رفتن به مطلب

نحوه برداشتن روکش دندان در خانه


ارسال های توصیه شده

روکش دندان یک پوشش نازک است که می‌تواند از جنس پرسلن، کامپوزیت، فلز و یا ترکیب فلز و سرامیک یا همان پرسلن باشد. این پوشش تمامی سطح‌های دندان را می‌پوشاند و از آن محافظت می‌کند. در این صورت دندان‌ها در برابر شکستگی و آسیب‌دیدن از نظر سردی و گرمی، حفظ می‌شوند. همچنین دندان کوچک و نامتقارن تبدیل به دندانی زیبا و متناسب می‌شود.

اما گاهی نیاز به در آوردن روکش و تعویض آن است. در این صورت چه باید کرد؟ آیا می‌توان روکش را از دندان خارج کرد و آن را از روی آن برداشت؟ پاسخ مثبت است.

برداشتن روکش دندان در منزل

گاهی افراد می‌دانند که روکش دندان آن‌ها باید برداشته شود و سر خود و در منزل اقدام به برداشتن روکش دندان می‌کنند. توجه داشته باشید که برداشتن روکش دندان یک فرایند ساده و راحت است اما حتماً باید توسط دندان‌پزشک و در مطب دندان‌پزشکی انجام شود.

زیرا با وجود این که فرایند کم خطر و راحتی است، اگر به صورت درست انجام نگیرد، می‌تواند باعث آسیب رسیدن به دندان و لثه شود. حتی ممکن است روکشی که می‌توان آن را حفظ کرد را با اقدام به برداشتن آن در خانه، شکست و به روکشی غیر قابل استفاده تبدیل کرد.

تنها موردی که می‌توان به برداشتن روکش در خانه اقدام کرد، هنگامی است که روکش تقریباً به طور کامل از دندان جدا شده و به طور کامل لق شده است. هنگامی که چسب روکش جدا شده باشد و روکش لق باشد، می‌توان به راحتی و با ملایمت آن را از روی دندان برداشت.

اگر روکش به دندان چسبیده باشد، اقدام به برداشتن آن اول از همه می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری به لثه وارد کند؛ بنابراین حتماً برای برداشتن روکش دندان خود به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

 

چه کنیم که نیاز نباشد روکش دندان برداشته شود؟

اگر به برخی از توصیه‌های مراقبتی عمل کنید، نیاز نیست که روکش دندانی برداشته شود. در ادامه به معرفی برخی از این موارد می‌پردازیم؛

  • در وهله‌ی اول، باید دندان‌پزشکی را انتخاب کنید که ماهر باشد و بتواند به‌خوبی روکش را بر روی دندان قرار دهد.

اگر روکش به‌خوبی به دندان متصل شود، خطر آسیب‌دیدن آن بسیار کم است. بهتر است با ویژگی‌های یک دندانپزشک خوب آشنا باشید! در همین راستا برای راحتی شما در انتخاب دندانپزشک ماهر پیشنهاد می‌کنیم مقاله دندانپزشک خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد را در وب‌سایت دکتر محمد نیک‌زاد مطالعه کنید.

  • سعی کنید روکش مرغوب را انتخاب کنید.

گاهی افراد برای این که در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند،روکشی را انتخاب می‌کنند که هزینه‌ی کمتری دارد. اما این کار از نظر اقتصادی اصلاً مقرون‌به‌صرفه نیست و می‌تواند بعداً برای شما مشکلاتی ایجاد کند.

  • سیگار نکشید. سیگار کشیدن می‌تواند باعث کاهش جریان خون به لثه‌ها شود و این مسئله باعث ضعیف شدن لثه و در خطر آسیب قرار دادن آن شود.
  • سعی کنید از مواد غذایی اسیدی کمتری استفاده کنید. اسید می‌تواند به سیمان روکش آسیب برساند.
  • بهداشت دهان و دندان خود را به‌خوبی رعایت کنید.

اگر مسواک بزنید و نخ دندان بکشید،‌ دندان‌ها در معرض خطر کمتری قرار خواهند داشت و روکش نیز به همین شکل، حفظ می‌شود.

  • سعی کنید به طور منظم به دندان‌پزشکی مراجعه کنید.

درصورتی‌که طبق ویزیت‌های منظم به دندان‌پزشکی مراجعه کنید، اگر مشکلی برای روکش یا دندان‌های شما پیش بیاید، بلافاصله تشخیص داده خواهد شد و می‌توان از آسیب رسیدن به روکش و دندان‌ها جلوگیری کرد.

  • اگر دندان‌قروچه دارید، باید با روانپزشک یا مشاور در این مورد صحبت کنید.

دندان‌قروچه یا بروکسیسم به ساییدن دندان‌ها روی هم گفته می‌شود که می‌تواند در بیداری و یا خواب باشد. کسانی که تنها در هنگام خواب دندان‌قروچه دارند، می‌توانند از محافظ‌ها و یا گاردهای شبانه برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دندان‌ها استفاده کنند. اما اگر در بیداری هم این اتفاق می‌افتد، حتماً باید با یک متخصص در این باره صحبت کنند. زیرا روکش در اثر دندان‌قروچه آسیب می‌بیند و به تبع آن به دندان‌ها هم آسیب می‌رساند.

  • سعی کنید الکل ننوشید و یا مصرف الکل خود را کاهش دهید.
  • از خوردن غذاهای خیلی سرد و یا خیلی گرم بپرهیزید.
  • از دست‌کاری روکش دندانی خودداری کنید.
  • اگر بیماری‌های التهابی لثه و یا عفونت لثه دارید، به دندانپزشک مراجعه کنید و سعی کنید آن را درمان کنید. زیرا لثه‌های ناسالم به دندان‌ها آسیب می‌رسانند و دندان آسیب‌دیده نمی‌تواند میزبان خوبی برای روکش باشد.

منبع: نحوه برداشتن روکش دندان نوشته دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...