رفتن به مطلب

تغییر کاربری، سطح کره زمین را گرم کرده است


Mohammad Aref

ارسال های توصیه شده

تغییرات اخیر در پوشش گیاهی باعث گرم‌تر شدن سطح کره زمین شده است. فعالیت‌هایی نظیر قطع کردن درختان جنگل‌های همیشه‌ سبز برای گسترش کشاورزی در مناطق گرمسیری، باعث ایجاد عدم تعادل انرژی می‌شود که این به نوبۀ خود منجر به افزایش دمای سطح محلی و گرم شدنِ کره زمین می‌شود.

72k8yjimj1irgo7xs4c.jpg

 

اکوسیستم‌های طبیعی نقش مهمی در کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا و فرسایش خاک دارند. مطالعه‌ای جدید توسط تیمی از محققان مرکز تحقیقات مشترک، خدمات علم و دانش کمیسیون اروپا، یکی دیگر از جنبه‌های کمتر شناخته‌شدۀ چگونگی محافظت کردن این اکوسیستم‌های طبیعی، و به ویژه جنگل‌ها، از سیاره ما در برابر گرمایش جهانی را روشن می‌سازد.

 

این تیم تحقیقاتی برای تجزیه و تحلیل تغییرات در پوشش گیاهی جهانی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ و ارتباط دادن این داده‌ها به تغییرات در تعادل انرژیِ سطح، از داده‌های ماهواره‌ای استفاده کردند. تغییر پوشش گیاهی، ویژگی‌های سطح – مانند میزان گرمای از بین رفته توسط تبخیر آب و میزان تابشی که به فضا بازتاب می‌شود- را تغییر می‌دهد، که این تاثیر قابل توجهی بر دمای سطح محلی دارد. تجزیه و تحلیل آنها نشان می‌دهد که تغییرات اخیر در پوشش زمینی چگونه در نهایت باعث گرم‌تر شدن سیاره زمین شده است.

 

گرگوری دوویلر، نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح می‌دهد: «می‌دانستیم که جنگل‌ها در تنظیم دماهای سطح زمین نقش دارند و اینکه جنگل‌زدایی بر آب و هوا تاثیر می‌گذارد، اما این اولین ارزیابیِ داده‌محورِ جهانی است که ما را قادر ساخته تا مکانیزم‌های بیوفیزیکیِ پشت این فرآیندها را به طور نظام‌مند نقشه‌برداری کنیم.» این مطالعه همچنین فراتر از جنگل‌زدایی را بررسی کرد، یعنی تغییرات بین انواع مختلف پوشش گیاهی، از جنگل‌های همیشه سبز تا زمین‌های هموار، درختچه‌ها، چمنزارها، مزارع و تالاب‌ها، را نیز تجزیه و تحلیل کرد. با این وجود، آنها دریافتند که از بین بردنِ جنگل‌های همیشه سبزِ گرمسیری به منظور گسترش کشاورزی، تغییر پوشش گیاهی است که بیشترین مسئولیت و سهم را در افزایش محلی در دمای سطح زمین دارد.

 

از نقطه‌نظر گازهای گلخانه‌ای، قطع درختان جنگل ممکن است فقط بر آب و هوای جهانی در مدت زمان متوسط تا درازمدت تاثیر داشته باشد. با این حال، دانشمندان اشاره می‌کنند که جوامع محلی که در مناطقی زندگی می‌کنند که درختانِ آنجا قطع می‌شود، بلافاصله در معرض افزایش دما قرار می‌گیرند. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
منتشر شده است.

 

ترجمه: زهرا جهانبانی - بیگ بنگ

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...