رفتن به مطلب

یک لاک پشت سبز دریایی بر اثر برخورد با قایق موتوری در جزیره خارگ از بین رفت


ارسال های توصیه شده

[h=1]یک لاک پشت سبز دریایی بر اثر برخورد با قایق موتوری در جزیره خارگ از بین رفت[/h]۳۰ فروردین ۱۳۹۵

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): روز گذشته لاشه یک لاک پشت سبز دریایی توسط نیروهای اداره حفاظت محیط زیست خارگ در ساحل این جزیره مشاهده گردید.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان بوشهر، از شرایط جسمی این لاک پشت ماده مشخص بود که جانور پس از آنکه برای تخم ریزی به سواحل نزدیک شده، بر اثر برخورد با پروانه قایق موتوری از بین رفته است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

……………………………..لاشه لاک پشت سبز مشاهده شده در سواحل جزیره خارگ

به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: لاک پشت های دریایی جزء رده خزندگان (Reptiles) هستند. موجوداتی با جثه ای بزرگ و با قدمت ۲۷۵ میلیون ساله که از عصر دایناسورها تاکنون زندگی می کنند. لاک پشت ها با مهاجرت های طولانی در اکثر سواحل اقیانوس ها و دریاها زندگی می کنند می کنند.

از ۸ گونه لاک پشت دریایی شناسایی شده در جهان ۷ گونه آن در لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN Red List) ثبت گریده اند و از این میان ۵ گونه در آبهای خلیج فارس مشاهده شده اند که در صورت عدم اجرای برنامه های صحیح حفاظتی جهت حفظ زیستگاه های طبیعی آن، به شدت آسیب خواهند دید.

این پنج گونه شامل گونه های زیر می باشد:

۱- لاک پشت دریایی سبز

۲- لاک پشت دریایی منقار عقابی

۳- لاک پشت دریایی سرخ

۴- لاک پشت دریایی زیتونی

۵- لاک پشت دریایی چرمی

تمامی ۵ گونه لاک پشت دریایی، در ضمیمه شماره ۱ کنوانسیون جهانی منع تجارت گونه های در معرض در خطر انقراض (CITES) دسته بندی شده اند که این حاکی از شرایط نامساعد زیستگاهی آنها می باشد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

……………………………..لاشه لاک پشت سبز مشاهده شده در سواحل جزیره خارگ

با توجه به بازماندگی کم تخم های لاک پشتان دریایی، حدود یک تا دو درصد از نوزادان به لاک پشت بالغ تبدیل شده و جهت زادآوری مجدد به زیستگاه خودشان باز میگردند. بدلیل نرخ زادآوری پایین، جبران تلفات ناشی از فعالیت های انسانی برای حفظ چرخه زیستی این گونه ها بسیار سخت است.

گرچه انواع متعددی از موجودات کفزی به عنوان غذای مصرفی لاک پشت های دریایی مشخص شده اما اسفنج ها بخش مهمی از غذای آنها را به خود اختصاص میدهند. لاک پشت های دریایی نقش بسیار مهمی در زنجیره زیستی دریایی دارند بطوری که با تغذیه از اسفنج ها و جانداران دریایی باعث تعادل و حفظ زنجیره زیستی دریا می گردند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مهمترین عوامل تهدید کننده نسل لاک پشتان دریایی عبارتند از: آلودگی های نفتی، تخلیه زباله در سواحل، صید غیر مجاز، فاضلاب های شهری، ساخت و ساز در سواحل، علاوه بر آن مواردی همچون تردد شناورها، انفجار جهت اکتشاف منابع، آلودگی حرارتی، به دام افتادن در تورهای صیادی، تخریب آبسنگ های مرجانی، پدیده ذوب شدن یخ های قطبی، فرسایش سواحل و مانورهای نظامی دریایی نیز به شکل های گوناگون عامل انقراض این موجودات می باشند. خوشبختانه مردم حاشیه خلیج فارس از این آبزی مهم بعنوان خوراکی استفاده نمی کنند.

تنها دو گونه لاک پشت منقار عقابی و لاک پشت سبز جهت لانه گزینی و تخم گذاری به سواحل جنوبی ایران مراجعه میکنند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...