رفتن به مطلب

کمک برای انتخاب موضوع مقاله

ارسال های توصیه شده

سلام دوستان

من این ترم روش تحقیق برداشتم و در اخر ترم بایستی یک پرپوزال تحویل بدیم و بنا به صحبت هایی که با استاد داشتم قرار شد یک مقاله هم از توش در بیارم :ws38:

متاسفانه من تا الان دنبال مقاله نویسی نبودم و تجربه ای در این زمینه ندارم؛ :icon_pf (34):

خوشحال میشم در این راه از تجربه دوستان نواندیشانی بالاخص در زمینه انتخاب موضوع استفاده کنم:icon_gol:

البته استاد موضوع کلی رو برام مشخص کرده " معماری پایدار"

متاسفانه به دلیل گستردگی موضوع و اینکه خیلی از موضوع ها قبلا روش کار شده و مهمتر اینکه هیچ تجربه ای در زمینه های تحقیقاتی ندارم ، در انتخاب موضوع دچار مشکل شدم :4564:

دوستان اگه راهنمایی کنید ممنون میشم *

حتی در حد ارجاع به سایر دوستان :icon_gol:

• Like 5
لینک به دیدگاه

همین معماری پایدار

شما یادتون هست که استاد در این مورد چه حرفایی گفته؟

اگه به جهت اندیشه ایشان تو این مورد دقت میداشتی ، الان خیلی آمادگی داشتی که حداقل 50 درصد مقاله را میتونستی بنویسی.

همین الان اگه همین کلمه معماری پایدار را سرچ کنی ، دهها مطلب و مقاله رو پیش رویت میبینی.حتی انگلیسی شم هست.توهمون صفحه اول.

میدونی دوست من ، کمک خواستن خیلی خوبه،ما هم وظیفه داریم که کمک کنیم .ولی کار اونجایی جذاب و شیرین میشه که خودمون حداقل 50 درصد کار رو انجام بدیم و بعد با همدیگه دست به دست هم بدیم و همه کار را تمام کنیم.

• Like 3
لینک به دیدگاه

اخه درس مورد نظر روش تحقیقه! اصلا راجع به معماری هیچ بحثی صورت نمی گیره فقط راجع به روش های جمع اوری اطلاعات و مزایا و معایبشون صحبت میشه

حرف شما رو کاملا قبول دارم و به همین دلیل دنبال راهنماییم هستم تا کمک!

و این حرفتون هم کاملا درسته که مطالب زیاد و گستردس، منتها مشکل من همینجاست! چون مطالب زیاده واقعا نمی دونم چه مباحثی جای تحقیق و بررسی بیشتر داره و چه مباحثی کمتر و یا اینکه اصن در چه مباحثی میشه کار کرد! پاسخ به این پرسش ها نیازمند یک شناخت نسبی نسبت به موضوع تحقیقات انجام شده و همچنین مطالعه ی مقالات مختلف در این شاخه از معماریه. البته ممکنه اینا رو بشه در عرض مدت کوتاهی انجام داد ولی برای اینکه در ذهن جا بیفته باید یه مدتی بگذره! که متاسفانه به دلیل کمبود وقت و فشردگی دروس بالخاص دروس عملی در اردیبهشت ماه پرداختن به این مساله باعث از دست دادن مقداری قابل توجهی از زمان باقی مونده میشه. برای همین میخواستم ببینم اگه دوستان راجع به این موضوع اطلاعات کافی دارن با مشورت گستردگی مطالب رو برای خودم محدود تر کنم تا موضوع دلخواه رو پیدا کنم. :icon_gol:

• Like 5
لینک به دیدگاه

موضوعی که میخوای انتخاب کنی ، باید بر اساس یکی از سه روش تحقیق یعنی یا تحقیق بنیادی یا تحقیق کاربردی و یا براساس تحقیق و توسعه باشه.شما یکی از این سه روش رو انتخاب کن تا سمت و سوی تحقیق مشخص بشه ، بعد میریم رو انتخاب موضوع و با همین جهت گیری روش کار میکنیم.

• Like 4
لینک به دیدگاه

مقالات مربوط به پایداری رو تو سایت Elsevier , ISI, sciencedirect سرچ بزنید عنواناشو ترجمه کنید بخونید هم ذهنتون باز میشه هم ایده دستتون میاد هم میبینید تو چه زمینه هایی بیشتر کار شده و کجاها جای کار داره...

• Like 6
لینک به دیدگاه

سلام به روی ماهت دوست خوبم..:icon_redface:

اولا چه کار خوبیداره می کنه استادتون...شما تهش تو این درس یک پروپوزال جمع می کنین که دیگه دستتون میاد تزتون چی بنویسین و هم یک مقاله می نویسین که مهارت یک کارشناس ارشد هست...

چه خوبه که موضوع پروپوزال و مقاله هم یکی باشه که بعدا اگر خواستین از درون تزتون مقاله مستخرج کنین برای گرفتن 2 نمره مقاله پایان نامه تون بدونین چه طور خلاصه سازی کنین اطلاعاتتون رو...

در مورد انتخاب موضوع....

دوست خوب من..:icon_redface:

موضوع مقاله همیشه باید اشاره به یک نکته ی مشخص باشه...

باید سر راست بدون اضافه نویسی و بدون کلی نویسی باشه...

مثلا اگر موضوع مقاله ای مجتمع مسکونی با رویکرد پایدار باشه...غلطه!

می دونم دیدین ولی این موضوع کلی هست....هیچ مجله ی علمی پژوهشی و علمی تروجی و سایر مجلات دارای رتبه ی علمی و داوری مقاله این نوع موضوعات رو قبول نمی کنن و البته کنفرانس ها رو هوا قبول می کنن در مجموعه مقالات شون چاپ کنن! چرا؟! چون به پولش برای سودهی کنفرانسشون نیاز دارن! البته نه همشون..اغلبشون.:icon_redface:

مثلا همین موضوع اینجوری می شه نوشت:

مجتمع مسکونی با رویکرد پایدار(ذخیره ی انرژی از طریق پنل های خورشیدی)

اولین نکته این موضوع این هست دیگه ما با یک تعریف عام از پایداری مواجه نیستیم...

کُد دادیم..گفتیم ما می خواهیم تو یک قسمتش که ذخیره سازی انرژی هست...و باز کد دادیم که ذخیرهسازی به وسیله ی پنل های خورشیدی کار کنیم.

آیا باز این موضوع می تونه بهتر باشه؟

بلی...می تونه دُز روش تحقیقش رو بیشتر کرد...یعنی ریز ترش کرد...علمی ترش کرد...

چگونگی ذخیره سازی انرژی در مجتمع های مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی (نمونه ی موردی مجتمع مسکونی نور در بندرعباس)

شما اصلا نام معماری پایدار رو تو عنوان نمی آرین...به جاش تو کلمات کلیدی تون و همچنین تو مقدمه می گین و تو بخش بحث ها و نظریه ها اولین زیر بخشش یک تعریف از معماری پایدار می دین و بعد توضیح می دین که رویکرد ذخیره سازی انرژی رو از این رویکرد بزرگ و پر حجم انتخاب کردین...

این واژه "چگونگی" می دونین کجا به دردتون می خوره؟

اونجا که باید سوال مقاله یا روش تحقیقتون رو مطرح کنین.

خیلی راحت سوال همین موضوع می تونه این باشه...

چگونه در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی می توان انرژی را ذخیره کرد؟

سوال یک مقاله و روش تحقیق باشد چند تا ویژگی داشته باشه....

اولا نباید با بلی یا خیر جوابش رو داد!

یعنی با واژه استفهامی "آیا" شروع نشه!

مثلا آیا در یک مجتمع مسکونی می توان با استفاده از پنل های خورشیدی،انرژی را ذخیره کرد؟(غلطه)

چرا چون این سوال رو می شه با بله و خیر جواب داد.بعد چگونه این کار انجام میشه رو اصلا این سوال در خودش نداره...بحث ما تو مقالات اصن باز کردن یک روش هست.

یادتون تو دوران مدرسه یک سواله هایی بود می گفتن:

آیا آب در 100 درجه بخار می شه؟چرا؟

شما می گفتین بله وتوضیح می دادین.

تو مقاله اینجوری نمی نویسن. از اول سول در مقام توضیح بر میآد و از واژه های آیا استفاده نمی شه.

خوبی یک سوال مقاله اینه که اگر از حالت پرسشی درش بیارن و خبریش کنین فرضیه تحقیقتون هم به دست می آد.

فرضیه تحقیق یا مقاله:

در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی می توان انرژی را ذخیره کرد.

برای همین هم خیلی از مجلات که مقاله چاپ می کنن اصلا از شما فرضیه نمی خوان تو ساختار مقاله و می گن سوال های پژوهش یا سوال های تحقیق...

بعضی اوقات شما با اضافه کردن یکسری از نتایج به این فرضیه...سعی می کنین داوری که مقاله تون رو داره برای چاپ داوری می کنه تحت تاثیر قرار بدین یا اینکه بگین من ملاتش رو بیشتر کردم...:icon_redface:

مثلا همون فرضیه رو اینجوری می نویسین:

در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی در زاویه ی 12 درجه در قسمت های جنوبی ساختمان می توان انرژی را ذخیره کرد.

(البته براساس منطقه ی جغرافیایی درجه های فرق می کنه من بر اساس شهر بندرعباس گفتم.)

هر کدام از این فرضیه ها رو بنویسین غلط نیست.

ولی اولی رو بنویسین اسیر تفاوت سلیقه نمی شین!

چون شاید داور برگرده بگه ساختار فرضیه باید عینا خبری شده ی سوال اصلی باشه...که نیست ها! ولی بعضی داورهای که خیلی خشک روش تحقیق رو فهمیدن ممکنه از این جنس باشن والا فرضیه ی دوم جامع تر هست.:icon_redface:

دوست خوبم...

من زیاده گویی نمی کنم دیگه...:icon_redface:

مثالی که براتون زدم برای روشن شدن بود..به جای اینکه عین به عین همین موضوع رو که گفتم بنویسین به این فکر کنین که من چه چیزهایی رو گفتم....

از دریای موضوع پایدار..یک قسمتش رو انتخاب کنین و براساسش بنویسین..کلی نویسی نکنین...

سوالتون مقاله تون نباید با بله یا خیر قابل جواب دادن باشه....

فرضیه تون باید خبری شده سوال اصلی تون باشه...شاید شما یک سوال فرعی هم داشتین...

از الان طی کنین با استادتون که می خواد مقاله تون مروری باشه یا تحقیقی...

مقاله تحقیقی.. شاکله داره...چکیده...مقدمه...بیان مسئله...اهمیت موضوع...نوآوری موضوع...پیشینه پژوهش...روش تحقیق...سوال و فرضیه ها...ابزار جمع آوری اطلاعات...بیان نظریه های پژوهش(کلیات مقاله)...نتیجه گیری و ارائه پیشنهاد برای سایر مقاله ها و منابع...

مقاله مروری یک مقدمه اولش می ندازن و بعدش شاکله ی مقاله رو می ریزن توش..غالبا هم اطلاعاتش جمع آوری شده از منابع و حصل دست رنج دیگران هست و توش از ارائه آمار و جدول و روش جمع آوری آماری که از پرسش نامه هایی که خودتون درست کردن و پخش کردن و جوابش رو بردین تو نرم افزار خبری نیست...تو همون مقدمه همه ی مواردی که تا قبل از کلیات مقاله تو بخش روش تحقیق گتم خلاصه می کنن...یا نهایتا سوال و فرضیه رو ازش می کشن بیرون..

هر آنچه گفتم تجربی هست...اطلاعات من هم خالی از اشتباه نیست...ولی کلیاتش درست هست مگر اینکه من تو ارائه مثالم اشتباه کرده باشم..که با توجه به همون تجربه این احتمال ضعیف هست...

آرامش پیشکش لحظه هاتون.:icon_gol::icon_redface:

• Like 5
لینک به دیدگاه
موضوعی که میخوای انتخاب کنی ، باید بر اساس یکی از سه روش تحقیق یعنی یا تحقیق بنیادی یا تحقیق کاربردی و یا براساس تحقیق و توسعه باشه.شما یکی از این سه روش رو انتخاب کن تا سمت و سوی تحقیق مشخص بشه ، بعد میریم رو انتخاب موضوع و با همین جهت گیری روش کار میکنیم.

راستش هر کدوم به نوبه خودش میتونه جالب باشه و مزایا و معایب خودشو داره

تحقیقات کاربردی از اونجایی که به پاسخ به یک معضل و مشکل میپردازه به نظرم نیازمند تحقیقات زیاد و پیچیده تریه البته چون قراره کار نویی انجام بشه قابل وجه تره ولی ممکنه برای یه شخص بی تجربه مثل من مناسب نباشه

تحقیقات بنیادی از اونجایی که روی موضوع قبلا کار شده با مطالعه تحیقات قبلی میشه اطلاعات رو نسبت به موضوع بالا برد ولی چون موضوع قبلا بسط پیدا کرده برای ادامه تحقیقات باید خیلی جزئی وازد شد حالا نمی دونم این خوبه یاد بده :ws52:

تحقیقات علمی هم از اونجایی که بطور کلی به منظور افزایش دانش صورت میگیرن و همچنین باید دارای کاربرد باشن میتونن جالب باشن

ولی به نظرم در مرحله اول موضوع باید جالب باشه :icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام به روی ماهت دوست خوبم..:icon_redface:

اولا چه کار خوبیداره می کنه استادتون...شما تهش تو این درس یک پروپوزال جمع می کنین که دیگه دستتون میاد تزتون چی بنویسین و هم یک مقاله می نویسین که مهارت یک کارشناس ارشد هست...

چه خوبه که موضوع پروپوزال و مقاله هم یکی باشه که بعدا اگر خواستین از درون تزتون مقاله مستخرج کنین برای گرفتن 2 نمره مقاله پایان نامه تون بدونین چه طور خلاصه سازی کنین اطلاعاتتون رو...

در مورد انتخاب موضوع....

دوست خوب من..:icon_redface:

موضوع مقاله همیشه باید اشاره به یک نکته ی مشخص باشه...

باید سر راست بدون اضافه نویسی و بدون کلی نویسی باشه...

مثلا اگر موضوع مقاله ای مجتمع مسکونی با رویکرد پایدار باشه...غلطه!

می دونم دیدین ولی این موضوع کلی هست....هیچ مجله ی علمی پژوهشی و علمی تروجی و سایر مجلات دارای رتبه ی علمی و داوری مقاله این نوع موضوعات رو قبول نمی کنن و البته کنفرانس ها رو هوا قبول می کنن در مجموعه مقالات شون چاپ کنن! چرا؟! چون به پولش برای سودهی کنفرانسشون نیاز دارن! البته نه همشون..اغلبشون.:icon_redface:

مثلا همین موضوع اینجوری می شه نوشت:

مجتمع مسکونی با رویکرد پایدار(ذخیره ی انرژی از طریق پنل های خورشیدی)

اولین نکته این موضوع این هست دیگه ما با یک تعریف عام از پایداری مواجه نیستیم...

کُد دادیم..گفتیم ما می خواهیم تو یک قسمتش که ذخیره سازی انرژی هست...و باز کد دادیم که ذخیرهسازی به وسیله ی پنل های خورشیدی کار کنیم.

آیا باز این موضوع می تونه بهتر باشه؟

بلی...می تونه دُز روش تحقیقش رو بیشتر کرد...یعنی ریز ترش کرد...علمی ترش کرد...

چگونگی ذخیره سازی انرژی در مجتمع های مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی (نمونه ی موردی مجتمع مسکونی نور در بندرعباس)

شما اصلا نام معماری پایدار رو تو عنوان نمی آرین...به جاش تو کلمات کلیدی تون و همچنین تو مقدمه می گین و تو بخش بحث ها و نظریه ها اولین زیر بخشش یک تعریف از معماری پایدار می دین و بعد توضیح می دین که رویکرد ذخیره سازی انرژی رو از این رویکرد بزرگ و پر حجم انتخاب کردین...

این واژه "چگونگی" می دونین کجا به دردتون می خوره؟

اونجا که باید سوال مقاله یا روش تحقیقتون رو مطرح کنین.

خیلی راحت سوال همین موضوع می تونه این باشه...

چگونه در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی می توان انرژی را ذخیره کرد؟

سوال یک مقاله و روش تحقیق باشد چند تا ویژگی داشته باشه....

اولا نباید با بلی یا خیر جوابش رو داد!

یعنی با واژه استفهامی "آیا" شروع نشه!

مثلا آیا در یک مجتمع مسکونی می توان با استفاده از پنل های خورشیدی،انرژی را ذخیره کرد؟(غلطه)

چرا چون این سوال رو می شه با بله و خیر جواب داد.بعد چگونه این کار انجام میشه رو اصلا این سوال در خودش نداره...بحث ما تو مقالات اصن باز کردن یک روش هست.

یادتون تو دوران مدرسه یک سواله هایی بود می گفتن:

آیا آب در 100 درجه بخار می شه؟چرا؟

شما می گفتین بله وتوضیح می دادین.

تو مقاله اینجوری نمی نویسن. از اول سول در مقام توضیح بر میآد و از واژه های آیا استفاده نمی شه.

خوبی یک سوال مقاله اینه که اگر از حالت پرسشی درش بیارن و خبریش کنین فرضیه تحقیقتون هم به دست می آد.

فرضیه تحقیق یا مقاله:

در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی می توان انرژی را ذخیره کرد.

برای همین هم خیلی از مجلات که مقاله چاپ می کنن اصلا از شما فرضیه نمی خوان تو ساختار مقاله و می گن سوال های پژوهش یا سوال های تحقیق...

بعضی اوقات شما با اضافه کردن یکسری از نتایج به این فرضیه...سعی می کنین داوری که مقاله تون رو داره برای چاپ داوری می کنه تحت تاثیر قرار بدین یا اینکه بگین من ملاتش رو بیشتر کردم...:icon_redface:

مثلا همون فرضیه رو اینجوری می نویسین:

در یک مجتمع مسکونی با استفاده از پنل های خورشیدی در زاویه ی 12 درجه در قسمت های جنوبی ساختمان می توان انرژی را ذخیره کرد.

(البته براساس منطقه ی جغرافیایی درجه های فرق می کنه من بر اساس شهر بندرعباس گفتم.)

هر کدام از این فرضیه ها رو بنویسین غلط نیست.

ولی اولی رو بنویسین اسیر تفاوت سلیقه نمی شین!

چون شاید داور برگرده بگه ساختار فرضیه باید عینا خبری شده ی سوال اصلی باشه...که نیست ها! ولی بعضی داورهای که خیلی خشک روش تحقیق رو فهمیدن ممکنه از این جنس باشن والا فرضیه ی دوم جامع تر هست.:icon_redface:

دوست خوبم...

من زیاده گویی نمی کنم دیگه...:icon_redface:

مثالی که براتون زدم برای روشن شدن بود..به جای اینکه عین به عین همین موضوع رو که گفتم بنویسین به این فکر کنین که من چه چیزهایی رو گفتم....

از دریای موضوع پایدار..یک قسمتش رو انتخاب کنین و براساسش بنویسین..کلی نویسی نکنین...

سوالتون مقاله تون نباید با بله یا خیر قابل جواب دادن باشه....

فرضیه تون باید خبری شده سوال اصلی تون باشه...شاید شما یک سوال فرعی هم داشتین...

از الان طی کنین با استادتون که می خواد مقاله تون مروری باشه یا تحقیقی...

مقاله تحقیقی.. شاکله داره...چکیده...مقدمه...بیان مسئله...اهمیت موضوع...نوآوری موضوع...پیشینه پژوهش...روش تحقیق...سوال و فرضیه ها...ابزار جمع آوری اطلاعات...بیان نظریه های پژوهش(کلیات مقاله)...نتیجه گیری و ارائه پیشنهاد برای سایر مقاله ها و منابع...

مقاله مروری یک مقدمه اولش می ندازن و بعدش شاکله ی مقاله رو می ریزن توش..غالبا هم اطلاعاتش جمع آوری شده از منابع و حصل دست رنج دیگران هست و توش از ارائه آمار و جدول و روش جمع آوری آماری که از پرسش نامه هایی که خودتون درست کردن و پخش کردن و جوابش رو بردین تو نرم افزار خبری نیست...تو همون مقدمه همه ی مواردی که تا قبل از کلیات مقاله تو بخش روش تحقیق گتم خلاصه می کنن...یا نهایتا سوال و فرضیه رو ازش می کشن بیرون..

هر آنچه گفتم تجربی هست...اطلاعات من هم خالی از اشتباه نیست...ولی کلیاتش درست هست مگر اینکه من تو ارائه مثالم اشتباه کرده باشم..که با توجه به همون تجربه این احتمال ضعیف هست...

آرامش پیشکش لحظه هاتون.:icon_gol::icon_redface:

راستش پیشنهاد خودم بود که اینکارو انجام بدم. استاد بنده خدا بتونه بچه هارو راه بندازه یه نصف پرپوزال هم بنویسم خوبه!

تحویل ما کلا یک پرپوزاله که حداقل صفحشم یادم نیست. بیشتر خودم دوس داشتم اینکارو بکنم بلکه به درد آیندگان بخوره!

با این اوصاف نوع مقاله دست خودمه

در ضمن مرسی از توضیحات خوب و جامعتون! واقعا شرمنده کردین با این حجم پاسخ :icon_pf (34)::icon_gol:

یه سوالی برام پیش اومده ونم اینکه: تا جایی که من اطلاع دارم مقاله نتیجه اون پرپوزالی که مینویسن حالا سوال من اینه دقیقا چه چیزایی باید داخل پرپوزال باشه و چه چیزایی داخل مقاله؟ و اینکه بدون پرپوزال هم میشه مقاله نوشت؟ در ضمن خوشحال میشم در ضمینه پرپوزال هم از تجربیاتتون استفاده کنم

بیشترین موضوعی که موقع جستجو در مقالات به ذهنم رسید اینه که میزان تغییراتی که در مصرف انرژی و اب صرفه جویی میشه چقدره و چه میزان گاز های تولیدی و پس ماند ها کمتر میشه؟ و کلا هر تاثیری که میتونه بزاره

بعد این موضوع اومد تو ذهنم:

چگونگی تغییر مصرف انرزی و اب در بافت های شهری با استفاده از طراحی پایدار (مطالعه موردی محله فلان در فلانجا)

بعد بیام با ایجاد تغییرات فرضی در ساختمانها تغییراتشونو محاسبه کنم ؛ مثلا ساختمانهایی با سال ساخت و تعداد طبقات متفاوت

• Like 2
لینک به دیدگاه
راستش پیشنهاد خودم بود که اینکارو انجام بدم. استاد بنده خدا بتونه بچه هارو راه بندازه یه نصف پرپوزال هم بنویسم خوبه!

تحویل ما کلا یک پرپوزاله که حداقل صفحشم یادم نیست. بیشتر خودم دوس داشتم اینکارو بکنم بلکه به درد آیندگان بخوره!

با این اوصاف نوع مقاله دست خودمه

در ضمن مرسی از توضیحات خوب و جامعتون! واقعا شرمنده کردین با این حجم پاسخ :icon_pf (34)::icon_gol:

یه سوالی برام پیش اومده ونم اینکه: تا جایی که من اطلاع دارم مقاله نتیجه اون پرپوزالی که مینویسن حالا سوال من اینه دقیقا چه چیزایی باید داخل پرپوزال باشه و چه چیزایی داخل مقاله؟ و اینکه بدون پرپوزال هم میشه مقاله نوشت؟ در ضمن خوشحال میشم در ضمینه پرپوزال هم از تجربیاتتون استفاده کنم

بیشترین موضوعی که موقع جستجو در مقالات به ذهنم رسید اینه که میزان تغییراتی که در مصرف انرژی و اب صرفه جویی میشه چقدره و چه میزان گاز های تولیدی و پس ماند ها کمتر میشه؟ و کلا هر تاثیری که میتونه بزاره

بعد این موضوع اومد تو ذهنم:

چگونگی تغییر مصرف انرزی و اب در بافت های شهری با استفاده از طراحی پایدار (مطالعه موردی محله فلان در فلانجا)

بعد بیام با ایجاد تغییرات فرضی در ساختمانها تغییراتشونو محاسبه کنم ؛ مثلا ساختمانهایی با سال ساخت و تعداد طبقات متفاوت

آها!

عزیز برادر تازه من توجیه شدم!:icon_redface:

من ظن ام به این بود که این پروپوزال که می فرمایین پروپوزال طرح نهایی تون هست...

اگر منظور همون پروپوزال مقاله هست که قاعدتا نباید اصن تعداد صفحه ی زیادی داشته باشه چون اونجوری خودش میشه مقاله...

پروپوزال یک مقاله باید خلاصه ای باشه از معرفی موضوع و نوآوری خاصی که در اون هست و روش تحقیق و همچنین ابزارهای جمع آوری اطلاعات و معرفی منابع به ترتیب حروف الفبا.

یادمه اصن استادمون می گفت از یک صفحه بیشتر نشه...حالا استاد محترم شما چه تعداد فرمودن که باید مد نظر داشته باشین...من همون چه که یادمه رو عرض کردم...

چون خود مقاله رو استادمون... استانداردش رو 6 تا 12 صفحه اعلام می کرد...که بعدها در مراحل چاپ دیدم بی راه نمی گفت...

پروپوزال تز نهایی تون یک فایل خام داره که دانشگاه تون بهتون ارائه می ده...که شما باید پُرش کنین...اون خیلی جامع تر هست...اگر استادتون اوم منظورش هست...آره اون حداقل 20 صفحه ای میشه!

چون بیس و پایه ی رساله ی نهایی تون می شه...و قاعدتا با تصویب اون 40 درصد متن و منابع رساله ی نهایی تون تصویب می شه...

موضوعتون خوبه...فقط اگه قرار کمی باشه و محاسبه کنین و عدد ارائه بدین پیشنهاد می کنم رو یک دونه مولفه تمرکز کنین ...مثلا یا فقط آب یا فقط انرژی...چون انرژی هم خودش می تونه ناشی از برق یا گاز باشه...و تبدیل به روشنایی و گرما وسرما و سایر موارد بشه در یک ساختمان..نمی دونم شاید می تونین کلی در نظر بگیرینش...

مثلا مصرف آب در ساختمان های معمولی رو رفتین داده هاش رو جمع کردین(حالا یا پرسش نامه یا مراجعه به منابع که در دومی تحقیقتون دست اول نمی شه وابسته به منابع می شه) بعد حالا طراحی پایدار رو می گین و روش های استفاده از آب و صرفه جویی اون و عدد ارائه می دین...(این قسمت رو می گین فرضی..حالا فرضی همین جوری هم نمی شه اینجا باید اثبات کنین که فرضیه تون مقدار وقعا صرفه جویی داره و توضیح بدین که بعد بتونین در مقام مقایسه بگین بهتره)

هر دو مولفه انرژی و آب رو کار کنین فکر کنم اگه خوب روش کار کنین و جداول و نتایج رو بزارین بزنه بالای 20 صفحه...البته اگه تمام اون مواردی رو تو پست قبلی گفتم رو داشته باشین...

اگر یکی ش رو انتخاب کنین کمتر...البته حدس می زنم..نمی دونم دقیق..شاید شما دو تاش راحت جمع کردین چون نوع کارتون رو نمی دنم...

عزیز برادر..من برم تو نخ یک موضوع ایتقد می شکافمش که موضوع به معنای واقعی تکه تکه می شه(واژه خوبی انتخاب کردم به جای اون واژه ای که با "ج" شروع می شه)(شکلک مو افشان با نیش باز)

پس کلا به حرف های من توجه نکن...همین فرمون رو برو خوبه...با استادتون حتما مشورت کن..:icon_redface:

آرامش پیشکش لحظه هاتون:icon_gol::icon_redface:

• Like 5
لینک به دیدگاه
آها!

عزیز برادر تازه من توجیه شدم!:icon_redface:

من ظن ام به این بود که این پروپوزال که می فرمایین پروپوزال طرح نهایی تون هست...

اگر منظور همون پروپوزال مقاله هست که قاعدتا نباید اصن تعداد صفحه ی زیادی داشته باشه چون اونجوری خودش میشه مقاله...

پروپوزال یک مقاله باید خلاصه ای باشه از معرفی موضوع و نوآوری خاصی که در اون هست و روش تحقیق و همچنین ابزارهای جمع آوری اطلاعات و معرفی منابع به ترتیب حروف الفبا.

یادمه اصن استادمون می گفت از یک صفحه بیشتر نشه...حالا استاد محترم شما چه تعداد فرمودن که باید مد نظر داشته باشین...من همون چه که یادمه رو عرض کردم...

چون خود مقاله رو استادمون... استانداردش رو 6 تا 12 صفحه اعلام می کرد...که بعدها در مراحل چاپ دیدم بی راه نمی گفت...

پروپوزال تز نهایی تون یک فایل خام داره که دانشگاه تون بهتون ارائه می ده...که شما باید پُرش کنین...اون خیلی جامع تر هست...اگر استادتون اوم منظورش هست...آره اون حداقل 20 صفحه ای میشه!

چون بیس و پایه ی رساله ی نهایی تون می شه...و قاعدتا با تصویب اون 40 درصد متن و منابع رساله ی نهایی تون تصویب می شه...

موضوعتون خوبه...فقط اگه قرار کمی باشه و محاسبه کنین و عدد ارائه بدین پیشنهاد می کنم رو یک دونه مولفه تمرکز کنین ...مثلا یا فقط آب یا فقط انرژی...چون انرژی هم خودش می تونه ناشی از برق یا گاز باشه...و تبدیل به روشنایی و گرما وسرما و سایر موارد بشه در یک ساختمان..نمی دونم شاید می تونین کلی در نظر بگیرینش...

مثلا مصرف آب در ساختمان های معمولی رو رفتین داده هاش رو جمع کردین(حالا یا پرسش نامه یا مراجعه به منابع که در دومی تحقیقتون دست اول نمی شه وابسته به منابع می شه) بعد حالا طراحی پایدار رو می گین و روش های استفاده از آب و صرفه جویی اون و عدد ارائه می دین...(این قسمت رو می گین فرضی..حالا فرضی همین جوری هم نمی شه اینجا باید اثبات کنین که فرضیه تون مقدار وقعا صرفه جویی داره و توضیح بدین که بعد بتونین در مقام مقایسه بگین بهتره)

هر دو مولفه انرژی و آب رو کار کنین فکر کنم اگه خوب روش کار کنین و جداول و نتایج رو بزارین بزنه بالای 20 صفحه...البته اگه تمام اون مواردی رو تو پست قبلی گفتم رو داشته باشین...

اگر یکی ش رو انتخاب کنین کمتر...البته حدس می زنم..نمی دونم دقیق..شاید شما دو تاش راحت جمع کردین چون نوع کارتون رو نمی دنم...

عزیز برادر..من برم تو نخ یک موضوع ایتقد می شکافمش که موضوع به معنای واقعی تکه تکه می شه(واژه خوبی انتخاب کردم به جای اون واژه ای که با "ج" شروع می شه)(شکلک مو افشان با نیش باز)

پس کلا به حرف های من توجه نکن...همین فرمون رو برو خوبه...با استادتون حتما مشورت کن..:icon_redface:

آرامش پیشکش لحظه هاتون:icon_gol::icon_redface:

الان که گفتین یادم اومد که گفت فرم پرپوزال رو بگیرید از انتشارات! :icon_pf (34):

چطوره مقیاس رو کوچیک کنم و لی همه ابعاد رو در نظر بگیرم؟ مثلا بیام خونه خودمون رو که یک خونه نسبتا قدیمی سازه سه و نیم طبقه که جنوبی هم هست با در نظر گرفتن تغییراتی مثل:

1- شیشه دو جدار*

2- اب گرمکن خورشیدی (و شاید با استفاده از همین آب گرمکن ها برداشتن بخاری ها و گذاشتن شوفاژ و شاید گرمایش از کف)

3- تصویه آب حموم، بارون، ظرفشویی و برگرداندن به چرخه*

و با توجه به این تغییرات محاسبه:

1- میزان صرفه جویی مصرف

2- برآورد تقریبی هزینه

3- زمان مورد نیاز برای برگشت هزینه

به نظرتون ارزش این موضوع چقدره؟ و اینکه این جزو کدوم دسته از تحقیقات حساب میشه؟

• Like 4
لینک به دیدگاه
الان که گفتین یادم اومد که گفت فرم پرپوزال رو بگیرید از انتشارات! :icon_pf (34):

چطوره مقیاس رو کوچیک کنم و لی همه ابعاد رو در نظر بگیرم؟ مثلا بیام خونه خودمون رو که یک خونه نسبتا قدیمی سازه سه و نیم طبقه که جنوبی هم هست با در نظر گرفتن تغییراتی مثل:

1- شیشه دو جدار*

2- اب گرمکن خورشیدی (و شاید با استفاده از همین آب گرمکن ها برداشتن بخاری ها و گذاشتن شوفاژ و شاید گرمایش از کف)

3- تصویه آب حموم، بارون، ظرفشویی و برگرداندن به چرخه*

و با توجه به این تغییرات محاسبه:

1- میزان صرفه جویی مصرف

2- برآورد تقریبی هزینه

3- زمان مورد نیاز برای برگشت هزینه

به نظرتون ارزش این موضوع چقدره؟ و اینکه این جزو کدوم دسته از تحقیقات حساب میشه؟

این مدل که می گین نیازبه روش تحقیق ترکیبی داره...

این نمونه رو بخونین..این یک نمونه از مقاله هایی هست که با یک جامعه ی آماری طرف هست:

روش تحقیق عمومی این مساله بر مبنای مطالعه موردی (case study)است که در طی آن محقق ضمن شناخت کامل و جامع شهر مورد مطالعه ، به راهکارهای مناسب جهت تعمیم مساله به سایر شهرها با لحاظ ویژگیهای محیطی آن ها دست می یابد.از آنجا که ساختار کلی این پژوهش ماهیتی سلسله مراتبی دارد، روش بهینه پژوهش بهره گیری از تکنیک ترکیب روش های کمّی و کیفی -روش مثلث - می باشد .

لذا جهت اطمینان از نتایج حاصله در بخش کیفی که از طریق مصاحبه و مشاهده صورت پذیرفته است ،

از روش کمّی در قالب پرسشنامه نیز بهره گرفته شده است.جهت اطمینان از صحت اعتبار (Validity)و قابلیت اطمینان(Relability) روش جمع آوری داده ها در بخش کمّی ، پرسشنامه تهیه شده در یک آزمایش مقدماتی(Pilot Test) مورد آزمایش و پاسخ های حاصله با نرم افزار SPSSو دریافت فاکتور آلفا (α) ، به عنوان مرجع صحت پرسشنامه های پژوهشی از این دست ، مورد سنجش قرار گرفت.

در روش کیفی هم به بسط توضیحات در مورد مطلبتون می پردازین که دو تا با هم دست و تو دست یک نتیجه ی عدددی و تعریفی بدن...

حالا شما اگر به این وسعت نمی خواهین کار کنین...نمونه های روش تحقیق کمی و روش تحقیق کیفی رو تو مقاله مرور کنین ببینین می تونین با کدومش راحت تر به نتیجه می رسین..ولی با این بستری که فراهم کردین نیاز به هر دو بخش دارین...

حالا نه به اون صورت اجمالی که من تو مثال فوق گفتم...ولی اگر می خواهین یک جای درست و حسابی چاپ شه...نیاز به این هست که داده هاتون توسط یک نرم افزار به اثبات برسه...مخصوصا اون قسمت که در مورد برآورد هزینه ها و میزان کاهش مصرف انرژی هست...

مثلا نرم افزار دیزاین بیلدر...(

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
)

فقط با اون مثال من گیج نشو مهندس...

نوشتم بدونی اگه بخوای تحقیقت دست اول بشه کار زیاد آسونی نیست...

ولی اگر می خواهی یک تمرینی انجام بدی...

بگرد یک نمونه مقاله پیدا کن...حتما تو جای خوبی چاپ شده باشه...

بعد مثلا اون نوشته :بهبودی انرژی توسط پنجره های دو جداره (مطالعه موردی مجتمع فلان در فلان جا)

شما همون بیس رو نگه دار بزار مثلا در یک خانه مسکونی در فلان جا...

بعد عین به عین ببین اون چه کرده شما هم همون جوری پیش برو و داده های خودت رو درونش بزار....

مقاله های اولیه رو باید اینجوری جمع کنی تا دست بیاد چی به چی هست..بعد که جا افتاد واست...خودت می تونی مولف بشی...

ولی اگر از اول می خوای کار درست و درمون بکنی اصن اشکال نداره...

این هایی که گفتی ارزشش رو داره...

گفتی چه طور بسط بدی...این مدل که دارین می گین نیاز به کوچیک کردن مقیاس نداره...این مثال هایی که زدی از پنجره و آبرگمکن..میشه مولفه های اندازه گیری انرژی...خوبه...

ولی باز تاکید می کنم فک کنم باید حداقل نرم افزار داشته باشی...حتی اگه بگی...این نرم افزار واسه طراحی هست...و شما طراحی نمی خواهی انجام بدی و می خواهی ترمیم کنی یک جاهایی رو..ولی باز از نظر علمی..فک کنم نیاز به نرم افزارهای برآورد پایداری باشه...

:icon_redface:

• Like 3
لینک به دیدگاه
این مدل که می گین نیازبه روش تحقیق ترکیبی داره...

این نمونه رو بخونین..این یک نمونه از مقاله هایی هست که با یک جامعه ی آماری طرف هست:

روش تحقیق عمومی این مساله بر مبنای مطالعه موردی (case study)است که در طی آن محقق ضمن شناخت کامل و جامع شهر مورد مطالعه ، به راهکارهای مناسب جهت تعمیم مساله به سایر شهرها با لحاظ ویژگیهای محیطی آن ها دست می یابد.از آنجا که ساختار کلی این پژوهش ماهیتی سلسله مراتبی دارد، روش بهینه پژوهش بهره گیری از تکنیک ترکیب روش های کمّی و کیفی -روش مثلث - می باشد .

لذا جهت اطمینان از نتایج حاصله در بخش کیفی که از طریق مصاحبه و مشاهده صورت پذیرفته است ،

از روش کمّی در قالب پرسشنامه نیز بهره گرفته شده است.جهت اطمینان از صحت اعتبار (Validity)و قابلیت اطمینان(Relability) روش جمع آوری داده ها در بخش کمّی ، پرسشنامه تهیه شده در یک آزمایش مقدماتی(Pilot Test) مورد آزمایش و پاسخ های حاصله با نرم افزار SPSSو دریافت فاکتور آلفا (α) ، به عنوان مرجع صحت پرسشنامه های پژوهشی از این دست ، مورد سنجش قرار گرفت.

در روش کیفی هم به بسط توضیحات در مورد مطلبتون می پردازین که دو تا با هم دست و تو دست یک نتیجه ی عدددی و تعریفی بدن...

حالا شما اگر به این وسعت نمی خواهین کار کنین...نمونه های روش تحقیق کمی و روش تحقیق کیفی رو تو مقاله مرور کنین ببینین می تونین با کدومش راحت تر به نتیجه می رسین..ولی با این بستری که فراهم کردین نیاز به هر دو بخش دارین...

حالا نه به اون صورت اجمالی که من تو مثال فوق گفتم...ولی اگر می خواهین یک جای درست و حسابی چاپ شه...نیاز به این هست که داده هاتون توسط یک نرم افزار به اثبات برسه...مخصوصا اون قسمت که در مورد برآورد هزینه ها و میزان کاهش مصرف انرژی هست...

مثلا نرم افزار دیزاین بیلدر...(

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
)

فقط با اون مثال من گیج نشو مهندس...

نوشتم بدونی اگه بخوای تحقیقت دست اول بشه کار زیاد آسونی نیست...

ولی اگر می خواهی یک تمرینی انجام بدی...

بگرد یک نمونه مقاله پیدا کن...حتما تو جای خوبی چاپ شده باشه...

بعد مثلا اون نوشته :بهبودی انرژی توسط پنجره های دو جداره (مطالعه موردی مجتمع فلان در فلان جا)

شما همون بیس رو نگه دار بزار مثلا در یک خانه مسکونی در فلان جا...

بعد عین به عین ببین اون چه کرده شما هم همون جوری پیش برو و داده های خودت رو درونش بزار....

مقاله های اولیه رو باید اینجوری جمع کنی تا دست بیاد چی به چی هست..بعد که جا افتاد واست...خودت می تونی مولف بشی...

ولی اگر از اول می خوای کار درست و درمون بکنی اصن اشکال نداره...

این هایی که گفتی ارزشش رو داره...

گفتی چه طور بسط بدی...این مدل که دارین می گین نیاز به کوچیک کردن مقیاس نداره...این مثال هایی که زدی از پنجره و آبرگمکن..میشه مولفه های اندازه گیری انرژی...خوبه...

ولی باز تاکید می کنم فک کنم باید حداقل نرم افزار داشته باشی...حتی اگه بگی...این نرم افزار واسه طراحی هست...و شما طراحی نمی خواهی انجام بدی و می خواهی ترمیم کنی یک جاهایی رو..ولی باز از نظر علمی..فک کنم نیاز به نرم افزارهای برآورد پایداری باشه...

:icon_redface:

من اصن نمیدونستم همچین نرم افزار هایی هستند! تو این فکر بودم دستی حساب کنم :icon_pf (34):البته با توجه به اینکه تغییرات در خونه خودمون رو میخوام محاسبه کنم میشه بخش زیادیش رو خودم محاسبه کنم :ws52:

اما نرم افزار design builder؛ خیلی نرم افزار جامع و کاملی بود! و به نظر یادگیریش باید خیلی ساده باشه چون دوره یادگیریش چهار روزه ست! کلا خیلی ازش خوشم اومد! البته مشکلاتی هم داره مثل هزینه بالای تهیه نسبت به بقیه نرم افزار ها و وجود منابع آموزشی کمتر!

البته اگه نتونستم تهیه ش کنم باید از ترکیب نرم افزار های متداول تر مثل انرژی پلاس و غیره استفاده کنم! البته به نظرم از نرم افزار های کمتری استفاده بشه بهتره!

فقط این قضیه بسط دادن یک خونه به محله بعد منطقه و بعد شهر یه خورده پیچیده به نظر میاد!:w58:

• Like 3
لینک به دیدگاه
من اصن نمیدونستم همچین نرم افزار هایی هستند! تو این فکر بودم دستی حساب کنم :icon_pf (34):البته با توجه به اینکه تغییرات در خونه خودمون رو میخوام محاسبه کنم میشه بخش زیادیش رو خودم محاسبه کنم :ws52:

اما نرم افزار design builder؛ خیلی نرم افزار جامع و کاملی بود! و به نظر یادگیریش باید خیلی ساده باشه چون دوره یادگیریش چهار روزه ست! کلا خیلی ازش خوشم اومد! البته مشکلاتی هم داره مثل هزینه بالای تهیه نسبت به بقیه نرم افزار ها و وجود منابع آموزشی کمتر!

البته اگه نتونستم تهیه ش کنم باید از ترکیب نرم افزار های متداول تر مثل انرژی پلاس و غیره استفاده کنم! البته به نظرم از نرم افزار های کمتری استفاده بشه بهتره!

فقط این قضیه بسط دادن یک خونه به محله بعد منطقه و بعد شهر یه خورده پیچیده به نظر میاد!:w58:

صبوری جان یک نکته...

مثه مُهر استاندارد می مونه داده ها و اطلاعات...

تو یک مقاله صحت نتایج و اطلاعات رو براش سنگ محک دارن...

طرف نمی آد جمع بزنه یا معادلات شما رو بشینه یک دور حساب کنه ببینه درست هست یا نه...

می گرده ببینه روش اندازه گیری تون چی بوده و منبع محاسباتتون کجاست...

برای همین گفتم نرم افزار می خواد...

حتی تو صفحات خورشیدی..که شما با داشتن میزان مساحت صفحات خورشیدی و میزان درجه قرار گیریش نسبت به افق و دونستن ضریب جذبش در هر واحد مشخص ...می تونین میزان انرژی رو حساب کنین و با دونستین مصرف انرژی روزانه راحت مصاحبه کنین که مثلا چقدر از میزان انرژی یک خونه رو می شه با صفحات خورشیدی حساب کرد...(اونم تنها الکتریکی)

ولی عواملی مثه گرما یا سرما و تصویه ی آب و مخصوصا پنجره ی دو جداره محاسبه ی دستی بر نمی داره...

چون اصولا با ساختار متره برآوردی که در دوران کارشناسی می خوندیم فرق می کنه...اونجا ما یک مساحت حساب می کردیم و ضربه در هزینه می کردیم خلاص...

اینجا متر و معیار مساحت نیست...به جز اون مثالی که در مورد صفحات خورشیدی گفتم...

البته یک نکته رو بگم...من اصلا آدم کارشناسی در این مورد نیستم..حتما شما به کارتون واقف هستین....

بعدا که نتیجه ش مشخص شد و استاد دید..و همچنین اگ انشالله اَکسپت گرفتین واسه چاپش خوبه همین جا بفرمایین چون بحث خیلی خوبی شده که نتیجه اش هم می تونه برای کسانی که به این تاپیک بیان مفید باشه...:icon_redface:

شاید صحبت کردم که این تاپیک بره بخش مهندسی معمار ی -معماری و مهم بشه تا دوستانی که دغدغه مقاله دارن مبحث شما و همچنین نظراتون دوستانمون رو بخونن حتما براشون راه گشا خواهد بود...:icon_redface:

اون بسط دادنه..اصلا موضوع بحث شما نیست...اون یک فاکتور بود که در مقیاس شهری جواب می داد برای شما نبود...من بیشتر می خواستم بگم نوع نوشتار روش تحقیق ترکیبی چه طوره...و این که صحت اطلاعات رو با چه نرم افزارهایی می سنجن وقتی پرسش نامه داشته باشیم... و جامعه آماری داشته باشیم...:icon_redface:

حالا کلا شما حرف های من رو بریزین دور...مسیر رو برین ولی حتما چک کنین با استادتون...:icon_redface:

• Like 3
لینک به دیدگاه

حالا پس باید برم دنبال پیدا کردن نرم افزار مناسب و یادگیری!

امیدوارم حداکثر تا یک ماه و نیم دیگه کار به سرانجام برسه!

:icon_gol::icon_gol::icon_gol:مرسی از همه دوستان که راهنمایی فرمودند؛ واقعا کمک هاتون راهگشا بود :icon_gol::icon_gol::icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...