويدسون، رييس اين سازمان هشدار داد، شرايط آب‌وهوايي عمومي جهان در حال تغيير است و ما تلاش مي كنيم دريابيم آيا اين پديده ممكن است، به صورت متناوب تكرار شود يا خير.

 

دانشمندان هواشناسي انگليس مي‌گويند، شواهد جديدي يافته‌اند كه بر اساس آن موج گرمايي كه بيشتر بخش‌هاي اروپا و آمريكاي شمالي را فرا گرفته است، نمي‌توان با دلايل طبيعي همانند آتشفشانها يا لكه‌هاي خورشيدي توصيف كرد، بلكه علت اصلي آن، آلودگي‌هاي ايجاد شده به دست بشر است.

 

منبع : baztab.com

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...