رفتن به مطلب

با اصلی‌ترین ویژگی‌های آپدیت سالانه ویندوز 10 آشنا شوید


Imaaan

ارسال های توصیه شده

windows-10-anniversary-update.jpg

حدود یک سال از تاریخ عرضه رسمی ویندوز 10 مایکروسافت که لقب آخرین سیستم‌عامل جامع ردموندی‌ها را یدک می‌کشد می‌گذرد. همان‌طور که گفته شد از ویندوز 10 به عنوان آخرین نسخه از سیستم‌عامل ویندوز یاد می‌شود و این بدان معناست که دیگر هسته مرکزی آن تغییر نخواهد کرد، با این حال مایکروسافت طی بسته‌های به‌روزرسانی تجمعی و کلی به آن قابلیت‌های جدیدی خواهد افزود.

 

 

تفاوت اصلی روند در پیش گرفته توسط مایکروسافت در قبال ویندوز ۱۰ نسبت به سایر نسخه‌های سیستم‌عامل ویندوز، اعمال تغییرات بر اساس فیدبک های کاربرانی است که در پروژه اینسایدر توانسته‌اند نسخه‌های پیش‌نمایش را زودتر از سایرین دریافت کنند.

 

 

تا پیش از این گروه توسعه دهنده ویندوز با توجه به نیازی که خود تشخیص داده بود تقریباً هر یکی دو سال نسخه‌ای جدید از این سیستم‌عامل را عرضه می‌کرد، با این حال اکنون به لطف پروژه مذکور، استفاده‌کنندگان از ویندوز ۱۰ در شکل‌گیری آینده این سیستم‌عامل نقش مستقیمی دارند که این امر نیز در راستای سیاست‌های ساتیا نادلا محقق شده است.

 

 

البته ناگفته نماند که اعمال تغییرات در یک سیستم‌عامل با ایجاد قابلیت‌های جدید بر روی یک اپلیکیشن بسیار تفاوت دارد، زیرا پس از هر تغییر بایستی میزان احتمال عدم تطابق آن تغییر با قسمت‌های دیگر سیستم‌عامل همچون مصرف باتری یا استفاده از منابع سخت‌افزاری مورد بررسی قرار گیرد. جالب است که بدانید کاربران ویندوز اینسایدر که تعداد آن‌ها میلیونی شده است، طی یک سال گذشته بالغ بر 75 میلیون فیدبک را به مایکروسافت انعکاس داده‌اند.

 

 

در همین راستا اکنون که ویندوز ۱۰ یک ساله شده است، ردموندی‌ها در نظر دارند اولین آپدیت کلی این سیستم‌عامل را تحت نام رداستون و یا Anniversary برای عموم استفاده‌کنندگان از این سیستم‌عامل منتشر نمایند که در ادامه به طور اجمالی به قابلیت‌های تعبیه شده در این بسته به‌روزرسانی خواهیم پرداخت.

 


[h=2]ویندوز اینک | Windows Ink[/h] همان‌طور که در جریان هستید، ویندوز ۱۰ یک سیستم‌عامل جامع بوده که قابلیت اجرا بر روی انواع گجت‌های مختلف از جمله پی‌سی، تبلت، گوشی همراه، کنسول بازی ایکس باکس و یا حتی هدست هولولنز را دارا می‌باشد، از این رو مایکروسافت می‌کوشد با اعمال رابط کاربری اختصاصی برای هر یک از این گجت ها در ویندوز ۱۰، شیوه استفاده از این سیستم‌عامل را دستگاه‌های مختلف خاص جلوه دهد.

 

 

sticky-notes-cortana-reminder-1024x683.jpg

 

به عنوان مثال در آپدیت تابستانه ویندوز ۱۰ شاهد قابلیتی تحت عنوان Windows Ink هستیم که صرفاً برای آن دسته از کاربرانی که از ویندوز ۱۰ بر روی گجت‌های دارای قلم استایلوس یا صفحه لمسی استفاده می‌کنند مفید است، به طوری که از این پس با فشار دادن دکمه انتهای قلم، به جای باز شدن اپلیکیشن یادداشت‌برداری به سوی اپلیکیشن‌های سازگار با آن در استور یکپارچه ویندوز ۱۰ هدایت خواهید شد.

 

 

windows-ink-workspace-flyout-994x1024.jpg

 

به زبان ساده این قابلیت برای افزایش کارایی قلم در محیط ویندوز ۱۰ است. اگر اکنون با قلم اکشن‌سنتر را باز کنید، در سطر لیست ارائه شده سه اپلیکیشن Sticky Note، Sketchpad و Screen sketch را مشاهده خواهید کرد که هریک برای کاربرد خاصی هستند. به عنوان مثال اگر در برنامه Sticky Notes، آدرس مکانی خاص یا شماره آن محل را با دست یادداشت کنید، کورتانا با تشخیص دست خط شما آن‌ها را به صورت دیجیتالی درآورده و ذخیره می‌کند.

 

 

windows-ink-ruler-sketchpad-1024x683.jpg

 

در سوی دیگر Sketchpad را می‌توان ابزارهای طراحی مجازی دانست که در تمامی صفحات سیستم‌عامل در اختیار شما برای هستند. البته ممکن است این قابلیت به مذاق عرضه‌کنندگان تخته‌های هوشمند خوش نیاید زیرا Sketchpad به طور کلی فایده این دستگاه‌ها را زیر سؤال خواهد برد. در نهایت بایستی این نکته را یادآور شویم که Ink با اکثر قسمت‌های ویندوز ۱۰ یکپارچه شده به طوری که حتی می‌توان در لاک اسکرین نیز به ابزار طراحی یا یادداشت‌برداری با قابلیت کاستوم سایز دسترسی داشت.


[h=2]منوی استارت | Start Menu[/h] اگرچه اصلی‌ترین تغییر ظاهری ویندوز ۱۰ نسبت به سایر نسخه‌های این سیستم‌عامل، بهره بردن از منوی استارت پویا است که امکان پین کردن اپلیکیشن‌های محیط مترو را در کنار برنامه‌های دسکتاپی به ارمغان، با این حال به نظر می‌رسد مایکروسافت همچنان قصد دارد منوی استارت را کاربردی‌تر نماید زیرا در آپدیت تابستانه سازوکاری را تعبیه کرده است که دکمه‌های دسترسی سریع به تنظیمات، POWER و حساب کاربری به کناره سمت چپ منو منتقل شده‌اند، این در حالی است که زین پس All apps به صورت دائم نمایش داده می‌شود.

 

 

win10-au-startnew.jpg

 

علاوه بر این منوی استارت در حالت تبلت، اکنون لیست تمامی برنامه‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهد. چینش شبکه‌ای لیست اپلیکیشن‌ها در حالت تمام صفحه در منوی استارت، باعث می‌شود که بهره‌وری بیشتری را به هنگام استفاده از دستگاه در حالت تمام صفحه (تبلت) داشته باشید.

 

 

win-10-au-start.jpg

 

در سوی دیگر کاربران اکنون قادر خواهند بود علاوه بر اضافه کردن تعداد ردیف‌های اپلیکیشن ها در کنار کاستوم سایز کردن ارتفاع منوی استارت، هر پوشه‌ای که در نظر دارند را با دنبال کردن مسیر Settings > Personalization > Start پین نمایند. همچنین کاشی‌های زنده Chaseable اعلانیه‌هایی قابل تعقیب دارند و می‌توانید دقیقاً به بخشی که اعلانیه را دریافت کرده بروید و شاید دلیل اصلی که مایکروسافت نام “Chaseable” را برای کاشی‌های زنده جدید برگزیده همین باشد. البته ناگفته نماند که طرح جدید منوی استارت، تعداد اپلیکیشن‌های پیشنهادی دو برابر شده‌اند که به توجه به سابقه دریافت برنامه‌های شما از استور ارائه می‌شود.


[h=2]اکشن‌سنتر | Action Center[/h] در آپدیت تابستانه ویندوز ۱۰ دسکتاپ، اپلیکیشن‌های یونیورسال و آیکون اعلانیه‌های تعبیه شده در نوار وظیفه حالت تعاملی به خود گرفته‌اند. بدین ترتیب تعداد اعلانیه‌های توجه نشده بر روی آیکون هر برنامه پین شده بر روی نوار ابزار و به صورت کلی بر روی آیکون اعلانیه‌ها که به گوشه سمت راست این نوار منتقل شده است نمایش داده می‌شود. علاوه بر این شیوه نمایش اعلانیه‌ها در اکشن سنتر بهبود یافته بدین ترتیب که اعلانیه‌های مرتبط با هر برنامه در کادری مجزا نمایش داده خواهند شد و این در حالیست که حتی در این اعلانیه تصویر و یا نوشته پیوست شده نمایش داده می‌شود و شما با ضربه زدن بر روی آن اعلانیه می‌توانید سایر اعلانیه‌ها که به صورت زیر مجموعه قرار می‌گیرند را مشاهده کنید.

 

 

Windows10-AU-CortanaNotif.jpg

 

علاوه بر این کاربران زین پس قادر خواهند بود دکمه‌های دسترسی سریع نوار اعلانیه‌ها را با دنبال کردن آدرس Settings> System>Notifications & actions شخصی‌سازی نمایند. همچنین اگر پس از نصب این آپدیت، Quick Action تنظیمات وای‌فای را انتخاب نماید به جای خاموش و روشن شدن مودم، به بخش تنظیمات شبکه وای‌فای منتقل خواهید شد. در آپدیت تابستانه قابلیتی تعبیه شده است که پس از همگام‌سازی گوشی خود با ویندوز ۱۰، پس از دریافت پیامک جدید، می‌توانید در همان قسمت و از طریق کامپیوتر خود به آن پیامک پاسخ دهید.

 

 

در این بین امکان اولویت‌بندی نمایش اعلانیه‌ها تعبیه شده است. به عنوان مثال کاربر قادر خواهد بود تعیین کند که اعلانیه‌های مرتبط با اپلیکیشن یونیورسال اسکایپ، بالاتر از نوتیفیکیشن مرتبط با کورتانا قرار گیرد و یا اینکه آن‌ها را در حالت هایلایت نمایش دهد.

 

 

Windows10-AU-SettingsNotifs.png

 

البته ناگفته نماند که اکنون ساعت موجود در نوار وظیفه با اپلیکیشن تقویم یکپارچه شده و این یعنی یادآوری‌های ثبت شده در تقویم، همچون شکل فوق در قسمت پایین ساعت نمایش داده خواهند شد. بخش مربوط به تنظیم میزان صدای خروجی از سیستم که در نوار وظیفه قرار دارد، اکنون به‌روزرسانی شده که به شما این امکان را می‌دهد تا بین سیستم‌های پخش مختلف جابه‌جا شوید و هر یک را به صورت مجزا کنترل کنید.

 

 

عمده تغییر مرتبط با بخش اعلانیه‌ها در آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ موبایل نیز به امکان جابجا کردن آیکون‌های دسترسی سریع و افزایش تنظیمات حریم خصوصی در این بخش می‌شود. به زبان ساده‌تر در این بخش اکنون قادر خواهید بود که میزان نمایش اطلاعات هر اپلیکیشن در اکشن سنتر را به دلخواه تنظیم کنید و یا اینکه به عنوان مثال تعیین کنید که صرفاً در اکشن سنتر از دریافت پیام جدید و نه متن پیام در حالت قفل بودن دستگاه آگاهی یابید.

 

 

Windows10-AU-InteractiveNotif-1.jpg

 

علاوه بر این اکنون اعلانیه‌ها همخوانی بیشتری با اکشن سنتر پیدا کرده‌اند، به عنوان مثال اعلانیه‌ها می‌توانند عکس‌ها را در اکشن سنتر به دو سایز متوسط و بزرگ نمایش دهند و یا اینکه می‌توان تعیین کرد که اعلان‌های هر اپلیکیشن در چه سطح از اولویت‌بندی قرار داشته و اینکه چه تعداد اعلانیه از آن اپ در اکشن سنتر نمایش داده شود.

اگر بر روی سربرگ یک اعلانیه بر روی اکشن سنتر ویندوز ۱۰ موبایل پس از دریافت آپدیت سالانه، به طور ممتد لمس کنید، گزینه‌هایی به شما نمایش داده خواهد شد که اجازه می‌دهد اولویت اعلانیه‌های مربوط به همان اَپ را تغییر داده، اعلانیه‌های آن را خاموش کرده و یا مستقیم به صفحه تنظیمات اعلانیه و اکشن سنتر بروید. همچنین در اکشن سنتر جدید پس از آپدیت هر اپلیکیشن، یک اعلانیه دریافت خواهید کرد که پس از لمس روی هرکدام، به قسمت تغییرات اعمال شده در نسخه جدید آن برنامه در استور رجوع داده می‌شوید.


[h=2]مایکروسافت اج | Microsoft Edge[/h] اگرچه مایکروسافت اج در بدو معرفی از افزونه‌های اختصاصی بی‌بهره بود، با این حال مایکروسافت نسخه دسکتاپی این مرورگر را در آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ به قابلیت نصب افزونه‌های جانبی تجهیز کرده است. بر این اساس برای نصب افزونه در مرورگر مورد بحث بر روی دکمه منو که با آیکون سه نقطه در گوشه بالای سمت راست صفحه وجود دارد کلیک کرده و سپس گزینه “Extensions.” را انتخاب نمایید. پس باز شدن صفحه اکسیشن ها، گزینه “Download” و سپس “RUN” را انتخاب کرده و تا عملیات دریافت و نصب افزونه انتخاب شده آغاز شود. از جمله افزونه‌های مشهوری که طی چند وقت اخیر برای مایکروسافت اج توسعه یافته‌اند می‌توان به AdBlock, ۱Password, LastPass و یا Evernote اشاره کرد.

 

 

You-can-finally-block-website-ads-on-Microsoft-Edge-with-this-new-extension.jpg

 

در سوی دیگر، مایکروسافت اج بر خلاف انتظار تا کنون فاقد ویژگی یکپارچه کردن رمزهای عبور و علاقه‌مندی‌ها بوده است، بنابراین چنانچه کاربر از چندین رایانه با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ استفاده می‌کرد، باید رمزهای عبور و علاقه‌مندی‌های خود را دوباره به صورت دستی در هر یک از آن‌ها وارد می‌کرد که خوشبختانه این ویژگی به همراه، به‌روزرسانی بزرگ ویندوز ۱۰ ارائه شده است.

 

 

edge-amazon-extension.jpg

 

گشت‌وگذار حالت InPrivate در صفحات وب یکی از توانایی‌های خوب مرورگر ویندوز ۱۰ است. بعد از به‌روزرسانی گزینه جست‌وجوی امن از فهرست خارج‌شده و به کنار سمت راست سایدبار، کنار آیکون باز کردن زبانه جدید قرار خواهد گرفت. علاوه بر این مایکروسافت ادعا می‌کند که در به‌روزرسانی سالگرد ویندوز ۱۰ مصرف منابع سیستم توسط مرورگر مایکروسافت اج کاهش می‌یابد. همچنین ردموندی‌ها امکان همگام‌سازی اعلانیه وب‌سایت‌هایی که توسط این مرورگر باز شده‌اند را در اکشن سنتر ویندوز ۱۰ محیا کرده‌اند و این در حالیست که همچنین کاربران می‌توانند بخش‌های مهم و اساسی مرورگر مانند کورتانا، لیست علاقه‌مندی‌ها، Reading List و… را در منوی استارت پین و یا Unpin کنند. حرکت در بین وب‌سایت ها از طریق اسکرول کردن به طرفین صفحه در نسخه موبایل، باز کردن نرم‌افزارهای یکپارچه برای پین کردن مستقیم وب‌سایت ها و ادغام هرچه بیشتر با کورتانا از دیگر ویژگی‌های افزوده شده به مایکروسافت اج در آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ به شمار می‌آیند.


[h=2]کورتانا | Cortana[/h] کورتانا هم‌اکنون با یک هزار اپلیکیشن موجود بر روی استور ویندوز ۱۰ ادغام شده، این در حالی است که به زودی و با عرضه به‌روزرسانی مذکور می‌تواند با بررسی هرچه دقیق‌تر ایمیل‌ها دریافتی و در سوی دیگر رویدادهای ثبت شده در اپلیکیشن یونیورسال Outlook email و calendar به ارائه پیشنهادهای کاربردی موسوم به proactive برای نهار، مکان خرید و یا برنامه ورزشی افراد بپردازد.

 

 

علاوه بر این به واسطه این دستیار هوشمند قادر خواهید بود از اعلانیه‌های گوشی هوشمند ویندوزی و با محدودیت بیشتر اندرویدی خود بر روی ویندوز ۱۰ دسکتاپ آگاهی یابید. به عنوان مثال کورتانا اعلام خواهد کرد که یک پیام جدید دریافت کرده‌اید که در صفحه اکشن سنتر خواهید توانست به طور مستقیم به آن پاسخ دهید و یا اینکه یادآوری می‌کند باتری گوشی شما در حالت ذخیره‌سازی انرژی قرار گرفته است.

 

 

cortana-reminder-image2.jpg

 

دستیار صوتی مایکروسافت به زودی با نسخه یونیورسال اسکایپ ادغام خواهد شد که امکان تعامل با botهای سوم شخص و دریافت اطلاعات از آن‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. به زبان ساده‌تر شما دیگر نیاز نیست برای کسب اطلاعات در رابطه با مکان شرکتی خاص با bot آن در اسکایپ به گفتگو بپردازید زیرا کورتانا خود این کار را انجام خواهد داد و سپس نتیجه نهایی را به شما اعلام می‌کند.

علاوه بر این کاربران قادر خواهند بود حتی در صفحه قفل به کورتانا دسترسی داشته باشند. دیگر قابلیت افزوده شده به این دستیار صوتی امکان افزودن تصویر در هنگام ثبت یک یادآوری توسط کورتانا است.


[h=2]پوسته تیره | Dark theme[/h] یکی دیگر از امکانات ویندوز ۱۰ که بعد از انتشار آپدیت سالانه می‌توانید آن را فعال‌ کنید، حالت تاریک یا تم Dark است. با فعال‌سازی این حالت، منوها و در حالت کلی تم ویندوز به حالت تیره تغییر می‌کند که این تغییر در شرایطی که محیط کار با رایانه از نور کمی برخوردار است یا حتی به هر دلیل دیگر نمی‌خواهید از محیط شفاف و روشن ویندوز استفاده کنید بسیار مفید است.

 

 

Screenshot__16_.0.png

 

علاوه بر قسمت‌های اصلی سیستم‌عامل از قبیل منوی استارت، اکشن سنتر و یا کادر فایل اکسپلورر، برخی اپلیکیشن‌های سیستمی همچون استور و یا پس زمینه کاشی زنده برخی اپلیکیشن ها نیز پس از طی کردن مسیر Settings > Personalization > Colors > Dark تیره می‌شود.

 

 

به‌روزرسانی سالگرد ویندوز ۱۰ قابلیت اجرای نرم‌افزارهای Win۳۲ را با استفاده از مجازی سازی فایل سیستم و رجیستری دارد. هر دوی آن‌ها در هنگام اجرا توسط مجموعه در ظرف سیستمی قرار خواهند داشت و به این ترتیب ویندوز این توانایی را پیدا می‌کند تا تشخیص دهد که کدام نسخه در حال نصب شدن است. اتصال اجرای سیستم‌عامل با فایل سیستم‌ها و رجیستری مجازی به ویندوز قابلیت نصب و پاک کردن نرم‌افزارها با یک کلیک را خواهد داد.

 


[h=2]تنظیم خودکار زمان، بر اساس موقعیت جغرافیایی[/h] Automatic time zones قابلیتی است که از مسیر settings > time & language اکنون به آن دسترسی خواهید داشت و به دستگاه شما امکان تنظیم خودکار زمان، بر اساس موقعیت جغرافیایی قرارگیری را می‌دهد. بدین ترتیب اگر به کرّات سفر می‌کنید، دیگر نیاز نیست هر بار ساعت لپ‌تاپ یا گوشی ویندوزی خود را مجدد تنظیم نمایید چون قابلیت مذکور این کار برای شما انجام خواهد داد. ناگفته نماند که فعال بودن آن تبعاتی همچون قطع دسترسی به کورتانا را در زمانی که در یکی از کشورهای پشتیبانی‌کنندگان آن (مثل ایران!) حضور نداشته باشید به همراه خواهد داشت.


[h=2]ویندوز استور | Windows Store[/h] پس از انجام به‌روزرسانی سالانه ویندوز ۱۰، با استور یکپارچه‌ای مواجه خواهیم بود که تمامی برنامه‌های سازگار با این نسخه از سیستم‌عامل ویندوز، از برنامه‌های بهینه شده یونیورسال برای اجرا بر روی هولولنز، ایکس باکس وان و یا گوشی هوشمند در آن وجود دارد. در سوی دیگر نسخه جدید استور ویندوز ۱۰ اطلاعاتی از قبیل حداقل سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای روان را قبل از نصب به کاربر نمایش می‌دهد، قابلیت پخش تریلر بازی‌ها را دارا می‌باشد و حتی می‌توان در صورت تمایل به صورت مستقیم بر روی آن به طور استریم فیلم‌های خریداری شده را تماشا کرد.

 

 

در سوی رابط کاربری این فروشگاه با ابعاد نمایشگر گجتی که شما در حال استفاده از آن هستید خود را تطبیق می‌دهد و این در حالیست که برای بازی‌های حجم بالا، قبل از نصب از کاربر مکان نصب پرسیده می‌شود تا در حین انجام آن با مشکل کمبود فضا مواجه نشود.

 

 

Todd-1.png

همچنین در این نسخه گزینه‌ای تحت عنوان Downloads and updates تعبیه شده است که در واقع تاریخچه ای از اپلیکیشن‌های نصب شده قبلی بر روی تمامی گجت‌هایی که از اکانت شما برای انجام آن استفاده شده است نشان داده می‌شود.

 

 

به زودی در آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ قابلیتی جدید رونمایی می‌شود که به کمک آن می‌توانید یک برنامه را بروی گوشی اجرا کنید و ادامه فعالیت خود را بروی PC متصل به گوشی انجام دهید برای مثال ایمیلی را بروی گوشی شروع به نوشتن نمایید و ادامه متن آن را بروی پی سی بنویسید.


[h=2]کارایی بیشتر Windows Hello[/h] همان‌طور که در جریان هستید، قابلیت احراز هویت از طریق روش‌های بیومتریک از قبیل سنسور اثر انگشت و یا دوربین تشخیص چهره برای ورود به محیط ویندوز را Windows Hello می‌نامند. همان‌طور که گفته شد تا پیش از این صرفاً از قابلیت مذکور می‌توانستیم در جهت ورود امن به محیط سیستم‌عامل استفاده کنید و این در حالیست که در آپدیت سالانه ساز و کاری تعبیه شده تا بتوان از آن در جهت احراز هویت برای پرداخت‌های درون برنامه‌ای یا ورود به اکانت وب‌سایت ها استفاده کرد.

 

 

windowshello.0.png

 

بدین ترتیب به عنوان مثال دیگر نیاز به وارد کردن رمز عبور برای ورود به اکانت اینستاگرام خود بر روی گوشی یا پی‌سی مجهز به ویندوز ۱۰ خود نخواهید بود، زیرا این کار از طریق اسکن اثر انگشت و یا تشخیص چهره شما انجام خواهد شد.


[h=2]خط فرمان Bash در ویندوز ۱۰[/h] به‌طور کلی برای اجرا شدن یک دستور در سیستم‌عامل‌ها ابتدا باید دستور مورد نظر به زبان صفر و یک تبدیل شود تا برای هسته‌ سیستم‌عامل قابل درک باشد و پس از آن این دستور توسط هسته پردازش و در نهایت اجرا شود. این مبدل‌ها همان shell هست. به عبارت دقیق‌تر shell ها برنامه‌هایی هستند که دستورات متنی قابل فهم برای بشر را دریافت و آن‌ها را به زبان کرنل ترجمه می‌کنند تا هسته بتواند آن‌ها را تحلیل و پردازش کند.

 

 

bashwindows10.0.jpg

 

یکی از قابلیت‌های جذابی که با آپدیت سالانه به ویندوز ۱۰ افزوده می‌شود، امکان اجرای خط فرمان Bash است. در واقع Bash همان هسته‌ی مرکزی لینوکس است که برخی از توسعه دهندگان بروی امور خود به آن نیاز دارند و مجبور بودند تا یک سیستم‌عامل لینوکس همانند اوبونتو را در کنار ویندوز خود نصب کنند تا از قابلیت‌های آن بهره ببرند. حال با همکاری مایکروسافت و کنونیکال از آپدیت سالانه ویندوز به بعد شما قادر خواهید بود Bash اوبونتوی لینوکس را بروی پی سی ویندوز ۱۰ خود داشته باشید و نیازی به نصب سیستم‌عامل دیگر نیست.

 


[h=2]نسخه یونیورسال اسکایپ[/h] اگرچه سال گذشته و در زمان معرفی ویندوز ۱۰ شاهد ادغام پیام‌رسان مرکزی ویندوز ۱۰ با اسکایپ بودیم، با این حال به نظر می‌رسد ردموندی‌ها با این نتیجه رسیده‌اند که نسخه سازگار با رابط کاربری ویندوز ۱۰ اسکایپ می‌تواند تجربه استفاده از این پیام‌رسان محبوب را لذتت بخش تر نماید.

 

 

SKYP_WNP.png

 

بدین ترتیب باید منتظر نسخه نهایی اپلیکیشن یونیورسال اسکایپ باشیم که از لحاظ قابلیت‌ها با نسخه اندرویدی و iOS آن یکسان بوده و به طور واحد قابلیت اجرا بر روی پی‌سی، گوشی همراه و هولولنز را دارا می‌باشد. البته تاکنون مشخص نشده است که قابلیت ترجمه صوتی لحظه‌ای نیز در این نسخه تعبیه شده است و یا اینکه مایکروسافت در آپدیت‌های بعدی این قابلیت را اضافه می‌کند.


[h=2]Project to PC[/h]
project-to-pc.jpg

 

Project to PC را در واقع می‌توان نسخه ارتقا یافته ریموت دسکتاپ دانست که امکان کنترل از راه دور و ایجاد پلی امن برای انتقال مستقیم اطلاعات میان یک پی‌سی با گوشی همراه و یا پی‌سی مجهز به ویندوز ۱۰ دیگر را امکان‌پذیر می‌کند.

 

 


[h=2]همگام‌سازی اعلانیه‌ها[/h] علاوه بر موارد فوق، آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ این امکان را فراهم می‌کند تا اعلانیه‌های گوشی همراه خود را بر روی پی‌سی دریافت کرده، به صورت مستقیم میان آن‌ها تصویر ارسال کنید و یا اینکه به پیامک‌های دریافتی به صورت مستقیم بر روی پی‌سی پاسخ دهید. ناگفته نماند که برای بهره‌مندی کامل از این قابلیت بایستی از یک گوشی ویندوزی استفاده کنید، با این حال امکان همگام‌سازی اعلانیه‌ها به صورت محدودتر برای گوشی‌های اندرویدی نیز وجود دارد.

 

 

Screenshot__18_.0.png

 

امکان نصب و اجرای همگانی اپلیکیشن‌های یونیورسال بر روی کنسول ایکس باکس وان، تغییرات اساسی سازگار با محیط ویندوز ۱۰ در بخش تظلمات نسخه موبایل، اضافه شدن قابلیت حذف پیامک‌های دریافتی با سوایپ کردن، بازگشت قابلیت Word Flow صفحه‌کلید به ویندوز موبایل، اضافه شدن قابلیت جستجوی مخفی در نسخه موبایلی مایکروسافت اج، ادغام پروژه اینسایدر در بخش تنظیمات به‌روزرسانی (بدین ترتیب برای پیوستن به این پروژه دیگر به دریافت اپلیکیشن جداگانه نیست)، افزوده شدن حداقل ۲۰۰ اموجی جدید در دسته‌بندی‌های Favorites, Smileys and Animals, People, Celebrations and Objects, Food, Plants, Transportation and Places, Symbols و ASCII emoticons به کیبورد ویندوز موبایل و اضافه شدن سربرگ History به قسمت اطلاعات مخاطبین گوشی از دیگر ویژگی‌هایی است که آپدیت سالانه ویندوز ۱۰ با خود به ارمغان خواهد آورد.


[h=2]طریقه دریافت آپدیت سالانه[/h] بر اساس اعلام مدیران پروژه اینسایدر، اعضای این گروه که تا پیش از این مایکروسافت را در توسعه آپدیت سالیانه ویندوز ۱۰ همراهی کرده‌اند، برای دریافت آپدیت سالانه تنها کافی است مسیر Settings > Windows Update and Security را طی کرده و گزینه ‘Check for Updates’ را انتخاب کنند. این رویه برای دارندگان گوشی‌های ویندوزی نیز یکسان است.

 

 

البته اگر از تست نسخه‌های پیش‌نمایش ویندوز ۱۰ و برخورد با باگ‌های مختلف خسته شده‌اید و خواهان خروج از برنامه اینسایدر هستید، تنها کافی است در بخش Settings به سربرگ Update & security رفته، در زیر عبارت Windows Update گزینه Advanced options را انتخاب کرده و در انتها نیز در قسمت Get Insider builds بر روی گزینه Stop Insider Builds کلیک کنید.

 

 

 

منبع: فارنت

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...