رفتن به مطلب

نقشه خوانی


ارسال های توصیه شده

انواع شبکه های لوله کشی تاسیسات حرارتی و برودتی

شبکه دو لوله ای با برگشت معکوس :در این نوع طول مسیر حرکت رفت وبرگشت اب کلیه رادیاتورها از دیگ یکسان می باشد . در نتیجه افت فشار آنها تقریبا مساوی توزیع آب در رادیاتورها متعادل خواهد بود . ازاین شبکه برای کلیه ساختمانهای بزرگ و کوچک بخصوص برای ساختمانهای با زیربنای زیاد استفاده می گردد .

شبکه دو لوله ای با برگشت مستقیم : رادیاتورهایی که نسبت به دیگ دورتر قرار می گیرند به طور طبیعی آب کمتری در یافت می نمایند .در نتیجه توزیع آب نا متعادل می باشد که باید هم در طرح و هم در راه اندازی حتی الامکان رادیاتورها را متعادل کرد.

نقشه خوانی لوله کشی تاسیسات حرارتی و برودتی

در شکل پلان معماری یک ساختمان یک طبقه با مقیاس 1.100 نشان داده شده است مطابق شکل 40-5 لوله کشی آب گرمایش برای این ساختمان به روش برگشت معکوس و در شکل 41-5 به روش برگشت مستقیم انجام گرفته است.

در این نقشه ها از علائم معرفی شده در شکل 18-3 استفاده گردیده است . لوله رفت با خط پر ولوله برگشت با خط چین کشیده شده است . در اندازه گذاری لوله ها ترتیب قرار گیری اندازه ها به ترتیب قرارگیری لوله ها است. یعنی اولین اندازه نوشته شده از چپ مربوط به اولین خط لوله از چپ (نسبت به نقشه) خواهد بود. عبارات نوشته شده در داخل اطاق مشخصات رادیاتور نصب شده درآن اطاق را معین می کند. مثلا بدین معنی است که رادیاتور نصب شده از مدل 200*500 انتخاب شده تعداد پره های آن 9 عدد ، طول کل رادیاتور 45 سانتی متر و شیر رادیاتور یک دوم می باشد .

نمونه 2

در اشکال پلان لوله کشی یک ساختمان سه طبقه با زیرزمین نشان داده شده است ، شکل مربوط به پلان لوله کشی زیرزمین می باشد ، موتورخانه در گوشه راست و پائین نقشه قرار گرفته است ، لوله اصلی رفت از دیگ به قطر 2 می باشد این لوله رادیاتورهای نصب شده در طبقه زیرزمین ورایزرهای ( لوله های بالارونده ) مختلف را تغذیه می نماید . آب برگشتی از رادیاتورهای طبقه زیرزمین و رایزرها توسط یک لوله برگشت به قطر 2 به دیگ در موتور خانه بر می گردد . سیستم لوله کشی به صورت برگشت معکوس می باشد.

برای صرفه جویی و جلوگیری از طولانی شدن مسیر لوله کشی تغذیه رادیاتور در طبقات توسط رایزرهای ( لوله بالارونده ) انجام گرفته است. رایزرها با علامت مشخص شده اند وظیفه رسانیدن آب گرمایش به یک یا چند رادیاتور نزدیک خود را به عهده دارند. برای مشخص شدن اندازه رایزر از عبارتی استفاده شده است که عدد بالایی خط اندازه لوله مربوط به طبقه بالا و اندازه پایین خط اندازه لوله مربوط به طبقه پایین را نشان می دهد . در صورتی که در بالا یا پایین اندازه ای نوشته نشده باشد به معنی ادامه نداشتن رایزر به طرف بالا یا پایین خواهد بود.

نمونه 3

شکل پلان لوله کشی سیستم حرارتی و برودتی یک طبقه از یک ساختمان چند طبقه را نشان می دهد. در لوله کشی فن کویل علاوه بر لوله های رفت و برگشت لوله سومی وجود دارد که لوله تخلیه (درین) گفته می شود. این لوله برای جمع آوری آبهای جمع شده در تشتک فن کویل در زمان کار تابستانی در نظر گرفته شده است.همانطورکه ملاحضه می گردد فن کویلهای این طبقه توسط سه رایزر تغذیه می شوند که از لوله کشی افقی ساختمان که معمولا در سقف زیرزمین یا کف طبقه اول قرار می گیرد منشعب می گردند.

نقشه خوانی کانال کشی تاسیسات حرارتی وبرودتی

علائم کانال کشی

برای آشنایی و بررسی نقشه های کانال کشی هوا لازم است که با علائم رایج در این قسمت آشنا شویم. در شکل علائم کانال کشی آمده است .

کانال هوای رفت

هوای گرن تهیه شده در کوره هوای گرم وهوای گرم یا سرد در دستگاه هواساز توسط این کانال به قسمتهای مختلف ساختمان هدایت می شود و از طریق دریچه هایی که در سرهای انتهای کانال نصب می شود در محل مورد نظر توزیع می گردد.

کانال هوای برگشت

هوای گرم یا سرد توزیع شده در ساختمان پس از تبادل حرارت از طریق این کانال به دستگاه کوره هوای گرم یا هواساز بر می گردد ، از برگشت هوای بعضی از قسمتهای ساختمان از قبیل توالت و آشپزخانه به دستگاه هواساز و کوره باید جلوگیری نمود بهمین جهت این عمل محل مجهز به یک یا چند هواکش می شوند تا هوای آلوده قبل از آنکه فرصت ورود به کانال برگشت را داشته باشند به بیرون تخلیه شود.

کانال هوای تازه

هوای محیط زندگی انسان باید حاوی مقدار کافی اکسیژن و درجه حرارت معقولی باشد برای تامین اکسیژن فضای مسکونی گردش هوا و جایگزینی هوای قدیمی با هوای تازه نهایت اهمیت را دارد . در گذشته این هوای تازه از درز درب و پنجره ها وارد ساختمان می شد ولی اخیرا نوع ساختمان آنها طوری شده است بدین منظور از کانال هوای تازه استفاده می شود تا هوای بیرون از طریق این کانال به ورودی دستگاه هواساز یا کوره هوای گرم برسد و پس از مخلوط شدن با هوای برگشت ضمن عبور از دستگاه گرم یا سرد شده توسط کانال رفت در ساختمان توزیع شود . شکل طرز تهیه هوای یک ساختمان را نشان می دهد.

کانال هوای آلوده

در بعضی کارخانجات که بر اثر کار دستگاههای سمی وگرد و غبار تولید می شود برای جلوگیری از بخش این مواد در فضای کارخانه و اختلال در امر تنفس کارکنان در نزدیکی محل تولید گاز یا گردو غبار دریچه های قرارمی دهند تا مواد آلوده به داخل کانال مکیده شده و از آنجا به فضای بیرون فرستاده شود در این شکل از یک دستگاه هواساز برای گرم کردن محل استفاده شده است که دارای دمپر هوای برگشت، دمپر هوای تازه ، *****، کویل آبگرم ونتیلاتور می باشد.

دمپر

عبارت از صحافاتی است که جهت تنظیم میزان جریان هوا در کانال کشی مورد استفاده قرار می گیرد با نصب این صفحات بر روی دریچه های خروجی هوا می توان میزان وجهت هوای خروجی را تنظیم نمود ، در صورتی که عامل حرکت پره ها نیروی انسانی (دمپرسی ) گفته می شود در صورتی که برای حرکت پره ها از نیروی الکتروموتور با فرمان از کنترل کننده ها استفاده نماییم دمپر اتوماتیک نامیده می شود . در دمپرهای جلوگیری از حریق در صورت بالا رفتن درجه حرارت بواسطه حریق مسیر کانال بسته می شود تا از سرایت حریق به قسمتهای دیگر از سیستم کانال کشی جلوگیری به عمل آید.

wrz01z.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
جاوید جان پلان ها موجود نیستن ها!

والا نمیدونم از جایی که مطلب رو برداشتم همینجوری بود:icon_pf (34):

توی سایت اصلی هم نقشه ای نبود:w00:

در اسرع وقت نقشه هاشو گیر میارم

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...