رفتن به مطلب

تولید گوجه فرنگی بنفش


amir.d

ارسال های توصیه شده

تولید گوجه فرنگی های بنفش رنگ به وسیله دانشمندان برای مبارزه با سرطان

این گوجه فرنگی ها که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند

 

دانیل گورلیک

عضو هیئت تحریریه

 

واشنگتن- یک گوجه فرنگی قرمز رنگ به علاوه دو ژن گل میمون برابر گوجه فرنگی بنفش رنگی است که می تواند از بدن انسان در برابرطیف گسترده ای از بیماری ها محافظت کند.

 

بر اساس گزارش 26 اکتبر در ژورنال بیوتکنولوژی طبیعت محققان در مرکز جان اینز انگلیس از ژن های گل میمون برای ایجاد گوجه فرنگی از نظر ژنتیکی اصلاح شده ای استفاده کرده اند که شامل سطح بالایی از آنتوسیانین، ماده ای شیمیایی برای محافطت در برابر برخی از سرطان و بیماری های قلبی عروقی می باشد.

 

این مطالعه نشان داد که موش های مستعد به سرطانی که از رژیم غذایی شامل پودر گوجه فرنگی بنفش رنگ که به نظرغیر سمی است بهره مند بودند، از طول عمر بیشتری برخوردار شدند.

 

آنتوسیانین ها به میزان فراوان در میوه هایی نظیر تمشک و قره قاط وجود دارد. دانشمندان در حال بررسی روش هایی هستند که میزان ترکیبات سلامتی بخش را در میوه ها و سبزیجات رایج افزایش می دهد.

 

پروفسور کتی مارتین ، سرپرست این مطالعه گفت:" این یکی از اولین نمونه های مهندسی متابولیک است که میزان بالقوه ای برای ترویج سلامتی از طریق رژیم جهت کاهش تاثیر بیماری مزمن ارائه می دهد." او اضافه کرد که گوجه فرنگی محصول غذایی مهمی در سراسر جهان است.

 

محققان به مدت طولانی تصور می کردند که آنتی اکسیدان ها باعث سلامتی می شوند و با بیماری ها مبارزه می کنند. مراکز پیش گیری و کنترل بیماری های آمریکا ( سی دی سی )، وزارت بهداشت و امور اجتماعی و موسسه ملی سرطان توصیه می کنند که افراد حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات در طول روز مصرف کنند. هرچند بر اساس اعلام سی دی سی تنها 23 درصد از جمعیت آمریکا از این توصیه ها پیروی می کنند.

 

توضیح علمی در مورد گوجه فرنگی های بنفش

 

آنتوسیانین ها رنگینه های کوچک و در آب حل شونده ای هستند که بسته به میزان اسید موجود در آنها، گیاه را به رنگ قرمز،آبی و یا بنفش در می آورند. قره قاط و بادمجان بنفش و پرتقال خونی رنگ خصوصیات رنگی خود را تا حدودی از این مواد شیمیایی می گیرند. آنتوسیانین ها هم چنین به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل می کنند بدین معنی که از انجام واکنش های اکسیداسیون جلوگیری می کنند و یا سرعت آنرا کاهش می دهند.

 

در یک قیاس متابولیکی، اکسیژن که برای زندگی مورد نیاز است می تواند با درگیر شدن در واکنش های اکسیداسیون که مقادیر زیادی رادیکال های آزاد واکنشی و مولکول اغلب سمی آزاد می کند، به سلول ها صدمه وارد کند.

 

غذاهای غنی از آب و آنتی اکسیدان های قابل حل در چربی بهترین نوع محافظت در برابر بیماری به شمار می آیند. گوجه فرنگی غنی از لیسوپن، آنتی اکسیدانی حلال در چربی است اما حاوی مقادیر کمی از آنتی اکسیدان های حل شونده در آب می باشد که بیشتر آنها در پوست گوجه فرنگی وجود دارند.

 

مارتین و همکاران او به اضافه کردن دو ژن از گیاه گل میمون Antirrhinum majus به گوجه فرنگی نوع میکرو تام سطح آنتی اکسیدان های حل شونده در آب را افزایش دادند.

 

سلول ها آنتوسیانین ها را از طریق فرآیندی چند مرحله ای تولید می کنند که در آن ماده شیمیایی آمینو اسید فنیلالانین دقیقا به همان روشی که در تکه دوزی ها به وسیله متصل کردن و اصلاح تکه های مختلف درست می شود، با موفقیت اصلاح می شود.

 

هر مرحله از این اصلاحات توسط ژن های مشخصی به فعالیت می افتند و بیش از 12 ژن مسیر کلی را تنظیم می کنند. این ژن ها به طور معمول در گوجه فرنگی ها یافت نمی شوند به همین دلیل آنتی سیانین های کمی تولید می شوند. هرچند دو ژن گل میمون اضافه شده توسط محققان تنظیم کننده های اصلی تولید آنتوسیانین ها به شمار رفته و ژن های غیر فعال موجود در گوجه فرنگی ها را که برای تولید آنتو سیانین ها مورد نیازند فعال می کنند.

 

رنگ بنفش نشانه آن است که اصلاحات ژنتیکی با موفقیت روبرو شده اند. محققان این مطلب را با اندازه گیری سطح آنتوسیانین ها در پوست و گوشت گوجه فرنگی تایید کرده اند. به طور میانگین 2.83 میلی گرم آنتوسیانین در هر گرم از گوجه فرنگی های بنفش رنگ وجود دارد. بر اساس گزارش ها در گوجه فرنگی های اصلاح نشده، آنتوسیانین ها تقریبا غیر قابل شناسایی بوده اند.

 

آیا گوجه فرنگی های بنفش رنگ می توانند مانع از سرطان شوند؟

 

آنتی اکسیدان ها در آزمایشگاهها آثار سلامت بخشی را از خود نشان می دهند اما دانشمندان هم چنان می بایست مزیت های محسوس آنها را در مطالعات انسانی نیز به نمایش گذارند.

 

مارتین و همکاران او به بررسی این موضوع پرداختند که آیا گوجه فرنگی های بنفش رنگ آنها واقعا توانایی پیشگیری از بیماری های مزمن را دارا هستند یا خیر. محققان در مطالعه ای آزمایشی گونه شناخته شده ای از موش های مستعد به سرطان را انتخاب کرده و به وسیله مهندسی ژنتیک به سرعت تومورهای طبیعی را در بدن آنها ایجاد و به آنها رژیم های غذایی حاوی پودر گوجه فرنگی دادند.

 

موش های مستعد سرطان با رژیم غذایی استاندارد و یا رژیم غذایی شامل 10 درصد پودر گوجه فرنگی قرمز رنگ طول عمری 142 تا 146 روزه داشتند. در مورد رژیم های غذایی با گوجه فرنگی بنفش رنگ موش ها 30 درصد بیشتر یعنی با میانگین 182 روز زنده ماندند.

 

محققان هم اکنون در حال بررسی این هستند که آیا آنتوسیانین های خالص شده از تاثیر مشابهی برخوردار می باشند یا خیر.

 

مارتین گفت: گوجه فرنگی بنفش رنگ غنی از آنتوسیانین اولین نمونه گیاه اصلاح شده ژنتیکی با خصوصیتی است که " به درستی مزیت های با القوه ای را برای تمامی مصرف کنندگان ارائه می دهد." گام بعدی انجام مطالعاتی بر روی انسان هاست تا ببینیم آیا می توانیم سلامتی را از طریق استراتژی های دارویی رژیم های غذایی پیش گیری کننده ایجاد نماییم."

 

کاندویزا رایس وزیر امور خارجه گفت ایالات متحده از پیشرفت های انجام گرفته در فن آوری غذا نظیر محصولات غذایی از نظر ژنتیکی اصلاح شده برای افزایش تولید محصولات غذایی حمایت می کند.

 

بر اساس اعلام دن پرایس معاون مشاور امنیت ملی در زمینه امور اقتصاد بین الملل، محصولات اصلاح ژنتیکی شده منجر به بازده بیشتر شده و جلوگیری از استفاده از آنها در کشورهای در حال توسعه آن کشورها را از بازده داخلی بیشترو بازارهای صادراتی محروم می کند.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...