رفتن به مطلب

ساخت گلخانه‌ قابل حمل برای تضمین ادامه حیات جنگل‌های اروپایی


ارسال های توصیه شده

یکی از سوالاتی که همیشه برای دانشمندان مطرح شده است این است که چگونه می‌توان تداوم حیات گونه‌های مختلف جنگلی در اروپا را تضمین کرد؟ این در حالی است که تضمین چنین وضعی در محفظه‌های رویش معمولی امکان‌پذیر نیست. از این رو، دانشمندان اروپایی در قالب طرحی با نام «زفیر» در «وَزاره» واقع در شمال ایتالیا گلخانه‌ای پیشرفته و پیچیده و مجهز به ربات ساخته‌اند که در آن شرایط محیطی برای گونه‌های مختلف جنگلی بررسی می‌شود.

 

 

آفتاب :به نقل از گیزمگ، در این نهالخانه که در ظاهر شبیه یک محفظه (کانتینر) برای حمل و نقل است از صدها نهال بلوط، راش و کاج نگهداری می‌شود. طراحانش می‌گویند این گلخانه می‌تواند ادامه حیات جنگل‌های اروپا را تضمین کند.

 

 

حسگرهای اپتیکی و دوربین استریو با قابلیت تصویر سه‌بعدی، در بازوی رباتیک جای داده شده است تا دانشمندان اطلاعات لازم برای ارزیابی سلامت و رشد نهال‌ها را داشته باشند.

 

 

روزاریا سانتاماریا، زیست‌شناس از دانشگاه اینسوبریا در ایتالیا، درباره امکانات این گلخانه می‌گوید: «حسگرهای محیطی گوناگون داریم، هم درون محفظه و هم بیرون محفظه رویش. این حسگرها دما، رطوبت و مقدار دی‌اکسید کربن را می‌سنجند و با نرم‌افزارهای کامپیوتری می‌توانیم سرعت چرخش درون محفظه رویش را کنترل کنیم و بازوی رباتی را به حرکت در آوریم. با دوربین جای داده شده در بازوی رباتی می‌توانیم از وضع رویش نهال خبر بگیریم. حتی در آخر هفته‌ها می‌توانیم با تلفن همراه از وضعیت کل گلخانه آگاه شویم».

 

 

با استفاده از لامپ‌های led کم مصرف می‌توان چرخه شبانه‌روز را بازسازی کرد و آن را با خصوصیات گونه خاص گیاه جنگلی تطبیق داد.

 

 

تاتیانا ماراس، بیولوژیست که با طرح زفیر همکاری می‌کندt می‌گوید: «پیش از ساخت محفظه، پارامترهای مهم در رویش درخت را بررسی کرده‌ایم: دمای ایده‌آل، رطوبت مناسب و مدت زمان و شدت نوری را که لازم دارند، سنجیده ایم. باید این پارامترها را بدانیم تا رشد نهال‌ها سریع و در این حال ریشه‌های نهال در خاک قوی و محکم باشد، به طوری که بتوانیم درخت را به سلامت از یک جا در آوریم و در جای دیگر در فضای باز، دوباره بکاریم».

 

 

دانشمندان می‌گویند هدف از ساخت پیش‌نمونه این بوده است که نشان دهند می‌توان گونه‌های گیاهی را با استفاه از آب و کود و مواد ضد آفت، و مصرف انرژی کمتر، احیا کرد و برای این کار هم از علم گیاه‌شناسی کمک گرفته شده است.

 

 

دوناتا چیاتانته، استاد گیاه‌شناسی کاربردی از دانشگاه اینسوربریا و از پژوهشگران طرح زفیر، می‌گوید: «مثلا یکی از پارامترهای مهم در رویش درخت، ارتفاع آن است. از این پارامتر هم متوجه می‌شویم که آیا نهال به طور سالم رشد می‌کند یا نه و هم می‌توانیم برای ارتفاع مشخص، محاسبات سینتیک (محاسبات مربوط به بررسی حرکت) را انجام داده و جزئیات مهم در باره سرعت رشد درخت را پیدا کنیم».

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...